Full HD monitor a 1 GB ram
Full HD monitor a 1 GB ram
Dobrý deň.
Rozlíšenie monitora má vplyv na pamäť ram? Mám 1 gb DDR2 ram a plánujem kupiť Full HD monitor. Bude to stačiť? Teraz momentalne to ma stary monitor s rozlišenim 1024 x 768 pixelov a ram zerie tak zhruba 400 MB. Mám windows 7 Home Premium 32 bit so zapnutým aerom.
Grafická karta by mala byť táto:
http://www.alza.sk/sapphire-hd-6450-d235035.htm
Bude potrebné ešte rozšíriť aj RAM? Alebo to nemá vplyv na raM?
Dakujem.
Rozlíšenie monitora má vplyv na pamäť ram? Mám 1 gb DDR2 ram a plánujem kupiť Full HD monitor. Bude to stačiť? Teraz momentalne to ma stary monitor s rozlišenim 1024 x 768 pixelov a ram zerie tak zhruba 400 MB. Mám windows 7 Home Premium 32 bit so zapnutým aerom.
Grafická karta by mala byť táto:
http://www.alza.sk/sapphire-hd-6450-d235035.htm
Bude potrebné ešte rozšíriť aj RAM? Alebo to nemá vplyv na raM?
Dakujem.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Full HD monitor a 1 GB ram
PC ideš skladať alebo už máš? RAM sa ti neviaže na obraz ale na výkon. Na obraz sa ti viaže VRAM, t.j pamäť na grafickej karte.
-
Ryan Giggs
VIP
Rozlišenie monitora nema s ramkou nič. Je to vec grafiky. Tych 400 Mb žerie Win a všetko čo beži na pozadi. Iba nerozumiem ako môžeš fungovať s Win7 na 1GB ram. Takže ram určite rozšir, ale nie kvôli monitoru, ale kôli systemu ako takemu.
pc je tak napoly poskladany. 2,6 ghz dvojjadrovy procesor, ale iba 1 Gb ram tam je momentalne. grafika momentalne integrovana ale vyžšie som daval link aka bude. a monitor chcem k tomu dat full hd. a s 1 GB ram sa v pohode vyžiť.
na zakladne veci, občas photoshop, zvlada to bez problemov, kedze zbytočne veci čo netreba tak su vypnute 
-
hornblower
Light Professional
ja som mal Athl 64 3000+ /1 jadro/,1GB ram, 6600GT 128MB a k tomu 22 iiyamu a nikde nebol problem ficat v 1080p dokonca aj niektore hry slapali
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Pre Windows 7 RAM minimálne 2 GB ak chceš hrať najnáročnejšie hry tak 4GB ale to asi nechceš
.
VRAM bude 512MB stačiť až až.
VRAM bude 512MB stačiť až až.
Blbosť, netreba minimalne 2 GB, kludne ti 7čka pojde aj na 1,2 alebo 1,5 GB (mám odskušane na zostave aku vyssie uviedol kolega).
Inak je to na booku, kde uz ten 1 GB je fakt dost malo. Inak dakedy tu na fore jeden typek pisal ze mal 7 na zostave iba s 512 MB RAM a ze na net office mu to stacilo.
Je to pravda ked Windowsu doprajes viac RAM tak si cucne viac, das mu menej tak si cucne menej sam od seba.
Inak je to na booku, kde uz ten 1 GB je fakt dost malo. Inak dakedy tu na fore jeden typek pisal ze mal 7 na zostave iba s 512 MB RAM a ze na net office mu to stacilo.
Je to pravda ked Windowsu doprajes viac RAM tak si cucne viac, das mu menej tak si cucne menej sam od seba.
-
Ryan Giggs
VIP
Ram nie je len o Windowse. Ano, Sedmička mu pôjde aj na menej. Lenže ak už spusti nejaku aplikaciu, pripadne viac, už to môže byť problem. Až taka blbosť to nie je.
-
typek61
Darca
nechapem ako mozes taku hnusnu grafiku kupovat za tolke peniaze

prečo hnusnu? čo je na nej zle? aka graficka karta za takupribližnu cenu by bola lepšia?
-
typek61
Darca
to uz radsej bazarovu 4850 ale hlavne naco ju potrebujes???
z bazaru moc nechcem kupovat. takato by mi mala stačit. hlavne kvoli full hd monitoru chcem taku, a občas na hranie nejakych tych hier
nemusia ist na maximalne detaily 
-
typek61
Darca
ak ti stacia minimalne detaily.ale aj tak moc tej grafike neverim taka low end