Zdravim, som novacikom v OC. Nieco som sa priucil z citania roznych navodov a for ale teraz si neviem rady. Mam Intel E6750,Asus P5Q-E, Kingston HsperX 8500... Dostal som sa na 437x8, vsetko ficalo v pohode tyzden, test Prime 95 fical 6h vkuse bez znamky chyby a teraz sa mi PC zacalo restartovat a ma problemi vobec nabehnut... co sa stalo a co mam spravit aby bolo znova stabilne?
menil som: CPU voltage - 1,425V
NB - 1,26V
FSB - 1,38V
DRAM - 2,2 5-5-5-15 1050MHz
CPU spread OFF
PCIE spread OFF
CPU Margin Enhancement Performance mode
Intel Virtualization OFF
Max CPUID value limit OFF
Skrina Antec 900, chladenie Noctua D14...nechcem nic upiect lebo na nove CPU a MB teraz nemam len by sa mi zisla trocha vykonu navyse. A ked pozeram na kolko a ako lahko sa ostatnym darilo pretocit tento procak tak nerozumiem preco nastali taketo problemy.
CPU overclocking problem
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: CPU overclocking problem
Nevidím čo máš za dosku. Ale 1.425V je už veľa, nemyslíš? 45nm je vhodné tak do 1.4V max.
Asus P5Q-E je doska
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Na tej doske by problém byť nemal. Ešte by som skúsil nižší takt ramiek, pravdepodobne tie o už nezvládajú. [FSB Ratio]
Skusal si nastavit aj default nastavenia?mal by si to pre istotu otestovat ako sa to sprava bez pretaktovania a s pretaktovanim popripadne otestovat ramky v memteste.
ramky som testoval v memteste, vyzeraju ok lebo som si myslel, ze su cau kedze pri starte win ked boli 2 zapojene tak sa pocitac restartoval a s jednou sa spustil na originalnych nastaveniach. Zeby to bola doska? A ten cpu je 65nm takze 1,425 by nemalo byt az take katastrofalne aj ked podla toho co som pozeral tak je to docela vela oproti inym vysledkom.
Podarilo sa mi pc nabootovat do win, ale pri pusteni starcraftu nasledoval restart.
Fakt tomu nerozumiem kedze originalne po pretaktovani frcal spolahlivo a az teraz su problemy...
Podarilo sa mi pc nabootovat do win, ale pri pusteni starcraftu nasledoval restart.
Fakt tomu nerozumiem kedze originalne po pretaktovani frcal spolahlivo a az teraz su problemy...