E-maily od Microsoftu

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Gabby10
Novice
Novice

E-maily od Microsoftu

Príspevok od používateľa Gabby10 »

Ahojte. Dostal som e-mail (údajne) od Microsoftu že mám ilegálny Windows (čo je síce pravda) a na ďalší deň som od nich dostal ďalší mail. Prišiel z adresy [email protected]

Sú napísané dosť zvláštne a amatérsky, gramatické chyby a velmi zvláštny slovosled.

Divné je na tom to že aj keby nejaká aktualizácia odhalila že Windows nie je originál tak pochybujem že by mi posielali e-mail keďže neexistuje žiadna spojitosť medzi mojim súkromným mailom a OS v notebooku. Ďalšia vec je to, že keď dám vlastnosti počítača tak ukazuje že Windows je aktivovaný.

Kopírujem na ukážku obidva e-maily, budem vďačný za vaše názory čo si o tom myslíte. Ja osobne si myslím a dúfam že je to fake.

E-mail 1:
[email protected] komu: mně
zobrazit podrobnosti 17.8. (Před 1 dnem)
[email protected]

Z vašeho PC nám bola odoslaná správa o tom že máte ilegálny - pirátsky Windows 7 máte 48 hodín na odinštalovanie ilegálneho softwéru, a ak so ho neodinštalujete tak budete v Microsofte na čiernej listine. Alebo si kúpte legálnu verziu MS Windows 7, s pozdravom

Microsoft - SK

E-mail 2:
[email protected] komu: mně
zobrazit podrobnosti 12:12 (Před 6 hod.)
[email protected]

Vážený pane, oznamujeme vám že máte posledných 24 hodín na odstránenie vašeho systému Windows 7, pretože včera o 12:48 bolo zistené že
váš MS Windows 7 je ilegálna pirátska kópia žiadame vás o zakúpenie legálnej verzie MS Windows 7 alebo odstránenie MS Windows 7 s vašeho PC. Ďakujeme za pochopenie s pozdravom.

Microsoft
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: E-maily od Microsoftu

Príspevok od používateľa Sapo »

Samozrejme že to je fake. Existuje kopu taký stránok, kde môžeš odosielať fake emaily pod hocijakým menom. Niekde sa dá pozrieť (neviem kde), či je ten email pravý, alebo fejk.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ten, kto to pisal, tak zrejme chodi este na zakladnu skolu - sudiac podla gramatiky a formy prejavu.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

jasné, že je to fake...
@hojko možno sa mýliš, už som videl oveľa väčšie hrúbky už od dospelých ľudí, je to síce na zaplakanie, ale je to tak ...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Tak co - uz si na MS blacklist?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

hrban: Verim, avsak pochybujem, ze to bolo v pripade firmy ako je napr. Microsoft alebo nieco podobne.
Napísať odpoveď