Grafika do 200€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
HafO
Medium Expert
Medium Expert

Grafika do 200€

Príspevok od používateľa HafO »

Ahojte , mám na pláne novú grafiku do PC , ide mi o čo najtichší model /verziu , nepotrebujem hrat hry v FULL HD ale aspon aby rok vydrzala , rozmyslam nad NV 560 Ti alebo ATI 6850/6870...skor sa priklánam k 560-tke, len neviem ktorú verziu mam brat :/ ... Dakujem velmi pekne :smt006
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Grafika do 200€

Príspevok od používateľa Pigesko »

tak tvoj rozpocet (do 200e) ti moc na vyber nedava, vsade som nasiel len Gainward (TI verziu) :) ale ak ten rozpocet nie je naozaj "fixny", odporucam - http://www.alza.sk/msi-n560gtx-ti-twin- ... 215843.htm ...ci to je najtichsi model v tejto cene ti nepoviem, neviem :) kedze od tychto vysavacov mozes ocakavat vsetko, len nie tichost :) Twinku som mal pozicanu 2 tyzdne a chladila velmi slusne, samozrejme v zatazi ju bolo pocut, ostatne tak ako kazdu kartu s podobnym vykonom, ktory treba adekvadne chladit...
HafO
Medium Expert
Medium Expert

no a 550-tky su tichsie ? alebo tie radeony ? 6870 ? hmm ?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

záleží od chladiča. spomínaný twin frozr II je veľmi tichý
HafO
Medium Expert
Medium Expert

Práveže recenzie hovoria uplny opak , karty s TF su aj v Idle hlučné :/
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

ide o to kto je načo zvyknutý. Alebo si priplať za Twin Frozr III. Ten je menej hlučný a účinnejší. http://www.alza.sk/msi-n560gtx-ti-hawk-d237480.htm
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

HafO: ako som uz naznacil, pri tak vykonnom cipe necakaj, ze ho uchladis mavnutim ruky...ak chces tichu kartu, pozri sa po niecom omnoho slabsom s pasivom :) inak to nevidim, kedze dnesne karty su na tom s tichym chladenim dost biedne, a ked uz, na nic lepsie nemas rozpocet...sam si pisal ze chces gtx560ti, no ani pri jednom chladeni necakaj, ze ho nebudes v zatazi pocut :) ak si doteraz pouzival starsiu a menej vykonnu kartu s lepsim chladenim, ktore nemuselo bezat nonstop na 100%, budes zrejme prekvapeny, ake paranormalne zvuky ti pojdu zo skrinky v dnesnej dobe...ale je to len o zvyku, ako pise kolega.

//inak ak by sa ti chcelo, mohol by si sem hodit zvysok zostavy :) len z principu...thx
HafO
Medium Expert
Medium Expert

X4 955 , 3,7GHZ (OC+ Noctua NDH 14), doska nejaká neviem stala asi 110€ sata 3 , usb3 ko*ot*iny dake este , Ram 3x2 gb 1600mhz, disk SSD Intel druhy WD 500GB Black, Zdroj 600-700W samizda Corsair , skrinka R3 Black Pearl
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

fajn zostavicka :) tam sa ta grafa aj hodi...takze este raz, v tejto vykonnostnej a cenovej kategorii je prakticky nemozne najst doslova tichu grafiku...vezmi tu twinku 2 alebo 3, nebudes lutovat :wink: predsa len mas rozpocet na silnu kartu a nevidim dovod tam davat nieco slabe a tiche...mas dobru skrinku, ktora ti ten hluk bude aspon z casti tlmit :wink:
harlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa harlik »

Lepsia ako dal Pigesko a len par euro navyse http://www.alza.sk/gigabyte-n560oc-1gi-d216538.htm
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ten rozdiel 78mHz zase ani nepocíti, ale Twin Forz II slubuje ovela vyssi chladiaci ucinok
harlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa harlik »

Tak ja som zas pocul opacne, takto lepsie povedane, ze su na tom obe karty velmi velmi podobne az na chlp rovnake a gigabyte v tomto udava ton, takze v hluku a chladeni urcite nie je horsia. A zas taky rozdiel v chladeni nie je ako vo vykone, lebo tych 78mHz je relativne dost a uz super overclock s 950 mHz robi vela od tejto obycajnej 900 Mhz overclock. Inak ako pise Pigesko, je to jedno, ja z vysoka serem na nejaky hluk, aj tak to huci a cim vykonnejsia grafika tym viac. Nevyhnes sa tomu a ja radsej vyssi vykon ako par decibelov navyse, ktore mne aj tak nevadia, vsak v zatazi v hrach nepocuvame predsa fukot fenov ale to ci ide z reprakov...
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

myslim ze velke percento ludi ma pri hre sluchatka, ja osobne tiez, preto az tak nevnimam co sa deje okolo :) preto, ked je dostatocny rozpocet, preco si nedopriat poriadny vykon? ako hovori kolega, srat na ticho, to ajtak nikdy nedosiahnes :)
Napísať odpoveď