vták
vták
Zdravím. Našiel som vtáčika mláďa ešte nevie poriadne lietať... asi by som si ho chcel nahať no neviem či je to dobrý nápad. Kamoš mi vravel, že to bude mať veľa chorôb a tak. Neviem či za zverolekárom by som mal ísť alebo by to bolo zbytočné. A papať nechce
pinzerou som mu skúšal rozdrvené vlašské orechy a nič... tak som mu dal trochu vody do mištičky a nahal som tam nadrvené tie oriešky. Dáke rady?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: vták
Vieš určiť čo to je za vtáčika? Ak je to nejaký dravec, tak ho zanes do najbližšej zoo kde sa ho isto ujmu. Ak je to mestský vták (drozd, holub..) tak to žiaľ bude asi každému jedno. Potom ti najlepšie poradí asi fakt ten veterinár. Inak v niektorých mestách (napríklad viem že v nitre určite) existuje úrad ktorý sa presne týmto zaoberá. Majú na starosti stratené a zranené vtáctvo, a keď sme na priváte raz našli zraneného sokolíka, tak sme ho tam boli zaniesť a postarali sa o neho. Skús zistiť či neičo takéto nemáš aj vo svojom meste
skus mu dat namiesto orechov dazdovky alebo chrobakov nejakych, muchy, etc. pravdepodobne to nebude papagaj zeby ti zral orechy.
ja som už mal doma takto pár vtákov a vkuse zdochli a kamoška mi povedala, že nemôžu chleba že kôli tomu mi zdochli... ja som ho nahal v lavóre s tým že steny to má klzké a nevie lietať ale nedomyslel som to a vyskočil a vypadol z balkóna... zase skôr padal ako lietal ale nevidel som kam a šiel som do roboty tak som nemal čas ho hľadaťa večer tam už nebol... a to som sa už tešil, že budem mať zvieratko :-/ aj klietku a jedlo som už mal vybavené na ten deň
škoda no... aj tak dík za rady