Romovia na Slovensku
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Romovia na Slovensku
Hnedocesi uradovali, ked ich obsluha vyzvala k preukazani sa obciankou. O Romoch tam nie je nic napisane, prave siel rozhovor s barmankou v spravach, kde spomenula, ze to boli Cigosi
http://www.novinky.cz/krimi/241127-obsl ... f=stalo-se
http://www.novinky.cz/krimi/241127-obsl ... f=stalo-se
Dovoľ mi, aby som ťa vysmial. Ja prídem dennodenne do kontaktu, resp. stretnem a vidím toľko cigánov, čo ty neuvidíš za rok.Bez urazky ale ty bud klames alebo jedoducho nevies jak cigan vyzera.
A nenazval by som to "dobrými skúsenosťami." Sú to skúsenosti úplne neutrálne, normálne, lebo ja beriem cigánov ako každých iných, nemám v hlave zakódované primitívne delenie na bielych a ostatných.
Čo sa týka zlej skúsenosti, ktorú som nezažil, ale počul, tak na miestnej diskotéke minulý víkend vyprovokovali cigáni bitku a jeden debilko, polocigán, čo má tatka mafiána, tam známeho aj pichol nožom.
Mne je jednoducho podozrive ze zrovna ty a ten homosexual tu furt opisete nieco v zmysle: "som videl ciganov pomahat, som videl ciganov pracovat, som videl ciganov slusne oblecenych atd atd...
Poznam tvoje nazory aj argumenty nema zmysel aby sme sa my dvaja o tom dalej bavili, vzdy narazime na problem ktory ty vyvratit uz nedokazes a to je ten rozdielny pomer v pachani kadejakej kriminalnej alebo inej zlej cinnosti v spolocnosti medzi bielymi a ciganmi (svojho casu som tu aj uviedol tu tabulku s tymi percentami iste si pamatas).
Dalej sa tu mozme bavit o pricinach tochto problemu, ty ako kazdy spravny lavicak budes hladat odpoved v enviromentalnom argumente, ktory ale jednoducho ako ukazuje realita nestaci.
Ty tu nemusis robit ziadne rasove rozdieli neberiem ti to, zi nadalej v tomto sebaklame, lenze tie rozdieli tu boli a nadalej tu su.
PS, odkial ty vies kolko ciganov stretenem za rok?
Poznam tvoje nazory aj argumenty nema zmysel aby sme sa my dvaja o tom dalej bavili, vzdy narazime na problem ktory ty vyvratit uz nedokazes a to je ten rozdielny pomer v pachani kadejakej kriminalnej alebo inej zlej cinnosti v spolocnosti medzi bielymi a ciganmi (svojho casu som tu aj uviedol tu tabulku s tymi percentami iste si pamatas).
Dalej sa tu mozme bavit o pricinach tochto problemu, ty ako kazdy spravny lavicak budes hladat odpoved v enviromentalnom argumente, ktory ale jednoducho ako ukazuje realita nestaci.
Ty tu nemusis robit ziadne rasove rozdieli neberiem ti to, zi nadalej v tomto sebaklame, lenze tie rozdieli tu boli a nadalej tu su.
PS, odkial ty vies kolko ciganov stretenem za rok?
No ten homosexuál práve opísal aj zlú skúsenosť, takisto ako ja - ja píšem to, čo vidím.
Čo sa týka kriminality - áno, môže byť väčšia, ale to je už len logické vyústenie niečoho a práve tam sa nezhodneme, ako si to správne napísal.
Respektíve, ja to nevidím tak čiernobielo ako a viacerí tu v tejto téme.
Neviem koľko cigánov stretneš za rok, nechytaj trapne za slovko ako seth, myslel som to obrazne. Som si však istý, že som denne v kontakte priamom či nepriamom s x-krát viac cigánmi ako ty v BA.
Čo sa týka kriminality - áno, môže byť väčšia, ale to je už len logické vyústenie niečoho a práve tam sa nezhodneme, ako si to správne napísal.
Neviem koľko cigánov stretneš za rok, nechytaj trapne za slovko ako seth, myslel som to obrazne. Som si však istý, že som denne v kontakte priamom či nepriamom s x-krát viac cigánmi ako ty v BA.
-
seth82
Darca
Ty často moje "slovka" prekrúcaš, takže ja sa za ne môžem "trápne chytať". TO, že sa stretávaš pravidelne s olašskými cigánmi, alebo nejakými slušnými je tak hovno platné, ako aj ich denný počet. A keď ma už spomínaš v príspevkoch, skús aspoň zvýrazniť, nech sa vidím a nech sa viem brániť. Začínaš mať zlé maniere...
Ja ich vôbec neprekrúcam, akurát ty niekedy zbytočne riešiš frázy, ktoré boli jasne myslené obrazne, či zámerne zveličené. Pritom si myslím, že veľmi dobre vieš, ako som to myslel a že som to nemyslel doslovne.
S olašskými cigánmi sa nestretávam vôbec, takí sa tu nevyskytujú. A toto tvoje spomenutie v príspevku bolo úplne nevinné - taká nevinná analógia.
S olašskými cigánmi sa nestretávam vôbec, takí sa tu nevyskytujú. A toto tvoje spomenutie v príspevku bolo úplne nevinné - taká nevinná analógia.
Ono mozno ze to ciernobiele je len ty tam silou mocou hadzes dalsie farby.Čo sa týka kriminality - áno, môže byť väčšia, ale to je už len logické vyústenie niečoho a práve tam sa nezhodneme, ako si to správne napísal. Respektíve, ja to nevidím tak čiernobielo ako a viacerí tu v tejto téme.
By ma zaujimalo na zaklade coho si si isty?Neviem koľko cigánov stretneš za rok, nechytaj trapne za slovko ako seth, myslel som to obrazne. Som si však istý, že som denne v kontakte priamom či nepriamom s x-krát viac cigánmi ako ty v BA.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Síce 10 rokov stará štatistika, no predpokladám, že dnešné čísla budú ešte alarmujúcejšie.
O vysokej miere rómskej kriminality svedčia aj údaje zo Správy o plnení aktualizovanej koncepcie väzenstva v Slovenskej republike (z roku 2002), podľa ktorej:
Tento percentuálny pomer je hrozivý vzhľadom k tomu, že Cigánske etnikum tvorí približne necelých 6% (cca 320 000) populácie Slovenska.
Aj tieto štatistiky dokazujú, že k tomuto etniku nemožno pristupovať s "rovnakým metrom" ako dnes presadzujú rôzny pseudohumanisti.
Niekoľko desaťročí je tu snaha spoločnosti o ich asimiláciu avšak výsledky sú mizivé. Ich zaostalá mentalita je žiaľ stále nastavená niekde inde.
O vysokej miere rómskej kriminality svedčia aj údaje zo Správy o plnení aktualizovanej koncepcie väzenstva v Slovenskej republike (z roku 2002), podľa ktorej:
Zdroj: http://www.pravnarevue.sk/„naďalej zostáva pomerne vysoký podiel Rómov z počtu osôb v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody pre II. a III. nápravnovýchovnú skupinu. Napríklad v ústave Košice – Šaca a Ružomberok ich počet dlhodobo presahuje 60 %. V roku 2001 vykonávalo trest odňatia slobody 2142 odsúdených Rómov, čo tvorí 39,1 % z priemerného stavu odsúdených (5479)... .“
Tento percentuálny pomer je hrozivý vzhľadom k tomu, že Cigánske etnikum tvorí približne necelých 6% (cca 320 000) populácie Slovenska.
Aj tieto štatistiky dokazujú, že k tomuto etniku nemožno pristupovať s "rovnakým metrom" ako dnes presadzujú rôzny pseudohumanisti.
Niekoľko desaťročí je tu snaha spoločnosti o ich asimiláciu avšak výsledky sú mizivé. Ich zaostalá mentalita je žiaľ stále nastavená niekde inde.
Nič nie je čiernobiele. Vidieť veci a fenomény v spoločnosti čiernobielo = primitívnemu pohľadu.Ono mozno ze to ciernobiele je len ty tam silou mocou hadzes dalsie farby.
No lebo ja ich denne stretávam naozaj dosť, ako vonku, tak v autobuse, práci, kdekoľvek. Dosť silno pochybujem, že ty v BA takisto. Ak teda nepracuješ na Hlavnej stanici.By ma zaujimalo na zaklade coho si si isty?
Tak konecne nejaky pokrok v kauze z Malaciek: http://www.cas.sk/clanok/204123/malacky ... vanim.html
Sice je riesenim odstahovanie, ale paci sa mi, ze ciganom nedaju nic zadarmo. Zaujimave budu aj tie stretnutia pred NR SR.
//hm, tak ono to este nie je odsuhlasene uradmi
http://www.sme.sk/c/6009928/hlina-malac ... ieril.html
Sice je riesenim odstahovanie, ale paci sa mi, ze ciganom nedaju nic zadarmo. Zaujimave budu aj tie stretnutia pred NR SR.
//hm, tak ono to este nie je odsuhlasene uradmi
http://www.sme.sk/c/6009928/hlina-malac ... ieril.html
No ale hádam sa to dotiahne do konca. Inak tu je krásne vidno, aký nepotrebný je nejaký štát a jeho rozsiahly byrokratický aparát. Načo je, keď nedokázal za 2 roky vyriešiť problém jedného občana ? Nakoniec musel prísť niekto a potiahnuť to vlastnou iniciatívou, dospelo sa k nejakej dohode aj medzi stranami, ktoré sa zdali byť nezmieriteľné. A zase - brzdí to len akýsi subštátny byrokratický aparát - debilné úrady, kde nič nerobia, hlavne, že majú tisíc pečiatok rôznej farby, tvaru a veľkosti.
-
Janio
Zablokovaný
http://www.topky.sk/cl/10/1284457/Devia ... nu-znamku-
Citácia z príspevku:
"veceli ste ze ak su dva cigani rodicia nezamestnany a maju 4 skoloponine deti maju pruijem vyse 700 € + ak ciganca chodi do skoly dostavaju motivacne stipendia 15 € na dieta + maju dotaciu na skolske pomocky a skolsku jedalen atd... a ze cigani su tu disriminovaný
"
Je to pravda ? Naozaj dostávajú toľké prachy za nič ?
Citácia z príspevku:
"veceli ste ze ak su dva cigani rodicia nezamestnany a maju 4 skoloponine deti maju pruijem vyse 700 € + ak ciganca chodi do skoly dostavaju motivacne stipendia 15 € na dieta + maju dotaciu na skolske pomocky a skolsku jedalen atd... a ze cigani su tu disriminovaný
Je to pravda ? Naozaj dostávajú toľké prachy za nič ?
To je kvoli tomu, ze z hladiska uradov vsetko fungovalo vyborne pocas celych 2ch rokov (bolo to v jednom rozhovore, kde to hovorila akasi uradnicka z Malaciek), no ale nikoho netrapilo, ze to funguje len na papieri. No zial nie je mozne, aby uradnici vsetko kontrolovali, preto je potrebne na taketo pripady upozornovat verejnost. V tomto pripade zlyhala hlavne policia, ktora nedokazala zabranit pokracujucim urazkam, ale aj ministerstvo zivotneho prostredia, ktore malo tlacit na to, aby bol z pozemkov odpratany bordel a aby sa tam nehromadil dalsi.hughito napísal:No ale hádam sa to dotiahne do konca. Inak tu je krásne vidno, aký nepotrebný je nejaký štát a jeho rozsiahly byrokratický aparát. Načo je, keď nedokázal za 2 roky vyriešiť problém jedného občana ? Nakoniec musel prísť niekto a potiahnuť to vlastnou iniciatívou, dospelo sa k nejakej dohode aj medzi stranami, ktoré sa zdali byť nezmieriteľné. A zase - brzdí to len akýsi subštátny byrokratický aparát - debilné úrady, kde nič nerobia, hlavne, že majú tisíc pečiatok rôznej farby, tvaru a veľkosti.
Ale zas mi to pripomenulo jednu skusenost, ktoru spominal p. Dobrovodsky v rozhovore u neho doma - nejaka policajtka mu povedala, ze to radsej nechce riesit razantne, pretoze doma ma rodinu, ktoru musi zivit a nechce aby ju prepustili kvoli obvineniu z rasizmu.
Tym chcem povedat to, ze jednou z hlavnych pricin takychto problemov je nedokonaly zakon tykajuci sa rasizmu, ktory umoznuje trestanie policajtov a dalsich ludi vykonavajucich si svoju pracu. Dalsich preto, lebo tusim v tom istom rozhovore bolo spomenute to, ze ked ma dispecer poslat zachranku k 2m pripadom, pricom v druhom pripade figuruju romovia a zavolali neskor a pricina nie je vaznejsia, tak radsej zachranku posle k nim len kvoli strachu z obvinenia z rasizmu. To iste poznam aj skrze skusenost mojho znameho, ktory mi potvrdil, ze dispeceri posielaju zachranku k romom aj v pripadoch, kedy ju bielym odmietaju poslat.
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Gothar, rozumný príspevok odzrkadľujúci smutnú skutočnosť. Ako píšeš, polícia má zviazané ruky legislatívou. No zmena legislatívy o etnikách je veľmi citlivá téma, ktorá je z veľkej časti pri tak malej bezvýznamnej krajine ako je SR závislá od EP. Problémom je, že EP je plný pochybných skupín na ochranu ľudských práv a kadejakých lobistov, ktorí skutočný problém nepoznajú. Prijatie legislatívy, ktorá by tento problém razantnejšie riešila je problematické.
Skutočnými obeťami rasizmu sme tu my, slušní občania.
Videl som dávnejšie reportáž týkajúcu sa záchraniek v Košiciach. Cigánske ženy dennodenne zneužívajú sanitky na odvoz do nemocnice pred pôrodom. Zavolajú 112, že začali rodiť, no keď dorazí sanitka na miesto údajná rodička stojí vysmiata od ucha k uchu s pobalenými taškami čakajúca na svoj taxík do nemocnice. Zaostalosť a chorá mentalita spôsobujú, že si nevedia uvedomiť amorálnosť a dôsledky svojho konania.
Skutočnými obeťami rasizmu sme tu my, slušní občania.
Videl som dávnejšie reportáž týkajúcu sa záchraniek v Košiciach. Cigánske ženy dennodenne zneužívajú sanitky na odvoz do nemocnice pred pôrodom. Zavolajú 112, že začali rodiť, no keď dorazí sanitka na miesto údajná rodička stojí vysmiata od ucha k uchu s pobalenými taškami čakajúca na svoj taxík do nemocnice. Zaostalosť a chorá mentalita spôsobujú, že si nevedia uvedomiť amorálnosť a dôsledky svojho konania.
Mňa by zaujímalo, ako to s tým prepustením kvôli rasizmu atď atď je. Nechce sa mi veriť, že keď policajt niečo rázne rieši s cigánmi, tak ho obvinia s rasizmu (kto ?) a bude prepustený (kto ho prepustí a na základe čoho ?).
-
seth82
Darca
To je všetko pekné aj pravda ,ale my sa možeme len chytať za hlavu a nič s tým neurobíme
to je na tom najhoršie...
neviem do akej temy mam zaradit tento svoj nazor, ale v Senci uz su viac ako tyzden karavanisti z Irska...a to co ti Iri robia, nieco otrasne, to je snad este horsie ako keby sa sem cela romska osada nastahovala...som nevedel, ze Iri su taky s prepacenim riadne debilny narod...
Whiskey asi robí svoje
robia bordel?
su strasne hlucni, arogantni, provokuju, vyhrazaju sa, mlatia sa medzi sebou alebo napadaju okoloiducich, vsetko nicia a podpaluju, kradnu, odmietaju platit v podnikoch, smrdia (dnes do aquaparku dosla partia, ze oni platit vstupne nebudu, ci ich nepustime len sa osprchovat), vsetci chalani maju rovnaky uces (ako keby ich matka jedneho ostrihala vsetkych 500) a vsetky dievcata su otrasne nevkusne oblecene, ked si predstavite tu najskaredsiu a najubohejsiu prostitutku, ktora chce byt v noci na ceste videna, tak sa oblecie do reflexneho oblecenia, tak vyzeraju tie Irky, dokonca aj male dievcatka tak obliekaju...
je tu asi 200 karavanov, v kazdom karavane nahlasili len 1 cloveka, pritom ich je aj 6 v jednom karavane... (takze nerozumiem preco ich tu drzi mesto, ked ani poriadne neplatia a velmi vela inych slusnych turistov kvoli nim odchadza)
nieco otrasne co tu robia, ale penazi maju urcite riadne vela...kedze sa vozia len na velkych SUV alebo sportiakoch za miliony...
policia tu zasahuje kazdu noc, pri kazdom hoteli alebo podniku stoji policajna hliadka...miestni ludia sa boja chodit do roboty alebo vecer si sadnut na pivo...
(vcera a dnes som videl reportaz o nich na JOJke, no div ze ich tam nevychvalili, pricom pouzivali len vyrazy ako "odlisna mentalita"...ale v spravach na Markize to povedali na rovinu vsetko co sa tu deje, vcera v noci tu jedneho dobodali a chceli zmlatit este aj lekarku v nemocnici, tak nakoniec policajti museli zasahovat este aj v nemocnici...otrasne...)
ja som sice v Irsku nikdy nebol, ale stacilo mi tychto aspon 1000 respondentov z Irska, co tu je teraz...primitivny debilny skaredy narod...a ked sa to ozere, jeden rysavy a pehaty Ir horsi jak 100 certov a pavianov...
je tu asi 200 karavanov, v kazdom karavane nahlasili len 1 cloveka, pritom ich je aj 6 v jednom karavane... (takze nerozumiem preco ich tu drzi mesto, ked ani poriadne neplatia a velmi vela inych slusnych turistov kvoli nim odchadza)
nieco otrasne co tu robia, ale penazi maju urcite riadne vela...kedze sa vozia len na velkych SUV alebo sportiakoch za miliony...
policia tu zasahuje kazdu noc, pri kazdom hoteli alebo podniku stoji policajna hliadka...miestni ludia sa boja chodit do roboty alebo vecer si sadnut na pivo...
(vcera a dnes som videl reportaz o nich na JOJke, no div ze ich tam nevychvalili, pricom pouzivali len vyrazy ako "odlisna mentalita"...ale v spravach na Markize to povedali na rovinu vsetko co sa tu deje, vcera v noci tu jedneho dobodali a chceli zmlatit este aj lekarku v nemocnici, tak nakoniec policajti museli zasahovat este aj v nemocnici...otrasne...)
ja som sice v Irsku nikdy nebol, ale stacilo mi tychto aspon 1000 respondentov z Irska, co tu je teraz...primitivny debilny skaredy narod...a ked sa to ozere, jeden rysavy a pehaty Ir horsi jak 100 certov a pavianov...