Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Tie blesky točíte na video a potom z toho spravíte fotku, alebo to fotíte s dlhým expozičným časom ?
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Ja dlhou expoziciou.
-
DeJF
Addict
Tiež dlha expozicia.
Inak ostrenie bolo manualne..najprv som mal clonu f14, potom som prehodil na f9 a zabudol som preostrit
//inak, http://www.hojko.com/post1662088.html#p1662088 tento vyhlad sa mi páči viac ale včera sa z tej strany neblískalo
Inak ostrenie bolo manualne..najprv som mal clonu f14, potom som prehodil na f9 a zabudol som preostrit
//inak, http://www.hojko.com/post1662088.html#p1662088 tento vyhlad sa mi páči viac ale včera sa z tej strany neblískalo
Asi dostanem zj*ba
ale mohol by mi niekto skritizovat tych par fotiek co som dal, lebo by som chcel vediet aspon co zlepsit resp co je na nich nahovno 
Spirite, ked inak nedas, zacnem ja 
Z tych fotiek co si dal, je fukac so psom jednoznacne najlepsi zaber. Mozno to tam kazi prilis viditelny muz v svetlej koseli (odputava pozornost), ale bez toho by to zrejme bolo prazdne. Ale je to street, moze byt. TK je vsak velmi zla, o tom viac na konci.
vlakove nastupiste - neviem, o co v tejto kompozicii islo. Ak o linie, tak tie by mali byt ciste, ak o street, tak iba nohy nestacia. Mna nicim neuputala.
gule na namesti - prilis vela a nic. Gule samotne su vdacny namet, ked sa s nimi clovek pohra (teraz myslim tie na fotke prasata
) .. Ale tu tvoria malu cast zaberu ako tie gule, tak ludia. Plus ta nechutne silna vinetacia, neprirodzene v jednom rohu (to dole je predpokladam tien), useknuty clovek, ktoreho aj keby v PP odstranis, tak tam ostane rusit jeho tien. Naklonenym horizontom sa dodava fotke dynamika, napatie. Tu mi nakloneny horizont hovori len, ze tie gule tam boli fakt napevno. K tomu priratam takmer celoplosnu neostrost, kde zanika aj struktura dlazby a nechapem, co sa k tomuto celkovo nevydarenemu zaberu tolko vyjadrujem 
experiment - alebo chlapici pri vode - myslienka ciernociernej vody v ramci kontrastu so svetlymi postavami je fajn. Ale ten brutalny, do oci bijuci prepal, sa odpustit neda. Podla ostrych a kratkych tienov vidno ze je to fotene na poludnie - skus v inom case a ani ta svetla promenada ti nebude robit problemy s prilisnou svetlostou.
vysedavajuci muzi na okne a kocik s dietatom vystihnem jednou vetou - cvak bez emocii, kompozicie, napadu, atmosfery.. nezaujalo.
Uz podla silneho odsumovania, ktory ti rusi detaily a kresbu najma na tmavsich plochach je mi jasne, ze bolo fotene slabsim kompaktom (chvilami som bol presvedceny, ze si fotil mobilom, preistotu som musel pozriet exif). Takto pri veskerej snahe, bude technicka kvalita velmi slaba.
Z tych fotiek co si dal, je fukac so psom jednoznacne najlepsi zaber. Mozno to tam kazi prilis viditelny muz v svetlej koseli (odputava pozornost), ale bez toho by to zrejme bolo prazdne. Ale je to street, moze byt. TK je vsak velmi zla, o tom viac na konci.
vlakove nastupiste - neviem, o co v tejto kompozicii islo. Ak o linie, tak tie by mali byt ciste, ak o street, tak iba nohy nestacia. Mna nicim neuputala.
gule na namesti - prilis vela a nic. Gule samotne su vdacny namet, ked sa s nimi clovek pohra (teraz myslim tie na fotke prasata
experiment - alebo chlapici pri vode - myslienka ciernociernej vody v ramci kontrastu so svetlymi postavami je fajn. Ale ten brutalny, do oci bijuci prepal, sa odpustit neda. Podla ostrych a kratkych tienov vidno ze je to fotene na poludnie - skus v inom case a ani ta svetla promenada ti nebude robit problemy s prilisnou svetlostou.
vysedavajuci muzi na okne a kocik s dietatom vystihnem jednou vetou - cvak bez emocii, kompozicie, napadu, atmosfery.. nezaujalo.
Uz podla silneho odsumovania, ktory ti rusi detaily a kresbu najma na tmavsich plochach je mi jasne, ze bolo fotene slabsim kompaktom (chvilami som bol presvedceny, ze si fotil mobilom, preistotu som musel pozriet exif). Takto pri veskerej snahe, bude technicka kvalita velmi slaba.
No vdaka aspon to
k tej prvej tam mi slo o to tetovanie ale je dost nevyrazne, tie gule to beriem je to cvak
, ti pri vode jj bolo to napoludnie a mal som zle nastaveny fotak prepaly tam boli uz vtedy ale jak som upravoval v PS nejak sa mi zapacil ten kontrast... ta TK to je pravda ten ultrazoom je tak na dve veci, no dik budem sa snazit zlepsit sa nejak a aj vybavenie nejake si kupit 
k tej prvej tam mi slo o to tetovanie ale je dost nevyrazne, tie gule to beriem je to cvak
Ak si chcel skutocne zachytit tetovanie, tak si to mal urobit z urovne toho tetovania a tetovanie malo zaberat vyznamnu cast zaberu
Takto sotva niekomu dojde, na co si chcel poukazat 
-
chlapec10
Addict
nuda v praci... ale uprimne ma zaujma nazor ci vas ta fotka ne/oslovila a tak
Nic mi to nehovori, vyzera to ako nedokoncena malba.
mne tam vadi ta vodotlač
mám to brať ako nejaký filter čo prerobí fotku na skicu, alebo mierne nevydarený pokus o fotografiku?
-
chlapec10
Addict
ber ako ako nuda v redakcii, z ktorej vysledok nadchol kolegu, a chcel som teda vediet ci kolega nema sajnu alebo vazne to vyzera zaujmavo
skor mi to pripomina 5 sekundovy filter v ps-ku 
// desaturate, filter, invert... thats all :S
// desaturate, filter, invert... thats all :S
-
chlapec10
Addict
taky nejaky postup tam aj bol
len mi islo o to zistit nazor inych ludi
Otazne je, ci je este mozne to povazovat za fotografiu 
Mozno v ramci hrania sa s PP, kedy do povodneho zaberu zakomponujes aj kresbu z tohoto filtra, by za nieco stalo - takto nic.
Mozno v ramci hrania sa s PP, kedy do povodneho zaberu zakomponujes aj kresbu z tohoto filtra, by za nieco stalo - takto nic.
-
jin
VIP
Hrozne vidno, že je to PP, takže sa to nedá považovať za grafiku, no ani za fotografiu.
Nejako ma to nenadchlo, nakoľko máme doma album reprodukcií grafík starej Bratislavy a je to úplne niečo iné, aj keď viem, že sa to nedá porovnávať. Ruší ma tam striedanie tenkých a hrubých línií, a naviac tie bodky mi pripomínajú rozsypaný mak...
Nejako ma to nenadchlo, nakoľko máme doma album reprodukcií grafík starej Bratislavy a je to úplne niečo iné, aj keď viem, že sa to nedá porovnávať. Ruší ma tam striedanie tenkých a hrubých línií, a naviac tie bodky mi pripomínajú rozsypaný mak...
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
mne sa to paci, aj ta druha je fajna.
Aj mne sa tie obrázky páčia, ale určite by som ich nezaraďoval medzi fotky..
Inak na toto v podstate ani netreba vyhadzovať veľké peniaze za Photoshop, toto zvládnu niektoré foťáky aj samé.. (minimálne môj D5100 určite)..
Inak na toto v podstate ani netreba vyhadzovať veľké peniaze za Photoshop, toto zvládnu niektoré foťáky aj samé.. (minimálne môj D5100 určite)..
-
masterdead
SysAdmin
-
klm16
Medium Professional
Keďže som dlho nič nepridal...
Dnes som skoro 4 hodiny behal v Brne po Zoo
))