Externa zvukova karta
Externa zvukova karta
Chcel sa opytat ci s tym ma niekto skusensonti? Ci sa to oplati kupit ku notebooku? Ked ano tak nejaku poradte.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Externa zvukova karta
Napriklad tato sa oplati: http://datacomp.sk/m-audio-pro-fire-lig ... 59252.html
To či sa to oplatí musíš vedieť ty.
Ak máš kvalitný posluch, tak určite áno. Ak chceš nahrávať hudobné nástroje/spev, tak taktiež.
Dalej musíš zadať aké pripojenie chceš, či usb 2.0, 3.0, firewire.
Na prácu s hudbou je fajn napr. http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=42146&lang=sk
Ak máš kvalitný posluch, tak určite áno. Ak chceš nahrávať hudobné nástroje/spev, tak taktiež.
Dalej musíš zadať aké pripojenie chceš, či usb 2.0, 3.0, firewire.
Na prácu s hudbou je fajn napr. http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=42146&lang=sk
-
johny541
King
Predávam Asus Xonar U1 v čiernom prevedení. Inzerát mám aj tu na fóre. Ak máš záujem, ozvi sa. (30€)
Inak si myslím, že chlapec nechcel takú drahú kartu podľa jeho vyjadrení. Ani netuší, či sa takú kartu oplatí kupovať, tak neverím, že by chcel vraziť 350€ do toho, keď ani nevie o čo sa jedná (hojko).
Inak si myslím, že chlapec nechcel takú drahú kartu podľa jeho vyjadrení. Ani netuší, či sa takú kartu oplatí kupovať, tak neverím, že by chcel vraziť 350€ do toho, keď ani nevie o čo sa jedná (hojko).
-
hojko
Site Admin
johny541: Uviedol som ju schvalne, kedze nevie napisat cenovy strop a poziadavky, ktore ma 
Nebude vytvárať novú tému tak sa spýtam sem, mám externú zvukovú kartu Creative Sound Blaster Extigy, cez optiku pripojené Logitech Z5500, budem cítiť rozdiel v kvalite zvuku ak by som kúpil kvalitnejšiu internú,externú zvukovú kartu ?
Dakujem hojko skusim nad tou kartou prorozmyslat
Ale nie dost uz srandy
Tak cenu som neuviedol lebo sa do toho nerozumiem a chcel som sa prve informovat ci to zlepsi kvalitu zvuku a podobne. Cize 350 eur do toho nechcem urcite vrazit. Skor by som mal zaujem o nejaku taku kartu ktoru napriklad ma v ponuke johny541. Ale neviem ci sa mi to oplati ci k tomu netreba napriklad aj trochu kvalitnejsie repraky ako tie ktore mam teraz.
-
Thommas
Addict
A z malíčka si vycucneme aké máš ty repráky 
-
Ryan Giggs
VIP
Najprv by bolo dobre uviesť čo od toho chceš. Stereo? Priestorovy zvuk? Nahravanie? Tiež neuškodi napisať na čom to chceš počuvať (repro, sluchadla...).
kľudne si môžeš kúpiť Creative X-Fi USB , je to vynikajúca zvukovka za tú cenu a ťažko by si hľadal konkurenciu , tá začína uDACom za 3tis českých prípadne EMU za dve stovky
http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 194709.htm
http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 183614.htm
osobne mám tú prvú , je jedno čo na to zapojíš, je to dostačujúce . Veľa robí aj kvalita prehrávaného súboru , na mp3 v kvalite 128 a 192kbps môžeš zabudnúť , to je zvuk jak z hajzlovej dosky . Minimálne 320kbbps MP3 , ideálne FLAC
Maro. : tie logitechy sú džady , zvuk zvukovkou nevylepšíš,ak chceš kvalitnú hudbu zahoď to a kúp poriadne stereo a nie tie cukorničky čo máš so šrotným zosilnovačom osadeným čínskym odpadom ktorý len čaká kým skončí záruka aby sa to mohlo dodrbať
http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 194709.htm
http://www.alza.sk/creative-sound-blast ... 183614.htm
osobne mám tú prvú , je jedno čo na to zapojíš, je to dostačujúce . Veľa robí aj kvalita prehrávaného súboru , na mp3 v kvalite 128 a 192kbps môžeš zabudnúť , to je zvuk jak z hajzlovej dosky . Minimálne 320kbbps MP3 , ideálne FLAC
Maro. : tie logitechy sú džady , zvuk zvukovkou nevylepšíš,ak chceš kvalitnú hudbu zahoď to a kúp poriadne stereo a nie tie cukorničky čo máš so šrotným zosilnovačom osadeným čínskym odpadom ktorý len čaká kým skončí záruka aby sa to mohlo dodrbať
-
johny541
King
Vlastnil som Creative X-Fi Surround 5.1 Pro a bola to dobrá karta. Zvuk na PC mi pri filmoch dvihla o niekoľko stupňov. Pokiaľ to chce prepojiť s 5.1 repro, tak nevidím problém, tá karta je vhodná.
mr.joda - Zas netreba všetko odsudzovať. Z5500 majú pri filmoch a hrách s podporou priestorového zvuku veľmi kvalitný zvuk keď su prepojené digitálne s dobrou kabelážou. Z pomedzi PC rerpo sa na ne nechytá nič a preto si aj držia svoje postavenie a cenu. Z5500 mám napočúvané veľmi dobre a stále znejú lepšie ako nejake domáce kino za tú cenu a to aj vďaka tomu, že neboli použité klasické neznačkové repro ale všetko prevzali od Tang Band (aj v satelitoch, aj subwoofer WT-644F, ktorý sa úplne líši od subwooferov v 5.1 pc repro svojou charakteristikou).
Nehovorím, že za tú cenu, by sa nedalo kúpiť nič lepšie v dnešnej dobe, ale taktiež netreba všetko zahadzovať. Tieto repro majú svoju kvalitu a pokiaľ s nimi pozerá iba filmy a nejakú DTS hudbu, tak nevidím dôvod ich meniť a kupovať stereo repro, aj keď kvalitné. Takže trochu miernejšie mr.joda a dávaj pozor na to, čo povieš.
mr.joda - Zas netreba všetko odsudzovať. Z5500 majú pri filmoch a hrách s podporou priestorového zvuku veľmi kvalitný zvuk keď su prepojené digitálne s dobrou kabelážou. Z pomedzi PC rerpo sa na ne nechytá nič a preto si aj držia svoje postavenie a cenu. Z5500 mám napočúvané veľmi dobre a stále znejú lepšie ako nejake domáce kino za tú cenu a to aj vďaka tomu, že neboli použité klasické neznačkové repro ale všetko prevzali od Tang Band (aj v satelitoch, aj subwoofer WT-644F, ktorý sa úplne líši od subwooferov v 5.1 pc repro svojou charakteristikou).
Nehovorím, že za tú cenu, by sa nedalo kúpiť nič lepšie v dnešnej dobe, ale taktiež netreba všetko zahadzovať. Tieto repro majú svoju kvalitu a pokiaľ s nimi pozerá iba filmy a nejakú DTS hudbu, tak nevidím dôvod ich meniť a kupovať stereo repro, aj keď kvalitné. Takže trochu miernejšie mr.joda a dávaj pozor na to, čo povieš.
tie plastové cukorničky s nulovým objemom a centimetrovým širokopásmačom ? moc sa mi tomu nechce veriť, je to klasický počitačový krám na filmy a hry , to beriem.
Keď ich tak obhajuješ,schválne, rozober to a pozri si elektroniku , bude to osadené šitnými čínskymi kondenzátormi ktoré budú v polovičke svojej životnosti , operačné zosilnovače budú bohvieaké , ale najlacnejšie šumítka , koncové integráče budú nejaké kópie LM alebo TDA (v lepšom prípade originál)
Doska bude pripomínať zlisovaný papier .
Nezabúdaj že je to spotrebka, tá je stavaná na to aby vydržala chvíľu po záruke a potom sa to začalo kaziť aby mali žlťásci čo robiť
P.S. ten čo je taký hrdina a znižuje karmu a nadáva mi nech sa prosím aspoň podpíše
Keď ich tak obhajuješ,schválne, rozober to a pozri si elektroniku , bude to osadené šitnými čínskymi kondenzátormi ktoré budú v polovičke svojej životnosti , operačné zosilnovače budú bohvieaké , ale najlacnejšie šumítka , koncové integráče budú nejaké kópie LM alebo TDA (v lepšom prípade originál)
Doska bude pripomínať zlisovaný papier .
Nezabúdaj že je to spotrebka, tá je stavaná na to aby vydržala chvíľu po záruke a potom sa to začalo kaziť aby mali žlťásci čo robiť
P.S. ten čo je taký hrdina a znižuje karmu a nadáva mi nech sa prosím aspoň podpíše
-
Ryan Giggs
VIP
Kedže ma 5.1 repro, pride mi logicke, že to nechce len na hudbu. Takže hovoriť o stereu je trochu mimo misu.mr.joda napísal: Maro. : tie logitechy sú džady , zvuk zvukovkou nevylepšíš,ak chceš kvalitnú hudbu zahoď to a kúp poriadne stereo
Maro: Prave preto, že to ma byť primarne na filmy a hry si kupou nejakej inej zvukovky (oproti tej čo maš) veľmi nepolepšiš.
-
johny541
King
Ja hovorím len a len z mojej vlastnej skúsenosti a z môjho dlhodobého posluchu. Žiadne repro určené pôvodne k PC nehrá tak ako tie Logitechy a to som počul už aj Bose, ktoré sa zapájajú cez USB, ale neurobilo to na mňa dojem (a nie, nepočul som to v hlučnom prostredí obchodného centra, ale v pokoji doma). Mám napočúvanych už veľa zostáv a nie len k PC ale jednoducho tie Z5500 nie sú až tak zlé ako ich vykresluješ a to sa mi nepáči.
Áno, kvalitné stereo je kvalitné stereo. Sám som prešiel na túto variantu a viem, že je to tak. Ale pokiaľ chlapec pozerá filmy a počúva DTS hudbu ako som spomínal, tak nevidím dôvod, aby ich menil. Veď pri filmoch ide predsa o "bum" a "cink" efekt. So stereo reproduktormi si nikdy neužiješ takto film.
Ja som ti karmu neznížil, nemám prečo. Toto je diskusné fórum.
Áno, kvalitné stereo je kvalitné stereo. Sám som prešiel na túto variantu a viem, že je to tak. Ale pokiaľ chlapec pozerá filmy a počúva DTS hudbu ako som spomínal, tak nevidím dôvod, aby ich menil. Veď pri filmoch ide predsa o "bum" a "cink" efekt. So stereo reproduktormi si nikdy neužiješ takto film.
Ja som ti karmu neznížil, nemám prečo. Toto je diskusné fórum.
tak na filmy a hry je to jedno , doosť bolo k logitechom
zober tu creativu,budeš spokojný, nič v danej cene lepšie aj tak nenájdeš
P.S. tomu hrdinovi ktorý mi nadával cez súkromú správu a nepodpísal sa odkazujem len jedno
http://kecy.roumen.cz/internetandreallife.jpg
zober tu creativu,budeš spokojný, nič v danej cene lepšie aj tak nenájdeš
P.S. tomu hrdinovi ktorý mi nadával cez súkromú správu a nepodpísal sa odkazujem len jedno
http://kecy.roumen.cz/internetandreallife.jpg
-
Ryan Giggs
VIP
Podľa mňa zbytočna investicia. Ten rozdiel vo zvuku nebude adekvatny vynaloženym prostriedkom.
mr.joda na tie logitechy nemôžem ani krivého slova povedať, na filmy to je prosto paráda, na hudbu mám slúchadlá no občas prepnem aj logitechy na stereo, aby som neklamal, ale 95% fičím na sennheiser hd 555. Neviem čo ti tie Z5500 spravili, no fórach a celkovo diskusiách ich zaradujú na špičku spomedzi 5.1 k PC. A nepoznám zatiaľ človeka ktorý by si kúpil 5.1 na hudbu
mr.joda, nováčikom sa neoplatí vyskakovať
//rád by som vedel čo máš pri PC
mr.joda, nováčikom sa neoplatí vyskakovať
//rád by som vedel čo máš pri PC
Z5500 mal som asi 5 rokov a bez najmensich problemov, zvuk velmi slusny, pouzival som nejake ext. sondblaster a uplne to stacilo po vsetkych strankach
môžem osrať celého nováčika , tie statusy by som na každom fóre zrušil, prečo sa má niekto povyšovať na ostatnými len preto že tam ma napísané jedno stupídne slovo a zanechal tu tisícku odkazov
mám tu creative x-fi usb s ktorou som spokojný , pri PC používam Koss UR/40 . Keď mám chuť na hudbu pustím si CD prehrávač akai , môj robený tranzistorový zosilnovač , zaťial mám ARS9204 ale pracujem na trojpásme od tesly len musím zmerať a doladiť výhybku
mám tu creative x-fi usb s ktorou som spokojný , pri PC používam Koss UR/40 . Keď mám chuť na hudbu pustím si CD prehrávač akai , môj robený tranzistorový zosilnovač , zaťial mám ARS9204 ale pracujem na trojpásme od tesly len musím zmerať a doladiť výhybku
-
johny541
King
Ale z tvojho príspevku : "tie plastové cukorničky s nulovým objemom a centimetrovým širokopásmačom ? moc sa mi tomu nechce veriť, je to klasický počitačový krám na filmy a hry , to beriem."
usudzujem, že si Z5500 v živote nepočul a pokiaľ sa rozumieš do hudby, tak prvé pravidlo by si mal vedieť odzadu a to, že žiadny audio výrobok (reproduktory, slúchadlá, zosilovače, cd playery) sa nemôžu hodnotiť z obrázkov na internete. Ide hlavne o priamy a dlhodobý posluch. Áno, je pravda, že HW nepustí, ale veľa záleží od toho ako sú bedne nastavené - to sám uznáš. Môžeš si kúpiť repro aj za neviem koľko sto alebo tisíc eur ale pokiaľ nie sú dobre nastavené, stále budú hrať oničom.
Nemám rád ľudí, ktorí ohovárajú niečo a pri tom sa s tým nikdy na dlhšie nestretli. Také filozofovanie môžem vieš čo a to ti potvrdí každý kto sa do tejto sféry rozumie. Tiež nekomentujem témy a produkty, s ktorými som sa v živote nestretol. Prispievam iba k tomu, s čím mám osobnú alebo aspoň nejakú bližšiu skúsenosť. A tak by to mal robiť každý, pokiaľ ide v poradni o kúpe o naozaj dobré rady.
usudzujem, že si Z5500 v živote nepočul a pokiaľ sa rozumieš do hudby, tak prvé pravidlo by si mal vedieť odzadu a to, že žiadny audio výrobok (reproduktory, slúchadlá, zosilovače, cd playery) sa nemôžu hodnotiť z obrázkov na internete. Ide hlavne o priamy a dlhodobý posluch. Áno, je pravda, že HW nepustí, ale veľa záleží od toho ako sú bedne nastavené - to sám uznáš. Môžeš si kúpiť repro aj za neviem koľko sto alebo tisíc eur ale pokiaľ nie sú dobre nastavené, stále budú hrať oničom.
Nemám rád ľudí, ktorí ohovárajú niečo a pri tom sa s tým nikdy na dlhšie nestretli. Také filozofovanie môžem vieš čo a to ti potvrdí každý kto sa do tejto sféry rozumie. Tiež nekomentujem témy a produkty, s ktorými som sa v živote nestretol. Prispievam iba k tomu, s čím mám osobnú alebo aspoň nejakú bližšiu skúsenosť. A tak by to mal robiť každý, pokiaľ ide v poradni o kúpe o naozaj dobré rady.