Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
no chudatko nase, teraz si predstav, ze toto je na vychode 24/7/365, nie len pocas jednoho tyzdna v roku za desatrocie
No pekne....
Trošku som popozeral net, a výsledok je asi taký, že títo kočovníci sú aj doma v Irsku najväčšia spodina.... obyčajní primitívni degeši, ktorí kdesi muklujú, raz za rok požičajú drahý voz z požičovne a idú robiť zo seba v dovolenkovej destinácii najväčších gerojov....
A k možnému riešeniu....
Vidím dve alternatívy.... Buď ich poslať niekde na Luník, Jaroviec, Žehry a tak podobne, tam by už veľmi rýchlo skrotli..... Alebo druhá možnosť - Paul Kersey rulezzz....
Trošku som popozeral net, a výsledok je asi taký, že títo kočovníci sú aj doma v Irsku najväčšia spodina.... obyčajní primitívni degeši, ktorí kdesi muklujú, raz za rok požičajú drahý voz z požičovne a idú robiť zo seba v dovolenkovej destinácii najväčších gerojov....
A k možnému riešeniu....
Vidím dve alternatívy.... Buď ich poslať niekde na Luník, Jaroviec, Žehry a tak podobne, tam by už veľmi rýchlo skrotli..... Alebo druhá možnosť - Paul Kersey rulezzz....
no ja si myslim ze na Luniku ich uz mame viac nez dost...
no podla Romov za ich utok moze, prekvapivo, barmankat0m4s3 napísal:Hnedocesi uradovali, ked ich obsluha vyzvala k preukazani sa obciankou. O Romoch tam nie je nic napisane, prave siel rozhovor s barmankou v spravach, kde spomenula, ze to boli Cigosi
http://www.novinky.cz/krimi/241127-obsl ... f=stalo-se
http://www.novinky.cz/krimi/241722-za-u ... zpravy-dne
Dobre, budem sa s tebou bavit na rovinu.Nič nie je čiernobiele. Vidieť veci a fenomény v spoločnosti čiernobielo = primitívnemu pohľadu.
Problem ciganov je hlavne v dedicnosti, v genoch z coho vyplyva ich problemove chovanie.
Enviroment tu hraje malu rolu hlavne preto lebo tak malo ciganov je schopnych sa zaclenit do vacsinovej spolocnosti, celkovo to je rovnake uz asi tak 500 rokov.
Ver mi ze sa mylis, dnes uz to sice neni tak jak volakedy ale som s nimi v kontakte den co den.No lebo ja ich denne stretávam naozaj dosť, ako vonku, tak v autobuse, práci, kdekoľvek. Dosť silno pochybujem, že ty v BA takisto. Ak teda nepracuješ na Hlavnej stanici.
samozrejme že je na vine barmanka!
napríklad ak by ti cigáni vyvreskovali večer pod oknom, ty by si im povedal aby boli ticho a oni by následne ku tebe vtrhli, romlátili ti hubu a vybavenie bytu tak vieš kto by bol na vine? TY.
oni sú predsa chránený druh, tak sa na nich nesmieme ani krivo pozrieť...
napríklad ak by ti cigáni vyvreskovali večer pod oknom, ty by si im povedal aby boli ticho a oni by následne ku tebe vtrhli, romlátili ti hubu a vybavenie bytu tak vieš kto by bol na vine? TY.
oni sú predsa chránený druh, tak sa na nich nesmieme ani krivo pozrieť...
-
javatar
Hardcore addict
Suhlasim ale len ciastocne. Enviroment im umoznuje toto chovanie nasledne zachovat a rozvijat. Keby tak neucinil alebo by sa prisposobili alebo pomreli.kali520 napísal:Problem ciganov je hlavne v dedicnosti, v genoch z coho vyplyva ich problemove chovanie.
Samo o sebe je to hlupost lebo to vyvracaju prave ti uspesny cigani ktori sa prisposobia ziju plnohodnotny slusny zivot. Mnoho takych ciganov vzyslo prave z tych najhorsich podmienok a prostredia.javatar napísal:Suhlasim ale len ciastocne. Enviroment im umoznuje toto chovanie nasledne zachovat a rozvijat. Keby tak neucinil alebo by sa prisposobili alebo pomreli.
Ide hlavne o toto:
Behaviorálna genetika je oblasť biológie zaoberajúca sa vplyvom génov na správanie. Behaviorálni genetici študujú dedičnosť vzorcov správania.
Za predchodcu modernej behaviorálnej genetiky možno považovať Francisa Galtona, ktorý sa venoval výskumu dedičnosti mentálnych vlastností aj správania sa. Došiel k záveru, že jasne dominujú gény a prostredie hrá len doplňujúcu úlohu (hoci nie nevýznamnú). V roku 1869 povedal: „Schopnosti človeka sú odvodené dedične, s presne rovnakými obmedzeniami ako telesný vzhľad a charakteristiky celého prírodného sveta.“
Behaviorálna genetika sa zaoberá napríklad štúdiom jednovaječných dvojičiek, ktoré vyrastajú oddelene, keďže na týchto prípadoch možno dobre oddeliť vplyv prostredia a génov.
V sirsom ponimani cigani maju rovnaky enviroment ako my biely, chodia do rovnakych skol, stretavaju sa tiez s bielymi detmi maju moznost pracovat v rovnakom prostredi ako biely, nie su nijakym sposobom separovany. Enviroment moze hrat rolu ale neni to pripad nasich ciganov najma preto ze od padu bolsevika tato snaha ich integrovat neustale zlyhava a sa neposunula v podstate nikam, prave naopak je to horsie a horsie.
-
javatar
Hardcore addict
To nemozes oznacit za reprezentativnu vzorku, pokojne si ich oznac za geneticku odchylku alebo evoluciu.kali520 napísal:Samo o sebe je to hlupost lebo to vyvracaju prave ti uspesny cigani ktori sa prisposobia ziju plnohodnotny slusny zivot. Mnoho takych ciganov vzyslo prave z tych najhorsich podmienok a prostredia.
Tak to je naozaj velmi sirsie ponimanie. Osady su naozaj rovnaky enviroment ako zivotny standard pracujuceho slovaka, do skol chodia poctivo a moznost pracovat sa snazia vyuzivat rovnako ako biely a uz vonkoncom sa neseparuju sami. Citas vobec po sebe? Oni si tvoria vlasnty enviroment, nie ziju v nasom!kali520 napísal:V sirsom ponimani cigani maju rovnaky enviroment ako my biely, chodia do rovnakych skol, stretavaju sa tiez s bielymi detmi maju moznost pracovat v rovnakom prostredi ako biely, nie su nijakym sposobom separovany. Enviroment moze hrat rolu ale neni to pripad nasich ciganov najma preto ze od padu bolsevika tato snaha ich integrovat neustale zlyhava a sa neposunula v podstate nikam, prave naopak je to horsie a horsie.
Su nauceny (budiz ze aj geneticky, mne je to uplne jedno) zit zo dna na den z toho co priroda (stat) da. Keby im stat nedaval a zamedzoval by kradnutiu, zili by este? Pokial by nezmenili spravanie tak urcite nie. Mne je srdecne u prdele ci je to geneticke alebo sa to da zmenit. Enviroment by nemal dovolovat prizivnictvo a potom by genetika nemala sancu bez zmeny prezit.
-
->slavo<-
Addict
http://krimi.cas.sk/clanok/204547/bezci ... -syna.html
Alexandra Pihíková (30) brutálnym spôsobom na smrť utýrala dvoch psíkov. Najskôr doma pred očami trojročného syna rozsekala sekerou ich sučku krátko po okotení.
Potom bezcitná žena odišla na neďaleké ihrisko základnej školy
v Bánovciach nad Bebravou, kde malé šteniatko tak dlho hádzala o betón, až dodýchalo. Pihíková putovala za mreže a hrozia jej tri roky basy.
Toto je už brutal , chudak chlapec ten musi mat traumu do konca života a 3roky su nič zaslužila by si vyšši trest .
Alexandra Pihíková (30) brutálnym spôsobom na smrť utýrala dvoch psíkov. Najskôr doma pred očami trojročného syna rozsekala sekerou ich sučku krátko po okotení.
v Bánovciach nad Bebravou, kde malé šteniatko tak dlho hádzala o betón, až dodýchalo. Pihíková putovala za mreže a hrozia jej tri roky basy.
Toto je už brutal , chudak chlapec ten musi mat traumu do konca života a 3roky su nič zaslužila by si vyšši trest .
Bodajby skapala do rána suka špinavá !
Ci boha... to je k***a jedno stastie ze si to neodniesol jej syn. Aj ked psychicke nasledky asi bude mat. Samozrejme ak nebude rovnako dementny ako ona
Ked ti to je jedno naco si zacal rozvijat tuto debatu? O com sa vlastne chces bavit?javatar napísal:Su nauceny (budiz ze aj geneticky, mne je to uplne jedno) zit zo dna na den z toho co priroda (stat) da.
Takze este raz. Povaha ciganov je primarne zapricinena dedicnostou, genetikou a zdedenymi genmi.
Prostredie pri tom hraje velmi malu rolu, lebo existuju cigani ktori sa integrovat vedia aj zo zleho prostredia. Jedina logicka odpoved preco tomu tak je, je taka ze tieto vinimky zdedili tie lepsie, resp nezdedili tie horsie geny alebo ako si povedal geneticka odchylka.
PS mam pocit ze ti unikla pointa mojho prispevku.
-
javatar
Hardcore addict
A tebe mojho - lebo ty defacto tvrdis, ze prevychovat ciganov je nemozne. Ja tvrdim ze to mozne je, len doterajsie pokusy vlad o integraciu neaplikovali spravne postupy.
Co su spravne postupy? Ked sa nezaclenili uz cez 500 rokov tak to nepojde ani teraz.javatar napísal:A tebe mojho - lebo ty defacto tvrdis, ze prevychovat ciganov je nemozne. Ja tvrdim ze to mozne je, len doterajsie pokusy vlad o integraciu neaplikovali spravne postupy.
Narod ktory ma podobny geneticky predpoklad ako ten hostitelsky sa integruje automaticky a nepotrebuje nato ziadnu umelu pomoc od statu alebo inej pravnej institucie. Na nasom uzemi si mal nemecku kolonizaciu, boli tu rusi a kopec inych europskych narodov ktore sa bez problem integrovali, ale cigani nie? Tak kde je chyba?
Zastancovia integracie a prevychovy veria v to ze cgani su rovnaky ako my z kazdeho pohladu len sa odlisuju zhodou nahod farbou pleti.
Keby boli ozaj rovnaky ako mi sa zaclenia rovnako tak ako prave ti nemci alebo ine narody.
Skutocnost je ale taka ze cigani sa od nas lisia nie len farbou pleti ale aj inymi atributmi ako je napr iq, abstraktne myslenie, ovladanie emocii, eq a hladinou hormonou.
To co chcete vy je prevychovou zmenit ich genetiku a to je nerealne.
-
javatar
Hardcore addict
Ja som zastanca integracie ale neverim, ze cigani sa od nas lysia len farbou pleti. Ako som uz pisal v tejto teme, chce to systematicky prevychovavat par generacii - co je praca tak na 80 rokov alebo riesenie ktore som spomenul tu.
Zvalit vsetko na genetiku je proste kravina, evolucia prebieha, geny sa aktivuju/deaktivuju (vplyvom prostredia mimochodom).
Zvalit vsetko na genetiku je proste kravina, evolucia prebieha, geny sa aktivuju/deaktivuju (vplyvom prostredia mimochodom).
-
adr0z
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
To isté robia aj severné štáty .. Odporućam Vám pozrieť si aspoň 2 časti Nòrskeho "Charterfeber"-u. Ukazujú tam ako sa správajú Nóri na dovolenke.ephramko napísal:su strasne hlucni, arogantni, provokuju, vyhrazaju sa, mlatia sa medzi sebou alebo napadaju okoloiducich, vsetko nicia a podpaluju, kradnu, odmietaju platit v podnikoch, smrdia (dnes do aquaparku dosla partia, ze oni platit vstupne nebudu, ci ich nepustime len sa osprchovat), vsetci chalani maju rovnaky uces (ako keby ich matka jedneho ostrihala vsetkych 500) a vsetky dievcata su otrasne nevkusne oblecene, ked si predstavite tu najskaredsiu a najubohejsiu prostitutku, ktora chce byt v noci na ceste videna, tak sa oblecie do reflexneho oblecenia, tak vyzeraju tie Irky, dokonca aj male dievcatka tak obliekaju...
je tu asi 200 karavanov, v kazdom karavane nahlasili len 1 cloveka, pritom ich je aj 6 v jednom karavane... (takze nerozumiem preco ich tu drzi mesto, ked ani poriadne neplatia a velmi vela inych slusnych turistov kvoli nim odchadza)
nieco otrasne co tu robia, ale penazi maju urcite riadne vela...kedze sa vozia len na velkych SUV alebo sportiakoch za miliony...
policia tu zasahuje kazdu noc, pri kazdom hoteli alebo podniku stoji policajna hliadka...miestni ludia sa boja chodit do
roboty alebo vecer si sadnut na pivo...
(vcera a dnes som videl reportaz o nich na JOJke, no div ze ich tam nevychvalili, pricom pouzivali len vyrazy ako "odlisna mentalita"...ale v spravach na Markize to povedali na rovinu vsetko co sa tu deje, vcera v noci tu jedneho dobodali a chceli zmlatit este aj lekarku v nemocnici, tak nakoniec policajti museli zasahovat este aj v nemocnici...otrasne...)
ja som sice v Irsku nikdy nebol, ale stacilo mi tychto aspon 1000 respondentov z Irska, co tu je teraz...primitivny debilny skaredy narod...a ked sa to ozere, jeden rysavy a pehaty Ir horsi jak 100 certov a pavianov...
//autoeditácia príspevku (16 Aug 2011, 16:50)
Urobiť jej to isté a ošťať osrať...->slavo<- napísal:http://krimi.cas.sk/clanok/204547/bezci ... -syna.html
-
seth82
Darca
http://ekonomika.sme.sk/c/6018575/po-da ... uzine.html Výborne, Mihál. Zvýšiť dávky cigánom, pričom si po ne môžu prísť aj na Mercedese (všimnite si tie dávky a potom sa zamyslite, že prečo je na Slovensku taká kopa dlhodobo nezamestnaných), ale pre mamičku s jedným dieťaťom to znížiť. Kto bude posledný odchádzať (okrem cigánov), ten nech zhasne...
Otras no. Ja stále nechápem, prečo sa to proste nesekne a radikálne neupraví, aby sa zamedzilo tomu, že je výhodné nakotiť decká a sedieť doma.
-
t0m4s3
Admin
Lebo by to bola diskriminacia! Je to pre velke mnozstvo ciganov jediny zdroj penazi, cize je to ako by si im vzal "plat".