toto je jeden z mojich prvych prispevkov (a prvy v politickej diskusii) tak ma hned neukamenujte
Ked som si prezrel tento obrazok (vid priloha) napadla ma otazka, kto su skutocni terotisti?
Podla mna su to tabakove spolocnosti. Nech berieme najtesnejsi pripad z grafu (=> dajme tomu ze "terorizmus" zabil nie 3000 ale 10 000 ludi)
A dolny odhad pre fajcenie je 2 500 000 ludi. USA vydala na "protiteroristicke" vojny,homeland security a podobne ... hovadinky za bushovej administrativy radovo mensie tisice miliard US $. (u nich je to trillion, my to volame bilion). Tusim na sme.sk teraz bol odhad okolo $ 4 000 mld ($4 000 000 000 000 - to je cislo, co ?) stali vojny a homeland security (fbi, a podobne organizacie). OK, super, dali sme strasne mnozstvo penazi na zachranenie mozno 20,30 tisic obeti (toto su uz poriadne naddimenzovane cisla, graf hovori o 3k)
Ale co robime s tabakovymi frimami, ktore zabili 2 500 000 ludi? Ti ludia "chcu dobrovolne" fajcit (napr ich na to nalakaju ich kamarati) a potom prestat je tazke (neviem ako velmi ale asi velmi, ja mam problem prezit 3 dni bez horkej cokolady, ktora je asi o dost menej navykova)
Kolko US $ dala vlada na to aby zachranila tieto obete ? (keby neboli tabakove spolocnosti nevravim ze cierny trh by nemal cigarety ale bolo by ich oovela menej a nefajcilo by sa na verejnosti teda eliminoval by sa sekundarny smog. Ved v panelaku sa neda otvorit ani okno bez toho aby vam neaky "dobrak" nedoprial trocha z jeho dymu)
rad by som pocul nazor inych na tuto zalezitost
Howgh
edit:ano mohli by sme rozpravat o fast foodoch a podobnych veciach ktore zapricinuju aj posleny riadok, ale jednoznacne ocividnejsia vina mi pride na 2. riadok zdola