Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa hughito »

No javatar, ale to je taká útecha, ako poď na mňa zozadu. Navyše, beardie tu o tom poslal info.

A narážam aj na takéto veci, ako vypichol MIRV - to už nie je konzum ? Zlaté tyčky ? Proste, škoda sa vyjadrovať vôbec na toto, pokrytectvo najhrubšieho zrna, celý Vatikán.
piton
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa piton »

ano, Spanielsko na tom strasne prerobi... http://hnonline.sk/svet/c1-52593340-pod ... -injekciou
jediny z vas, ktory tu aspon trochu nestranne uvazuje je asi silmarill... :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale my sa nebavíme o dňoch mládeže, ale o návšteve pápeža a nákladov s tým spojených. Nech si hradia aj tie veriaci. A vôbec - nejaké špeciálne pódium, fontánky, zlaté tyčky..to akože nikomu nepríde ani trochu blbé ?
piton
King
King

navsteva papeza je sucastou SDM, mas s tym nejaky problem?
hughito
Redeemer
Redeemer

Problém s tým mám taký, nech si všetky náklady ohľadom pápeža (a že nie sú malé) hradia veriaci.
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

najlepšie keby chodili vsetci knazi obleceni vo vreciach a papez byval v jaskyni... podla mna mu ako vysoko postavenemu hodnostarovi prinalezi nejaky majestat tak ako kralom, prezidentom, cisarom aj v dnesnej dobe. Sorry ale to uz fakt riesite hovadiny... a ako pise piton Spanielsko to skor podpori, ved len si predstav tie masy suvenirov ktore sa tam nakupia. Kopa evri :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Prináleží..však jasné, nevadí, že sa to prieči všetkému učeniu Ježiša a jeho životu. Králi a prezidenti majú tiež nehorázne "majestáty," ale aspoň nedávajú morálne rozumy a netvária sa ako svätci. A podľa mňa takéto majestáty neprináležia vôbec nikomu (a slušný človek a rozumný človek, ktorý by si ich aj nejakou činnosťou zaslúžil, by ich musel odmietnuť), ale to je OT.

A nejako moc si idealizujete tie výnosy z masy ľudí - masa ľudí ešte neznamená, že masa bude aj míňať. Myslím si, že najväčším nákladom pre drvivú väčšinu ľudí je tá cesta tam a naspäť + si prečítajte ešte raz to, čo sem poslal beardie.

A ten článok z hnonline od človeka priamo z hnutia - hm, z 50 mega sa spraví 200, tuším máme nový recept na hospodársku krízu. Stačí popozývať pápeža a jeho verných po celej Európe, nakúpi sa voda a suveníry a kríza bude zažehnaná. Amen.

__

Kultúrna vložka od Adacty - Popol a prach

Kód: Vybrať všetko

V hodine smrti, keď zostaneš sám
Až vtedy zijtíš, že viera je klam
Bez nádeje
Zatratený

Na nebo nevstúpia pravoverní
V smrti si budeme rovnocenní
Bezbožní
Aj pokrstení

Z tela je popol a z popola prach
Zostane tma, zotlelé kosti, hnilobný pach

Ľudia, čo modlidbou zaženú strach
Pokorne prestanú rozmýšľať
Spoveď
Je odpoveď

Život k smrti - najvyšši ciel
Keď ten pozemský nevyšiel

Je hlúpe sa vyžívat v naivných hrách
Podstata tvojej viery je strach
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:No javatar, ale to je taká útecha, ako poď na mňa zozadu. Navyše, beardie tu o tom poslal info..
Co trepes? Podpora spanielska je zo statnej pokladnice, nie ze sa na nu ludia skladaju (skladaju sa ale nepriamo - tie dane by museli odviest aj keby sa tam nic nedialo). A vdaka tej akcii sa to do tej pokladnice vrati + aj podnikatelia si pridu na svoje. Beardie odcitoval reakciu zo sme (podobne ako ja ale ta moja ma vygooglitelny zdroj as-is) a ja som mu tu napisal preco je ta reakcia sama o sebe blbost (nepriamo si protireci sama sebe). Navyse tu bol postnuty clanok z hospodarskych novin v prospech mojho tvrdenia.

To ako su peniaze vyuzite a podobne - proti tomu si protestuj kolko chces. Hradia to veriaci (kedze neveriaci asi svetove dni mladeze nesponzorovali), aj ked urcite prispel aj stat, tomu sa to vsak vrati. Z ekonomickeho hladiska je to pre spanielsko prinos ci sa ti to paci alebo nie. O ideologickom tone akcie s tebou nema zmysel diskutovat (cim netvrdim ze suhlasim so vsetkym ako to je realizovane).
hughito napísal:A ten článok z hnonline od človeka priamo z hnutia - hm, z 50 mega sa spraví 200, tuším máme nový recept na hospodársku krízu. Stačí popozývať pápeža a jeho verných po celej Európe, nakúpi sa voda a suveníry a kríza bude zažehnaná. Amen.
Zase pleties. Samotna navsteva papeza nema taku navstevnost. A masa, ze nebude minat? To ako si stravu na tyzden (suchu a trvanlivu aby zniesla to teplo) doniesli vsetci (alebo aspon drviva vacsina) so sebou a taktiez kazdy mal na chrbte 20l demizon vody? A ludia co tam dosli na autach/autobusoch nebudu predsa tankovat na mieste, urcite si svoje zasoby pohonnych hmot si doniesli len tak. Letecke spolocnosti urcite len tak zniesli zvyseny dopyt a nezaviedli bonusove lety a neodviedli letisku poplatky. Madridska doprava (najma metro) tiez nezarobila, ved putnici chodia peso. A 3,5 milionovy Madrid (vyse 6 aj s okolim) musi byt velmi vzdelane mesto ked ma tolko skol aby ubytovalo mega ludi :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Podpora spanielska je zo statnej pokladnice, nie ze sa na nu ludia skladaju (skladaju sa ale nepriamo - tie dane by museli odviest aj keby sa tam nic nedialo)
PRE BOHA ŽIVÉHO ale o to ide predsa - nech sa na takéto nezmysly a debilné ceremónie skladajú katolíci. Hlavne, že vám všetkým strašne vadia sociálne byty pre cigánov, ale toto je asi v poriadku, ak si páprda vyváža prdel za milióny Eur v dobe, keď Španielsko ide ku dnu.

Tá katolícka akcia je jedna vec a vyvážanie sa pápežovej prdele + cestovanie po pamiatkach, jeho stretávanie sa s členmi kráľovskej rodiny a drbnuté zlaté tyčky aj s pódiom, je vec druhá, ale zjavne tomu nechápeš.

Si pozri, koľko stála samotná návšteva pápeža v Španielsku pred rokom dvoma, čo tam bol. A to nebola ani žiadna katolícka akcia. Popríapde si zisti, koľko stálo vyvážanie sa pápežovej prdele v Anglicku pred rokom dvoma a na SK pred x rokmi - čo nás opäť čaká, lebo samozrejme, ovečky treba potešiť, takže pápežova prdel sem zavíta, zrejme už o rok. Samozrejme, sa na to poskladáme všetci zo našich vrecák. Nech si tieto ceremónie platia kur*a katolíci, nech dajú do obehu zvončeky po kostoloch a uvidíme, koľko pravoverných ochotných dávať zo svojho sa nájde, výsledok bude tristný.

Treba rázne ísť za odlukou a sekularizáciou, lebo toto sú milióny € vyhodené do vzduchu. Ešte by som nepovedal, keby to vyšlo za nejakú "rozumnú cenu," no dajme tomu, ale to sú zakaždým milióny € !!! To čo ten pápež a jeho zasraný aparát žerie ? Zlaté tehličky ? Ja tomu neviem pochopiť a už úplne neviem pochopiť tomu, ako sa an to pravoverní veriaci môžu pozerať a ešte sfanatizovane stáť po námestiach úplne na prach z jedného dedka. Nech si fakt prečítajú aspoň ten Nový zákon.
Zase pleties.
Však samotná nie, nech robia tie katolícke dni mládeže každé 3 mesiace, ovečiek je plno, tak čo ? Geniálny recept na krízu, investujeme 50 € a získame 200 €, ako to odhadol ten autor, určite nezaujatý, priamo z madridských osídiel.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:PRE BOHA ŽIVÉHO ale o to ide predsa - nech sa na takéto nezmysly a debilné ceremónie skladajú katolíci. Hlavne, že vám všetkým strašne vadia sociálne byty pre cigánov, ale toto je asi v poriadku, ak si páprda vyváža prdel za milióny Eur v dobe, keď Španielsko ide ku dnu.
Tak som si precital clanok a hradia si to veriaci, ale keby aj malo prispet Spanielsko - ak daju 10mega a vrati sa im 25 tak im moze byt srdecne u prdele ci su to katolici, humanisti alebo moslimovia. Uz to pochop. Tu nejde o sponzorsky dar, ale investiciu.
hughito napísal:Však samotná nie, nech robia tie katolícke dni mládeže každé 3 mesiace, ovečiek je plno, tak čo ? Geniálny recept na krízu, investujeme 50 € a získame 200 €, ako to odhadol ten autor, určite nezaujatý, priamo z madridských osídiel.
zase zjednodusujes ako sa ti to hodi - ak by si ich robil kazde tri mesiace tak na nich nikdy nezarobis tolko - rovnako ako keby bol kazdy rok svetovovy pohar alebo OH, tak by nezarabali tak dobre

//btw. este jedna otazka - kedze apelujes na to ze zdroj clanku na HN je priamo zainteresovany - myslis si zeby HN uverejnili akykolvek clanok, bez kontroly a overenia info? mam pocit ze HN nie su bulvar - alebo sa mylim?
piton
King
King

v tom clanku na HN su priame fakty, kludne ich mozes popriet... ale urcite maju tie fakty vacsiu vahu, ako tvoje spochybnovanie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak som si precital clanok a hradia si to veriaci, ale keby aj malo prispet Spanielsko - ak daju 10mega a vrati sa im 25 tak im moze byt srdecne u prdele ci su to katolici, humanisti alebo moslimovia. Uz to pochop. Tu nejde o sponzorsky dar, ale investiciu.
Náklady sa odhadujú aj tak na 50 - 100 miliónov € - to bude hradiť štát. Odporúčam toto: http://media.rozhlas.cz/_audio/spolupra ... 413878.mp3

Samozrejme, akékoľvek náklady sú irelevantné, keďže vraj bude zisk 250 mega. Aj keď teda mne osobne stále nie je jasné, ako sa tých 250 mega vyprodukuje a čím.
zase zjednodusujes ako sa ti to hodi - ak by si ich robil kazde tri mesiace tak na nich nikdy nezarobis tolko - rovnako ako keby bol kazdy rok svetovovy pohar alebo OH, tak by nezarabali tak dobre
No áno, ale stále by to muselo mať nejaký zisk, hlavne, ak by sa pápež trocha uskromnil a nepotreboval zlaté tyčky na parazóle.
Thassarian
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Thassarian »

hughito napísal:Náklady sa odhadujú aj tak na 50 - 100 miliónov € - to bude hradiť štát. Odporúčam toto: http://media.rozhlas.cz/_audio/spolupra ... 413878.mp3

Samozrejme, akékoľvek náklady sú irelevantné, keďže vraj bude zisk 250 mega. Aj keď teda mne osobne stále nie je jasné, ako sa tých 250 mega vyprodukuje a čím.

No áno, ale stále by to muselo mať nejaký zisk, hlavne, ak by sa pápež trocha uskromnil a nepotreboval zlaté tyčky na parazóle.
Takato akcia sa deje raz za cas. - tato veta by ti mala stacit na to, aby si sa prestal hadat... A nechapem o co tu bojujes? Su to tvoje peniaze? Aspon vidis co sa da, ked sa chce.
Pride tam viac ako milion a pol mladych, vsade budu suveniry a obchody a ty sa stazujes ze zadlzene Spanielsko ide prepadat do dalsej krizy?
Mozes si inak vygooglit navstevu papeza v Cesku pred par rokmi. Bolo tam jedine velke podium, navstevnici sedeli na zemi, alebo si doniesli stolicky so sebou a na WC tam boli stovky (ak nie tisice) prenosnych zachodov. Veriaci sa vedia aj uskromnit, nie ako tu stale prezentujes ze papez cicia len peniaze. A okrem toho, je to hlava rimskokatolickej Cirkvy/cirkvy, pre veriacich to nieco znamena, ale to ty nemozes pochopit. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie sú to moje peniaze a ? To sa teraz k tomu, čo sa netýka priamo mňa, nemôžem vyjadriť ?

To je pekné, že sa veriaci dokážu uskromniť a práve preto mi je čudné, že aj im samým nie je čudné, že sa nedokáže uskromniť zástupca Krista na zemi.
Veriaci sa vedia aj uskromnit, nie ako tu stale prezentujes ze papez cicia len peniaze.
No a ako sa ten pápež dokáže uskromniť ? Vieš mi dať nejaký príklad ? Prečo žije aj na týchto cestách v luxuse, prečo musí byť paráda okolo neho, zlato, fontány, "nekresťansky" drahé pódium, atď. ? Ako je to možné ? Ako to skĺbiš s učením JK ?

Ja mám pocit, že veriaci často nerozmýšľajú a tí, ktorí rozmýšľajú, dávno odsúdili celú maškarádu ohľadom Vatikánu aj nejakého pápeža.
Thassarian
Light Expert
Light Expert

hughito napísal:Nie sú to moje peniaze a ? To sa teraz k tomu, čo sa netýka priamo mňa, nemôžem vyjadriť ?

To je pekné, že sa veriaci dokážu uskromniť a práve preto mi je čudné, že aj im samým nie je čudné, že sa nedokáže uskromniť zástupca Krista na zemi.
No a ako sa ten pápež dokáže uskromniť ? Vieš mi dať nejaký príklad ? Prečo žije aj na týchto cestách v luxuse, prečo musí byť paráda okolo neho, zlato, fontány, "nekresťansky" drahé pódium, atď. ? Ako je to možné ? Ako to skĺbiš s učením JK ?

Ja mám pocit, že veriaci často nerozmýšľajú a tí, ktorí rozmýšľajú, dávno odsúdili celú maškarádu ohľadom Vatikánu aj nejakého pápeža.
Samozrejme, ze mozes vyjadrit svoj nazor, len by si to mal robit s rezervou, nie ako je tvoj prispevok par postov hore, kde hovoris, ako keby boli peniaze minane z tvojho bankoveho uctu.

Ako som uz napisal, ta parada je preto, lebo si ho ludia vazia, to by si asi nepochopil, lebo pre teba je to len obycajny clovek. A uprimne si nemyslim, ze to vsetko si ten papez vyziadal, ze im presne diktoval co ma byt pozlatene a co ma byt zlate, to urcite nie. Treba rozlisovat co mu pripravia ostatni, ktori na to maju a chcu to spravit, a co si vyziada papez. Myslis si, ze papez im povedal aby mu tam dali zlate tyce? Dost pochybujem. Mozno sa opytas ze preco neprotestuje... Keby si isiel na navstevu k niekomu a on by pre teba prichystal velkolepu tortu, lebo by ta mal rad a mal na to peniaze, odmietol by si ju?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja si nemyslím, že to diktuje pápež nejakým poskokom, ale ide tu o princíp. On sám ide hovoriť o dobe konzumu, o materializme a hedonizme, ale celá táto akcia je úplne o tom istom v podstate, akurát prekrytá duchovným kabátom a moralizovaním.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Aj keď teda mne osobne stále nie je jasné, ako sa tých 250 mega vyprodukuje a čím.
napr.
Metro predalo pre potreby tejto akcie, síce so zľavou, no až 600 tisíc týždňových turistických lístkov. V minulom roku ich predalo za august iba sedemsto.
dalej - ako som spominal, pohonne hmoty, bonusove lety, ubytovanie (tolko ludi neubytujes po skolach), strava + voda (v tych teplach je nemyslitelne zit na vlastnych zasobach), suveniry, atd.
hughito napísal:No áno, ale stále by to muselo mať nejaký zisk, hlavne, ak by sa pápež trocha uskromnil a nepotreboval zlaté tyčky na parazóle.
Nemuselo. Staci nizsia navstevnost. Tym, ze sa konaju kazde 2-3 roky im ta navstevnost stupa.

Btw neodpovedal si na otazku o HN.
Btw ked boli ziskove v Sydney, preco by nemali byt take aj v spanielsku?

Este k tym 50mega vydavkom. Pokial sa minu na bezpecnost, nemocnicnu pohotovost a podobne tak sa v prevaznej miere daju policajtom, rychlej zasahovej, mozno armade, lekarom a pod. Vybavenia by mali mat dost z predoslych akcii. Takze tieto vydavky nie su take negativne ako sa na prvy pohlad zda.

Ohladom 200m oltara a podobne,tvoje nazory chapem a vyhrady nemam. Mne sa to tiez nezda byt koser, na strane druhej stratovy z toho nebude nik. Najviac by to malo srat ludi co su tam pritomny (kedze to je to prevazne z ich vreciek). Evidentne to ale nikoho nestve. A mne to tiez nejak zilami netrha...
Thassarian
Light Expert
Light Expert

hughito napísal:Ja si nemyslím, že to diktuje pápež nejakým poskokom, ale ide tu o princíp. On sám ide hovoriť o dobe konzumu, o materializme a hedonizme, ale celá táto akcia je úplne o tom istom v podstate, akurát prekrytá duchovným kabátom a moralizovaním.
A ako by sa asi dotkol ludi, ktori su vychovavani v dobe materializmu?
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Thassarian, keby konal v súlade so zásadami, ktoré prezentuje? Okázalosť katolíckej cirkvi počas histórie už naštvala veľmi veľa ľudí. Alebo myslíš, že Viklefovi alebo valdéncom vadilo, že cirkev žije v príliš veľkej chudobe, že vlastne treba na oltáre dať viac zlata a mramoru, pretože tak sa ľudia odvrátia od mamonárstva? A aby bolo jasné, tak sa prezentuje už veľmi dlho. Tu nejde o to zapôsobiť na ľudí "vychovávaných v materializme", ide o jej prestíž, kult osobnosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pozrel som ceny metra v Madride - na týždeň 23.60 € + je tam zľava, nevieme aká, ale ani by som nečudoval, keby dosť veľká. Ak by však stáli 20 evry, tak pre 600 000 ľudí to vyjde na 12 000 000 €. A že minulý rok ich metro predalo v auguste, teda v turistickej sezóne len 700 ? To sa mi nejak nezdá.

+ tie ďalšie výdavky beriem, ale určite veľa ľudí využije aj tie ubytovania v školách + rôzne výhody atď., celkovo si nemyslím, že tam budú rozhadzovať peniaze, aj keď je jasné, že taká masa niečo minie.

Celkovo mi príde tých 250 000 000 veľmi nadhodnotený odhad, ktorý nie je navyše ničím podložený, je to len výstrel do tmy od madridského starostu.
Btw neodpovedal si na otazku o HN.
Akom HN ?

Thassarian:
A ako by sa asi dotkol ludi, ktori su vychovavani v dobe materializmu?
Ešte raz, tomuto som nepochopil.
Napísať odpoveď