USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Les napísal:To, ze je poslany do p... este nieje 100%. Podla mojej mienky "je poslany do p..." az tak, ze bude v buducej vlade... Ale inak s tebou co sa tyka Meciara suhlasim. Co sa tyka Busha, my ho tam mame preto, lebo vacsina volicov ho volila. Ja viem, ze keby kazdy v USA by musel volit, tak by tam pravdepodobne nebol. Prinutit vsak kazdeho volit nemozno. Ludia ktori nevolia tym je jedno, ze kto sa stane prezidentom a potom by po volbach nemali mat ani len narok aby nejakeho politika kritizovali. Vlastne nevolenim hovoria, ze im je vsetko fuk. Aj v Amerike "kecaju" najma ti, ktori si nenasli cas, aby volili.
To, ze je tu Meciar, tak za to mozu dochodcovia. To, ze je v USA Bush, tak za to moze hlupa mentalita americanov.
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

Les napísal:taka krajina ako Mexico ma viac vrazd na pocet obyvatelov ako napr. USA. Cim to asi je? Je to scasti aj povahou a zivotnym stylom ludi, ktori v danej krajine ziju. Urcite napr. taki Spanieli su horkokrvnejsi ako napr. Skandinavci. Toto plati aj o Amerike, kde su cernosi tiez horkokrvnejsi ako belosi. Strelne zbrane same o sebe nepachaju zlociny
a/ tymto poukaujes nato ze v USA je zabijanie zivotnym stylom a ze to porste maju v povahe ako v mexiku len tam to riesia nozmi
b/ tak sa mi zda ze tym chses naznacit ze strielaju cernosi a cudzinci a kde tu je nejaky mexican
c/ Strelne zbrane same o sebe nepachaju zlociny :!: ako si napisal to nie zbrane ale ludia, to american stlaca kohutik

Niekto tu pisal o socialnom systeme a o tom ze sa neda zohnat alkohol (len sa dozieras tam kde ta nik nevidi alebo niktorysi to vynahradia drogami ktore zozenu lacnejsie a lahcie) adt len mam pocit ze to je prave taky clovek ktory sa USA nevyskytol (ak sa mylim oprav ma plz) lebo poznam aj ludi ako je Les (ako on tvrdi) ktory utiekli pred byvalim rezimom do inych statov (Svedsko, USA, Anglicko) Lenze niektorym z nich ako aj mne sa zda ze tie sposoby su na demokraciu prilis pribuzne z komancami tak ze na kazdom kroku je policajt a nemozes si ani odplut bez pokuty vsade na teba davaju pozor kamery poroste pocit ze stat ta sleduje na kazdom kroku.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Les napísal:Neviem podla akej statistiky mas tuto informaciu, ale mimochodom napr. taka krajina ako Mexico ma viac vrazd na pocet obyvatelov ako napr. USA. Cim to asi je? Je to scasti aj povahou a zivotnym stylom ludi, ktori v danej krajine ziju. Urcite napr. taki Spanieli su horkokrvnejsi ako napr. Skandinavci. Toto plati aj o Amerike, kde su cernosi tiez horkokrvnejsi ako belosi. Strelne zbrane same o sebe nepachaju zlociny, ale ludia ktori potiahnu kohutikom. A to, ze to nemusi byt ani strelna zbran dokazuje aj pripad Mexica, kde vacsina vrazd je pachana s bodnymi zbranami (noze, macety atd.). Ja nehovorim, ze v USA by nemohlo byt menej vrazd, ale na druhej strane ti hovorim pravdu, ked ti poviem, ze prve bezpecnostne dvere v zivote som nevidel v USA, ale na Slovensku. Myslim to celkom vazne. Drviva vacsina Americanov ma kratku strelnu zbran, ktoru moze mat len vnutri vo svojom vlastnom dome t.j. ma to na sebaobranu. Nechcel by som tiez keby si tu kazdy myslel, ze v Amerike ked napr. vyjdes do parku, alebo do obchodneho centra, tak ti gulky hvizdaju okolo hlavy. Nechcem tiez hovorit, ze vacsinu vrazd pachaju cudzinci, ale len ako kuriozitu uvadzam priklad, ked na Floride jeden Cech, ktory pracoval v laboratoriu a udajne otravovali koli jeho prizvuku, tak jeden den prisiel do prace jedneho so zamestnancov zastrelil a dvoch postrelil. To len naozaj tak ako perlicku uvadzam, nieze si to budes vykladat tak, ze ti chcem nahovorit, ze vrazdia len cudzinci. Neber len moj nazor v uvahu, ale pozri si tiez nazory zahranicnych Slovakov zijucich v USA na stranke

Kód: Vybrať všetko

www.post.sk/forum
- Slovaci vo svete.

Teraz mi napadla este jedna vec. Vies o tom, ze v Amerike je trestne mat vo vrecku aj maly otvoreny nozik? Zabudol som uz, ze kolko inch-ova cepel je dovolena.
1. Podla akej statistiky mam tu informaciu? Podla statistiky uvedenej v uz spominanom dokumente - Bowling for Columbine.

2. Hm, rec bola o "rozvinutych" krajinach, pricom v pripade Kanady ide o podmienkam USA najblizsiu krajinu (vratane mensin- etnickych skupin), preto nerozumiem, preco spominas Mexiko. To uz potom mozes spomenut napr. aj Panamu, Columbiu, ci Ghanu, Somalsko, alebo Pobrezie slonoviny a pod. Ak si myslis, ze USA su porovnatelne s takymito krajinami, congratulation!
Naviac, odmietas konkretnu statistiku, ale na druhej strane nie si v tomto pripade schopny uviest ziadne relevantne fakty...

3. Nemusis mat obavy- nemyslim si, ze USA je krajina, kde ked vyjdem na ulicu, gulky mi “hvizdaju okolo hlavy“. Poukazujem vylucne na priklad, ze v USA si moze zaobstarat zbran aj mentalne zaostaly clovek a zaroven na fakt, ze popri ich vseobecne znamom puritanstve sa tam ludia strielaju neporovnatelne viac, ako ludia z ostatnych rozvinutych krajin (nic viac, nic menej).

4. Ad. “maly otvoreny nozik“ (A ked je zatvoreny?): No vidis a popri tom mozes prist napr. do Michiganu, otvorit si v banke ucet a odniest si z nej pusku- strelnu zbran- aj keby si bol mentalne zaostala osoba. Presne o tom je ta schizofrenia spolocnosti...

PS: Ze si reagoval na prispevok adresovany Retsko_vi ma tesi, no viac by ma potesilo, keby si reagoval na prispevky adresovane tebe (vid. 14 Sep., 00:19).
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Btw. veskera populacia Mexica su potomkovia banditov, zlocincov a nasilnikov, ktori boli v USA nahanani...
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Tomasito napísal:1. Podla akej statistiky mam tu informaciu? Podla statistiky uvedenej v uz spominanom dokumente - Bowling for Columbine.

2. Hm, rec bola o "rozvinutych" krajinach, pricom v pripade Kanady ide o podmienkam USA najblizsiu krajinu (vratane mensin- etnickych skupin), preto nerozumiem, preco spominas Mexiko. To uz potom mozes spomenut napr. aj Panamu, Columbiu, ci Ghanu, Somalsko, alebo Pobrezie slonoviny a pod. Ak si myslis, ze USA su porovnatelne s takymito krajinami, congratulation!
Naviac, odmietas konkretnu statistiku, ale na druhej strane nie si v tomto pripade schopny uviest ziadne relevantne fakty...

3. Nemusis mat obavy- nemyslim si, ze USA je krajina, kde ked vyjdem na ulicu, gulky mi “hvizdaju okolo hlavy“. Poukazujem vylucne na priklad, ze v USA si moze zaobstarat zbran aj mentalne zaostaly clovek a zaroven na fakt, ze popri ich vseobecne znamom puritanstve sa tam ludia strielaju neporovnatelne viac, ako ludia z ostatnych rozvinutych krajin (nic viac, nic menej).

4. Ad. “maly otvoreny nozik“ (A ked je zatvoreny?): No vidis a popri tom mozes prist napr. do Michiganu, otvorit si v banke ucet a odniest si z nej pusku- strelnu zbran- aj keby si bol mentalne zaostala osoba. Presne o tom je ta schizofrenia spolocnosti...

PS: Ze si reagoval na prispevok adresovany Retsko_vi ma tesi, no viac by ma potesilo, keby si reagoval na prispevky adresovane tebe (vid. 14 Sep., 00:19).
Uz som ti odpovedal na to, ze nieje pravda, ze v Amerike si mozes kupit a vyniest z predajne zbran, ked si ju zaplatis (ani v banke). Uz som to spomenul 4x !!!
Neber len moje slova, ale KONECNE uz napis aj na to forum, aby si si nemyslel, ze ti tu klamem.
Vsak ty si uz naozaj uplne mimo, ked tvrdis, ze v USA si moze kupit zbran aj mentalne zaostaly clovek, to by sa ti vysmiali. Never vsetkemu co je v televizii, treba si pozriet tiez, ze aky producent natocil tu ktoru dokumentarnu tvorbu, alebo film. Uz som tu napisal, ze na blbosti nebudem odpovedat. Bez urazky.

Ano to je pravda, ze na pocet obyvatelov je v USA najviac strelnych zbrani na svete. Aj to je pravda, ze je tam najviac aut na svete. Aj to, ze spotrebuju najviac pohonnych hmot.

Toto nemyslim ako zart, bodaj by ste boli taki bezpecni, akych je vacsina ludi v USA. Jednoducho kto nevidel, neuveri. Poznam vela ludi, ktorych nazory po prichode do USA sa velmi zmenili a neveria vlastnym ociam, ked vidia, ze len pred par rokmi ake voloviny pisali na internet. Ale je to ospravedlnitelne, ani ja by som nevedel toho napr. vela o Holandsku, keby som tam nikdy ani nebol.
Tomasito
VIP
VIP

Les napísal:Uz som ti odpovedal na to, ze nieje pravda, ze v Amerike si mozes kupit a vyniest z predajne zbran, ked si ju zaplatis (ani v banke). Uz som to spomenul 4x !!!
Neber len moje slova, ale KONECNE uz napis aj na to forum, aby si si nemyslel, ze ti tu klamem.
Vsak ty si uz naozaj uplne mimo, ked tvrdis, ze v USA si moze kupit zbran aj mentalne zaostaly clovek, to by sa ti vysmiali. Never vsetkemu co je v televizii, treba si pozriet tiez, ze aky producent natocil tu ktoru dokumentarnu tvorbu, alebo film. Uz som tu napisal, ze na blbosti nebudem odpovedat. Bez urazky.

Ano to je pravda, ze na pocet obyvatelov je v USA najviac strelnych zbrani na svete. Aj to je pravda, ze je tam najviac aut na svete. Aj to, ze spotrebuju najviac pohonnych hmot.

Toto nemyslim ako zart, bodaj by ste boli taki bezpecni, akych je vacsina ludi v USA. Jednoducho kto nevidel, neuveri. Poznam vela ludi, ktorych nazory po prichode do USA sa velmi zmenili a neveria vlastnym ociam, ked vidia, ze len pred par rokmi ake voloviny pisali na internet. Ale je to ospravedlnitelne, ani ja by som nevedel toho napr. vela o Holandsku, keby som tam nikdy ani nebol.
OK, takze to co mohli vidiet miliony ludi v spominanom dokumente podla teba jednoducho nie je pravda a to napises bez toho, aby si si ten dokument predtym pozrel (nehovoriac o pripadnom uvedeni relevantnych protiargumentov). No Comment.

A aspon prestan manipulovat so slovami Les. Ja predsa nepoukazujem na to, ze v USA je najviac zbrani na svete, ale najma na to, ze sa tam ludia strielaju neporovnatelne viac, ako ludia z ostatnych rozvinutych krajin. Uz som ti spominal, ze Kanada ma na pocet domacnosti priblizne rovnaky pocet strelnych zbrani ako USA(!), ale oproti 10.000 vrazdam/rok v USA, v Kanade je to sotva 100 vrazd/rok. To je dost podstatny rozdiel, nemyslis?! Ale samozrejme... “to nie je pravda“, "Moore je laviciar" atd. atd.

Ja ti neupieram, ze tebe alebo niekomu inemu sa v USA zije dobre, ja tu prezentujem svoj pohlad na to, co sa mne na USA nepaci a preco je to tak. To ze sa tam tebe zije dobre je sice pekne, ale aspon sa nesnaz malicherne obhajovat neobhajitelne v temach, ako je napr. medzinar. politika USA, puritanstvo v USA, problem strelnych zbrani s ohladom na pocet vrazd v USA a pod. A ked uz sa do toho obhajovania pustas, popri svojich dojmoch sa pokus sformulovat aspon nejake fakty... Chapes uz?
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

quasimoto napísal:Ty sa pytas ako mozu porovnavat??? Ved cela diskusia je mierena na to ze Slovensko je lepsi ako USA.
Lenze tu porovnavame ludi zijucich v danych krajinach, nie ekonomicku situaciu
Les napísal:To, ze je poslany do p... este nieje 100%. Podla mojej mienky "je poslany do p..." az tak, ze bude v buducej vlade...
Je poslany do p... v tom zmysle, ze VACSINA ludi ho neznasa. Aj ked este stale ma medzi volcmi urcitu podporu, jeho preferencie klesaju (len skoda ze vacsina tych hlasov co odchadzaju HZDS idu SMERu)
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

hojko napísal:To, ze je tu Meciar, tak za to mozu dochodcovia. To, ze je v USA Bush, tak za to moze hlupa mentalita americanov.
hojko co pises je blbost. SLovaci mozu za Meciara presne rovnako ako Americania za Busha. Meciara nevolili len dochodci, volilo ho velmi vela ludi, ved mal cez 30% vo volbach. A ver tomu ze Meciar je horsi ako Bush, keby mal taku moc tak neviem ako skoncime.

A ked uz porovnavame ludi, tak co poviete na to ze Slovensku ma Fico cez 30% ??? To je vysledok inteligencie naroda.. a za to uz nemozu babky, zial SMER imponuje vela mladym ludom (ktori sa ale uz o hlbsie suvislosti nezaujimaju a uveria vsetkemu co Fico povie v TV)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Les napísal:Uz som ti odpovedal na to, ze nieje pravda, ze v Amerike si mozes kupit a vyniest z predajne zbran, ked si ju zaplatis (ani v banke). Uz som to spomenul 4x !!!
Nie je jedno kto to natocil ked kazdy by prisiel k rovnakemu zaveru??

V tom dokumente vojde Moore do banky, spyta sa co vsetko potrebuje k tomu aby dostal zbran. Podpise par papierov, zallozi si ucet a dostane Gulovnicu a to vsetko v priebehu par minut...
Tak my nevrav ze to neni pravda, ak by to pravda nebola tak by to predsa neziskalo ako dokument oscara...

Tiez sa my tam paci ako vravi Merlin Manson „Prezident Hadze bomby po celom svete, ale ten zly som ja, pretoze zpievam rock’n’rollove pesnicky.“
Les
King
King

Rubiki napísal: Nie je jedno kto to natocil ked kazdy by prisiel k rovnakemu zaveru??

V tom dokumente vojde Moore do banky, spyta sa co vsetko potrebuje k tomu aby dostal zbran. Podpise par papierov, zallozi si ucet a dostane Gulovnicu a to vsetko v priebehu par minut...
Tak my nevrav ze to neni pravda, ak by to pravda nebola tak by to predsa neziskalo ako dokument oscara...

Tiez sa my tam paci ako vravi Merlin Manson „Prezident Hadze bomby po celom svete, ale ten zly som ja, pretoze zpievam rock’n’rollove pesnicky.“
o.k. necham ta zit v tvojom sne. Svoje som si uz napisal.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Les napísal:o.k. necham ta zit v tvojom sne. Svoje som si uz napisal.
Alebo ti uz dosli argumenty.......alebo si uznal ze na tom nieco asi bude.
Les
King
King

ROKI49 napísal: Alebo ti uz dosli argumenty.......alebo si uznal ze na tom nieco asi bude.
Neuveritelne... Clovek, ktory pise svoje nazory ako ja, by sa uz davno na vsetko vys.. a mohli by ste "diskutovat" dalej s jednotnym nazorom.... Za svojim si stojim :!:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Les cudujem sa ze sa nechas vyprovokovat takymi chu**** niekym, kto ameriku videl len na mape ale pozera filmy... Ja by som sa uz davno na to vysral a nepisal tu siahodlhe prispevky o tom... Ved je to ich vec co si myslia...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Les napísal:o.k. necham ta zit v tvojom sne. Svoje som si uz napisal.
Lenze ty si napisal 5x to iste a my sme ti to vyvratili, nevrav my ze Akademicku cenu za nejlepsi dokument by to ziskalo ak by tam Moore klamal alebo podaval nepravdive informacie!! Tak tu do mna netlac ze to nieje pravda, lebo som to videl na vlastne oci v PRAVDIVOM dokumente!!

Ak my dokazes vyvratit ze v spominanej snimke to nie je pravda az potom ti uverim a dovtedy vo svojom sne zijes viacmenej len ty a je to "Americky sen"
Les
King
King

Retsko napísal:Les cudujem sa ze sa nechas vyprovokovat takymi chu**** niekym, kto ameriku videl len na mape ale pozera filmy... Ja by som sa uz davno na to vysral a nepisal tu siahodlhe prispevky o tom... Ved je to ich vec co si myslia...
Ano suhlasim s tebou.
Tomasito
VIP
VIP

Les: Esteze sa mas coho chytit... ake ubohe (vid. Retsko). OK, nechajme otazky poctu vrazd strelnou zbranou v USA a nasl. zapadnut prachom a prejdime k dalsej zaujimavej otazke, voci ktorej mozno budes mat viac odvahy postavit sa celom...
Le Monde (Francuzsko): "Napriek vojenskému a ekonomickému potenciálu, ktorý sa tak tvrdo presadzuje v zahraničí, táto hyper-mocnosť nie je schopná vysporiadať sa s internou katastrofou takejto dimenzie. Je to rozumné vydávať milióny dolárov na boj v Iraku, keď Amerika nie je schopná ochrániť svojich vlastných občanov?! " Co si o tom myslis ty? Vopred vdaka za VECNU reakciu!
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Ono tuna zaspal Bush na vavrinoch... Chybalo tam riadenie celej zachrannej a zasobovacej akcie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tomasito, prilis by som sa na tvojom mieste netesil na odpoved, pretoze Les sa jej vyhne alebo da chabe argumenty.. Je samozrejme, ze za skody sposobene katastrofou moze z casti Bush, ktory sa o danu situaciu vcas zezaujimal. Najviac ma aj tak dojalo, ked Amerika otocila nemecke lietadlo s pomocou spat do Nemecka, pretoze vraj nemalo vybavene potrebne doklady pre vstup do krajiny. BTW radsej nech tecu stovky milionov do Iraku a okolitych krajin, ako by mali ludia mat co jest a kde spat..., vsak Bush vie asi lepsie co robi, sux!
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

No na Lesovu odpved sa tesim, mne v tomto topicu odpovedal raz a to som nadhadzoval podla mna zaujimave temy, a ta odpoved bola ze mam zit vo vlastnom sne.

Btw k teme co nadhodil Tomasito odporucam precitat moj podpis....
Tomasito
VIP
VIP

hojko: Hm, po skusenostiach s Lesom si prehnane nadeje na jeho vecnu reakciu nerobim, no nejaka motivacia nech tam je...
Pokial ide o to odmietnute lietadlo s humanitarnou pomocou z Nemecka, myslim ze to len podciarkuje to, o com sa tu v suvislosti s Americkou mentalitou doteraz pisalo- potom nech sa niekto cuduje, ake nalady tato mentalita vo svete vyvolava.
Napísať odpoveď