Kvalita notebookov
Kvalita notebookov
V dnesny nudny den ma napadlo ci by si dali nejak zoradit notebooky podla znacky od nejakych menej kvalitnych po tie kvalitnejsie znacky. Zeby som mal prehlad pri kupe noveho ntb. 
-
yoggy
Re: Kvalita notebookov
Na horných pozíciach je Apple, Dell, Toshiba a Asus
a Potom čo sú dole alebo ich kvalita klesá: HP, Acer atď.
(nemusí mať každý taký istý názor ako ja)
a Potom čo sú dole alebo ich kvalita klesá: HP, Acer atď.
(nemusí mať každý taký istý názor ako ja)
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tu ide len a len o konkrétny model a pravdaže o cenu. I keď každý má sympatické a menej sympatické značky. Osobne by som zaradil do vyššej kategórie Dell, Lenovo a Sony, do strednej Asus, HP (ale málo modelov) a Toshibu, do nižšej zas MSI, Acer, Compaq, Packard Bell a Samsung.
Súhlasím s Thommasom. Všeobecne by sa dalo takto o výrobcoch povedať.
No ja som uvažoval o topicu kde by každý napísal svoju osobnú skúsenosť s notebookom ktorý používal dlhšie resp. vlastnil.
Naozaj to nechcem zakríknuť ale napríklad ja som s Acermi fakt spokojný - klop klop - a v čase keď je elektronika spotrebný tovar naozaj nevidím dôvod preplácať kvôli značke.
Vlastním jeden Acer 2902Z (asi tak), teda už som ho posunul v rodine ďalej, ale ten stroj fachčí už 4. rok a je to teda super stroj, ktorý za výkon hanbiť nemusí, rovnako teraz vlastním jeden šikovný Acer kúsok 722 a spokojnosť. Doma máme aj Asus A6R a ten napríklad niekedy nenabehne, nič iba prázdna čierna obrazovka a ventilátor huči, má asi 4-5 rokov, inak s ním tiež problém nikdy nebol
Priateľka má HP dv5 (asi tak) a je to nechutný stroj, ktorým môžem vykurovať izbu a v lete je doslova nepoužiteľný, nehovoriac o nefungujúcom diaľkovom ktoré som už skúšal oživiť všetkým možným. Bratranec si doniesol Acer ešte pred viac ako 5 rokmi z USA a ten stroj používa ako primárny PC doteraz bez problémov.
Nejdem obhajovať Acer, cenovo je to low-end a niekde šetriť musia aby sa to na cene prejavilo ale ak šetria napríklad na podpore s tým, že notebooky sa nekazia.... Neviem, len hovorím svoju skúsenosť.
Naozaj to nechcem zakríknuť ale napríklad ja som s Acermi fakt spokojný - klop klop - a v čase keď je elektronika spotrebný tovar naozaj nevidím dôvod preplácať kvôli značke.
Vlastním jeden Acer 2902Z (asi tak), teda už som ho posunul v rodine ďalej, ale ten stroj fachčí už 4. rok a je to teda super stroj, ktorý za výkon hanbiť nemusí, rovnako teraz vlastním jeden šikovný Acer kúsok 722 a spokojnosť. Doma máme aj Asus A6R a ten napríklad niekedy nenabehne, nič iba prázdna čierna obrazovka a ventilátor huči, má asi 4-5 rokov, inak s ním tiež problém nikdy nebol
Priateľka má HP dv5 (asi tak) a je to nechutný stroj, ktorým môžem vykurovať izbu a v lete je doslova nepoužiteľný, nehovoriac o nefungujúcom diaľkovom ktoré som už skúšal oživiť všetkým možným. Bratranec si doniesol Acer ešte pred viac ako 5 rokmi z USA a ten stroj používa ako primárny PC doteraz bez problémov.
Nejdem obhajovať Acer, cenovo je to low-end a niekde šetriť musia aby sa to na cene prejavilo ale ak šetria napríklad na podpore s tým, že notebooky sa nekazia.... Neviem, len hovorím svoju skúsenosť.
-
adr0z
Zablokovaný
Ja z mojej skúsenosti čo som mal viacero značiek asi takto
Apple
Lenovo a Dell
Asus
HP
Acer
Apple
Lenovo a Dell
Asus
HP
Acer
Ja tiež súhlasím s Thommasom. Ja mám už 3 roky Asus a fachčí super a pritom ho žhavím každý deň. Čo by som nedoporučoval tak HP a Acer. Myslím si, že sú to menej kvalitné stroje oproti ostatným.
acer dávat do tej najnižšej kategorie je hlúpost.....s acerom som nadmieru spokojný a kamoš má tohsiba ešte novšý jak ja a mu pekne hrabe 
-
Space5800
Medium Professional
HP nb by som tiež nehádzal všetky do jedného vreca. Môj pavilion (známy svojmi teplotami, problémami) drží už 2 roky a ani raz nemusel ísť do servisu. Možno som mal šťastie na model 
Tak toto sa dá hovoriť len v takej všeobecnej rovine. Nie všetky modely musia byť dobré / zlé.
Wow tak to je potom normálne 100% nekazovosť.Space5800 napísal:HP nb by som tiež nehádzal všetky do jedného vreca. Môj pavilion (známy svojmi teplotami, problémami) drží už 2 roky a ani raz nemusel ísť do servisu. Možno som mal šťastie na model
-
Thommas
Addict
Napíšem zopár skúseností s konkrétnymi modelmi.
Lenovo Thinkapd T400
Batéria vydrží krásne 4 hodiny už takmer 3 roky dennodenného používania. Konštrukcia je vynikajúca, zopárkrát aj padol a nič mu nie je. Ak by som mal možnosť, tak ho kúpim.
10/10
Toshiba Sattelite A35-S209
Moje staré bývalé železo, ktorému držala batéria stále hodinu aj pol. Konštrukcia bola pomerne slušná, i keď pánty už neboli tuhé. Obrovský problém toho notebooku bol chladenie. Nie že by sa prehrievalo, ale nedomysleli ho a bola medzi vetrákom a rebrovaním asi 1cm miesta, kde sa za mesiac nahromadil prach. Inak som s ním bol maximálne spokojný.
8/10
Toshiba Sattelite A210-19P
Nie som s ním maximálne spokojný. Teploty bieda, lesklý vrch kde sa ukáže všetko možné aj nemožné (
). Batéra nič moc (pol hodina), pevný disk vypovedal po 2.5 roku + vypadlo tlačidlo Shift.
4/10
Sony Vaio EB1S1E (s C2D)
Konštrukcia vynikajúca, bez škrabancov až na spodok. Te bol otrasný. Vetrák trocha hučal, ale nič strašné. Kebyže Vaio ide cenou dole, tak by boli fantastickí.
8/10
Acer Aspire One ( s SSD)
Pomalý šrot. Baterka zdochla po pol roku, systém rovnako. XP mi nahadzovalo !!! 4 !!! hodiny! V živote by som to voľačo viac nechcel vidieť!
0/10
HP Compaq NX6310
Konštruckia výborná, dodnes drží. Baterka je tiež slušná, dáku hodinu aj pol zvládne. Systém nahadzovať bolo trocha ťažšie (Sata native mode) ale potom to šlo dobre aj na 512MB RAM. Chladenie som nepočul (také tiché), písanie na ňom bolo v poho. Akurát wifi je v ňom dobré na 2 veci.
8/10
[Časom ešte dáke doplním]
Lenovo Thinkapd T400
Batéria vydrží krásne 4 hodiny už takmer 3 roky dennodenného používania. Konštrukcia je vynikajúca, zopárkrát aj padol a nič mu nie je. Ak by som mal možnosť, tak ho kúpim.
10/10
Toshiba Sattelite A35-S209
Moje staré bývalé železo, ktorému držala batéria stále hodinu aj pol. Konštrukcia bola pomerne slušná, i keď pánty už neboli tuhé. Obrovský problém toho notebooku bol chladenie. Nie že by sa prehrievalo, ale nedomysleli ho a bola medzi vetrákom a rebrovaním asi 1cm miesta, kde sa za mesiac nahromadil prach. Inak som s ním bol maximálne spokojný.
8/10
Toshiba Sattelite A210-19P
Nie som s ním maximálne spokojný. Teploty bieda, lesklý vrch kde sa ukáže všetko možné aj nemožné (
4/10
Sony Vaio EB1S1E (s C2D)
Konštrukcia vynikajúca, bez škrabancov až na spodok. Te bol otrasný. Vetrák trocha hučal, ale nič strašné. Kebyže Vaio ide cenou dole, tak by boli fantastickí.
8/10
Acer Aspire One ( s SSD)
Pomalý šrot. Baterka zdochla po pol roku, systém rovnako. XP mi nahadzovalo !!! 4 !!! hodiny! V živote by som to voľačo viac nechcel vidieť!
0/10
HP Compaq NX6310
Konštruckia výborná, dodnes drží. Baterka je tiež slušná, dáku hodinu aj pol zvládne. Systém nahadzovať bolo trocha ťažšie (Sata native mode) ale potom to šlo dobre aj na 512MB RAM. Chladenie som nepočul (také tiché), písanie na ňom bolo v poho. Akurát wifi je v ňom dobré na 2 veci.
8/10
[Časom ešte dáke doplním]
-
MichalkoOo
Zablokovaný
HP Pavilion DV6:
Zlé chladenie, vŕzgajúce plasty, slabá baterka..
HP550:
Výdrž asi 3 hodiny ale baterka po 2 rokoch odišla úplne. Tlačidlo touchpadu sa roztrhlo po roku. Chladenie bolo hlučné, do škár medzi reproduktormi sa ukladal prach a špina..
Zlé chladenie, vŕzgajúce plasty, slabá baterka..
HP550:
Výdrž asi 3 hodiny ale baterka po 2 rokoch odišla úplne. Tlačidlo touchpadu sa roztrhlo po roku. Chladenie bolo hlučné, do škár medzi reproduktormi sa ukladal prach a špina..
u nas najviac reklamovane NB
HP - najväcsie problemy s RAM a LCD panelmi,napajanie
LENOVO - praskajuca konstrukcia a blbnutie klavesnic
Toshiba - Radice HDD,samotne HDD,RAM
ASUS - Maticne dosky,napajanie
najlepsi pristup pri reklamacii ma asi Acer tam sa snicim neserkaju proste poslu novy kus alebo vymenia dany komponent NB je do 5 dni spät na firme
ASUS vo väcsine pripadov posiela peniaze
HP bezne prekracuje dobu 30 dnoch
HP - najväcsie problemy s RAM a LCD panelmi,napajanie
LENOVO - praskajuca konstrukcia a blbnutie klavesnic
Toshiba - Radice HDD,samotne HDD,RAM
ASUS - Maticne dosky,napajanie
najlepsi pristup pri reklamacii ma asi Acer tam sa snicim neserkaju proste poslu novy kus alebo vymenia dany komponent NB je do 5 dni spät na firme
ASUS vo väcsine pripadov posiela peniaze
HP bezne prekracuje dobu 30 dnoch