Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa kali520 »

javatar napísal:Ja som zastanca integracie ale neverim, ze cigani sa od nas lysia len farbou pleti. Ako som uz pisal v tejto teme, chce to systematicky prevychovavat par generacii - co je praca tak na 80 rokov alebo riesenie ktore som spomenul tu.

Zvalit vsetko na genetiku je proste kravina, evolucia prebieha, geny sa aktivuju/deaktivuju (vplyvom prostredia mimochodom).
Jak chces prevychovat geny behom 80 rokov? Mozes mozno napravit ich IQ, ale napr hormony, celny mozgovy lalok (z neho vyplviajuca povaha, abstraktne myslenie planovanie eq atd) prevychvoou nezmenis ani za 500 rokov.

A ak aj ano financne velmi narocne a neefektivne. Sterlizacia je v tomto pripade o mnoho lepsia a efektivnejsia a do tych 80 rokoch mas po probleme a to na 100%
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nasilnu sterilizaciu ti nikto neodsuhlasi, ale motivovanim velkou financnou hotovostou (2 a viac tisic eur) na dobrovolnu po, napriklad, 3. dietati by to celkom slo
stat by usetril nasobne viac a nikto by nemohol tvrdit, ze to je z donutenia
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

t0m4s3 napísal:Lebo by to bola diskriminacia! Je to pre velke mnozstvo ciganov jediny zdroj penazi, cize je to ako by si im vzal "plat".
Ale hovno diskriminácia. Keby to platilo na všetkých obyvateľov SR, nikto by nemohol povedať, že je to diskriminácia.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kali520 napísal:Jak chces prevychovat geny behom 80 rokov? Mozes mozno napravit ich IQ, ale napr hormony, celny mozgovy lalok (z neho vyplviajuca povaha, abstraktne myslenie planovanie eq atd) prevychvoou nezmenis ani za 500 rokov.
Ak je mozne napravit IQ tak upravis aj ich abstratke myslenie. Tot taka malicka chybicka v tom co povazujes za to co sa da a co nie. Povaha cloveka je dana, jej prejavy su menitelne. Je rozdiel mat tendenciu nieco robit a robit to. Geny sa aktivuju/deaktivuju aj za zivota jednotlivca. Ty nepotrebujes genetiku zmenit, len spravne poprepinat.
kali520
Darca
Darca

javatar napísal:Ak je mozne napravit IQ tak upravis aj ich abstratke myslenie. Tot taka malicka chybicka v tom co povazujes za to co sa da a co nie. Povaha cloveka je dana, jej prejavy su menitelne. Je rozdiel mat tendenciu nieco robit a robit to. Geny sa aktivuju/deaktivuju aj za zivota jednotlivca. Ty nepotrebujes genetiku zmenit, len spravne poprepinat.
Toto je ale dlhodoby proces ktory moze tvrvat aj starocia (co tiez nemusi priniest 100% ovocie) a nie za 80 rokov ako ty pises.

A len tak pre zaujimavost:

Jensen (1998) v knihe The g Factor. The Science of Mental Ability ale podrobil skúške teóriu, podľa ktorej by deti, ktorých rodičia majú nízke IQ, boli vychovávaní v adoptívnej rodiny s vysokým IQ, dosiahli by úroveň adoptívnych rodičov. Výsledky jeho výskumu environmentálnu teóriu rozmetali a dali za pravdu hereditárnej kvôli nasledujúcemu zisteniu: biele a čierne deti vychovávané v rovnakom prostredí (biele rodiny strednej vrstvy) sa líšia v IQ tak, ako sa očakáva na základe IQ ich biologických rodičov (rozdiel asi 20 bodov IQ).
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

kali - ty stale nechapes ze nepotrebujes zmenit ich IQ (v sluzbach sa vzdy najde miesto aj pre ludi s jemnym podpriemerom), ale ich spravanie - k*rva ked budes viest decko k tomu aby sa kazdy den umyvalo tak to bude robit zo zvyku, takisto ked budes viest k tomu ze je ok byt spinave tak sa bude podla toho spravat - a to decko nebude rozmyslat a riesit co je dobre a co nie, bude napodobnovat svoje primarne prostredie
kali520
Darca
Darca

javatar a kde mas istotu ze deti ich deti atd atd tak budu tiez robit a naucia sa tymto navykom? Aj opicu mozes naucit sa umyvat ale to jej male to vediet nebude.

Tymto mozes zmenit tak dve tri generacie ale casom sa znova budu postupne vracat k tym svojim navykom ktore su zapricinene ako som povedal hlavne geneticky a nehovoriac o tom ako ja takato prevychova narocna jak ekonomicky tak aj socialne.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze kym sa europania v stredoveku kupali raz za rok, potom castejsie a nasi predkovia (2 generacie dozadu) cca 1 za tyzden a dnes podstatna cast populacie kazdy den. Hmm... u bielych ta genetika neako nefunguje...
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

http://www.topky.sk/cl/11/1284952/Romov ... -je-mrtva-#
LONDÝN/BRATISLAVA - Existujú situácie, kedy ľudia ustrnú v nemom úžase a zo šoku sa nezmôžu na jediné slovo. Presne takú zažila britská imigračná úradníčka Julia Highová (55), keď sa vrátila z víkendovej návštevy svojich rodičov. Dvere vlastného domu jej prišli otvoriť rumunskí Rómovia odetí v jej vlastných šatách a tvrdili, že majiteľka je mŕtva a nehnuteľnosť im prenajal jej syn. Highová nikdy žiadneho syna nemala!

A aby to ešte nebolo malo tak si romovia už stihli najst dalši dom o dve ulice dalej ,Keď sa reportéri priblížili, rodina na nich pľula a nadávala im. :lol:
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

To aby sme sa už báli odísť na dovolenku ..
kali520
Darca
Darca

javatar napísal:Takze kym sa europania v stredoveku kupali raz za rok, potom castejsie a nasi predkovia (2 generacie dozadu) cca 1 za tyzden a dnes podstatna cast populacie kazdy den. Hmm... u bielych ta genetika neako nefunguje...
Uz sa zacinas stracat vo vlastnych slovach.

Bieli sa k tomuto dopracovali vyvojom, svojou vlastnou prirodzenou cestou, povedzme evoluciou (prave tu je vidiet najviac silu tej genetiky ako sa dokaze prirodzenou cestou vyvijat ovela rychlejsie ako geny bars ktorej inej rasy), ty tu ale rozpravas a obhajujes prevychovu niekoho (ciganov) niekym (bielymi), cize vonkajsi umely zasah, nikoliv prirodzeny. Dost rozdiel nemyslis?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Takze to mam chapat tak ze kym genetika klasickeho europana sa vyvija tak ta indska nie (alebo len velmi pomaly) ?
kali520
Darca
Darca

javatar napísal:Takze to mam chapat tak ze kym genetika klasickeho europana sa vyvija tak ta indska nie (alebo len velmi pomaly) ?
V podstate ano, sam to vidis aj vo svete kde su cierni a kde sme my bieli.
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: Ty riadne dávaš kali. Úplne si viem predstaviť, ako toto hovoril nejaký kali Ind pred 3 tisícmi rokmi, keď v Indii riešili matematiku, filozofiu a iné veci a my sme tu mali dobu bronzovú.

Už sa prebuď z tých tvojich náckovských rasových nezmyslov, sú to dávno prekonané veci.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

kali520: kedze nie som biolog nebudem sa hadat, osobne poznam len jedneho roma a ten je vychovavany bielou rodinou - ma iste romske crty v spravani avsak hygienicke navyky ma, pracovne tiez a kradnut tiez nekradne... no jeden pripad tvoje teorie vobec nepopiera

moj nazor (kedze odbornik nie som): geneticka vybava pravdepodobne determinuje povahu, aktivovanie a deaktivovanie genov je vsak vecou reakcie na prostredie, teda jedna vec je mat povahu a druha vec je ako ju necham prejavit sa...
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar: Heh, ja poznám cigánov, ktorí sú vychovávaní cigánmi a sú takí istí, ako ty opisuješ. Čo teraz spravíš, kali ? Či výnimka potvrdzuje pravidlo ? :D
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Hughito aj Rím, Egypt boli pred nami, ale to sa mení.

ALL: Medzi rečou, páči sa mi ste napísali, boli vychovaný. Takže všetci budete súhlasiť ak poviem, že výchova dieťaťa je vecou rodičov, a keď neposkytne podmienky, neurčí isté hranice dieťaťu automaticky zato nesie zodpovednosť, ale na Slovensku je to tak, že za to prenášajú zodpovednosť na majoritu, a aj štát. Internátne školy ? Prečo ? Povinnosťou každého rodiča je vychovávať svoje dieťa a poskytnúť mu starostlivosť, ak to neurobí rodič, prečo by som to mal robiť ja resp. my ? Keď niekomu chýba zodpovenosť je spravodlivé prenášať ju na väčšinu. Určite nie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aby sa nevychovalo dalsich 200k neprisposobivych
hughito
Redeemer
Redeemer

COTWH: Práveže sa to mení, preto ma udivuje kaliho elitársky postoj.

__

Článok o tom, či je nutné zverejňovať etnicitu v správach o kriminálnych činoch.

http://blisty.cz/art/59895.html
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:javatar: Heh, ja poznám cigánov, ktorí sú vychovávaní cigánmi a sú takí istí, ako ty opisuješ. Čo teraz spravíš, kali ? Či výnimka potvrdzuje pravidlo ? :D
O tomt sme sa bavili tu http://www.hojko.com/post1699249.html#p1699249 a javatar v podstate dal odpoved tu http://www.hojko.com/post1699261.html#p1699261

Samozrejme ta musim opat upozornit na ten rodzielny pomer cigani a bieli :wink: Alebo tiez ako sa hovori jedna lastovicka leto nerobi.
Napísať odpoveď