Nesmrtelnost

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Dozijeme sa nesmrtelnosti?

Ano
54
22%
Nie
187
78%

Celkom hlasov: 241

Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Nesmrtelnost

Príspevok od používateľa Pinhead »

Človek má v živote len jednu istotu - smrť..... Už aj o toto chcú tí vedci človeka pripraviť :twisted: ????
Predĺženie života či zvýšenie regeneračných schopností (potlačiť starnutie) považujem za reálne.... ale víťazstvo nad smrťou je nereálne.... Takisto netreba zabúdať aj na to, že počet buniek v mozgu sa iba znižuje - tam neexistuje ich delenie či obnova.... takže aj napriek teoretickému udržiavaniu fyzického tela by človek nakoniec podľahol demencii....

jarda,
to s tými vedcami bolo myslené ako ľahká irónia.... preto ten smajlík.....
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Vedci isto nie. Iba manipulátori, trebárs tí, čo sľubujú život po živote, panny po smrti a iné, nechcem konkretizovať. Obecne. Ide iba o majetky a pozemskú moc. A to príznačné - "prach si a v prach sa obrátiš" je pravdivé, a je jedno, kto a kedy a kam to napísal. Historická múdrosť.
A tie mozgové súvislosti - vek ochorenia Alzhaimrom ide stále dole... aj pod 30tku.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

stacilo by stimulovat aktivitu a tvorbu telomerazy pri bunkovom deleni. Niektore bunky sa daju imortalizovat, takze nesmrtelnost uz existuje na bunkovej urovni ale cely organizmus podla mna nikdy :) aj tak by ma to asi nebavilo tolko zit :lol:
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Dĺžka telomér pravdepodobne nesúvisí s dĺžkou života, hoci limituje počet delení. Niektoré bunky síce sú nesmrteľné, ale poznáme ich pod názvom rakovina. Nezmar a jeden drobný druh medúzy žijú v podstate nesmrteľne...vďaka schopnosti regenerácie pomocou kmeňových buniek (tá medúza sa vracia do štádia polypa a potom opäť sa z nej stáva medúza, takže sa neustále "omladzuje"), hoci ich pravdepodobne niečo zožerie, takže až tak nesmrteľné tieto druhy nie sú.
Starnutie majú pravdepodobne na svedomí voľné radikály, takže okrem schopnosti regenerácie by pomohli aj lepšie antioxidanty brániace voľným radikálom napáchať škody.
Aj keby sme si však predĺžili život všetkými spomenutými prostriedkami, pravá nesmrteľnosť by to nebola, nemožno úplne eliminovať všetky smrteľné riziká.

//ešte ma napadlo čosi - niektorí futurológovia snívajú o tom, že by vedomie mohlo byť uploadnuté do počítača a tak by mohlo existovať veľa záložných kópií a pod., ale v súčasnosti sa mi zdajú ich predpovede ohľadom toho priveľmi optimistické.
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Mňa by zaujímalo na čo by bola vlastne nesmrteľnosť dobrá, ved to by potom život nemal význam nie ?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No bavíme sa o pojme nesmrteľnosti v zmysle fungovania ľudského tela. Keď ti Vorhees odsekne hlavu mačetou, tak nesmrteľnosť je tramtarará...
Nie je už samotná replikácia látky na jej pôvodnú formu v istom zmysle nesmrteľnosť?
Funns
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Funns »

nemyslim ze sa to niekedy stane , a aj keby tak to bude za takych milion rokov ked budu po svete behat vyspely kyborgovia :D je to dost nepravdepodobne ....takze
Prílohy
faceplam.jpg
Kafko
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kafko »

Nechcem sa toho dožiť, každý človek sa pochopiteľne bojí smrti ale zas na druhej strane ho to zaujíma čo vlastne bude po tom a nesmrtelnosťou by sa tá ,,sladká nevedomosť" zbytočne predlžovala .... a načo, všetko je tak ako má byť a zostáva nám len dúfať, že po smrti naozaj príde niečo pekné :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Kafko ja ti neviem... No príde mi oveľa lepšie žiť dlhý a šťastný život teraz, ako dúfať v niečo viac po smrti :)

Viem, že každý zomrie... skôr, alebo neskôr... No ja by som bol rád nesmrteľný (myslím, čo sa týka staroby) Za podmienky, žeby bola aj rodina. Aj, keď to bude znieť šialene ja verím, že raz to bude možné a dúfam, že sa toho dožijem (ešte v mladom veku :D) Pokrok ide veľmi rýchlo a nikto nevie, čo bude možné a čo nie ;)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Keby som bol nesmrteľný, mohol by som všetko spoznať. A všetko spoznať by znamenalo poznať budúcnosť, vedieť všetko. Pre niektorých ľudí sa tento stav nazýva Boh.
To je to po čom úprimne túžim, no zatiaľ sa mi dosiahnutie tohto stavu nezdá pravdepodobné. :(
Kafko
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kafko »

Janio ono to je pekná myšlienka ale je to príliš dokonalé na to aby to bolo reálne, bohužiaľ nezhody sú a je takmer dokázané, že ľudia čo sa vidia neustále každý deň sa s veľmi veľkou pravdepodobnosťou skôr či neskor pohádajú iba kôli tomu, že jeden druhého bude chcieť zmeniť a tak to ďakujem neprosím podľa mňa je život ,,dlhý=krátky" tak akurát Keďže aj každá staršia generácia nemá moc rada tú mladšiu a ja by som sa fakt nechcel XXX rokov pozerať na to ako upadá tento svet ako sa všetko mení kedže niekde som čítal že po 30ke človek prestáva meniť svoje názory alebo niečo také tak si myslím, že by to bolo skôr dlhé utrpenie a nikdy nechcem byť odkázaný na niekoho...dokázal by som o tom dlho debatovať ale nechce sa mi to sem všetko písať tak som to napísal len v skratke.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Racius
nesúhlasím s tvojou ideou... Nakoľko je nekonečný vesmír - nekonečne veľa planét, hviezd... etc. By si sa musel donekonečna učiť a aj napriek tomu, žeby si bol nesmrteľný by si sa učil do nekonečna ;)

Kafko
No áno, zatiaľ to možne nie je... Život je podľa mňa dosť krátky a ešte, keď si odmyslím starobu a dectvo, tak až veľmi krátky... Kafko a čo tak dajme tomu, žeby si mal napr. 120 rokov, ale vyzeral by si na 22 - proces starnutia je zastavený, tým pádom by si bol tiež tá "mládež"
foxkrt
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa foxkrt »

o dvesto rokov
12121918
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 12121918 »

Janio napísal:Racius
nesúhlasím s tvojou ideou... Nakoľko je nekonečný vesmír - nekonečne veľa planét, hviezd... etc. By si sa musel donekonečna učiť a aj napriek tomu, žeby si bol nesmrteľný by si sa učil do nekonečna ;)
To mi je novinka. Ty asi astrofyzik, alebo co :roll:. Z kadial prosim ta vies, ze je vesmir nekonecny? A aj keby aj bol tak z kadialvies, ze ma nekonecne vela planet? Dufam, ze mi das nejaky link na vedecku studiu kde nieco podobne tvrdia, velmi by ma to totiz zaujmalo aky "popredny" vedec nieco take moze tvrdit.
Racius napísal:Keby som bol nesmrteľný, mohol by som všetko spoznať. A všetko spoznať by znamenalo poznať budúcnosť, vedieť všetko. Pre niektorých ľudí sa tento stav nazýva Boh.
To je to po čom úprimne túžim, no zatiaľ sa mi dosiahnutie tohto stavu nezdá pravdepodobné. :(
Racius racius... pekny nick, len skoda, ze ho takto nicis :-/

1.
Keby som bol nesmrteľný, mohol by som všetko spoznať.
Spajas hrusky s jablkami. Nesmrtelnost vobec nesuvisi aspon pokial viem s poznavanim veci.

2.
A všetko spoznať by znamenalo poznať budúcnosť, vedieť všetko.
Vazne? A kde si nasiel dokaz o tom, ze svet je determininovany?

3.
Pre niektorých ľudí sa tento stav nazýva Boh.
A pre niektorych ludi je Boh lietajuce spagetove monstrum, je to Boh? Pochybujem.
Tento stav sa nazyva ludovo "vsevednost", ktora same sebe skryva logicke paradoxy.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

12121918
No momentálne vládne teória, že je vesmír nekonečný (a ak nie je, tak je dosť veľký... Len na Zemi nevieme koľko vecí) Ale to nie je podstatné. Teória je, že je nekonečný - tým pádom je v ňom nekonečne veľa galaxií, sústav, hviezd, planet... Nemusím ti tu nič dávať logicky to dáva zmysel. Nemusím byť žiadny filozof.

Vieš čo má spoločne nesmrteľnosť a to spoznávanie ? Že autor to myslel tak, že ak bude žiť večne môže sa učiť aby vedel všetko (má dosť času keďže je nesmrteľný) Nikde nepísal, že hneď ako bude nesmrteľný bude vševedko :roll:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Janio to pochopil, keby som bol nesmrteľný, mal by som na všetko dostatok času. Keby bol vesmír konečný, dostal by som sa k absolútnemu poznaniu. V opačnom prípade by som mal aspoň stále čo robiť. :)
Neodvažujem sa fundovane tvrdiť ktorá teória tvrdí že poznať poznať stav každej častice v priestore a čase = poznať budúcnosť, ale z tohto môjho pohľadu pri dostatku času by som mal šancu sa dostať do tohto stavu.

Ja som silne presvedčený ateista, takže žiaden boh pre mňa nič neznamená, ale toto je predsa pravda že pre určité vierovyznanie sa tento stav nazýva bohom.

Svoj nick som si vymyslel pred pár rokmi z vypočítavosti, že možno predsa len jedného dňa ho budem hodný nosiť. Do tej doby mi môžu nadávať a kritizovať ma. :D
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Neodvažujem sa fundovane tvrdiť ktorá teória tvrdí že poznať poznať stav každej častice v priestore a čase...
To nie je možné, lebo Heisenbergov princíp neurčitosti. Môžeme poznať iba pravdepodobnosti.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Janio: to je mozne ak by bol ludsky potencial neobmedzeny, inak si neviem predstavit, ako chces vediet "vsetko". Ci je vesmir konecny alebo nie, absolutne poznanie ste nedomysleli.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

nesmrtelnost snad neobjavime.
.
nesmrtelnost = masivny narast polupacie. co pri obmedzenych zdrojoch nie je mozne. Takze by sa rozmnozovanie zakazalo :D
.
tym by sme sa pripravili o moznost narodenia novych "geniov", co by ludstvo posunuli dalej:)
12121918
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 12121918 »

Janio napísal:12121918
No momentálne vládne teória, že je vesmír nekonečný (a ak nie je, tak je dosť veľký... Len na Zemi nevieme koľko vecí) Ale to nie je podstatné.Teória je, že je nekonečný - tým pádom je v ňom nekonečne veľa galaxií, sústav, hviezd, planet... Nemusím ti tu nič dávať logicky to dáva zmysel. Nemusím byť žiadny filozof.
A das mi PROSIM (uz po 2x link) na tu "vladnucu" teoriu? Ale ak by bol aj priestorovo nekonecny. Z kadial beries tu istotu ze by mal byt nekonecny aj hmotou? :wink:

Janio napísal:
Vieš čo má spoločne nesmrteľnosť a to spoznávanie ? Že autor to myslel tak, že ak bude žiť večne môže sa učiť aby vedel všetko (má dosť času keďže je nesmrteľný) Nikde nepísal, že hneď ako bude nesmrteľný bude vševedko :roll:
Ano tiez som si myslel, ze to tak mysli. Zial. ALE to ze mas dost casu na ucenie neznamena, ze sa dokazes i nieco naucit. Napr. Ak by bol tento mravec co lezie po mojom stole nesrmtelny tak pochybujem, ze by dokazal pochopit preco zem obieha okolo slnka. Tak isto to moze byt u cloveka. Ze i my mozme mat taketo "prirodne" obmedzenia. Alebo napriklad. Nemozes sa naucit hrat hokej (i keby si mal nekonecne mnozstvo casu) pokial nemas nohy.
Racius napísal: teória tvrdí že poznať poznať stav každej častice v priestore a čase = poznať budúcnosť, ale z tohto môjho pohľadu pri dostatku času by som mal šancu sa dostať do tohto stavu.
Hovori ti nieco pojem kvantova fyzika?
Racius napísal: ale toto je predsa pravda že pre určité vierovyznanie sa tento stav nazýva bohom.
Dobre, pre ake vierovyznanie je len byt "omniscience" Bohom?
Napísať odpoveď