Rozchod-prehnaná žiarlivosť

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
JablčkoZelene
Novice
Novice

Príspevok od používateľa JablčkoZelene »

Ahojte :smt006

prosím o názor/radu v mojom probléme...

pred týždňom sa so mnou rozišiel chalan (boli sme spolu rok aj 2 dni)

problém bol v tom, že som naňho bola zlá. On je charizmatický chalan a má oňho záujem viac dievčat, to som vedela... a takisto som vedela že ľúbi iba mňa, no neverila som tomu.nemala som dôvod neveriť mu a predsa som tomu nemohla veriť...akoby to bolo príliš dobré na to, aby to bola realita
prvý polrok bolo krásne, ale ten druhý polrok mi vlastne stále len dával novú a novú šancu zlepšiť sa. Ja som sa aj zlepšovala a snažila sa, ale šlo to mizerne pomaly. Teraz ho to prestalo baviť a skončil to. Pravdu povediac, vôbec sa mu nečudujem. dokonca je super, že to vydržal tak dlho...
Povedal mi, že ma stále ľúbi, no nechce žiť v takomto vzťahu, v ktorom nemôže dýchať. Tým, že ma ešte ľúbi mi dáva nádej, že to nie je stratené... ja mu chcem dokázať, že sa to so mnou dá aj inak...ale ak už nedostanem šancu...neviem ako. Viem že som sprostá že som taká stíhačka, ale nechcem taká byť...povedal mi, že možno že mi ešte v budúcnosti dá šancu...a ja o ňu stojím, ale neviem...na druhej strane mi odľahlo že nie som s ním, lebo sa netrápim kvôli tomu kde a s kým je....
takže...ako sa mám zmeniť?
oplatí sa tu ešte bojovať?

za názory vopred ďakujem :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Nie.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozchod-prehnaná žiarlivosť

Príspevok od používateľa lollo »

kolko sanci chces? aj v skole mas len 1 opravny a potom dekansky...bohuzial, mala si dobre a posrala si to, preco si bola stihacka? tak ti treba, neveris ! zaplat!
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Ľudia sa nemenia (určite nie len tak, zo dňa na deň) /O čom svedčí aj to, koľko šance si už dostala/ Radšej na neho zabudni... Nie kvôli sebe, ale kvôli nemu. Len by si ho zase sklamala... :roll:

Peace
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Dôvera je jednou z hlavných vecí pre budovanie vzťahu. Nieje dôvera - nemôže byť vzťah. Chcelo by to veľa sebazaprenia, aby si si na to proste zvykla a prestala žiarliť.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

dajte si pauzu a potom uvidite... ako pises..jemu odlahlo, tebe odlahlo, mozno si chybate ale tak je vam mozno lepsie...uvidite casom
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

CheZteR to podľa mňa najlepšie vystihol. Potrebujete asi oddych. Ak ti povedal, že by ti niekedy ešte bol ochotný dať šancu, tak čakaj či ti ju dá. Určite sa o nič nesnaž, lebo to prehnanou snahou iba ešte viac pokazíš. Otázne však je, či tú poslednú šancu ak ti ju dá dokážeš lepšie využiť alebo to bude iba krok späť
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

aj ja by som tomu dal čas, ak je to len jedina vec čo vam branilo v spoločnom živote, tak sa na nu zameraj a snaž sa to odstraniť, zo začiatku by to malo isť ťažko, ale potom si na to zvykneš a začneš to tolerovať, tu žiarlivosť musis proste potlačiť, daň za to bude to ,že to budes dusiť v sebe, len jemu to nedavaj na javo ak dostanes šancu, a na to by si si mala postupom času zvyknuť a nemalo b ti to vadiť, aspon ja by som v tvojom pripade takto postupoval. Ludia sa vedia zmeniť, teda ovladať svoje horšie vlastnosti, ale najprv si ich musi človek uvedomiť. Neviem ako je u teba ta žiarlivosť rozsiahla, ale sam dobre viem, človek si uvedomi svoje chyby až ked dačo strati, a tak ty si teraz na tej istej ceste stratila si ho, maš teraz čas si svoju vlastnosť mierniť ,krotit a ovladať. Ak ti da šancu tak maj stale na pamati, čo sposobilo krach a snaž sa ako len vieš, to ktotit. Ja sam dobre viem, že vlastnosti zle ma každy človek , a sam ich odstranujem a potlačam, tiež som sa musel popaliť, tiež som prisiel o drahocennu osobu, a tak to asi aj ostane. :-/ len ked to neodstraniš budeš mať asi problem aj v ďalšom vztahu, a tak rob všetko preto aby si to odstranila, toto moj nazor.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To je čo za kravinu, že ti odľahlo a netrápi ťa, kde a s kým je? Veď to nedáva logiku. Práve teraz, keď je slobodný si môže legálne poriešiť hocjaku cicu, toto ťa nesere? Tam to už očividne nie je celkom o citoch, ale skôr o egoizme.
JablčkoZelene
Novice
Novice

Príspevok od používateľa JablčkoZelene »

ďakujem všetkým za cenné rady :)

Frikso:ako to myslíš s tým egoizmom? veď práve teraz, keď je slobodný, mi môže byť jedno čo robí...je pravda, že mi to jedno nie je, ale chcem aby bol šťastný. A keď to so mnou nejde...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

tak povedz ze ti to moze byt jedno a nie ze je ked nie je ;).. toto iste bol dovod mojho rozchodu ale bola tam ziarlivost z jednej aj druhej strany, v inom prispevku sa mozes dozivat ze s tou byvalou teraz udrzujeme tzv. "priatelstvo s vyhodami" ale ide o to ze ten rozchod bol dobre rozhodnutie, nelutujem to a uz by som sa k nej nechcel vratit, sam som sa presvedcil v tom ze to nie je dobre ked ziarlim ani pre jedneho ani pre druheho a kym to nebudem vediet ovladat uz do vztahu nepojdem
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

PhYs0c napísal:tak povedz ze ti to moze byt jedno a nie ze je ked nie je ;).. toto iste bol dovod mojho rozchodu ale bola tam ziarlivost z jednej aj druhej strany, v inom prispevku sa mozes dozivat ze s tou byvalou teraz udrzujeme tzv. "priatelstvo s vyhodami" ale ide o to ze ten rozchod bol dobre rozhodnutie, nelutujem to a uz by som sa k nej nechcel vratit, sam som sa presvedcil v tom ze to nie je dobre ked ziarlim ani pre jedneho ani pre druheho a kym to nebudem vediet ovladat uz do vztahu nepojdem
si charakter, pači sa mi to, ak to všetko takto myslis
Jedy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jedy »

PhYs0c napísal:tak povedz ze ti to moze byt jedno a nie ze je ked nie je ;).. toto iste bol dovod mojho rozchodu ale bola tam ziarlivost z jednej aj druhej strany, v inom prispevku sa mozes dozivat ze s tou byvalou teraz udrzujeme tzv. "priatelstvo s vyhodami" ale ide o to ze ten rozchod bol dobre rozhodnutie, nelutujem to a uz by som sa k nej nechcel vratit, sam som sa presvedcil v tom ze to nie je dobre ked ziarlim ani pre jedneho ani pre druheho a kym to nebudem vediet ovladat uz do vztahu nepojdem
ziarlivosti sa nikdy nezbavis... mozes len ciastocne ju potlacit ale vo vnutri ta to bude stale štvat.... si proste taka povaha nic s tym nespravis... viem to lebo sam som taky
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Joj, JablčkoZelene. Poďme si tu sumarizovať. Výhodou je to, že vieš a pripúšťaš si, kde sú Tvoje chyby a slabiny. Avšak je Ti to na dve veci, pokiaľ s tým nemieniš niečo robiť. Poviem Ti rovno - nikto by nechcel žiť s extrémnou stíhačkou. Prirodzená zdravá žiarlivosť je na mieste v každom vzťahu, no to, čo tu opisuješ ty už hraničí s patologickým javom.
JablčkoZelene napísal:a takisto som vedela že ľúbi iba mňa, no neverila som tomu.nemala som dôvod neveriť mu a predsa som tomu nemohla veriť...akoby to bolo príliš dobré na to, aby to bola realita
Konkrétne táto pasáž mi dosť zaváňa schyzofréniou. Je fajn, že ste si teraz dali pauzu, no mala by si hlavne zamakať sama na sebe, ak chceš ešte zabojovať. Nakoľko pokiaľ Ti on ešt edá šancu a za dva týždne zistí, že st ev starých koľajách, tak opäť veľmi rýchlo získaš štatút EX.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

a to si takto ziarlila na kazdeho partnera, resp predchadzajuce vztahy sa ti tiez rozpadli (kvoli tvojej nedovere)? teraz nechcem ospravedlnovat, no niekedy sa proste stretnu dvaja uplne nekompatibilni
tak ako v opacnom garde, urcite aj chlapci odtialto zazili, ze je velky rozdiel ist von s dievcatom (frajerkou), ktore pozna hranice a s babou ktora si neodpusti flirtovat pomaly s kazdym, bez toho zeby si to vobec uvedomovala a atd etc az prilis extrovertny typ, nuz a menej otrle povahy to mozu brat tazsie
ale na tom nic nemeni, ze prehnana ziarlivost je uz choroba
velmi pekny clanok napr,
http://fiala.blog.sme.sk/c/144725/Choro ... ivost.html

plus, nieje len o mizernom sebavedomy, ziarlivost (ta nekontrolovatelna) je hlavne jeden hnusny majetnicky sklon, potreba toho druheho vlastnit -egoisticky - pre seba
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

presne ithory, dost zalezi aj od tej baby, resp. od partnera, ja som jej neveril a tak som aj ziarlil
fateless
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa fateless »

nechcem teraz nejako oživovať mŕtvy post, ale toto mi pripomína, čo sa mne prihodil s bývalou, vlastne úplne akoby to niekto presne prepísal sem na fórum :shock: až na taký drobný detail, že mne sa to stalo pred 4-5 mesiacmi a nie pred dvoma. Čo je horšie, aj keď som tú svoju "bývalú" miloval, a povedal som, že jej v budúcnosti dám šancu, už sa neozvala. Teraz je to 4. mesiac, odkedy sme to riešili, a odvtedy som sa neozvala, iba keď som jej napísal ako prvý. Dokonca sme sa aj stretli, ale mám pocit, že ju to už prešlo, čo mňa teraz s prepáčením se*ie, lebo aj keď mám momentálne priateľku, tak čím ďaľej, tým viac mi chýba moja bývalá a môj terajší vzťah sa už pomaly nedá vydržať...
Takže ak ti môžem dať radu, tak sa mu určite ozvi. Keď už ti dal toľko "šancí," tak ťa musí mať skutočne rád. Každopádne to bude lepšie ako iba tak sa prizerať, ako na seba pomaly zabúdate a bude ťa to stále viac a viac trápiť.
Napísať odpoveď