Vytvorenie vlastnej hry..
Re: Vytvorenie vlastnej hry..
Ako sa uz pisalo par stran pred tebou. Skus napisat jednoduchu hru v C++ napr damu alebo mini dvoch ludi proti sebe. Potom sa mozes zacat bavit o niecom zlozitejsom
Áno, pre kódera v C++ je to jednoduché, ale jazyk c++ je sám o sebe nie najľahší. Ja odporúčam C# a XNA gamestudio.... Microsoft dokumentácie vše stopro.
ak si úplne začiatočník (ak nepoznáš ani školami zaužívaný pascal) a máš logické myslenie a dobrý nápad + nejaký ten lepší program na kreslenie, tak si zožeň Game Maker
veľmi jednoduchý program na tvorbu "prvých" hier...ak vydržíš obsedieť niekoľko hodín na prdeli a výsledná vec ťa bude tešiť/napĺňať/uspokojovať, tak potom siahni na lepšie programy a tímovú skupinu ľudí, ktorí budú rovnako nadšení/zapálení ako ty 
Smaria ty sa sem prosim ta o lasku boziu nezapajaj.faktor_xx napísal:ak si úplne začiatočník (ak nepoznáš ani školami zaužívaný pascal) a máš logické myslenie a dobrý nápad + nejaký ten lepší program na kreslenie, tak si zožeň Game Makerveľmi jednoduchý program na tvorbu "prvých" hier...ak vydržíš obsedieť niekoľko hodín na prdeli a výsledná vec ťa bude tešiť/napĺňať/uspokojovať, tak potom siahni na lepšie programy a tímovú skupinu ľudí, ktorí budú rovnako nadšení/zapálení ako ty
Ziadne Game Makery nebudu.
V game makeri mozno spravis 2D hru so stromom domom a pandrlakom. A pri tom to konci. A to roooozhodne nie je dobry zaciatok.
Uprednostnovat C# pred C++ je nemiestne. C# aj Cpp su na zaklade nadstavby C. A urcite by som volil Cpp s napr OpenGL. A tiez ma Cpp vyhodu v cross-platform (rovnako ako aj OpenGL) ... (aj ked, uprednostnovat to kvoli cross-platform mas ako preferovat analny sex, ale to je jedno teraz, cpp aj atk vyhrava©_ME napísal:Áno, pre kódera v C++ je to jednoduché, ale jazyk c++ je sám o sebe nie najľahší. Ja odporúčam C# a XNA gamestudio.... Microsoft dokumentácie vše stopro.
ale nehnevaj sa mmartin ale keď nepochopí game maker nepochopí ani C a jeho verzie....ja som len odporučil game maker ako začiatok na precvičovanie základnej programátorskej logiky...najprv musí pochopiť procedúry a funkcie.....ak sa nemýlim tak v game makeri sa dajú robiť aj 3d hry
ale nie na takej úrovni...to je jasné...ale pre začiatok to stačí
/pre príklad...kamoš spravil verziu counter strikeu cez Comlogo, to asi poznáš....proste platí, keď človek chce, tak sa to dá
/
Súhlasím s tebou, keď človek chce, podarí sa mu to. A C# ide aj na linuxe cez mono, a na Mac či windows tiež ako exe.
Imagine a podobne hovadiny - na tom zakladat programovanie... Nechces si plavanie zalozit na bicyklovani?faktor_xx napísal:ale nehnevaj sa mmartin ale keď nepochopí game maker nepochopí ani C a jeho verzie....ja som len odporučil game maker ako začiatok na precvičovanie základnej programátorskej logiky...najprv musí pochopiť procedúry a funkcie.....ak sa nemýlim tak v game makeri sa dajú robiť aj 3d hryale nie na takej úrovni...to je jasné...ale pre začiatok to stačí
/pre príklad...kamoš spravil verziu counter strikeu cez Comlogo, to asi poznáš....proste platí, keď človek chce, tak sa to dá
/
A ked uz sme pri tom, daj sem to jeho "counter-strike".
Ok, je cas adresovat ta na temu, kde prave si.
http://www.hojko.com/viewtopic.php?f=54&t=61014
http://www.hojko.com/viewtopic.php?f=54&t=61014
PROSIM!!! Povedzte mi nejaki program taky jednoduch zadarmo aspon ze snim viem vytvoryt taku hru ako je napr:Super Mario atd...

Qt framework C++ 
matyi si dementny alebo prilis lenivy? sak si precitaj 3 prispevky pred tebou ak uz nemas na precitanie 4 stran. Ved tam sa pise presne "game maker,C++..." a aj ich rozdiely a detaily
Prosim vás chcel by som vitvoriť neaku adventurku na klikanie neaky program zadarmo kde by sa to najlepšie robilo.Ďakujem 
Musím tam biť prihláseny lebo ked kliknem na vytvoriť svoj vlastný hry tak mi to nejde tá ikonka je zlá alebo čo viskúšaj to ty či ti to pojde....
-
adr0z
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Najprv sa nauč gramatiku a potom niečo vimýsľaj.
Prosím nedaju sa vytvoriť hry na stránkach alebo mi dajte neaky program aj so stránkou de si ho možem stiahnuť.Rad by som chcel adventurovu hru.
-
adr0z
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Nechceš rovno službu na ktorú pošleš SMS a oni ti pošlú rovno celú hru?
...bezplatnu SMS...
To ako??myslíte??Tu bezplatnú sms??Hladám to už dlho vieš lebo klikačka sa najlepšie robí.Neakého radcu by som potreboval