chyba HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vandal666
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

chyba HDD

Príspevok od používateľa vandal666 »

caute, mam problem s HDD, asi so SATA portom na HDD..? kable, sloty na doske som skusal no problem pretrvava, vid obrazky... otazka znie, je chyba v HDD alebo vo Win7? samsung utilita na test HDD neukazala ziaden error...

Kód: Vybrať všetko

http://img200.imageshack.us/i/clipboardyh.jpg/
write test mi program nedovoli

Kód: Vybrať všetko

http://img52.imageshack.us/i/snmka4.jpg/
FUZE
Medium Star
Medium Star

Re: chyba HDD

Príspevok od používateľa FUZE »

Ultra DMA CRC Error Count: Jedná sa o počet prenosových chýb UDMA, ktoré zaznamenala elektronika pri kontrolnej rutine. UltraDMA je spôsob prenosu dát, pri ktorom sa procesor nemusí starať o ovládanie disku. Jednoducho odošle, alebo požiada o dáta a disk vykoná všetko potrebné. V súčasných PC sa iný spôsob ani nepoužíva. Pri UDMA prenose sa vytvára kontrolný súčet (CRC), ktorý sa vytvorí na strane príjemcu i odosielateľa z prenášaných dát. Následne sa oba súčty porovnajú a pri odlišnosti sa prenos musí opakovať. Chyby pri prenose vznikajú vďaka zalomeným vodičom, zarušenému prostrediu, či chybám elektroniky.
Sranda ze toto sa vacsinou stava,ked je napr.povitiahnuty kabel alebo ine.Jedine bude uz asi chyba v samotnom disku,a este sa mi nezda to tvoje min.Read 1.3Mb/s,to je neako malo.Dalej by to mohol sposobovat este radic,ale to skorej ten disk :smt006
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

vdaka za odpoved, radicom to asi nebude, lebo som skusal ten HDD aj na inych portoch :( a druhy HDD ktory mam nema jedinu chybu... takze ocividne je HDD v cudu :(
FUZE
Medium Star
Medium Star

Sak ak ti ten disk ide tak sa vykasli nato,teraz su chvalabohu neni az take drahe a ak ti mozem odporucit do buducna tak investuj radsej do Hitachi alebo Segate :smt006
Cavko
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

no to si mu poradil :D skor WD tie su naj
FUZE
Medium Star
Medium Star

WD...Asi ako sa komu zadari,mne odisli uz dva a nechcem ani vidiet.Hitachi su nezmari :smt006
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

prave mam jeden seagate 500giga zajtra pojde do kosa tolko bad sektorov ze po 2 hodinach opravy uz nemam nervy
FUZE
Medium Star
Medium Star

Neber ma zasa tak ze som neakym zastancom Segate,ono sa skratka stane ze sa nevydari tak ako aj ja s WD.Ja mam teda najlepsie skusenosti s Hitachi,ale podla mna je to individualne :)
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Čavko mam WD blue caviar 320 GB a dnes som ho dal kontrolovat pomocou ashampoo HDD control ono mi na konci našlo chybne sektory idem to posielať na reklamaciu ale ak mi ho vyemenia tak novy by som rad predal aky si mam kupiť na system ??, seagate alebo WD s Black caviar mam zle skusenosti aj s bluer pozeral som ten novy Seagate green pipeline 500 GB neviem ake mate skusenosti s HDD ?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

WD sú dobré. Ak ti ho vymenia, nechal by som si ho, alebo vymenil za WD Black alebo Hitachi.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

WD black som mal a strašne mi škrikal WD blue mi isiel skoro rok a teraz sa pokazil este stastie že mam zaruku
Hitachi neviem s HDD som mal skusenosti zo Seagate , Maxtor , WD hovoria že aj Samsungy su dobre
Napísať odpoveď