Trochu viac vecí - mobil, slúchadlá, foťák, mp3

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
MrGizmof
King
King
Používateľov profilový obrázok

Trochu viac vecí - mobil, slúchadlá, foťák, mp3

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Takže keďže ja rád míňam peniaze ktoré ešte nemám, našťastie len imaginárne, rozhodol som sa spraviť zoznam vecí ktoré kúpim po brigáde, len by som potreboval pomôcť. Totálny rozpočet je cca. 350 - 400€, pozerám nové alebo aj bazárové veci.
Mám dve varianty:
1. All in one
Mobil - Tam by som potreboval stabilný systém, takže zrejme Nokia so Symbianom, decentný fotoaparát, GPS, Wifi. Hlavne aby na ňu existovala GPS navigácia do auta, na bicykel, geocaching a angry birds. HW klávesnica je len plusom ale nejak extra ju nepožadujem.
Slúchatka - Na to som sa síce už pýtal, ale dám to sem znova. Počúvam zvyčajne jazz, soul, klasiku a vlastne také kludnejšie veci. Potrebujem ich na sledovanie filmov na ntb a počúvanie hudby na cestách. Boli mi navrhnuté AKG K 450, Sennheiser PX 200 II a Senheiser px 100 II. Konštrukcia na hlavu ( :sly: ), otvorené - zatvorené je už jedno.

2. Na všetko samostatne
Mobil - V tomto prípade si zoberiem nejaký low end, tu netreba nič vyberať.
Slúchatka - To isté čo hore
Fotoaparát - Kvalitná konštrukcia, povedzme tak 10Mpx, ide mi hlavne o veľkosť šošovky, také Satio fotí fakt na prd. Ak by mal geo-tagging tak by bolo len dobre, to je dôvod prečo chcem mobil s gps a decentným foťákom.
MP3 player - 8GB, kvalitný. Zatiaľ mám vybraný Clip (alebo tak nejak?).

Najlepšia by bola tá prvá varianta, fotoaparát v takej cenovej kategórii aby sa tam zmestil a s GPS asi nenájdem, a ten si môžem kúpiť aj na ďalší rok, aspoň naň bude viac financií. Ak by bolo treba niečo dopísať tak mi dajte vedieť, značky nejak obľúbené nemám, napríklad Nokie sú mi neni moc pochuti ale Android zatiaľ nepovažujem za dostatočne kvalitný keďže aktualizácie sú zázrak a fotoaparát má dobrý jedine Motorola Milestone a Galaxy S (II), WP7 nemá na SR podporu.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Trochu viac vecí

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

mobil:
niečo také: http://www.alza.sk/nokia-c5-03-cerny-d202096.htm
Žiadnu inú nokiu so symbianom, GPS a Wifi nenájdeš za takú cenu. Alebo priplatiš na vo všetkom lepšiu C6-01
MrGizmof
King
King

Re: Trochu viac vecí

Tak 273,37€ a k tomu slúchadlá je stále v mojej cenovej kategórii.
Len by ma zaujímalo, alza posiela na SR distribúciu pre SR? Napríklad tá navigácia je v akom jazyku? Nikdy som to totiž neskúmal.
Bazárovo mi do tej ceny ide aj Nokia C7, na alza dokonca aj nová... len sú to likvidačné ceny a ak sa to minie do výplaty, som v prdeli.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Trochu viac vecí - mobil, slúchadlá, foťák, mp3

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Alza má mobily pre SK distribúciu a GPS je slovenčine iba hlasová navigácia pre chodcov je v češtine.
C7 má oproti C6-01 väčší displej, 8GB vstavanej pameťe, FM vysielač a mierne lepšiu baterku ale má menej kvalitnú čiernu oproti C6-01.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

MrGizmof napísal: Slúchatka - Na to som sa síce už pýtal, ale dám to sem znova. Počúvam zvyčajne jazz, soul, klasiku a vlastne také kludnejšie veci. Potrebujem ich na sledovanie filmov na ntb a počúvanie hudby na cestách. Boli mi navrhnuté AKG K 450, Sennheiser PX 200 II a Senheiser px 100 II. Konštrukcia na hlavu ( :sly: ), otvorené - zatvorené je už jedno.
Z tohto vyberu jednoznačne K 450. Ako funkčne, tak aj zvukovo su ďalej.
MrGizmof
King
King

A vieš na ne poradiť eshop? Alza ich nemá a ani klasické obchody tu v meste čo som pozeral. Teda ide mi o niečo overené.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

http://www.jwood.sk/6-Domaca-zabava/69- ... -Navy.html
odtial som ich bral ja, no za 70€. Prisli o dva dni, kedze som ich objednaval vecer. Ak mas na ne nejake otazky napis SS :)
MrGizmof
King
King

No teraz som si tu našiel aj inzerát na N8 len už bol v servise čo ma serie ale cena 285€ je dobrá. Len asi bude lepšie sa na to vykašlať a zobrať za 300€ niečo tu zo SR...

EDIT: Na symbian nie je Keepass? WTF? Tak to som asi skončil, keepass je pre mňa must have app... asi teda skočím pre Galaxy S....
Ryan Giggs
VIP
VIP

Overeny shop je napr. aj hifisluchadla.sk.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

kedže to ešte nejdeš kupovať tak si počkaj do oktobra vtedy príde na trh nový iPhone a cena štvorky pojde dole, a máš tam všetko, pomerne dobrý foťák, stabilný a hlavne rýchly OS, myslím že bezkonkurenčný hudobný prehrávač v telefónoch, a navigáciu si buď zakúpiš alebo si zisti alternatývu, je na to Tom Tom, Navigon a podobne, čo sú kvalitné návigácie...
MrGizmof
King
King

iPhone nie! Stačilo mi keď som mal doma iPhone 3GS, po týždni som bol rád že išiel preč. A hlavne ako študent nemám 50€ ročne na platenie za navigáciu ak chcem mať aktuálne mapy. Tiež som si už zvykol mať info na home screen, proste príde email tak len vytiahnem mobil a hneď viem či ma tá správa zaujíma, hodím si tam kontakty... iOS ako stabilný systém beriem, za ten týždeň mi ani raz nesekol alebo nepadol, ale pre mňa osobne je to nepoužiteľné. A popravde, z iTunes sa mi aj v nose ježili chlpy.
Jediná vec čo ma fakt SERIE, je tá že neexistuje keepass na symbian čo by otvoril kdbx a oficiálny dropbox klient. Ostatné veci mi na ňom vyhovujú, samozrejme že po prechode nokie na WP7 nemôžem čakať nejaké množstvo apps ale email, web a nejaká tá hra sa nájde vždy.

P.S.: Áno, môžem si tú navigáciu aj "kúpiť" cez torrenty ale už si nechcem kaziť to že ani jeden kus SW ktorý mám nie je warez :D .
P.S.S.: Ale ja si to idem kupovať teraz, teda keďže mám tu prvú alternatívu tak prvú výplatu rozflákam na to, druhú už využijem rozumnejšie :) .
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

je pravda, že nevyhovuje každému, no rýchlosťou systému je myslím ďaleko pred nokiou, a na navigovanie by sa dali použiť aj Mapy, no nie je to plnohodnotn a to už chce dátový paušál :) a nemôžeš poprieť že ako "multimediálne centrum" mu to tiež ide :) a čo bude nový iOS tak bude mať už tiež info na home screene, síce neviem či aj na štvorke už neukazuje tak nejak maily, viem že fb správy ukazuje ako sms a itunes je pre mnohých ľudí veľké mínus :)
MrGizmof
King
King

Tak nech robím, čo robím, oficiálnu aplikáciu Dropbox a Keepass proste nezoženiem pre Symbian 3. Takže zrejme nakoniec skončím s Galaxy S... len dúfam že naň nájdem takú dobrú geocaching app ako som videl pre symbian 3.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

MP3ka jednoznacne Sansa Clip+ s portom na karty, ked casom si rozmyslis, ze by to chcelo viac priestoru :)
MrGizmof
King
King

Hej, tú som mal vybranú :).

No ale som trochu na prášky, prišla tá výplata ale zrazu sú všetko N8 predané alebo sú iba zo zahraničia... A iné so symbian 3 nechcem. A nie, iPhone nezoberem... až tak zlé to nie je :D .
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa medo8 »

chcem sa spytat na ten MP3 Sansa Clip+, ci ho niekto uz ma dlhsie, ci je vydrz baterky dobra a aj sluchadla ci sa rychlo nepolamu...lebo mam jeden doma MP3 a stal cca 40€ ale ziadna slava :( tak preto sa pytam ...dik za info
Ryan Giggs
VIP
VIP

Otazka je čo za značkku je ten 40 eurovy prehravač. Pokiaľ nejaky čiňan, tak nečudo.
Baterka vydrži nejakych 12-15 hodin podľa spôsobu počuvania. Všetky dodavane sluchadla k takymto prehravačom su lacne braky (bez rozdielu značky, snaď s vynimkou vyššich modelov Sony) a stoja za... Na nejaky serioznejši posluch je kupa lepšich sluchadiel nutnosťou.
MrGizmof
King
King

Tak som nakoniec zobral Galaxy S (update ani na Vianoce ako darček :D), len musím k nemu ešte dokúpiť stredový rámik... proste som šikovné hovado.
Napísať odpoveď