Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
KaptMichal
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Jaaaj taaak, on chcel jednotkovu RSu? Neviem preco som si myslel, ze dvojkovu. Do coho daval peniaze v tej 406ke? Pretoze kamarat rozmysla, ze si kupi nieco taketo...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

KaptMichal - jasne pri jazdenke vzdy treba pocitat s moznymi vydavkami na servis a podobne.. aj ja som kupil 11 rocnu jazdenku a dnes ma tiez naplasil motor nad 3000ot/min zacina hucat ako keby mal turbo.. ale to je uz o niecom inom :D.. auto ako take je najhorsia investicia lebo do neho len peniaze sypes :D..

CheZteR - ej 406-ku ma kamos :D vozia sa stale ale uz si s nou uzili svoje ked im rozvody strelili :D.. ale chodi dodnes bez zasahu do motora..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a ťahá tiež dobre, no len končí stk a neviem čo s nou bude :D ušetril € na spotrebe a následne ich dával do žien? :P
jedno co viem tak to ze sme na nej dostali defekt a nenasli sme v kufri rezervu - 406 ju ma este zospodu :D no strasne blbo sa odtial vyberala :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

KaptMichal: myslel som to tak, ze kazde jedno auto sa da udrziavat v 1A stave, ale cim starsie je, tym je servis zvacsa castejsi, hlavne pri tychto francuzskch kuskoch... dalsia vec je, ze nahradne diely sice stoja stale tolko isto, ale hodnota automobilu prudko klesa... bezne 4-5 rocne auta maju hodnotu 7000-8000e, tam nie je problem zainvsetovat 1000e na servis naprav, brzd, mozno nejake vstreky alebo turbo, kdezto auta po 10-12 rokoch maju hodnotu 2000-3000e, a kedze tie diely stoja rovnako, pri takej hodnote auta si uz clovek dvakrat rozmysli, ci da do servisu sumu rovnajucu sa polovice hodnoty takehoto auta... to robia iba ludia, ktori maju bud svoje auto ako mazlika, prip. maju nejaku raritnejsiu vikendovku, ktora si este ako-tak drzi cenu... robim to tak aj ja a verim, ze to auto prezije este raz tolko rokov... ziadne polske alebo cinske diely, ziadne extremne setrenie... potom len chodia chyry, ze ludia sa boja chodit na starsich autach s takymto rokom vyroby na trasy dlhsie ako 100km... ja 13 rocne auto mam a v zivote by ma nenapadlo, ze mam "stare" auto a ze by som sa mal bat ist niekam dalej... v septembri planujem dovolenku a planujem na nom spravit hore dole 2500km a ani raz ma nenapadlo, ze by som sa mal bat, ze sa nieco stane... smutne je, ze toto mi pri predaji nikto nikdy nezaplati, preto aj tak zvazujem jeho predaj, co som bol donedavna este pevne rozhodnuty... velmi pravdepodobne je, ze to asi posuniem v kruhu znamych alebo rodiny, no ludom, ktori vedia, ako som ho servisoval, aby aspon im sluzilo, aj ked ich ho budem musiet dat za beznu cenu... to bude asi to najlepsie, co budem moct spravit...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

svata pravda pisana vyssie, este by som dodal ze ludia, ktori maju 10 rocne auto v hodnote 3000€ uz asi nepojdu do originalnych suciastok a autorizovanych servisov, sam mam 11 rocne a v autorizovanom som bol iba raz a aj to som tam nechal 130€ za načipovanie imo :smt107
donedavna som bol pevne rozhodnuty si ho ponechat aspon kym skoncim výšku, no čím daľej je jeho predaj reálnejší :(
KaptMichal
King
King

Ano to suhlasim, hlavne s tym extremnym setrenim, vsimam si, ze ludia dokonca este aj pocas zaruky nejdu do servisu lebo sa im nechce alebo co...no kazdy ma iny postoj k svojmu autu :-) Cize na tej 406ke nezvykne odchadzat nieco konkretne alebo naopak ano?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak pri nafte vseobecne zvyknu odchadzat vstreky, stabik, dvojhmotny zotrvacnik...
taketo veci ohladom konkretneho modelu je najlepsie riesit priamo na fore :wink:
http://www.peugeot-club.com/forum/forum ... php?fid=23
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

CheZteR napísal:tak pri nafte vseobecne zvyknu odchadzat vstreky, stabik, dvojhmotny zotrvacnik...
...a prevodovka, elektrika, nuz, je to francuz...

o extremnom setreni som predsa nenapisal ani slovo, to som spominal iba mimochodom, ze mi taky pristup trochu vadi, nie ze je pravidelny pri novych autach, praveze uz pri tych starsich je to ospravedlnitelne, no ja sa s tym nestotoznujem... taktiez som nenapisal, ze 406 je spolahlive auto...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

predbezne som to cele nechal tak, zatial sa nic kupovat nebude, ale po vasich radach budem v buducnosti mysliet asi na nieco ine ako Oktavku.. :|
KaptMichal
King
King

preco na nieco ine? Kup OII a mas vyhrate, len vyhliadni dobry kus ;-)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

ked uz niekto spomenul ten dvojhmotny zotrvak na bavore mi cele auto strpa ked cuvam a ked brzdim motorom .. je to ako keby som sa brodil v cerstvom snehu nejaky taky zvuk .. bolo mi povedane ze je to spominany dvojhmotny zotrvak a preto sa vas pytam ake mozu byt nasledky ked ho nevymenim
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak pre dvojhmotak vseobecne plati ze je namahany pri radeni a pri jazde v nizkych otackach a prave on tlmi vibracie z prevodovky
ak už končí svoju púť, tak sa to prejavuje presným opakom jeho využitia - práve pri dobrzďovaní sa ti rozvibruje celé auto a budeš počuť nepekný zvuk z motora
čo si pamätám, tak sa repas spraviť nedá, treba ho vymeniť celý
inak, existuje aj jednohmota, ale tá sa neodporúča, pretože sa ti môže pojetoto prevodovka, práve kvôli tomu, že je to iba jednohmota, ktorá neutlmí všetky vibrácie (ach tie diesle :? )
no ak ho nevymenis hned, môže ti odisť aj spojka
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Moja otazka:
tyzdenne nabeham cca 300km, mam Mercedes W201, 1.8 benzin. Spotreba 7,8-8l/100km. Auto je motoricky v pohode, menim vsetko, co sa opotrebuje (ramena, tesnenia, filtre, tycky riadenia, originalne pruziny), na tom si proste vzdy dam zalezat. Problem je v tom, ze auticko ma uz 18ku za sebou a je to proste vidiet, i ked dielenskym spracovanim ma proste Mercedes neprestava udivovat (ma nabehanych 270k).

Preto sa chcem spytat, ci sa oplati vymenit za nieco male na mestke jazdenie, do cca 3000€. Mierim tym hlavne na spotrebu a komfort jazdenia (predovsetkym laktova opierka by mi chybala) a na to, ci sa to vobec oplati.

Nasiel som kopec malych zmrdov od r.v. 2005 a kubaturou 1 volaco, co mi asi bude stacit, kedze sa vozim 80 percent casu iba ja sam. Co taky Fiat Seicento? Pripadne nieco ine? Fiatu sa dost bojim, hlavne spracovania a bezpecnosti...
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

icefiresr: v rodine mame punto classic, motor 1.2. do mesta ako stvorene, mala spotreba, dobre sa natom jazdi - az na tvrdsi podvozok ..co sa tyka spracovacia, je natom horsie, no pokial nejdes prevadzat tehly apod. tak sa neni coho bat
CheZteR
Redeemer
Redeemer

:arrow: Yaris, mám ale na mysli prvý model 99-05, motorovo 1,0 alebo 1,3, na dieslovej 1,4 nieje problem 4l/100km, s benzinom sa moceš okolo 5-6l maximalne, je to veľmi svižné auto na to aký ma motor, bezúdržbové, niekolko krat auto roka, lenže to bude ale pre teba vyrazny skok dole co sa tyka komfortu, zase nie je to nejaka hrkalka - velmi prijemne vozenie, lenze zase nemôžme porovnávať mercedes s yarisom všakže
// každopadne chceš male mestske auto čiže tam nečakaj komfort, tie auta su robene do emsta, tzv. netravis v nich vela casu
a rovno ti sem hodim aj link http://toyota-yaris.autobazar.eu/10-vvt ... 38654.html
icefiresr
Addict
Addict

Vdaka za postrehy, hell v rodine sme mali tiez Punto, bolo dost v servise, naozaj nemam rad Fiat :(

Yarisov je na SR v bazari len okolo 70 :) Vidno, ze sa tak velmi nepredavaju. Ale tak do 3k sa zmestim aj s mladsimi rocnikmi ako 2000, urcite vsak nechcem ist na ukor kvality. Je este nieco na vyber?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

na ukor kvality v com? moj nazor je ze 99-05 je vydarenejsi model ako 05+, na tom aute sa ti spravnym pristupom k motoru nema co pokazit, benzinovy japonec je do mesta najlepsia volba, mas tam dokonca aj retaz, ziadny remen...
punto II je nahodou velmi sikovne auticko :) ale na Yaris nema
a 3jdverovy yaris, vzadu s kridelkom, foliami a diskami bude ešte aj parádne vyzerať,
// inak je aj Yaris 1.5TS benzin, ma 106 koni ale na SR ich je pramalo, mal som tu cest zajazdit si :)
icefiresr
Addict
Addict

Myslel som to tak, ak by som vybral inu znacku a iny model, len mladsi. Nie Yaris. Nad japoncom som tiez vzdy uvazoval, kvalita, rozumna cena v ramci miery, plus sa tolko nekradnu ako Skody.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

icefiresr: my sme punto brali nove, teraz ma ~35k najazdenych, 2-3 roky a v servise iba na povinne kontroly a vymeniny (olej, filtre etc.) ..davnejsie sme mali punto 96 rocnik, co si pamatam tiez nebolo moc v servise, okrem beznych zavad ako na kazdom aute
CheZteR
Redeemer
Redeemer

z malych japoncov ma napada ešte micra a mazda 2, ale ani jedno z toho sa stale yarisu nevyrovna (a s mazdou 2 sa nevojdes do rozpoctu)
Napísať odpoveď