Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Re: Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Tak, je pravda, že nie každý deň a nebolo tomu tak, ani keď som bol malý samozrejme. Ale vačšinou. Myslel som to skôr obrazne. Dajme tomu, že sa častejšie, ako je v norme sprchujem chemikáliami a nič mi nieje . 
s týmto to nesuvisí ale zasmial som sa fajn 
hmm... malý postreh... je to 5 mesiacov čo som vysadil aj sprchové gély aj šampóny... lupiny skutočne pomaly zmizli, no po ostrihaní a podráždení pokožky sa zasa vrátili... a na dosť dlho, pretože som si hlavu intuitívne škrabal... potom som sa nejako zase ovládol a prestal s tým a nechal to iba na vodu a zasa lupiny po týždni nikde... to sa mi pri šampóne nestávalo... (a vlasy sú fajn... minule keď som babe povedal, že som 5 mesiacov nepoužil šampón tak sa mi začala hrať s vlasmi a povedala že neverí.... a že mám plyšové vlasy
- kým som používal šampón tak neboli tak príjemné na dotyk...)
čo sa báb týka, tak s tým problém nemajú ani keď som pri nich spotený v týždeň nosenom tričku... smrdieť síce smrdím, no oveľa menej agresívne ako kedysi... ja osobne v tomto mienim pokračovať... akurát ten ksicht... to je niečo na čo čistá voda akosi nestačí
čo sa báb týka, tak s tým problém nemajú ani keď som pri nich spotený v týždeň nosenom tričku... smrdieť síce smrdím, no oveľa menej agresívne ako kedysi... ja osobne v tomto mienim pokračovať... akurát ten ksicht... to je niečo na čo čistá voda akosi nestačí
Ostrihať sa na koleno a je po starostiach a lupinách
Môže to byť pravda, vlasy môžu byť hebkejšie na dotyk, ale čo tak vyskúšať tie prírodné šampóny ? To je možno ešte zdravšie .
Môže to byť pravda, vlasy môžu byť hebkejšie na dotyk, ale čo tak vyskúšať tie prírodné šampóny ? To je možno ešte zdravšie .
Na vlasy som musim pouzivat sampon. Po vyse mesiaci od vysadenia samponu boli lupiny absolutne neskrotitelne, vlasy stratili svoju farbu a bol na nich akokeby nejaky poprasok. Boli tvrde ako droty a na dotyk nic moc. Akurat sa tolko nemastili.
Takisto už nepoužívam sprchové gély a šampón skoro už pol roka. A musím povedať, že som viac než spokojný. Záleží to asi aj od jedinca, pretože každý má z toho iné následky ako čítam
Ale vrele odporúčam.
-
javatar
Hardcore addict
momentalne kvoli mnozstvu lupin uvazujem nad navratom k samponu... ku sprchovym gelom je to otazne.. mozno tak maximalne raz za tyzden
minule som sa po par mesiacoch osprchoval aj s pouzitim sprchoveho gelu a samponu a agresivita smrdenia (ked som zacal smrdiet) bola dost vyssia ako bez nich... na druhej strane po plavarni ma je ten chlor cistou vodou nezmytelny...
inak si len pochvalujem - ale ak lupiny zmiznu ako tvrdi maki tak potom nemam dovod pouzivat na vlasy nieco ine ako cistu vodu...
minule som sa po par mesiacoch osprchoval aj s pouzitim sprchoveho gelu a samponu a agresivita smrdenia (ked som zacal smrdiet) bola dost vyssia ako bez nich... na druhej strane po plavarni ma je ten chlor cistou vodou nezmytelny...
inak si len pochvalujem - ale ak lupiny zmiznu ako tvrdi maki tak potom nemam dovod pouzivat na vlasy nieco ine ako cistu vodu...
Minule som v rámci experimentu teda skúsil po tých x mesiacoch klasická sprcháč, nejaká Adidas sračka - iba pod pazuchy. Chvíľu po to ešte aj voňalo, ale stačilo vykonať nejaký väčší pohyb, potenie a už po pár hodinách normálny smrad. Neuveriteľné, čo je to za humus.
Už nikdy viac.
Opakujem, teraz v lete, keď sa človek viac potí a ešte navyše ja keď stále niečo robím (cvičím, mech), tak sa mi osvedčuje si paže umyť aj niekoľkokrát denne, iba nad umývadlom. Kompletná sprcha raz za deň, prípadne za dva.
Už nikdy viac.
Opakujem, teraz v lete, keď sa človek viac potí a ešte navyše ja keď stále niečo robím (cvičím, mech), tak sa mi osvedčuje si paže umyť aj niekoľkokrát denne, iba nad umývadlom. Kompletná sprcha raz za deň, prípadne za dva.
prvý závažnejší test si hlava bez šampónu prežila včera... celý deň na stavbe, v prachu a špine... do toho pot a mierna prirodzená mastnota... no vyzeral som po 12 hodinách akoby som mal afro na hlave... ale po umytí a rozčesaní zasa pohoda... stále teda nemám dôvod sa vrátiť ku chémii a ani dôvod skúšať prírodné veci... spoko
-
Thassarian
Light Expert
Kokso ako som to cele precital tak musim skusit nejaky ten gel. 
Doteraz som nepouzival ziadny, jeden Adidas mi kysne na vani, tak vyzera to, ze dnes vecer z neho trosku ubudne. A urcite to funguje, myslim cela vec bez mydla atd. Niekedy nie je cas ani vola pouzit mydlo a zatial som nemal problemy so smradom. Stacilo dat trosku Right Guardu na cestu (kto by si bol pomyslel ze reklama neklame a fakt to zadrzi pach) a hotovo. A co sa tyka vlasov, tak prvy den su v pohode, aj noc, ak nejdem spat, ale ked idem spat, tak sa zamastnia a spotia, druhy den je to horor, bojim sa ich dotknut, treti den by som si ich najradsej zapalil a stvrty den ako keby mastnota rezignovala a vracaju sa do povodneho stavu. Ako je to dalej netusim, lebo mimo spolocnosti som bol max. 4 dni zatial.
Doteraz som nepouzival ziadny, jeden Adidas mi kysne na vani, tak vyzera to, ze dnes vecer z neho trosku ubudne. A urcite to funguje, myslim cela vec bez mydla atd. Niekedy nie je cas ani vola pouzit mydlo a zatial som nemal problemy so smradom. Stacilo dat trosku Right Guardu na cestu (kto by si bol pomyslel ze reklama neklame a fakt to zadrzi pach) a hotovo. A co sa tyka vlasov, tak prvy den su v pohode, aj noc, ak nejdem spat, ale ked idem spat, tak sa zamastnia a spotia, druhy den je to horor, bojim sa ich dotknut, treti den by som si ich najradsej zapalil a stvrty den ako keby mastnota rezignovala a vracaju sa do povodneho stavu. Ako je to dalej netusim, lebo mimo spolocnosti som bol max. 4 dni zatial.
šampón použijem asi tak raz do týždňa lebo vtedy mám vlasy už strašne mastné a zo sprchovým gélom podobne...
Dlho som používal Old Spice, akurát pár dní čo som začal skúšať to antibakteriálne mydlo Protex a musím povedať, že pozitívna zmena bola takmer okamžitá!
Menej pupákov a menší smrad potu.
Menej pupákov a menší smrad potu.
Old Spice je veľmi agresívny pre pokožku
//ja som si ho tiež dávnejšie kúpil možno pred pol rokom, vyskúšal a nechal tak, doteraz ho nikto z rodiny nepoužil
//ja som si ho tiež dávnejšie kúpil možno pred pol rokom, vyskúšal a nechal tak, doteraz ho nikto z rodiny nepoužil
-
javatar
Hardcore addict
a lupiny zmizli - same od seba ani som si nevsimol ako...javatar napísal:ak lupiny zmiznu ako tvrdi maki tak potom nemam dovod pouzivat na vlasy nieco ine ako cistu vodu...
maximalne tak zadok ked sa clovek posere
sprchovacie nacinie musi byt
Používame rovnaký šampón- Nivea
Až na to, že on ich tam má ďalších 10. 
trussardi, to mas ze na pondelok - utorok ...? alebo si odkladas prazdne skatulky? 
Z toho si robi marinadu, v ktorej sa necha odlezat.