Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo
Kto vsetko je opravneny robit tieto kurzy prvej pomoci a vydavat certifikaty? Cisto len kompetentny ludia z cerveneho kriza alebo mi kurz moze spravit aj znamy lekar?
-
17
Light Professional
Pokial viem, tak len ludia z cerveneho kriza resp. ti, co na to maju vsetky licencie a podobne byrokracie. Nejaka obvodna lekarka Ti to urcite nespravi.
-
johny541
King
Každý, kto si spraví licenciu. Ja som robil v Košickej záchranke v cene kurzu.
-
goldenshit
Medium Expert
Robil niekto z vas vodicak vo zvolene u Milana Poliaka?.......lebo ma to tam dost lacne tak by som rad vedel
ci je seriozny
ci je seriozny
kedy si robil vodičák? ...na spravenie vodičáku máš 3 pokusy, prvý to je normálna skúška (kolky v hodnote 33 eur) a dva opravné pokusy (jeden opravný za 8 eur, druhý tiež)CheZteR napísal:neboj sa mas vela pokusov (bohuzial), a ano, na kazdu skusku ti treba kolky
vodicak som robil v roku 2009 a nam vravel instruktor nieco o tom ze mame viac ako 3 pokusy, a na skuske bola jedna pani ktora pisala test 6ty krát a jeden chalan 4tý krát, chalan urobil ale pani prekrocila rýchlosť pri jazde

síce neviem kedy prišiel do platnosti ten zákon ale ja som začínal v septembri 2010 a už nám bolo hovorené iba o troch pokusoch aj na papieroch boli iba tri pokusy.
teraz maš len 3 pokusy , ak nespraviš tak cvakaš celý kurz odznova 
jasné, teraz si spomínam, nám presne toto vravel inštruktor, že kurz sme začali ešte v roku 2009, takže pre nás platí ešte starý zákon s viacerými pokusmi, tí čo začali kurz po nás už mali iba 3, a tuším im odpadla aj konštrukcia vozidla - teória
-
johny541
King
Konštrukcia (alebo skôr údržba) platí dodnes. Ale vôbec sa to skoro nehodnotí. Kebyže máš test správne, tak cez konštrukciu ti privrú oči aj keby si nič nepovedal. Ale po pravde, keď ti dá otázku akú som dostal ja, že keď ti prestane svietiť žiarovka, tak kde je problém? Tak to snáď človek s aj priemerným IQ nemá problém zodpovedať.
Teraz sú na skúšky iba tri pokusy a cvičisko sa robí maximálne 10 minút (taktiež človek s priemerným citením k autu to nemá problém spraviť do 6 minút, možno to som prehnal aj)
Teraz sú na skúšky iba tri pokusy a cvičisko sa robí maximálne 10 minút (taktiež človek s priemerným citením k autu to nemá problém spraviť do 6 minút, možno to som prehnal aj)
-
mato951
Star
Ja som mal nedávno skúšky a mali sme normálne test vyhodnotil potom sme išli na cvičisko a tam dal každému pred tym ako sadol do auta nieakú otázku (mne dal takú že ako si skontrolujem olej
) jeden ju nezodpovedal správne tak ho ani nepustil na kužele a išiel domov.
-
goldenshit
Medium Expert
inak mozno vas toto potesi.......ak uz mate spraveny kurz prvej pomoci a nemate natom papieri ze dokedy to ma platnost, tak to znamena ze vam to bude platit uz nastalo..nemusite ho potom robit odznova 
povedal mi to instruktor, nevymyslel som si to
povedal mi to instruktor, nevymyslel som si to
-
Hellboy248
Guru wannabe
goldenshit: co ak mas kurz ale nemas nato certifikat, vtedy to je ako? 
-
goldenshit
Medium Expert
Hellboy248 napísal:goldenshit: co ak mas kurz ale nemas nato certifikat, vtedy to je ako?
sak ked uspesne spravis kurz tak potom dostanes take potvrdenie ze si absolvoval.....
ak si to myslel tak ze si to potvrdenie mal ale stratil si ho tak to potom neviem.....
-
17
Light Professional
Pokial nemas papier tak v podstate nemas ani kurz (co sa byrokratickeho hladiska tyka). Neviem o tom, ze by Ti to mohli opatovne vystavit. Preto davajte do autoskoly kopiu osvedcenia o vykonani kurzu prvej pomoci a original si odlozte, este ho mozete potrebovat. A goldenshit napisal dobru informaciu, ten kurz ma neobmedzenu platnost (ak to tam mate napisane), cize bude platit dnes, zajtra aj o 50 rokov.
-
mato951
Star
Ja som pri kurze prvej pomoci žiaden papier nedostal iba som zaplatil 20€ a viac ma to ani nezaujimalo
a cim si preukazal absolvovanie kurzu pri skuske?
-
17
Light Professional
Pokial si robil kurz priamo v autoskole tak je velmi mozne, ze tie papiere rovno sli veducemu kurzu autoskoly - instruktorovi, resp. to mohlo byt dohodnute, ze z kurzu prvej pomoci to hned islo do autoskoly.
-
mato951
Star
CheZteR napísal:a cim si preukazal absolvovanie kurzu pri skuske?
Iba občianským ničím iným ale asi to tak bolo že rovno to išlo do autoškoly pretože nieje to až taká veľká autoškola a na skušky chodia väčšinou 6-ti ludia
-
Suffel
Guru
jaa som to mal tak isto (asi sme chodili do rovnakej autoskoly
).. tiez som po kurze prvej pomoci ziaden papier nedostal ani nic podobne iba som zan zaplatil.. a ona povedala ze ona tie vsetky papiere vyplni (vypise) a odosle ich autoskole.. takze viacej to nikto neriesil..