ephramko napísal:az na to, ze fyzicke priznaky abstinencie po heroine ti vymiznu po nejakej dobe, ale ten psychickej zavislosti sa nezbavis do konca zivota...nie nadarmo sa hovori, ze zo zavislosti sa vyliecit neda, mozes len abstinovat...
Preto som napisal ze "v niecom" je lepsia
ephramko napísal:a k tomu cukru, ked je teda cukor taky neskodny...preco teda v europe a USA tak strasne sladime ? denne prijimame niekolkonasobok doporucenej davky cukru, vdaka comu europska a aj americka populacia bojuje s obezitou a naslednymi ochoreniami v neskorsom veku...
deti uz od mladeho veku navykame cukor, vdaka comu v neskorsom veku preferuju tieto prefabrikovane presladene umele vyrobky miesto prirodnych...
(napr. som videl test, kde si deti v britanii mali vybrat z 2 vzoriek pomarancoveho dzusu a povedat, ktory dzus je lepsi a chuti viac pomarancovo...1 vzorka bola stava cerstvo odstavena z pomarance, druha vzorka bola voda s umelym farbivom, syntetickou chutou pomaranca a s niekolkymi lyzickami cukru...mozete hadat, ktoru vzorku deti preferovali, preco tomu tak bolo???)
tiez nechapem na co mame v supermarketoch plne regaly keksikov, cokolad, cukrikov...ked vlastne k zivotu tieto veci ani nepotrebujeme, preco je teda ich spotreba taka obrovska ???
lebo ludia su tupi, pohodlni a dobre to chuti

a chudatka deti si uz navykli na jednu chut
ephram - pytal som sa na zavislost fyziologicku
ja osobne som si caj prestal cukrit (uz par rokov dozadu) z dvoch dovodov:
1. som lenivy - dosiel mi cukor a mne sa nechcelo kupovat dalsi
2. som lenivy - salku vyhradenu zelenemu necukrenemu caju nie je potrebne umyvat
a ziadne "abstaky" za cukrom som necitil... (ani som nepocul o nikom kto by citil)
vies cukor je taky maly zazrak - netreba sa ucit na horku chut kavy, chut roznych druhov caju, "bezchut" cistej vody - staci trosku prisypat a hned to jazyk znasa prijemne