Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
hm ..zeby to lepsie ide ?
bender, ake mate vlastne auto? ani si nenapisal
// ratz nj japonci su proste japonci
moze byt aj -20 a nastartujem, sice si trošku potočí motor ale chytí
aj mazda aj teraz nissan
// bendeer dalsi japonec
či vlastne kórejec nie? ale to je jedno 
// ratz nj japonci su proste japonci
// bendeer dalsi japonec
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Bendeer: je to zbytocne a este viac tym skodis motoru, aj ked si myslis, ze pomahas..
CheZteR: mne chyta max. na tretiu otacku startera, nech je -20 alebo +40
ked je zahriaty, tak niekedy aj na prvu
...co je zaujimave, lebo zohriate auta vacsinou startuju dlhsie...
CheZteR: mne chyta max. na tretiu otacku startera, nech je -20 alebo +40
hm ...dik teda za radu 
Sufi ten galloper je hustýýý.Viac krát som sa v ňom viezol.Má človek pocit akoby sa viezol v armádnom jeape
.Škoda, že spomínaná 2,5 dízlová haraburda hovno ťahá
Suffi myslim ze si obyčajny ubožiak a klamar .....na inom forume som čital ako si pisal ze maš Mitsubishi Lancer a tu pišeš ze nemas este hotovy vodičak .. necudujem sa ze mas pod menom *Zablokovany* ..na tom forume ta uz vypiskali tak ides obtazovať dalsie ? ..ale to sem nepatri asi to admin zmaže .. 
Simon, neviem na co sa tu hras, maj sa pekne. Ban za duplicitny ucet.
-
p4ra
Redeemer
Vraciam sa po nejakom case do tejto temy. Doteraz som jazdil viacmenej len na naftovych autach (ked neratam sem-tam firemne auto, ci pozicane), lebo otec kupoval len naftaky z dovodu velkych najazdov. Odkedy som si kupil ten Focus ST a jazdim na benzine nechcem naftak ani vidiet. Ak k tomu nebudem nuteny prave rocne velkym najazdom. Ta kultivovanost motora, narocnost na servis, rychle zohriatie atd. sa neda porovnat s dieselom. Cize teraz az dokazem skutocne pochopit a ocenit ludi, ktori naftaky nechcu.
a ako si si zvykol na spotrebu? 
-
p4ra
Redeemer
S tym autom ma to netrapi.
Vedel som, ze za 5L/100km sa vozit nebudem. Ale ten pocit, ze na D1/R1 utieram premiove auta je na nezaplatenie. 
Trosku vaznejsie, pri normalnej jazde (140km/h na dialnici), 90-100km/h na okresnych cestach a 55km/h v meste sa vozim 8,2L/100km. Co je celkom v poriadku. Ale ked mam chut sa vyblaznit, pocitac radsej ani nepozeram. Ale ako som povedal, kto kupuje toto auto a ide pozerat na spotrebu, nech to radsej nekupuje.
Trosku vaznejsie, pri normalnej jazde (140km/h na dialnici), 90-100km/h na okresnych cestach a 55km/h v meste sa vozim 8,2L/100km. Co je celkom v poriadku. Ale ked mam chut sa vyblaznit, pocitac radsej ani nepozeram. Ale ako som povedal, kto kupuje toto auto a ide pozerat na spotrebu, nech to radsej nekupuje.
Plne s tebou suhlasim, udivuje ma kolko ludi hladi len na spotrebu a ostatne ich nezaujima. No ale ak by som si kupil dizlaka tak by musel zniet nejak takto
-
KaptMichal
King
Syfon - Mozno tolko ludi hladi na spotrebu lebo cena pohonnych hmot nejak neni adekvatna k platom? 
Hladi, ale potom sa na to staci pozriet aj takto: http://www.hojko.com/post1693554.html#p1693554 a casto z toho vyjde, ze sa to neoplati.
A ked niekto kupi rovno dizlak a chodi s nim iba kratke trasy, tak sa motor vacsinou ani poriadne nezahreje, co mu urcite neprospieva a z toho vychadzaju vyssie servisne naklady, atd. Proste v zalezitosti benzin vs. dizel sa na to treba pozerat racionalne a brat do uvahy to, co sa casto spomina v teme chcem kupit auto (dlzka najcastejsej trasy, rocny najazd,...) a k tomu zapocitat rozdiel v cene auta a az potom sa ukaze co je najvhodnejsia volba.
Benzin:
7l/100 km - 10.22 €
Diesel:
5l/100 km - 6.715 €
Uspora ~ 3.5 €/100 km, 350 € / 10 000 km
Ked to mas do prace 15 km, tak za rok najazdis 7200 km a to vsetko so studenym motorom, takze si tu usporu moze pekne vybrat v servise.
A poznam vela ludi, ktori si prave na takuto trasu kupili diesle, no ale ich vec
Najlepsou volbou je dnes podla mna LPG, tam je uspora naozaj viditelna.
A ked niekto kupi rovno dizlak a chodi s nim iba kratke trasy, tak sa motor vacsinou ani poriadne nezahreje, co mu urcite neprospieva a z toho vychadzaju vyssie servisne naklady, atd. Proste v zalezitosti benzin vs. dizel sa na to treba pozerat racionalne a brat do uvahy to, co sa casto spomina v teme chcem kupit auto (dlzka najcastejsej trasy, rocny najazd,...) a k tomu zapocitat rozdiel v cene auta a az potom sa ukaze co je najvhodnejsia volba.
Benzin:
7l/100 km - 10.22 €
Diesel:
5l/100 km - 6.715 €
Uspora ~ 3.5 €/100 km, 350 € / 10 000 km
Ked to mas do prace 15 km, tak za rok najazdis 7200 km a to vsetko so studenym motorom, takze si tu usporu moze pekne vybrat v servise.
A poznam vela ludi, ktori si prave na takuto trasu kupili diesle, no ale ich vec
Najlepsou volbou je dnes podla mna LPG, tam je uspora naozaj viditelna.
-
hojko
Site Admin
GothaR: Pri LPG mas problem s "tankovanim", pretoze napriklad v Rakusku pumpu najdes len tazko, vzhladom na to ako sa biju, ze su to velki environmentalisti a ekologovia. Okrem toho, pouziva sa tam aj iny typ LPG, takze s tym moze byt problem. No ale ako pises, na kratke trasy a po meste benzin, sice stoji viac, aj spotreba je vyssia, no dorovna sa to servisnymi nakladmi a nizsou obstaravacou cenou.
Benzin vs. Nafta
Tak zas ale ak máš problém v Rakúsku nikto ťa nenuti ísť na LPG. Prepnes na benzín a ide sa 
-
Fabo
Hardcore addict
begbeee: ale stracas potom vyhodu nizkej ceny za km. Takze, ak niekto jazdi casto do cudziny kde nemaju LPG, tak radsej naftu.
Tak to sme už na tenkej pôde by som povedal. Ak žijem na Slovensku a pravidelne jazdím do Rakúska, tak jasné, že naftu.
Ak mám LPG a raz za uhorský rok sa vydám na cestu do Rakúska alebo idem na dovolenku do Chorvátska tak ten LPG na jednej ceste oželiem.
Celkovo si myslím, že LPG je zaujímavé riešenie a ak niekto zrovna neciká benzín, vôbec to nie je zlé riešenie. Sám sa po LPG aute dosť intenzívne rozkukávam.
Ak mám LPG a raz za uhorský rok sa vydám na cestu do Rakúska alebo idem na dovolenku do Chorvátska tak ten LPG na jednej ceste oželiem.
Celkovo si myslím, že LPG je zaujímavé riešenie a ak niekto zrovna neciká benzín, vôbec to nie je zlé riešenie. Sám sa po LPG aute dosť intenzívne rozkukávam.
hojko: Samotné palivo je rovnaké, rozdielny je len priemer hrdla tankovacej pištole, čo sa dá jednoducho poriešiť redukciou.
nezabudajte, ze v Rakusku je benzin kludne aj o 15 centov lacnejsi cim sa vyrovna cene nasej nafty..takze nejake LPG v Rakusku by som neriesil a pekne prepol na benzin