Masaker v Nórsku
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Masaker v Nórsku
zo žaluďa mu tatarak spravit...
-
Hotwire
Addict
nj a gule do zveraku 
upozornit na multikulti politiku?hughito napísal:Stále mi nie je jasné, čo chcel dosiahnuť tým strašným kynožením ľudí.
a to sa inak nedalo? 
http://www.sme.sk/c/5990236/teror-nepou ... atici.htmlMédiá kontaktovali analytikov, ktorí sa snažia presekať Breivikovým manifestom. Viacerí si všimli, že jeho vízie, plány, frustrácie aj obavy sú dosť podobné tým, čo prezentuje al-Káida. Kým pre al-Káidu sú hrozbou kresťanskí a židovskí „križiaci“, pre Breivika moslimovia.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
pochybujem ze pracoval sam a som zvedavy ci sa mu daco nestane v base kym nezacne sud.
Pridavam dva zaujimave prispevky z diskusie na SME, v ktorych je podla mna vela spravnych tipov tykajucich sa motivu a dalsieho pokracovania:
zo zaciatku som mal rovnaky nazor ako ty. to co spravil... musi ist o psychopata.. no potom sa mi dostal do ruk ten jeho manifest a trochu sm si to preletel - a zmenil som nazor. nie nie je to psychopat, nepreplo mu. toto bola chladnokrvne planovana akcia niekolko rokov dopredu. Siel tam s cielom zabijat tych ktorych povazoval za zradcov - lavicovu mladez.
podla toho manifestu rata s vypuknutim obcianskej vojny v Europe v horizonte priblizne 20tich rokov kedy sa zacne prejavovat populacna explozia u moslimskeho obyvatelstva (terajsich imigrantov) co sposobi zacatie vojny a on bude vnimany ako hrdina ktory pred tym varoval a povedie odboj...
Pre neho je 21 rokov vo vazeni len dalsou etapou kedy sa bude chystat na to co podla neho pride. Uz sudny proces vyuzije na svoju propagandu,kedze pojde o ostro sledovany proces vo vsetkych mediach - presne to o co mu od zaciatku islo... dufa ze ostatni podobne zmyslajuci sa pridaju na jeho stranu a zacnu sa riadit jeho manifestom,ktory je v druhej polovici cosi ako navod na to ako skryte chystat podobny utok,ako si vyrobit nepriestrelnu vestu,ako vyrobit vybusniny a pod...
Toto je velmi obsiahla problematika a obavam sa ze novinari namiesto podrobneho rozpitvavania situlacie sa uchylia k klasickym klise - pravicovy extremista ktoremu preplo - a zacnu to vsetko zvalovat na nejaky "popularny" dovod ako pocitacove hry a pod...
Je zjevné, že se nechal dobrovolně zatknout, díky tomu ho nezabili. No když čtu o tom, že ho čeká soud, očekává vězení, píše knihu, bojuje proti nějakému nepříteli, vystupuje jako mučedník a očekává válku... nemůžu si pomoct, ale je tam to až do puntíku podobné Hitlerovi, který byl ve vězení a napsal tam svou ideologickou knihu. Nevím, zda je to náhoda nebo záměr, ale otázkou je, o co tomu člověku skutečně šlo a kam to má celé mířit. Může očekávat rozpoutání nenávisti a tomu by právě měli lidi se snažit zabránit.
-
Dante Flyshit
Medium Expert
Súhlas s Gotharom. Typan vedel čo robí a určite to nebol prepnutý dement s IQ tykve
.
Ak chcel na seba upozorniť, tak sa mu to podarilo. Nóri by vraj ale radi súd spravili tajným aby mu nedali priestor a ak si myslel, že strieľaním do detí získa ľudí pre svoje ciele, tak docielil pravý opak. Ktokoľvek, kto sa k nemu teraz prihlási bude považovaný za špinu na najnižšom priečku ľudskej existencie.
Ani ako autor nie je nič moc, jeho manifest je vraj plagiátom Teda Kaczynského.
Ako ktosi povedal: ,,Na každej ulici je nikto, kto túži byť niekým." Breivik je nikto túžiaci po pozornosti, chcel by byť ako jeho vzory. Bude však zaradený iba medzi okrajových magorov s minimálnym vplyvom na chod dejín.
Ani ako autor nie je nič moc, jeho manifest je vraj plagiátom Teda Kaczynského.
Ako ktosi povedal: ,,Na každej ulici je nikto, kto túži byť niekým." Breivik je nikto túžiaci po pozornosti, chcel by byť ako jeho vzory. Bude však zaradený iba medzi okrajových magorov s minimálnym vplyvom na chod dejín.
-
master23
Light Professional
sak to bolo jasne, ze budeme vysoko v jeho rankingu, ved, ked ma clovek odist zo svojej krajiny, tak urcite pojde radsej do krajiny, kde bude mat lepsie podmienky, zivotnu uroven, a bude tam uz aka taka komunita svojho naroda.
btw, buducnosti sa trocha obavam, ak by to malo byt tak ako to on hovori. ale to je asi neodvratitelne, ze za chvilu bude Europa samy moslim.
// Breivik ma pravdu, ze treba nieco urobit ohladom vstupom do krajiny(emigrovanim) , ale nemusel, to spravit takymto sposobom.
dufam, ze som spravne pochopil, ze mu ide o to, aby z Europy nebol samy moslim, o to mu ide, nie?
moc som necital spravy na nete. tak prosim niekto zrekapitulujte o co mu vlastne ide, dik.
btw, buducnosti sa trocha obavam, ak by to malo byt tak ako to on hovori. ale to je asi neodvratitelne, ze za chvilu bude Europa samy moslim.
// Breivik ma pravdu, ze treba nieco urobit ohladom vstupom do krajiny(emigrovanim) , ale nemusel, to spravit takymto sposobom.
dufam, ze som spravne pochopil, ze mu ide o to, aby z Europy nebol samy moslim, o to mu ide, nie?
moc som necital spravy na nete. tak prosim niekto zrekapitulujte o co mu vlastne ide, dik.
nieco v tom zmysle
-
master23
Light Professional
Už ste čítali niekto trocha ten jeho manifest? Akurát som to našiel, myslite si že to zostane voľne na nete? Predpokladam že tomu sa asi nedá zabranit kedže je to dosť rozšírené. Chystáte si niekto citát ten manifest, aj keď nie cely? Trocha som to teraz pozrel a vypada to na celkom dobre citanie, uvidím. Myslim, že Breivik má pravdu, ale nemal to spraviť takýmto spôsobom.
Edit: prepacte tu diakritiku, píšem na ipode, a autocorrect si to tak upravoval.
Zrejme aj ja si prečíta nejaké zaujímavé strany, ale určite nie celu.
V úvode je, že na tom pracoval 9 rokov, a stalo ho to 315 000 EUR.
Edit: prepacte tu diakritiku, píšem na ipode, a autocorrect si to tak upravoval.
Zrejme aj ja si prečíta nejaké zaujímavé strany, ale určite nie celu.
V úvode je, že na tom pracoval 9 rokov, a stalo ho to 315 000 EUR.
nejake casti si urcite precitam, ale na 1500 stran cas nemam
podrobnejsie som cital hlavne druhu polku (prva cast sa tykala hlavne jeho pohnutok a nemal som chut citat o ziadnej zapadnej marxistickej spolocnosti a podobne, takych bludov sa nacitam dost inde). A musim povedat, ze to bol naozaj cielavedomy a sikovny clovek, ktory vsak svoj potencial vyuzil (velmi) nespravnym sposobom. Konkretne tam opisuje, ako si zarobil peniaze na jeho "misiu", zalozil firmu s niekolkymi pracovnikmi, ako pracoval na vystroji a vyzbroji (ta jeho vesta bola naozaj pozoruhodna), ako zohnat zbrane, ako sa fyzicky pripravoval, vsetko mal premyslene do detailov... v podstate spisal dost podrobny navod pre nasledovnikov.
-
Chesterka
Light Star
Ja by som aj prečítala niektoré časti zo zaujímavosti, ale moja angličtina tomu moc nenasvedčuje...
+ prikladám video z dnešných televíznych novín TV Markíza... Rozhovor Andersa Breivika so samým sebou
+ prikladám video z dnešných televíznych novín TV Markíza... Rozhovor Andersa Breivika so samým sebou
Článok jedného z tých čo ten masaker prežili na vlastnej koži : http://forum.thatfatatheist.com/topic/8917891/1/
Neviem či sťe počuli ale utočnik mal niake špecialne naboje ktore v tele vybuchuju..takže aj preto je tolko mrtvých...
-
Chesterka
Light Star
Áno, útočník použil špeciálne strely tzv. dum-dum strely, ktoré sa v tele roztrieštia a tým spôsobia oveľa väčšie vnútorné poranenia.FL0W napísal:Neviem či sťe počuli ale utočnik mal niake špecialne naboje ktore v tele vybuchuju..takže aj preto je tolko mrtvých...
//pre
Žiadne dum-dum strely nepoužil... len ďalšie bludy slovenských novinárov. Nebudem to tu vypisovať, len sem hodím príspevok z diskusie zo SME.skChesterka napísal: Áno, útočník použil špeciálne strely tzv. dum-dum strely, ktoré sa v tele roztrieštia a tým spôsobia oveľa väčšia vnútorné poranenia.
Strely DUM-DUM boli vyrabane v Indii koncom 19.storocia. Dnes sa nic taketo nevyraba. Co sa ale pouziva su strely s dutou spickou - HOLLOW POINT - HP - podobne ako DUM-DUM maju dutu spicku no su technologicky na totalne inej urovni ako120+ rokov stare DUM-DUM...
a uz len pre upresnenie dodam, ze HP strely su bezne pouzivane policajnymi zlozkami a polovnikmi,no Armada ich ma zakazane pouzivat koli Haugskym dohovorom.