Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
človek sa rodí ako ateista. viera mu je väčšinou daná do hlavy v čase, keď už dokáže vnímať ale ešte nedokáže chápať.
hughito: Ale do istrej miery si ovplyvňovaný bol, nie je možné, aby na teba nemal žiaden vplyv to, že máš rodičov ateistov.
silmarill: Nie, človek sa nerodí ako ateista. Človek sa rodí ako neveriaci. Ateizmus zanmená popieranie Boha, nie neverenie v Boha.
silmarill: Nie, človek sa nerodí ako ateista. Človek sa rodí ako neveriaci. Ateizmus zanmená popieranie Boha, nie neverenie v Boha.
Každá mytológia sa začína stvorením sveta, židovská resp. kresťanská nie je výnimkaMôj Boh je troška starší ako si bla bla
Boh (kresťanský) nie je mytológia, o čom ťa svedčí aj kopa svedectiev.
Svedectvo je najnižšia forma dôkazu a najmenej spoľahlivá 
V tvojom odkaze sa píše "Boh sa vysmievať nedá...", ale na rozdiel od neho ty zjavne túžiš po tom, aby si vysmiaty bol. Prečo by si inak dával odkazy na také postihnuté stránky, ktoré sú len dôkazom primitívnosti zmýšľania niektorých kresťanov?
Btw, aspoň to ukazuje aké choré zmýšľanie sa skrýva za tým biblickým bohom ak niekto verí, že ten láskavý spravodlivý boh zabije vraj 1517 nevinných ľudí, aby sa konštruktérovi pomstil za jeho výrok.
A ak by si sa nudil, tu som našiel 72 strán ateistických výrokov od rôznych autorov http://www.atheismquotes.com/quotelist.php
Preštuduj ich životopisy, pozri sa ktorí z nich zomreli predčasne nejakou tragickou smrťou, zisti či percento tých tragických úmrtí bolo vyššie ako v inej porovnateľnej populácii a ak výsledky budú signifikantné, možno uznám, že na tom niečo je, dovtedy také kraviny na mňa ani neskúšaj
//tu je tých výrokov dokonca vyše 10 tisíc, máš čo robiť http://www.chrisbeach.co.uk/viewQuotes.php
Btw, aspoň to ukazuje aké choré zmýšľanie sa skrýva za tým biblickým bohom ak niekto verí, že ten láskavý spravodlivý boh zabije vraj 1517 nevinných ľudí, aby sa konštruktérovi pomstil za jeho výrok.
A ak by si sa nudil, tu som našiel 72 strán ateistických výrokov od rôznych autorov http://www.atheismquotes.com/quotelist.php
Preštuduj ich životopisy, pozri sa ktorí z nich zomreli predčasne nejakou tragickou smrťou, zisti či percento tých tragických úmrtí bolo vyššie ako v inej porovnateľnej populácii a ak výsledky budú signifikantné, možno uznám, že na tom niečo je, dovtedy také kraviny na mňa ani neskúšaj
//tu je tých výrokov dokonca vyše 10 tisíc, máš čo robiť http://www.chrisbeach.co.uk/viewQuotes.php
Tu máš dôkaz, že Boh exiistoval, existuje a aj bide existovať. Bohužiaľ, tak je to aj s diablom.
//edit: ups, zabudol som link
http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/zlo/satan.htm
//edit: ups, zabudol som link
http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/zlo/satan.htm
kde tu konkretne?
MIRV: Tie ateistické výroky nestoja za nič. Pozrel som si ich zopár a v podstate všade išlo len o Humor alebo výrok, ktorý v sebe neniesol nič.
hwip, ty si ich nemal hodnotiť. Ja som ti jasne povedal, čo si mal spraviť, aby ten tvoj argument nebol na smiech. Ale tuším je zbytočné baviť sa s niekým tak pribrzdeným.
//prepáč ak som ťa urazil, preferuješ termín demencia? alebo možno oligofrénia? mentálna retardácia? "mentally challenged?"
//prepáč ak som ťa urazil, preferuješ termín demencia? alebo možno oligofrénia? mentálna retardácia? "mentally challenged?"
MIRV: máme sa tu začať urážať?
a ešte k tomu: Ak by mal Boh teraz zabiť každého z týchto ľudí, tak o chvíľu tu zostanú 2 mil ľudí (na celom svete). (Bohužiaľ, je to tak, lebo napĺňa sa Biblia).
Boh si vybral len niekoľkých, aby nás na to upozornil.
neviem prečo tak rád urážaš, MIRV
a ešte k tomu: Ak by mal Boh teraz zabiť každého z týchto ľudí, tak o chvíľu tu zostanú 2 mil ľudí (na celom svete). (Bohužiaľ, je to tak, lebo napĺňa sa Biblia).
Boh si vybral len niekoľkých, aby nás na to upozornil.
neviem prečo tak rád urážaš, MIRV
hwip: MIRV ťa absolútne zotrel, tvoje naivné chápanie sveta a posielanie takýchto stránok je úplne mimo reality. Nemám nič proti veriacim ľuďom, ale toto, čo predvádzaš ty, už nie je o zdravej viere, ale viere chorej. Máš vymytý mozog, lebo zdravý jedinec by jednoducho nemohol posielať ako argumenty takéto zdroje: napr. taký Stoporko alebo iní veriaci sem takéto nezmysly nikdy neposielali, takisto plno veriacich, ktorých poznám v skutočnom živote.
Ty si jednoducho bigotný fundamentalista.
Ty si jednoducho bigotný fundamentalista.
hughito: To, že ma "zotrel", je tvoj osobný názor, takisto je môj osobný názor, že tento názor nie je správny.
Ale rád by som bol vedel dôvod, prečo tak radi urážate - mám na mysli nektorých ľudí. (nie že by som sa urazil MIRV, ale som zvedavý - to dúfam nie je nič zlé)
Hughito, aby si si nemyslel, ja tiež nemám nič proti ateistom, snažím sa viesť rozumnú diskusiu, ale keď tu niekto začne urážať a nadávať, tak to už nie je v poriadku.
Na tvoje "Vymyté argumenty" mám takú ist rekaciu ako na to, že ma zotrel.
Už aj ty sa snažíš ponižovať? Prepáč, ale mal som o tebe vyššiu mienku
Ale rád by som bol vedel dôvod, prečo tak radi urážate - mám na mysli nektorých ľudí. (nie že by som sa urazil MIRV, ale som zvedavý - to dúfam nie je nič zlé)
Hughito, aby si si nemyslel, ja tiež nemám nič proti ateistom, snažím sa viesť rozumnú diskusiu, ale keď tu niekto začne urážať a nadávať, tak to už nie je v poriadku.
Na tvoje "Vymyté argumenty" mám takú ist rekaciu ako na to, že ma zotrel.
Už aj ty sa snažíš ponižovať? Prepáč, ale mal som o tebe vyššiu mienku
Heh, tak to je pekné, že ty máš iný názor, ale ako si ho obhájiš ? Poslal si sem trápny odkaz, kde našli 6 ľudí, ktorí nejak zahynuli a vykonštruovali z toho akúsi božiu odplatu za ich názory či výroky. Každý zdravo uvažujúci človek toto musí označiť za nezmysel. Veriaci či neveriaci.
Ty o berieš ako fakt a argumentuješ tým, že tak boh nemôže potrestať všetkých, lebo by nás zostalo 2 milióny (odhliadnuc od tvojho nezmyselného "číslovania," je tento argument úplne vycucaný z prstu, podložený ničím).
To anu nepíšem o tom, že kresťanstvo hlása odpustenie a nastavenie druhého líca, čo je v príkrom rozpore s vraždiacim bohom - ale tak, v tak pochybných náukách, ktoré nemajú reálny základ, sú takéto rozpory prirodzené. Takisto x rôznych vykladačov a pravých zvestovateľov, ktorý na základe jednej vety z Biblie konštruujú svoje choré výplody (ako na danej stránke).
Inak, ja ťa absolútne nemám záujem nijak urážať, ja len zvyknem nazývať veci pravým menom a ak si o niekom myslím, že je bigotný fundamentalista, tak to napíšem. Nič viac, nič menej.
Ty o berieš ako fakt a argumentuješ tým, že tak boh nemôže potrestať všetkých, lebo by nás zostalo 2 milióny (odhliadnuc od tvojho nezmyselného "číslovania," je tento argument úplne vycucaný z prstu, podložený ničím).
To anu nepíšem o tom, že kresťanstvo hlása odpustenie a nastavenie druhého líca, čo je v príkrom rozpore s vraždiacim bohom - ale tak, v tak pochybných náukách, ktoré nemajú reálny základ, sú takéto rozpory prirodzené. Takisto x rôznych vykladačov a pravých zvestovateľov, ktorý na základe jednej vety z Biblie konštruujú svoje choré výplody (ako na danej stránke).
Inak, ja ťa absolútne nemám záujem nijak urážať, ja len zvyknem nazývať veci pravým menom a ak si o niekom myslím, že je bigotný fundamentalista, tak to napíšem. Nič viac, nič menej.
a máš vymytý mozog bolo čo hughito? Pokiaľ ho nemáš ty "vymytý" tak vieš, že to nemôže byť pravda.
Vymytý v zmysle takom, že je indoktrinovaný ideológiou kresťanstva a v rámci tejto témy nie si schopný racionálne uvažovať. Čiže, netýka sa to tvojej osoby ako celku, ani to nemala byť urážka. Možno, že keby sme sa stretli naživo a rozprávali sa o iných témach ako náboženstvo, tak si úplne v pohode človek.
hwip, aká urážka? Mám ťa držať v ilúzii, že tie tvoje "dôkazy" sú to najlepšie, čo sa apologetike prihodilo od čias Tomáša Akvinského? Keď vidím hlupáka, nazvem ho hlupákom. Na svete je priveľa hlupákov, ktorým to nikto nepovedal a tak si myslia, že sú ktovie akými kapacitami. Na inú spätnú väzbu evidentne aj tak reagovať nevieš. Ako povedal hughito, môže sa to však týkať len tejto témy.
hwip, taka otazka, si krestan katolik nie? veris v milujuceho boha, ktory kazdemu odpusti, ked clovek uprimne olutuje svoje hriechy a chce sa polepsit...ale to mi akosi nesedi s tymi somarinami, ktore su popisane na strankach, kde udajne boh mal zavrazdit ludi, kvoli ich vyrokom...preco by ten krestansky milujuci uzasny boh niektorych len kvoli vyrokom pozabijal a nedal im sancu olutovat svoje hriechy a najst vieru...a preco napriklad pedofila, ktory znasilnoval a vrazdil deti pokojne necha dozit kludny zivot v base a mozno aj najst vieru v boha...
No prakticky aj ten pedofil sa môže obrátiť...ephramko napísal:hwip, taka otazka, si krestan katolik nie? veris v milujuceho boha, ktory kazdemu odpusti, ked clovek uprimne olutuje svoje hriechy a chce sa polepsit...ale to mi akosi nesedi s tymi somarinami, ktore su popisane na strankach, kde udajne boh mal zavrazdit ludi, kvoli ich vyrokom...preco by ten krestansky milujuci uzasny boh niektorych len kvoli vyrokom pozabijal a nedal im sancu olutovat svoje hriechy a najst vieru...a preco napriklad pedofila, ktory znasilnoval a vrazdil deti pokojne necha dozit kludny zivot v base a mozno aj najst vieru v boha...