ARCTIC Freezer Xtreme Rev.2
ARCTIC Freezer Xtreme Rev.2
Ma niekto tento chladič? Ak ano može mi tu dať prosim foto?
Re: ARCTIC Freezer Xtreme Rev.2
Ale ja chcem vidiet ako vyzera v skrinke.
-
tm_a.s.
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
tak si to hoď do googlu ...
300 tisíc recenzii máš na googly aj s fotkami. Také ťažké nájsť?
http://www.kitguru.net/wp-content/uploa ... _62541.jpg
http://www.hardwaresecrets.com/imagevie ... mage=36113
http://www.kitguru.net/wp-content/uploa ... _62541.jpg
http://www.hardwaresecrets.com/imagevie ... mage=36113
-
vikko78
Medium Professional
tu je moja realita
a druhá foto, keď som menil zdroj...skrátka som ho nemohol dostať von a musel som pc rozobrať do tohto štádia (nechcelo sa mi dávať dolu a prepastovávať cpu chladič)
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak sa dá, tak neber ten chladič. Tie X ká sa na kraji odlepujú.
// Tu ty ...............
// Tu ty ...............
- Prílohy
-
- images.jpg (8.88 KiB) 1160 zobrazení
Je tichý? Chladí dobre? Aké máš teploty?
-
vikko78
Medium Professional
ako sa to zoberie. záleží čo budeš chladiť. ja chladím 65 wat dvojjadro
a otáčky na fane mam nastavené na 400rpm, takže je nepočutelný a teploty mi nestúpnu ani na 40 stupňov. ak ho dáš na nejaké 4 - 6 jadro 125 wat, tak ho určite počuješ a účinok chladenia je podla testov a recenzii na veľmi dobrej úrovni vzhľadom cena/výkon.....
Ja ho mám na svojom Athlone II x4 620. Od pôvodného fanu išiel keď som ho kúpil (v zime) takmer o 15° dole. Samozrejme to nieje len chladičom, ale aj novou pastou atp... Každopádne teraz v lete už zase hapruje a teploty sa zvyšujú. Ale keď si predstavím, koľko krát som bol nútený narýchlo ho odmontovávať, takže už chladím prakticky bez pasty, čiže po prepastovaní som si istý, že sa to vráti na pôvodné teploty. 
PS: moje skóre bolo po pretakte z 2,6 na 3,6
-40° pri 1500rpm - maximum (bolo ho počuť ale iba mierne. Oproti box chladiču je to luxus)
-44° pri 50% otáčkach. Vtedy ho počuť nebolo skoro vôbec.
Obe samozrejme pri 100% záťaži.
-40° pri 1500rpm - maximum (bolo ho počuť ale iba mierne. Oproti box chladiču je to luxus)
-
vikko78
Medium Professional
tak to si borec pri akolvek manipulácii s cpu chladičom vždy mením pastu. to je risk....Hensym napísal:Ja ho mám na svojom Athlone II x4 620. Od pôvodného fanu išiel keď som ho kúpil (v zime) takmer o 15° dole. Samozrejme to nieje len chladičom, ale aj novou pastou atp... Každopádne teraz v lete už zase hapruje a teploty sa zvyšujú. Ale keď si predstavím, koľko krát som bol nútený narýchlo ho odmontovávať, takže už chladím prakticky bez pasty, čiže po prepastovaní som si istý, že sa to vráti na pôvodné teploty.
vikko: Tak je to určite risk, ale teploty non-stop kontrolujem, a stále som na tom lepšie ako s pôvodným chladičom. A teraz som v období, keď ten PC beží prakticky furt len v idle, takže nestresujem.
Po pol roku s tymto 8 trubicovym krasavcom sa s vami podelim o moje skusenosti.
Montaz (AMD platforma, s Intel cpu som nemal moznost vyskusat)
Pre prichytenie chladica sa vyuziva jednoduchy mechanizmus bez nutnosti demontaze plastoveho ramceka, resp. nasadzovania podlozky na zadnu stranu dosky. Po prilozeni zakladne chladica na heat spreader cpu staci dotiahnut dve skrutky a cely proces zaistovania chladica je ukonceny. Pre tento ukon je potrebne mat dostatok priestoru okolo chladica, ak tento fakt pri jeho vybere podcenite a mate malu skrinku so zdrojom vo vrchnej casti, nevyhnete sa vyberaniu dosky pri kazdej jeho instalacii.
Ucinnost, vlastnosti
Chladic vyuzivam s Athlonom II X2 (TDP 82W) OC 3,24GHz (240x13,5), (1,28V bios), burn (skutocna voltaz podla cpu-z) 1,312V, MB ma 760G chipset.
Pouzitie nestandardneho 12cm ventosa neumoznuje jeho vymenu a tak si na jeho (od >1000 ot.) znatelny prejav musite zvyknut. Do 1000 otacok je ventilator minimalne pocutelny. Preto je vhodne dosiahnut podmienky, pri ktorych ho PWM nebude nakopavat nad tuto hranicu, kedy je uz jeho prejav vyrazny a rusivy (prehlusenie hudbou nepovazujem za riesenie).
Teploty
Pri uvedenom napati procesora sa teplota bez spusteneho ventosa a zatvorenou bocnicou rychlo splhala nad 60°C, pre uplne pasivne chladenie je preto potrebne zvolit vhodne napatie (myslim, ze do 1,2V by si poradil s teplom aj bez spusteneho ventosa) a jemu zodpovedajucu taktovaciu frekvenciu.
So zapnutym ventilatorom, otvorenou bocnicou a ventosom pod 1000 ot. teplota procesora v burne neprekrocila 50°C, po zatvoreni bocnice sa teplota zvysila o 2°C.
Pre polhodinove zatazenie procesora som pouzil vo vsetkych pripadoch - LinX v0.6.4, Problem size 18 000, ktory dokaze procesor rychlo a poriadne potrapit. Chladic bol ocisteny od prachu a nanesena nova teplovodiva pasta.
@Hensym Tvoje teploty s Athlonom X4 su pre mna velkym prekvapenim. Ake napatie mas nastavene v biose pre procesor a pre CPU/NB (VDDNB alebo podobne sa to vola v biose)? Mas nasadenu bocnicu? Kolko ventosov v skrini ti zabezpecuje airflow? Cim zatazuje procesor? Ako dlho?
/edit @Hensym diky
update - frekvencia cpu: OC 3GHz (240x12,5), (1,25V bios), burn (skutocna voltaz podla cpu-z) 1,28V, Problem size 19 000
Po pol hodke v LinX-e teplota procesora dosiahla maximalne 48°C.
Montaz (AMD platforma, s Intel cpu som nemal moznost vyskusat)
Pre prichytenie chladica sa vyuziva jednoduchy mechanizmus bez nutnosti demontaze plastoveho ramceka, resp. nasadzovania podlozky na zadnu stranu dosky. Po prilozeni zakladne chladica na heat spreader cpu staci dotiahnut dve skrutky a cely proces zaistovania chladica je ukonceny. Pre tento ukon je potrebne mat dostatok priestoru okolo chladica, ak tento fakt pri jeho vybere podcenite a mate malu skrinku so zdrojom vo vrchnej casti, nevyhnete sa vyberaniu dosky pri kazdej jeho instalacii.
Ucinnost, vlastnosti
Chladic vyuzivam s Athlonom II X2 (TDP 82W) OC 3,24GHz (240x13,5), (1,28V bios), burn (skutocna voltaz podla cpu-z) 1,312V, MB ma 760G chipset.
Pouzitie nestandardneho 12cm ventosa neumoznuje jeho vymenu a tak si na jeho (od >1000 ot.) znatelny prejav musite zvyknut. Do 1000 otacok je ventilator minimalne pocutelny. Preto je vhodne dosiahnut podmienky, pri ktorych ho PWM nebude nakopavat nad tuto hranicu, kedy je uz jeho prejav vyrazny a rusivy (prehlusenie hudbou nepovazujem za riesenie).
Teploty
Pri uvedenom napati procesora sa teplota bez spusteneho ventosa a zatvorenou bocnicou rychlo splhala nad 60°C, pre uplne pasivne chladenie je preto potrebne zvolit vhodne napatie (myslim, ze do 1,2V by si poradil s teplom aj bez spusteneho ventosa) a jemu zodpovedajucu taktovaciu frekvenciu.
So zapnutym ventilatorom, otvorenou bocnicou a ventosom pod 1000 ot. teplota procesora v burne neprekrocila 50°C, po zatvoreni bocnice sa teplota zvysila o 2°C.
Pre polhodinove zatazenie procesora som pouzil vo vsetkych pripadoch - LinX v0.6.4, Problem size 18 000, ktory dokaze procesor rychlo a poriadne potrapit. Chladic bol ocisteny od prachu a nanesena nova teplovodiva pasta.
@Hensym Tvoje teploty s Athlonom X4 su pre mna velkym prekvapenim. Ake napatie mas nastavene v biose pre procesor a pre CPU/NB (VDDNB alebo podobne sa to vola v biose)? Mas nasadenu bocnicu? Kolko ventosov v skrini ti zabezpecuje airflow? Cim zatazuje procesor? Ako dlho?
/edit @Hensym diky
update - frekvencia cpu: OC 3GHz (240x12,5), (1,25V bios), burn (skutocna voltaz podla cpu-z) 1,28V, Problem size 19 000
Po pol hodke v LinX-e teplota procesora dosiahla maximalne 48°C.
j@ro: Procesor je pôvodne na 1.26V, momentálne po pretaktovaní je na 1.38V. Iné voltáže momentálne nemám ako pozrieť, keďže nemám ako vypnúť PC kvôli biosu, a CPU-Z iné neukáže. Bočnicu mám nasadenú a fany mám:
Von:
vzadu 8cm
prakticky zdroj so 14cm fanom
Dnu:
vpredu 12cm
na bočnici 12cm
PS: teraz, po manipulovaní, v lete a s "podráždenou" pastou je to tiež tých 50° a v idle. Treba to hlavne prepastovať,...
Von:
vzadu 8cm
prakticky zdroj so 14cm fanom
Dnu:
vpredu 12cm
na bočnici 12cm
PS: teraz, po manipulovaní, v lete a s "podráždenou" pastou je to tiež tých 50° a v idle. Treba to hlavne prepastovať,...