Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa MIRV »

Oko v trojuholníku znamená oko prozreteľnosti a trojuholník samotný znamená trojjedinosť kresťanského boha. Slobodomurári začali to oko používať až po tom, čo vznikol americký symbol s tou pyramídou. Get your facts straight.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Omyl pani, oko v pyramide, vymysleli a zauzivali uz stari Egyptania, od ktorych sa tato symbolika dalej preniesla do stredoveku, neskor do obdobia baroka, kde bola velmi casto pouzivana slobodomurarmi... az nakoniec sa objavuje v dnesnej kulture, ktoru na pocudovanie pouzivaju v USA ako symbol na 1-dolarovke, casto sa objavuje v hudobnych klipoch, filmoch, hrach etc...

Samotnápyramída až príliš pripomína Veľkú pyramídu v Egypte.
A tu sa stretávame s prvou nezrovnalosťou. V tradičnej egyptológii sa jej vznik datuje do roku cca 2600 rokov pred n.l., čiže do obdobía štvrtej dynastie. Minimálne zaujímavo potom vyznie fakt, že pyramída je vyobrazená na menejovej (narmerovej) palete, ktorú objavili v roku 3100 pred n.l. Tak isto v období prvej dynastie existovalo kňažstvo pyramíd, ktoré by bez pyramíd nemalo zmysel. Pyramídy a celú ríšu starovekého Egypta preto považujem za omnoho staršiu. Symbol oka (jastrabie oko) je spojený s bohom Horom. Jeho pravé oko predstavovalo slnko a ľavé mesiac a bol taktiež stotožňovaný so slnečným bohom Reom.

Odhliadnuc od štruktúry konvenčnej egyptológie, tak chronológia starého egypta je tvorená érou bohov (zlatý vek), z nich najstarším bol Ptah. Hor bol posledným z bohov, s ktorým ľudia udržiavali kontakt. Nasledovala éra polobohov vystriedaná v roku 5000 pred n.l. dynastiou Šemsu-Hor, čiže nasledovníkov Hora. Patrili k nej príslušníci kňazov a opatrovali myšlienkové bohatstvo získané priamo od bohov. Po nich nasledovalo od roku 3000 pred n.l. nám už známe, dynastické obdobie.
Po postupnom úpadku egyptskej ríše sa dostala na výslnie grécka civilizácia. Tu sa (znovu)zrodili základy všetkých prírodných vied a v mnohých veciach antika ovplyvnila formovanie dnešnej spoločnosti. Gréci však svoje poznatky často čerpali práve od Egypťanov. Napríklad najznámejšia rovnica a2 + b2 = c2 je mylne pripisovaná Pytagorovi, avšak na jej princípoch stojí už Veľká pyramída, alebo iné stavby v Egypte. Gréci premenili aj egyptského boha Hora na svojho boha Apollóna. Funkcia boha slnka a svetla mu však ostala. Niekedy bol zobrazovaný aj ako jastrab.

V stredoveku sa objavujú tajné spolky templárov, od ktorých odvodzujú svoj pôvod slobodomurári zdieľajúci s nimi niekoľko spoločných znakov. Jeden z najznámejších symbolov slobodomurárov je nedokončená pyramída s božím okom (pyramída je nahradzovaná aj modrým trojuholníkom). Na konci 18 st. dochádza k splynutiu rádu slobodomurárov s illuminátmi, ktorého výraz znamená osvietený.
Títo osvietení slobodomurári prenikli postupne do najvyšších sfér spoločenského života a ich elita dnes ovláda mocenské štruktúry sveta. Ich vplyv je zrejmý v urbánnej architektúre miest na východnom pobreží USA.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Nabudúce daj rovno odkaz na http://dolezite.sk/Oko_pyramidy_123.html nech viem, že čerpáš z niečoho, čo neodkazuje na žiadne zdroje.
Korag
Professional
Professional

Ty zas neries zdroje, vsetko co tam je napisane sedi, SME alebo dennik pravda ti v zivote takyto rozbor neurobia, tak sa tu stale nezdrojuj.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Veď ja viem, že vám paranoikom je jedno z akých zdrojov čerpáte, hlavne nech to potvrdí vaše predstavy. Škoda len, že prispôsobujete informácie, aby vám do seba zapadali. Čo na tom, že ani slobodomurári nevedia o tom, že by ten symbol používali, hlavne, že to tvrdí nejaký blog. Poznáš aj nejaké iné pyramídy okrem tej jednej z Gízy? Džosérova a 3 pyramídy Snofreva krásne ukazujú vývin stavebníctva od jednoduchých mastáb po pyramídy v Gíze. Táto veta ma dostala: "Pyramídy a celú ríšu starovekého Egypta preto považujem za omnoho staršiu." To je vážne milé, že niekto z nejakého blogu si to myslí, ale prečo by to malo kohokoľvek zaujímať? A čo máš s novinami, nejaká tvoja obsesia?
Korag
Professional
Professional

SME som skor myslel stranku ale nevadi... Ty si ma zas dostal vetou ''ani slobodomurari nevedia o tom, ze by ten symbol pouzivali'' :D. Oni to nevedia akurat ze ten symbol sa pouziva v kazdom ich rituale, maju ho v podstate v kazdej lepsie zariadenej lozi, ale oni o tom nevedia.
Veď ja viem, že vám paranoikom je jedno z akých zdrojov čerpáte
Ja zas viem ze vy naivky sa vzdy vyhybate danej rozoberanej teme a riesis zdroje, inak mimochodom toto som vedel uz asi 3 roky dozadu, pise sa to vsade preto som neuviedol zdroj, pripadal mi v takejto situacii zbytocny a len som objasnil elementarne veci, ktore sa tykaju tohto symbolu(resp ho objasnil autor toho clanku). Ten zbytok postu nechapem, ci si bol myslienkami uplne inde alebo mas casto taketo divne reakcie?...Poznam aj ine pyramidy, ale povedz mi ako to suvisi s danym symbolom?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

MIRV
Napísal: 05 Aug 2011, 6:15
Nabudúce daj rovno odkaz na http://dolezite.sk/Oko_pyramidy_123.html nech viem, že čerpáš z niečoho, čo neodkazuje na žiadne zdroje.
TY teda tvrdíš že egyptania ani náhdhou nevedeli čo je oko Boha RA? Skús vygoogliť.
Ak to chceš tvrdiť mal by si sa vrátiť na zákaldnú školu. Kresťanstvo je isto mladšie ako starý egypt a len prevzalo symboly.

John Todd jeden z bývalých vrcholových iluminátov, nám podáva o jednodolárovke nasledujúcu správu a uvádza tieto fakty: "Táto pečať (rozumej celý reverz obrazu bankovky) bola prinesená z nariadenia rodiny Rotschildovcov. Vyrobili ju v Londýne a do USA ju priniesli Benjamin Franklin a Alexander Hamilton (žiaci Dr. Weishaupta, zakladateľa rádu Iluminátov). Táto rodina je hlavou organizácie, do ktorej som bol uvedený v Colorade...

http://www.jwmt.org/v1n1/influence.html
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Korag, a čo tak chápať písanému textu? Nepoužívali ho až do neskorého 18. storočia, nevedia však o tom, že by ten symbol používali skôr. Zbytok príspevku reaguje na zbytok tvojho príspevku, či ty ani nečítaš čo sem copypastuješ? Mohol som si myslieť. A ja som naivka, to ma pobavilo. Ľudia ako Cheney s jeho Halliburtonom sa len smejú a vy tu meliete čosi o symboloch v hudobných videoklipoch. Veď to je až smutné v akej bubline žijete.

IvanSK, ja nikde nič také netvrdím. Pokiaľ to podľa teba niekde tvrdím, tak asi trpíš halucináciami alebo trizomiou na 21. chromozóme, inak si tvoj príspevok vysvetliť neviem. Na zbytok sa ani neoplatí reagovať, zase niekomu pracovala fantázia.

A našiel som zábavné veci o Johnovi Toddovi v Christianity Today:
Todd was given psychiatric examinations twice while in the army. His records indicate evidence of an unstable home background and possible brain damage as a result of beatings. The second examination a few months later labeled his malady "emotional instability with pseudologica phantastica." Todd finds it difficult to tell reality from fantasy, says a medical report. It spoke of homocidal threats he had made on another, false suicide reports, and a severe personality disturbance. It saw no hope for change and recommended Todd's discharge.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

aj toto určite postavili ilumináti, však?
Prílohy
Kaplnka sv. Hildegardy
Kaplnka sv. Hildegardy
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Ide o to že pyramída ani oko niesú kresťanské symboly, sú prevzaté a inšpirované Egyptom.
Preto ak niekto ako Mirv vraví že oko je kresťanský sybol a vyjadruje to a to, hovorí len polopravdu.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

IvanSK, máš pocit, že užívanie symbolu niekým vylučuje jeho užívanie inou skupinou? Tvrdím niekde niečo také? Nie. Oko v pyramíde JE však kresťanský symbol. Hórovo oko Egypťania nekreslili do trojuholníkov.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

silmarill: ved dlhový strop už predsa navýšili, nie?

čítal som, že išlo len o naťahovačky, ktoré majú ovplyvniť ďalšie voľby. nič reálne nehrozilo a v blízkej dobe ani nehrozí.
IVANSK: To je najlepší vtip, čo som doteraz čítal.
Tady není co k videní, jděte prosím pryč !

Investori panikária, trhy sa prepadávajú po celom svete
http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/sv ... id=1239323

MIRV napísal:IvanSK, máš pocit, že užívanie symbolu niekým vylučuje jeho užívanie inou skupinou? Tvrdím niekde niečo také? Nie. Oko v pyramíde JE však kresťanský symbol. Hórovo oko Egypťania nekreslili do trojuholníkov.
NUž neviem ako inak to inak povedať samotní slobodomurári napr. ALbert PIKE sa doznávajú že pri tvorbe svojich symbolov vychádzali z okultizmu a Egypta.

Kresťanské nábožentvo tiež len kopríovalo a bolo ovplvnené Egyptom tak ako aj židovské.
Preto hoci egypťania nepoužívali oba symboly spolu tie symboly ako oko a pyramída majú svôj pôvod v Egypte nie v kresťanstve.

To isté hákový kríž, má svoj pôvod v rôznych náboženstvách no dnes sa berie ako smybol nacizmu. Lenže jeho prvotný význam vždy zostal on neznamená a neznamenal koncentráky ani Hitlera on znamná stále to isté čo znamenal, znak slnka v hinduizme ako znak šťastia a pod.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

IvanSk napísal:
Investori panikária, trhy sa prepadávajú po celom svete
http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/sv ... id=1239323
Niektorí to budú považovať za konšpiračnú teóriu a tych, čo to predpovedali, za "psychopatických konšpiratérov", len aby sa nemuseli pozrieť pravde do očí, čo sa tu okolo nich vlastne deje
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aka konkretna konspiracia sa tykala prepadov akcii?
tehla

najdi si v googli, ked som sa so slayom bavil o dlhoch a finančnom systeme, alebo napr.aj Krija
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

IvanSk napísal:Ide o to že pyramída ani oko niesú kresťanské symboly, sú prevzaté a inšpirované Egyptom.
Je to prevzatý kresťanský symbol :wink:. Prisúdiť ho kresťanom možno rovnako slobodne ako slobodomurárom.
tehla napísal:najdi si v googli, ked som sa so slayom bavil o dlhoch a finančnom systeme, alebo napr.aj Krija
Uch.. :lol: si ozaj tvrdý chlapík. Riadny macho. Už od roku 2006 hovorili oficiálne a verejne ekonómovia o tom, že možno čakať v krízu. V roku 2008 vypukla a bez prerušenia trvá do dnes. Podobné prepady tu boli za posledných 40 rokov x krát. A ty s nejakého paranormálneho dôvodu tu nad tým onanuješ a tváriš sa ako Ján Krstiteľ keď prorokoval Apokalypsu.. :lol:

Chill Out :wink:, mali by už ten internet zakázať :lol:
Prílohy
P290711_17.jpg
tehla

To sa dalo čakať, že si nikdy nepriznaš tie svoje prazdne dristy, tak ako si si ich nikdy nepriznal ani doteraz :wink:

Priklad:
slay napísal:Ale v realite je ekonomika ako ľudský organizmus s miliónom premenných, dokonca náhodných. Fed sa to snaží ukočírovať.
o čom si tu presviedčal mesiace ak nie roky.

Následne si postol článok Ivana Mikloša - ktorý obsahoval:
hlavným dôvodom finančných a hospodárskych kríz je politika centrálnych bánk, ktoré manipulujú s cenou a množstvom peňazí v ekonomike.
Keď som sa ťa pýtal, ako to ide do kopy, tak si prehlásil, že akurát v tomto s ním nesúhlasíš (to ale bolo hlavným obsahom článku, na základe ktorého si vyhlásil Ivana Mikloša za „kinga“).

Teraz keď sa deje čo sa deje, povieš čo? že centrálne banky sa naozaj snažili, ale to nevyšlo? Alebo že z toho „Amerika vyjde ako víťaz“. Ja mam skôr z teba pocit, že ty absolutne nevieš čo pišeš a dokonca si ani nevieš priznať, ako dristaš. A ešte sa hraš na majstra sveta, komu by mali zakazať internet...LOL
slay
Addict
Addict

Ja zase nerozumiem tomu, ako spraviť drevený sud bez toho aby z neho vytiekla voda. Lebo nevyrábam sudy.

Pod svoj výrok sa plne a bezvýhradne podpisujem. Pod citáciu, ktorú si vytrhol zo zámerne kompletne napastovaného článku od Ivana Mikloša môžeš podpísať Ivana Mikloša. A hlavne, za článok som napísal, že s ním súhlasím s pripomienkami.

Teraz niečo k tomu ako to ide do kopy. Môj prvý citát nemusím komentovať, ten je jasný. A trvám na tom, že bez akcií Fedu by USA už dávno skrachovali. Úloha Fedu nie je riadiť krajinu, vydávať zákony ani sa starať o chod štátu. Ich starosť je v aktuálnych podmienkach čo najlepšie parametrizovať americkú ekonomiku a to aj robia. Fed nevytvoril americký dlh, ale dnes s touto situáciou musia rátať a nastaviť podmienky tak aby bol dlh zvládnuteľný, prípadne ho monetizovať, ich starosť je udržať životaschopný bankový systém a finančný trh vo všeobecnosti a to aj robia. Čo im vyčítam je, že nezachránili aj Lehmanov. To bola chyba. Toľko k Fedu.

Teraz k Ivanovi Miklošovi. Ten na začiatku článku píše:
Bernankeho Fed natlačí do americkej ekonomiky počas najbližších mesiacov ďalších 600 miliárd dolárov s cieľom stimulovať ekonomický rast a zvyšovanie zamestnanosti. Obávam sa, že táto správa znamená najmä to, že nielen v americkej, ale aj v globálnej ekonomike je zarobené na obrovský problém. Doslova globálny.
Pre tvoje pochopenie:
1. Myslím si, že tých 600 mld. bola hlúposť a plne súhlasím s Ivanom v tom aký to má dopad.
2. Áno peniaze putujú do ekonomiky prostredníctvom Fedu - "centrálnej banky", ktorá v súčinnosti s tým musí zároveň manipulovať s cenou peňazí.
3. ALE čo je zavázdajúce a nesprávne v článku a k čomu som mal aj vtedy výhrady je znovu príklad guľka>pištoľ>vrah. Fed je pištoľ, 600mld je guľka ale vrahom je tu americká administratíva a nikto iný. Fed, vykonával a vykonáva všetky svoje kroky tak aby ukočíroval veľmi zlé politické rozhodnutia - to je v podstate jeho úloha.

Teda záver, áno príčinou problémov je paradoxne snaha centrálnych bánk o stabilizáciu ekonomiky v stave zlých politických rozhodnutí administratívy. Ale nemožno centrálne banky viniť za politické rozhodnutia administratívy. Možno však povedať, že tým, že dlhodobo zmierňovali a kamuflovali zlé rozhodnutia politikov, umožnili im tieto chyby kumulovať, opakovať a tak po rokoch prežierania dostať ekonomiky do stavu vysokej zadlženosti, ktorú je už veľmi problematické zvládnuť bez újmy. To jediné sa dá v skutočnosti vyčítať Fedu, ale aj ostatným bankám. Zvyšok, je absolútne a bezvýhradne vina politických elít, ktoré nesú plnú zodpovednosť za stav do akého krajiny dotiahli a rovnako aj za legislatívu, ktorá dovolila dotiahnuť systém do dnešného stavu.

Dnes chcú politici obviniť banky za to, že im požičali. Vraj prečo ste požičali Grécku keď ste vedeli, že to nebude môcť splatiť? Prečo ste požičali Taliansku, Španielsku.. keď už mali dosť? Prečo ste dali hypotéky ľuďom, ktorý ich dnes nevedia splatiť? No odpoveď na to má dve zložky. Prvá - treba obviniť sprvu Grékov, že si požičali keď vedeli, že to nikdy nebudú môcť splatiť, druhá - až potom nadávať, že im bol ochotní niekto požičať. A tu upozorňujem na to, že nehovoríme o centrálne riadenom rozhodnutí bánk požičiavať. Vôbec nie, hovoríme o tisícoch bánk, finančných domov, poisťovní, dssiek atď atď a aj o cb, ktoré napr. Grécke bondy dobrovoľne v dobrej viere kupovali.

Snáď som ti to aspoň trochu objasnil.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

K tomuto by mohli pridať slová "This is what they actually believe" v štýle South Parku, keď ozrejmovali hlúposť scientologickej viery.

slay
Addict
Addict

:lol: alebo " ..and pigs fly."
Napísať odpoveď