Apple/Mac
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Apple/Mac
Pravdepodobne aj on bude mat hackintosh. Ja kym som nemal Mac tak som skusal rozbehat hackintosh na starsom notebooku a to bolo bez sance, skusal som ho aj virtualizovat, tam som sa donho aj dostal ale pracovat sa s tym nedalo, nezvladalo to. Niektori ludia to robia tak ze si poskladaju pc z komponentov o ktorych je zname ze na nich hackintosh bezi v pohode, nie je to pripad aj tvojho kamarata?
myslím že áno, za skúšku to stojí, pokiaľ máš čas nieje očom, kebyže mám voľný hdd tak to tiež určite vyskúšamHensym napísal:Každý druhý tu má nelegálny Windows, a denne sa tu riešia problémy s ním. Navyše nežiadam o návody, iba o teóriu...
O žiadnom Hackintosh-i som nepočul, myslel som, že nieje problém rozbehať OS X na PC. Kamarát v ňom pracuje so strihom videa a grafikou na klasickom PC, a vyzeral úplne totožne a svižne ako keby to bežalo na Mac-u. Prípadne sa opýtam jeho, no každopádne, oplatí a to vôbec vyskúšať?
videl niekto vcera spravy na Markize?
chalan vystopoval MacBook, ktory mu ukradli pomocou appky, ktora kamerou snima zlodeja a este podal dalsich veci... ako sa ten zazrak vola?
chalan vystopoval MacBook, ktory mu ukradli pomocou appky, ktora kamerou snima zlodeja a este podal dalsich veci... ako sa ten zazrak vola?
http://www.zive.cz/bleskovky/okradeny-s ... fault.aspx
http://hiddenapp.com/
škoda, že nemám mac
hneď by som to vyskúšal
http://hiddenapp.com/
škoda, že nemám mac
Na Win mas napriklad Prey ktory je s obmedzeniami zadarmo. http://preyproject.com/
Hlavne obmedzenie je to, ze ti to snima obrazovku+webku a podava celkove hlasenie kazdych 10 minut, pri zakupeni ho mozes sledovat asi aj live ako si tam honi
Hlavne obmedzenie je to, ze ti to snima obrazovku+webku a podava celkove hlasenie kazdych 10 minut, pri zakupeni ho mozes sledovat asi aj live ako si tam honi
-
anyway
Light Star
Apple uviedol nový Mac OS X Lion či vynovený Macbook Air a Mini.
http://www.zive.sk/apple-uviedol-novy-m ... fault.aspx
http://www.zive.sk/apple-uviedol-novy-m ... fault.aspx
Uz sa stahuje upgraaaaade, kua neviem sa dockat 
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2011, 19:39)
Ohohoh luxus, parada, dlho trva kym si clovek zvykne, hlavne na nove gesta na trackpade pripadne na myske, je to proste nove, chce to zvyk, neviem ako budem zajtra pracovat, kedze som sa do toho este nejak nedostal, a ide mi to celkom pomaly, ale zatial to vyzera velmi paradne.
//autoeditácia príspevku (21 Júl 2011, 19:39)
Ohohoh luxus, parada, dlho trva kym si clovek zvykne, hlavne na nove gesta na trackpade pripadne na myske, je to proste nove, chce to zvyk, neviem ako budem zajtra pracovat, kedze som sa do toho este nejak nedostal, a ide mi to celkom pomaly, ale zatial to vyzera velmi paradne.
Funguje aj na Macu, odskúšané. Free verzia podáva aj zhruba hlásenie o polohe, čo je celkom dobréStopa napísal:Na Win mas napriklad Prey ktory je s obmedzeniami zadarmo. http://preyproject.com/
Hlavne obmedzenie je to, ze ti to snima obrazovku+webku a podava celkove hlasenie kazdych 10 minut...
Mate uz niekto Lion? Nieco som objavil co mi nesedi. Prva vec, vo Finder sa da nejak s prstami posuvat do zadu ci do predu? LEbo klikat na sipku, ved to je utopia ako vo Windowse.
A dalsia vec....da sa vyvolat launchpad nejakou klavesou?
A dalsia vec....da sa vyvolat launchpad nejakou klavesou?
-
viper1993
Medium Professional
Tiez sa mi hento nezda, ako teraz prechadzam v prehliadaci na predoslu stranku? Doteraz som to robil tromi prstami a som na to dost zvyknuty, teraz tym gestom prepinam spaces asi.
-
krankenwagen
Professional
Apple/Mac
Tu su napisane vsetky gesta http://support.apple.com/kb/HT4721 
Teraz dvoma prstami, ale funguje to iba v safari.
A ako tak pouzivam Lion, nachadzam na nom stale nove chyby a nedokonalosti, silno uvazujem o downgrade, lebo mi to znemoznuje pracu.
Za rit mi nejde skopirovat nic. Napriklad v iTunes, ked si dam nejaky album ''show in finder'' oznacim ho, a chcem si ho hodit na plochu cez copy and paste, hodi mi na plochu prazdny 0kb priecinok
A ako tak pouzivam Lion, nachadzam na nom stale nove chyby a nedokonalosti, silno uvazujem o downgrade, lebo mi to znemoznuje pracu.
Za rit mi nejde skopirovat nic. Napriklad v iTunes, ked si dam nejaky album ''show in finder'' oznacim ho, a chcem si ho hodit na plochu cez copy and paste, hodi mi na plochu prazdny 0kb priecinok
Tak počítaj s tým, že kým to doladia to chvíľu potrvá. S hlavným strojom by som určite ešte neprechádzal na Liona...Lub0$ napísal:Teraz dvoma prstami, ale funguje to iba v safari.
-
viper1993
Medium Professional
Uz dlhsie som chcel prejst na Safari odkedy mam Mac no ten 5 rocny zvyk pouzivania opery ma nikdy nepustil. Kvoli Lionu to chcem zatial aspon vyskusat no potrebujem poradit ako, ak sa to vobec da, v safari spravim takuto listu bez ktorej by som neprezil?
Je to lista s ikonkami stranok(teraz su tam hviezdicky, nemam to nacacheovane). Viz. priloha
Apple v EÚ presadil zákaz predaja nových tabletov Samsung Galaxy
tak toto je už moc. To sa teraz bude zabíjať konkurencia súdmi a nie lepšími výrobkami/cenami...

tak toto je už moc. To sa teraz bude zabíjať konkurencia súdmi a nie lepšími výrobkami/cenami...
Co by si robil ty na ich mieste? Samsung evidentne postavil celu svoju strategiu na kopirovani Applu a Apple, ako posledna tech firma schopna vyprodukovat kvalitny dizajn (to nehovorim ja, ale Dieter Rams, snad nauznavanejsia osoba v obore), sa rozhodla svoje produkty, dizajnovane clovekom ktoreho im cely biznis zavidi, chranit.
Ak Samsung nechce byt zalovany tak je to jednoduche, staci prestat kopirovat. Dokaze to robit HP, dokaze to robit HTC len Samsung musi kopirovat od jedneho zo svojich najvacsich zakaznikov.
Niektore spolocnosti sa nechavaju vodit za nos, vacsinou z donutenia (pripadny spor by sa obratil proti nim, vid Google ktory je v sachu vdaka Androidu, ktory porusuje patenty snad celeho tech sveta) a niektore dokazu dat po paprciach zlodejom.
Navyse tento krok je vyhodny pre zakaznika. Ako? Samsung sa pouci a snad sa dockame Samsung vyrobkov s vlastnym dizajnom a pri troche snahy sa vykaslu na tu nestastnu kopiu iOS ktorej vravia Touchwiz.
Ak Samsung nechce byt zalovany tak je to jednoduche, staci prestat kopirovat. Dokaze to robit HP, dokaze to robit HTC len Samsung musi kopirovat od jedneho zo svojich najvacsich zakaznikov.
Niektore spolocnosti sa nechavaju vodit za nos, vacsinou z donutenia (pripadny spor by sa obratil proti nim, vid Google ktory je v sachu vdaka Androidu, ktory porusuje patenty snad celeho tech sveta) a niektore dokazu dat po paprciach zlodejom.
Navyse tento krok je vyhodny pre zakaznika. Ako? Samsung sa pouci a snad sa dockame Samsung vyrobkov s vlastnym dizajnom a pri troche snahy sa vykaslu na tu nestastnu kopiu iOS ktorej vravia Touchwiz.
no hej ale ako chceš vyrobiť tablet aby nevyzeral ako iPad? Však to sa nedá...
(Nechcem sa tým zastávať Samsungu)
(Nechcem sa tým zastávať Samsungu)
Vsetko sa zda, ze nemoze byt inak ked to uz niekto iny vyrobil. Preto nie si dizajner, samozrejme sa ta tym nechcem dotknut (pochopitelne ani ja nie som a v Samsungu o dizajneroch ani nepoculi)
Vsak to aj o iPhone vravel kazdy, ze sa neda nic ine vytvorit a bum: kolko roznych, HTC boli obzvlast originalne, pamatas na povodnu myslienku "Android chin"? Bol to otras, ale zato isli svojou cestou a to sa mi paci. Este aj samotny iPhone vo svojej 4. generacii podstupil poriadnu zmenu.
Vsetko sa da, len treba chciet a Samsung nie ze len nechce, ale cely svoj biznis stavia ciste na podobe s iPhonom.
"if you can't innovate I guess you just imitate"
Bertrand Serlet, nekomentoval vsak Samsung, ale hodi sa to aj tu
Vsetko sa da, len treba chciet a Samsung nie ze len nechce, ale cely svoj biznis stavia ciste na podobe s iPhonom.
"if you can't innovate I guess you just imitate"
Bertrand Serlet, nekomentoval vsak Samsung, ale hodi sa to aj tu
-
adr0z
Zablokovaný
Pff, od včera som hrdým majiteľom iPad 2, je to geniálna vecička
Ked sme uz pri iPade... predaje jeho konkurencie vs najneuspesnejsie herne konzoly http://www.marco.org/2011/08/12/tablets ... e-consoles
Ale ani sa nedivim, iPad si casto kupuju aj ludia, co svoj Android telefon nevymenia za nic na svete.
Ale ani sa nedivim, iPad si casto kupuju aj ludia, co svoj Android telefon nevymenia za nic na svete.