Kto su vlastne skutocni teroristi ? (tabakove spolocnosti)

Diskusie na politické témy...
Lorien_archer
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Kto su vlastne skutocni teroristi ? (tabakove spolocnosti)

Príspevok od používateľa Lorien_archer »

Ahojte,

toto je jeden z mojich prvych prispevkov (a prvy v politickej diskusii) tak ma hned neukamenujte :-)
Ked som si prezrel tento obrazok (vid priloha) napadla ma otazka, kto su skutocni terotisti?

Podla mna su to tabakove spolocnosti. Nech berieme najtesnejsi pripad z grafu (=> dajme tomu ze "terorizmus" zabil nie 3000 ale 10 000 ludi)
A dolny odhad pre fajcenie je 2 500 000 ludi. USA vydala na "protiteroristicke" vojny,homeland security a podobne ... hovadinky za bushovej administrativy radovo mensie tisice miliard US $. (u nich je to trillion, my to volame bilion). Tusim na sme.sk teraz bol odhad okolo $ 4 000 mld ($4 000 000 000 000 - to je cislo, co ?) stali vojny a homeland security (fbi, a podobne organizacie). OK, super, dali sme strasne mnozstvo penazi na zachranenie mozno 20,30 tisic obeti (toto su uz poriadne naddimenzovane cisla, graf hovori o 3k)

Ale co robime s tabakovymi frimami, ktore zabili 2 500 000 ludi? Ti ludia "chcu dobrovolne" fajcit (napr ich na to nalakaju ich kamarati) a potom prestat je tazke (neviem ako velmi ale asi velmi, ja mam problem prezit 3 dni bez horkej cokolady, ktora je asi o dost menej navykova)
Kolko US $ dala vlada na to aby zachranila tieto obete ? (keby neboli tabakove spolocnosti nevravim ze cierny trh by nemal cigarety ale bolo by ich oovela menej a nefajcilo by sa na verejnosti teda eliminoval by sa sekundarny smog. Ved v panelaku sa neda otvorit ani okno bez toho aby vam neaky "dobrak" nedoprial trocha z jeho dymu)

rad by som pocul nazor inych na tuto zalezitost
Howgh

edit:ano mohli by sme rozpravat o fast foodoch a podobnych veciach ktore zapricinuju aj posleny riadok, ale jednoznacne ocividnejsia vina mi pride na 2. riadok zdola
Prílohy
22342_319202586261_66983826261_4048941_1965291_n.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Kto su vlastne skutocni teroristi ? (tabakove spolocnosti)

Príspevok od používateľa hughito »

Síce by som to nedával do roviny s terorizmom, ani to inak nespájal, ale ako podnet na zamyslenie pre mnohých je to dobré - bojíme sa teroristov, šíri sa propaganda a hneď ten večer sa ide rodinka napapať do McDonaldu a zapáliť cigaretku. Zaujímavé.

Či už chceme alebo nie, všetky tieto úmrtia na infarkt atď. majú svoj pôvod v strave. A to, akú kampaň robili cigaretové spoločnosti ešte v mininulosti - to je zločin proti ľudskosti, tak by sa to malo definovať a vinníkov trestať. Breivik zabil 100 ľudí, tieto korporácie zabili milióny a zotročili ďalšie milióny (ako návykom, tak priamo ľudí, ktorí produkujú tabak).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

preco by mala nejaka vlada zachranovat ludi, ktori su kurvia zdravie dobrovolne? este by som im napalil vyssie dane a zdravotnu poistku

//reagoval som na prvy post, nie na teba Hugo
hughito
Redeemer
Redeemer

A kde ja hovorím o akejsi vláde a jej zachraňovaní ? Vláda takéto srandy ešte zvykla podporovať a podporuje dodnes (napr. obrovské spoločnosti na spracovanie mäsá v USA - tam sa tí ľudia striedajú, z vlády do vedúcich pozícií týchto firiem a naopak).
Lorien_archer
Amateur
Amateur

beardie napísal:preco by mala nejaka vlada zachranovat ludi, ktori su kurvia zdravie dobrovolne? este by som im napalil vyssie dane a zdravotnu poistku
prvy aspekt: nakolko je to dobrovolne. Ma priemerny clovek ktory nezacal fajcit sam od seba dostatok sily na to aby prestal fajcit (aj ked ma zaujem prestat --udajne zaujem prestat ma 70%, dari sa to 5%) cize svojim sposobom sa fajciar ktori fajci proti svojej voli (z fyzickej nutnosti) da odznacit za neakymsi sposobom nevinneho?

druhy aspektje v tom, ze niekolko (menej) stotisic su umrtia "second-hand" (tusim sa to vola pasivny) dym, teda ludia ktori nefajcia a umru na nasledok fajcenia
(verejne miesta, zastavky (schvalne sa pozrite na mlynske nivy v BA - zakaz fajcit vsade; realita? pri znaku zakaz fajcit najdete hned skupinku fajciarov) -- vymozitelnost nefajciarskeho zakona ? nizka (ved predsa nebudete volat 112ku ked vidite na stanici niekoho fajcit - jednak sa neda dokazat, jednak sa policajt, ktori si prave zapalil zasmeje)), kaviarne, fajciaci susedia) -- to vsetko je pasivny dym ktori zabija uplne nevinnych (takych ktori sa cigarety nedotkli)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

beardie už v podstate vystihol, čo som šiel napísať po prečítaní prvého príspevku. Terorista si od ľudí nepýta súhlas predtým, než ich zabije. Fajčiar a akýkoľvek iný nezdravo žijúci človek fajčí / žije nezdravo z vlastnej vôle. A hovorte si čo chcete o návykovosti, keby človek nechcel tak nefajčí. A filozofia, že fajčiar = obeť tabakových spoločností sa mi zdá padnutá na hlavu.
Lorien_archer
Amateur
Amateur

Lorien_archer napísal:
prvy aspekt: nakolko je to dobrovolne. Ma priemerny clovek ktory nezacal fajcit sam od seba dostatok sily na to aby prestal fajcit (aj ked ma zaujem prestat --udajne zaujem prestat ma 70%, dari sa to 5%) cize svojim sposobom sa fajciar ktori fajci proti svojej voli (z fyzickej nutnosti) da odznacit za neakymsi sposobom nevinneho?

druhy aspektje v tom, ze niekolko (menej) stotisic su umrtia "second-hand" (tusim sa to vola pasivny) dym, teda ludia ktori nefajcia a umru na nasledok fajcenia
(verejne miesta, zastavky (schvalne sa pozrite na mlynske nivy v BA - zakaz fajcit vsade; realita? pri znaku zakaz fajcit najdete hned skupinku fajciarov) -- vymozitelnost nefajciarskeho zakona ? nizka (ved predsa nebudete volat 112ku ked vidite na stanici niekoho fajcit - jednak sa neda dokazat, jednak sa policajt, ktori si prave zapalil zasmeje)), kaviarne, fajciaci susedia) -- to vsetko je pasivny dym ktori zabija uplne nevinnych (takych ktori sa cigarety nedotkli)
edit: presnu statistiku pasivneho dymu nemam, je to vsak radovo viac ( 6 ciferne cislo)
Muffi
Addict
Addict

Lorien_archer napísal:Ma priemerny clovek ktory nezacal fajcit sam od seba
A od koho začal ten človek fajčiť? Niekto ho k tomu fyzicky prinútil? Azda mu bola strčená cigareta do papule a pod nátlakom hrozieb ju musel vyfajčiť? A potom ďalšie? Pretože silne pochybujem, že od jednej sa dá získať taká silná závislosť. Tak to potom nech zažaluje tú onú konkrétnu osobu a nie hádzať vinu na tabakový priemysel.
hughito
Redeemer
Redeemer

Neberiete do úvahy vplyv ako reklama, propaganda, média. Áno, sú to nepriame vplyvy, žiadne fyzické donútenie, ale má to svoju silu a konkrétne v tomto prípade na svedomí tých obetí toľko, že by to teroristi nestihli ani za tisíc rokov dohnať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Lorien_archer napísal:pasivne fajcenie
za smrt pasivnych fajciarov (predpokladajme, ze ich nic ine neohrozuje) stale mozu len aktivni fajciari, nikto iny
reklama, propaganda, média
samozrejme, ze to neberem do uvahy, nemusis byt tomu vystaveny ak nechces
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Pokial niekto fajci, je to jeho vlastné rozhodnutie a rovnako aj vlastna zodpovednost.... Ak nechce fajcit, tak nech s tým proste prestane.... Vlastnu slabu volu a neschopnost niest zodpovednost a pripadne následky netreba zvalovat na inych, v tomto pripade na tabakove firmy....
To je asi dnes moderne - všetkých okolo seba obvinovat za svoje problémy to áno, ale začať ich riesit, to uz nie....
Muffi
Addict
Addict

Som si istý, že 90% začínajícich fajčiarov dobre vedia, do čoho idú, keď si zapália cigaretu. O škodlivosti fajčenia je dnes takmer nemožné sa nedozvedieť, na to by človek musel byť hluchý aj slepý. Je to dokonca písané na krabičkách. Fajčiari by proste podľa mňa mali najprv začať chyby v sebe a až potom inde. A v prípadoch fajčiacich detí viním rodičov. Mne by v detskom veku fajčenie na 100% neprešlo a pri správnych rodičoch by nemalo ani inej mládeži.
hughito
Redeemer
Redeemer

Muffi - to vieme dnes, ja som schválne narážal na tie roky (hlavne v USA), kde fungovala silná propaganda ohľadne cigariet. Bolo to v móde, presadzovalo sa to, chválilo, schvaľovalo, dokonca sa cigaretám pridávali rôzne pozitívne účinky. Táto bublina však časom spľasla a dnes je to iné. Ale môžeme vidieť paralelu medzi fast foodom - je to taký istý humus, ktorý má fatálne následky na zdraví, ale presadzuje sa všade, reklamuje sa, rôzne zvýhodnenia, pretláčania, atď atď.

Ak toto nechcete pochopiť a budete tu stále mlieť príspevky typu Pinhead (aj keď sčasti súhlasím), tak to nemá zmysel vôbec diskutovať.

Koľko bolo v 30-tych rokoch 20. storočia v Nemecku ľudí, ktorí odsudzovali antisemitizmus ? Minimum. Čia to bola vina ? Pinhead si zrejme myslím, že ich. Áno, aj ich, ale nie 100%.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Necital som vasu diskusiu celu a reagujem teda na prvy post.

To ze sa ludia zabijaju tabakom (najcastejsie cigaretami) sa vlastne zabijaju ludskou hlupostou. A ta zabila uz tolko ludi ze to nik nespocita.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito: ludia ked su sprosti, nech trpia, je to ich rozhodnutie
hughito
Redeemer
Redeemer

Tu je tá základná otázka, resp. problém, ktorý som riešil už s x ľuďmi na tomto fóre - ja uznávam, resp. "verím" na to, že spoločnosť, systém, má istý podiel a zásluhu na tom, čo sa deje, ako to vplýva na ľudí, ako sa ľudia správajú, vy (beardie, pinhead, P3Bo, slay a tuším aj javatar) to neuznávate. Čo už. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

spolocnost, system im dala vsetky informacie o skodlivosti fajcenia, dokonca su tie informacie aj na kazdej jednej krabicke, ked sa chce niekto zabit, s eutanaziou nemam problem, fajcenim na verejnosti ale negativne vplyva na svoje okolie
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty si nečítal čo som písal ? Si zisti, aký bol vývoj reklamy okolo cigariet a celkového postoja k nim (hlavne v USA, tu v Európe neviem). Tieto nápisy sú staré pár rokov. Som si istý, že o x rokoch budú podobné nápisy aj nad McDonaldami a pod. predajňami.
beardie
Redeemer
Redeemer

ty si necital prvy post? jedna sa o roky 2001 az 2005, hovorim o terajsich casoch, co bolo v roku 1930 ma nezaujima, ludia z toho obdobia su uz mrtvi
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:Tu je tá základná otázka, resp. problém, ktorý som riešil už s x ľuďmi na tomto fóre - ja uznávam, resp. "verím" na to, že spoločnosť, systém, má istý podiel a zásluhu na tom, čo sa deje, ako to vplýva na ľudí, ako sa ľudia správajú, vy (beardie, pinhead, P3Bo, slay a tuším aj javatar) to neuznávate. Čo už. :)
fajciari su pomaly ale isto vytlacany do malych vyhradenych priestorov a casto ani tie priestory nemaju, o manipulacii ludmi com co-to uz prestudoval a samozrejme ze reklamne tahy zo strany tabakovych spolocnosti neake tie prvky obsahuju, aditiva v cigaretach tiez nie su koser ale pomaly sa presadzuje ochrana nefajciarov co (aspon papierovo) dost obmedzuje fajciarov

problem je skor vo fajciaroch - sami ignoruju zdravotne rizika a nevzdelavaju sa o svojom neduhu
Napísať odpoveď