Chyteny pri pive

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
master23
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Chyteny pri pive

Príspevok od používateľa master23 »

k tym OP, clovek ho teda nemusi nosit, ale ked ho chcu statny policajti od teba, tak co potom?
a este otazka zo zaujimavosti, ked ma clovek napr. 19 rokov, a nema pri sebe OP a pil alkohol. nema ako dokazat, ze ma nad 18.
co s nim urobia?

// k tym prehliadkam auta, ked clovek neurobi priestupok, tak najdene drogy sa nemozu pouzit na sude.
a dalej je tam pisane : ...ak je páchaný trestný čin alebo priestupok alebo je dôvodné podozrenie z ich páchania.
takze, ked clovek prekroci rychlost a potom ho zastavia policajti, a najdu drogy, tak potom uz sa mozu pouzit na sude, ze?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

da sa to vyriesit aj na mieste, pozes policajtovi nadiktovat svoje osobne udaje ako meno, trvale bydlisko a rodne cislo...on zavola na operacne a da ti nejaku doplnujucu otazku v style "ako sa volala vasa matka za slobodna"...to iste by urobili aj na stanici...alebo sa mozes nechaj doviezt domov a ten obciansky im ukazat...nestretol som sa ale s pripadmi, ze by niekoho takto terorizovali, pokial sa nicoho nedopustil a len si nahodne na ulici chcu preverit totoznost...policajti sa nahanahu za statistikami a obtazovanie obcana na stanici, ktory sa nicoho nedopustil a navyse nema ani zaznam v rt., sa velmi nepocita...

a k tym autam som tu uz tiez pisal...na prehliadku motoroveho vozidla musia mat sudny prikaz alebo musi byt vyhlasena nejaka mimoriadna akcia alebo musia mat dovodne podozrenie (cize uz ta mali rozpracovaneho, alebo ta niekto udal alebo si napr. nezastavil a unikal policajtom)...za dovodne podozrenie sa nepovazuje situacia, kedy vas policajti zastavia len tak namatkovo nahodne...
no a treba sa hned na zaciatku kontroly opytat, o aky typ kontroly ide...ked policajt povie, ze ide o dopravnu kontrolu...tak vam auto nemoze prehladavat ani vtedy, ak by si sa dopustil priestupku...moze len z vonka nazriet do auta, ci nemas podozrive predmety na sedadlach...do kufka sa moze pozriet, len ak tam mas rezervu...
nic take ako "preventivna bezpecnostna prehliadka" motoroveho vozidla alebo osob neexistuje...a uz duplom nie vtedy, ak vas zastavili len pretoze ste akurat isli okolo nich...
cocky
Novice
Novice

Príspevok od používateľa cocky »

Mňa aj s kamošmi čapli fízli tesne pred prázdninami v meste keď sme len tak išli z jedného baru (samozrejme že sme niečo popili). Teraz asi pre týždňom dvom kamošom prišlo že sa majú písomne ospravedlniť (nafúkali asi okolo 0,2-0,4 promile) ďalší dvaja museli ísť na mestský úrad podpísať nejaké papiere a že budú pokarhaní primátorom mesta (nafúkali asi okolo 0,6-1 promile) a všetci sú z mesta a ja som nafúkal 1,2 promile a zatiaľ mi nič neprišlo ale ja bývam na dedine. Môže mi prísť niečo horšie ako ostatným a prečo vlastne mne zatiaľ nič neprišlo??
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Pokarhanie primatorom? :D To akoze v meste maju nejaku tabulu hanby, kde su vsetci pokarhanci vystaveny ci ako tomu mam rozumiet?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Po teba si prídu priamo chlapci z Prednej Hory.

Aj to písomné ospravedlnenie by som chcel vidieť. Akože: "Vážený policajný zbor, prepáčte, že som dňa 30. júna 2011 vypil 3 pivá a následne nafúkal 0,4 promile, čím som Vám spôsobil psychickú ujmu."
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

cocky: No. Ty pôjdeš do obecnej klietky hanby pred kostol a budeš ohadzúvanejší nahnitými paradajkami a zelím. :|
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

zelím !!!! jaj toto mi tak zlepšilo náladu :D
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Sa smejete, ale jemu to také smiešne nie je :D

Inak, ak ti nič neprišlo buď rád, ak ani nepríde, buď ešte viacej rád... Kamarát tiež nafúkal zapísali si jeho meno, adresu a doteraz ani chýru ani slychu.... Asi sa nato vybodli... Takže je možné, že aj na teba, alebo len zabudli...

Inak maximálne budeš musieť zaplatiť pokutu (ktorá asi je dosť vysoká... nwm) Pôjdeš s rodičmi niečo podpísať... A ešte je možné, žeby sa do toho mohla začať rýpať škola, ale keďže sú prázdniny toto odpadáva... Neboj sa nezavesia ťa za vajce do prievanu :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mňa toho času ťahali skrz 0,8 po sociálkach.. :roll:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

pokuta sa dodatocne nedava, ked ti ju nedali na mieste pri spachani priestupku, tak ti uz nic nedojde...a za takyto prietupok ti moze policajt udelit blokovu pokutu maximalne do vysky 33eur (1000 korun)...

pokarhanie primatorom...kam sme sa to dostali, ked nejaky byvaly komunista, teraz kapitalisticky rozkradac mestskej pokladnice ide udelovat este nejake "pokarhania" za to, ze si niekto dal 1 pivo...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Ephramko hmm zaujímavé... Pretože keď chytili kamaráta, tak si zapísali jeho údaje a povedali, že pokutu bude musieť zaplatiť potom, takže neviem
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

no to znamena ze pokutu mu dali vtedy - dostat pokutu a zaplatit ju nemusi prebiehat v tom istom case
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Nie, pokutu pravdepodobne nedostal... Len si na papierik napísali jeho meno a adresu...
A vravel, že doteraz nemusel nič platiť a ani nič poštou neprišlo. Aj keď policajti vraveli, že príde. Preto nechápem
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

to ho len vystrasili...pokutu moze dostat bud v spravnom konani, kedy je zvacsa vyssie a vlastne sa ides hadat a chces sa branit, alebo v blokovom konani, kedy dostanes blok a zacvakas ho zvacsa na mieste stym, ze de facto uznas svoju chybu, priznas sa a zaplatis mensiu pokutu ako v spravnom konani, no ak nemas peniaze na mieste dostanes ucet a zaplatit to mozes aj neskor...ale ak si nic nedostal tak ti nic nehrozi, taketo zapisovacky udajov su hovadiny, je to len na postrasenie, mne si tak raz zapisovali udaje kvoli znamke na psovi, ktoru pes stratil a pri kontrole nemal a samozrejme ztoho nic nebolo...ak nedostanes nejaky uradny doklad tak sa nemas coho bat, nejake zapisanie udajov je bullshit
nupek
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa nupek »

ephramko: vedel by si mi dat nejake odkazy na vyhlasku, co sa tyka tych roznych druhov prehliadok a ake prava ma vtedy policajt?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

nevedel, nejsom pravnik (s pravnikom som sa len o tom bavil + rozne zdroje z netu) a tiez sa mi kvoli tebe nechce patrat po vyhlaskach a neviem com...

v tejto teme som pisal o tom, ake pravomoci maju mestki policajti (takmer ziadne) a tiez, co si moze statny policajt dovolit a co uz nie (zalezi od tych typov policajnych akcii)...netreba sa nechat zahnat do defenzivy pod policajnymi otazkami a hned v uvode vyuzite svoje pravo na informacie a opytajte sa policajta o aku kontrolu ide a preco ju vykonava, ak by sa vam zdalo ze prekracuje svoje pravomoci (napr. pri dopravnej kontrole vam chce prehladavat osobne veci a auto) tak ho upozornite, ze prekracuje svoje pravomoci a zavolajte na cislo 158...

policajti pouzivaju velmi jednoduche psychologicky triky (vacsinou na baze socialneho tlaku), to ze ma niekto policajnu uniformu, zbran, predstavuje zakon a hovori na vas zvysenym arogantnym hlasom este neznamena, ze mu musite odpovedat na jeho otazky (hlavne ked ste beztrestny obcan a aj pripadne porusenie zakonov vam nema policajt ako dokazat) a ze mu musite hovorit pravdu...
Einar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Einar »

Napíšem to sem lebo nechcem zbytočne tvoriť novú temu. Dnes medzi 18:00 a 20:00 som si dal 8 poldeci vodky 40%. Zajtra ale surne musim ist na bicykli o case 11:00. Aka je šanca že nafúkam pri váhe 75 kg. Prosím len seriozne odpovede ak s tým má niekto podobnú skúsenosť. Testery na nete som už pozeral podla nektorých nenafúkam podla niektorých ano preto sa pýtam tu. A ano je to moja chyba že som pil ale čo sa stalo stalo sa.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nažer sa, napi sa vody, vyspi sa dobre, ráno to isté - pochybujem, že nafúkaš.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Viem ze je uz neskoro ale keby niekto potreboval tu istu radu:
1. nazer sa a napi -> urcite suhlas
2. vyspi sa dobre: toto je otazne, urcite je lepsie ist na bicykli vyspaty ale ked spis tvoj metabolizmus sa spomali a s nim aj odburavanie alkoholu...

a este odporucam ist sa vysrat (este pred spanim) - nie je nic horsie ako ked ta opija hovno v creve celu noc...

//pre karmistu: sorry ale nepochopil som komentaru :smt104
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak ale vožralecké hovno sa väčšinou pýta ísť von až ráno. :lol:
Napísať odpoveď