USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

Rubiki napísal:Tak ako som uz pisal ten dokument som videl a musim s tebou suhlasit, Pan Moore ten dokument spravil bravurne, poukazuje v nom na hole fakty a porovnava USA s inymi krajinami(jedna z najzaujimavejsich casi dokumentu)! Sam Moore v dokumente vravi ze Americania su fanatici do zbrani a spomina pri tom aj Americku historiu....
JJ, Bowling for Columbine je sice trosicku tendencny, ale inak velmi zaujimavy dokument- vnimam ho ako dokument emotivny a miestami az mrazivy s vtipnymi vsuvkami, ktory sa snazi hladat priciny toho, preco Americania po sebe tak radi strieleju. Popri mnohom inom ma najviac najviac sokovala informacia, ze v USA dochadza rocne k viac nez 10.000 vrazdam spachanych strelnou zbranou, zatial co v Kanade ledva k stovke (pri 7 000 000 zbraniach v 10 000 000 kanadskych domacnostiach).
Tomasito
VIP
VIP

LOL, to ze pri dnesnom vypadku elektrickej energie v Los Angeles nastal chaos ma az tak neprekvapuje, avsak to, ze tomuto chaosu vo velkom pomohli tamojsi vodici, ktori nevedeli co im na krizovatkach pri riadeni dopravy ukazuju policajti ... :roll:
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

deblasco napísal:tak sa viac usmievaj :D
uz sa zdaleka neviem tak smiat ako predtym...
Les
King
King

hojko napísal:Kua Les, zohnat zbran v USA je asi tak zlozite ako zohnat 20 deka bravcoveho masa v sobotu na obed. Vsak zbran si kupim aj vo Wallmarte.
To mas pravdu, vo Wallmarte predavaju napr. polovnicke pusky, mozno aj pistole, hoci som ich nevidel... Ale nemysli si, ze zaplatis za nejaku zbran a odchadzas z predajne, to nikdy tak nebolo ani pred 30 rokmi :!:
Najprv si musis vybrat zbran, potom vyplnit dokument pre FBI, ktory sa odosle a o 3-4 dni sa mas vratit do predajne a zbran ti vydaju len vtedy, ak FBI nezistila ziadne kriminalne aktivity za ktore si bol odsudeny. Zbran nedostanes ani vtedy, ked napr. si od nejakej starej pani zobral dochodok bez zbrane. Tento incident bude zaznamenany v tvojom registri trestov do konca tvojho zivota. Mimochodom nemysli si, ze aj ked ti vydaju zbran, ze si ju mozes strcit len tak do vrecka a ist do mesta :!: Ked ta chyti policajt, tak celkom kludne a bezne aj davaju 2 az 3 roky vazenia. :!:
Ked chces mat povolenie aj na ukrytie zbrane, napr. nosenie u seba, mat ju v aute a pod. tak musis absolvovat psychotesty priamo na policii a tiez 5 dnovi kurz aby ta oboznamili o zakonoch, kedy mozes pouzit zbran. Ked toto povolenie nemas, tak ju akurat mozes mat vo vnutri svojho domu a nemozes ju vyniest ani len na svoj dvor. Takze az tak lahke to nieje. Najprv je dobre poznat zakony v krajine o ktorej pises. Na druhej strane a ak sa mylim, tak ma oprav, ze kazdy mafian (ktory je poznany policiou) ma legalne drzanu zbran na Slovensku.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les > vo filme Bowling for Columbine uvidis ako Michael Moore prisiel do banky, zalozil si ucet, podpisal nejake papiere a odchadzal s puskou, podotykam ze ju hned mozes otocit na personal a vykradnut banku...
Les
King
King

t0m4s3 napísal:Les > vo filme Bowling for Columbine uvidis ako Michael Moore prisiel do banky, zalozil si ucet, podpisal nejake papiere a odchadzal s puskou, podotykam ze ju hned mozes otocit na personal a vykradnut banku...
ano to je pravda, ale vo FILME to si uz uvedom a nemusis zobrat moje slovo, ale opytat sa tuto vec na zahranicnom fore

Kód: Vybrať všetko

www.post.sk/forum
Tebe clovek musi naozaj vela krat hovorit nieco a aj tak nepochopis, alebo neuveris. Ale odkial to si to ludia vymyslaju, NIKDY to tak nebolo ako vidis v nejakom filme... :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

ok tak zle som sa vyjadril - nie vo filme ale v DOKUMENTE!
Les
King
King

Tomasito napísal:Samozrejme, vsetko co nevyhovuje tvojmu subjektivnemu idealu o USA je hlupost. No to na co som poukazoval hlupost nie je. Napr. dokument Michaela Moora (rodeneho Americana!) Bowling for Columbine autenticky poukazuje na FAKT, ako je mozne v USA zaobstarat zbran dokonca aj v banke (North Country Bank), kde ti banka po otvoreni uctu venuje pusku. Takze otvoris si ucet, vypises formular, kde okrem ineho podpises akesi prehlasenie, ze si nebol hospitalizovany v psychiatrickej liecebni, ze nie si “mentalne neodostatocny“ a ze si nebol trestany... dostanes katalog, vybaries si zbran podla svojho gusta a dostanes svoju strelnu zbran. Ak to stale povazujes za hlupost, sosni si ten dekument napr. na DC++, alebo si kup/pozicaj DVD. Ak tento fakt nebudes akceptovat ani po zhliadnuti tohto dokumentu, potom si jednoducho obycajny ignorant, ktory si zakriva oci pred realitou (... ale tu uz su akekokolvek argumenty zbytocne). BTW. ten dokument ti odporucam pozriet nie len kvoli tejto diskusii!
Ja ta nezpochybnujem, co ale ja hovorim je, ze KAZDY BEZ VYNIMKY aj keby sa preukazal policajnou legitimaciou, aj ten musi na svoju zbran cakat na suhlas s FBI :!: Ten dokument o ktorom tu pises som nevidel, ale viem o nom. Viem aj to, ze reziser Moore je laviciar. Toto nepisem preto, ze nim byt nemoze, ale jeho nazory reprezentuju tak maximalne par % obyvatelstva USA. Este raz KAZDY BEZ VYNIMKY musi byt prevereny FBI a to trva 3 az 5 dni. Pre pana jana vsak hadam ja byvam v Amerike 31 rokov a to som byval v 7 roznych statoch dlhodobo a len tak mimochodom vlastnim aj zbran, takze hadam uz nieco o tom zakone viem ! A ty si myslis, ze ked ja vlastnim zbran legalne, ze ja si ju mozem nosit zo sebou trebars do mesta? Velmi sa mylis. Na to by som potreboval sa podrobit psychotestom priamo na policii a absolvovat 5 dnovi kurz co sa tyka zakonov okolo zbrani. Keby ma v Amerike chytili so zbranou vo vrecku mimo domu, tak mi mozu napalit 2 az 3 roky vazenia a nezalezi na tom, ci niekoho poznas, ci si cernoch, chudobny alebo bohaty. Viem, ze aj toto je velka sprava pre teba. V Amerike ked porusis zakon, tak si sudne trestany. Ty mas co hovorit, ktory zije na Slovensku...

Uz sa ma nepytajte na hluposti, alebo take veci, ktore neviete, lebo ja zo 4 hodin co tu sedim, tak musim minimalne 3 hodiny odpovedat na hluposti. To je ako keby nejaky American na slovenskom fore pytal, ze ci je pravda, ze na Slovensku niesu asfaltove cesty a chodte do .... s tym, ze ja branim Ameriku, ale hadam nechcete aby som klamal.

Je to trosku od veci, ale bude to asi velka novinka pre Vas- Ameriku ma rad aj chudobny, bohaty, cernoch aj Mexican. Uvedomte si to uz, ze drviva vacsina ludi tam zije dobre, sme spokojni a stastni. Mozno, aspon dufam, ze o takych 20-30 rokoch aj Vy v SR budete stastni. A to Vam naozaj prajem, nie ako si to vy niektori z vas myslia.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Les napísal:To mas pravdu, vo Wallmarte predavaju napr. polovnicke pusky, mozno aj pistole, hoci som ich nevidel... Ale nemysli si, ze zaplatis za nejaku zbran a odchadzas z predajne, to nikdy tak nebolo ani pred 30 rokmi :!:
Najprv si musis vybrat zbran, potom vyplnit dokument pre FBI, ktory sa odosle a o 3-4 dni sa mas vratit do predajne a zbran ti vydaju len vtedy, ak FBI nezistila ziadne kriminalne aktivity za ktore si bol odsudeny. Zbran nedostanes ani vtedy, ked napr. si od nejakej starej pani zobral dochodok bez zbrane. Tento incident bude zaznamenany v tvojom registri trestov do konca tvojho zivota. Mimochodom nemysli si, ze aj ked ti vydaju zbran, ze si ju mozes strcit len tak do vrecka a ist do mesta :!: Ked ta chyti policajt, tak celkom kludne a bezne aj davaju 2 az 3 roky vazenia. :!:
Ked chces mat povolenie aj na ukrytie zbrane, napr. nosenie u seba, mat ju v aute a pod. tak musis absolvovat psychotesty priamo na policii a tiez 5 dnovi kurz aby ta oboznamili o zakonoch, kedy mozes pouzit zbran. Ked toto povolenie nemas, tak ju akurat mozes mat vo vnutri svojho domu a nemozes ju vyniest ani len na svoj dvor. Takze az tak lahke to nieje. Najprv je dobre poznat zakony v krajine o ktorej pises. Na druhej strane a ak sa mylim, tak ma oprav, ze kazdy mafian (ktory je poznany policiou) ma legalne drzanu zbran na Slovensku.
Teeeda clovek by neveril ake je to tam zlozite vybavit si zbran na nosenie... To vazne robia psychotesty a maju 5 dnovi kurz??? Clovek aby si koli tomu dovolenku vybral...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Mne sa na USA nepaci,ze ziju tak dobre na ukor ostatnych.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Les napísal: 4) Musis mat VAZNY dovod na to, ze zbran pri sebe chces nosit (si ohrozeny, citis sa ohrozeny)
roflmao megalol
citim sa byt ohrozeny susedkou ktora namna kazde rano zazera

inac viete ze 90% poraneni strelnou zbranou v USA si sposobili majitelia zbrani sami sebe, alebo nou sposobili poranenie clenovi svojej rodiny

a este... les: je tak tazke priznat ze nemas pravdu? mam pocit ze tym ze sa tu s nami hadas sa snazis skor utvrdit seba vo vlastnej pravde (ale veris skutocne tomu co pises?) akoze niektore tvoje argumenty...nedaj sa vysmiat...
Les
King
King

ViRuS napísal: roflmao megalol
citim sa byt ohrozeny susedkou ktora namna kazde rano zazera

inac viete ze 90% poraneni strelnou zbranou v USA si sposobili majitelia zbrani sami sebe, alebo nou sposobili poranenie clenovi svojej rodiny
ano a ja som Benedikt XVI. :roll:

Ak tomu naozaj veris, nic k tomu nemam co dodat...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Les, ak si dnes pozeral spravy, tak si sa mohol dozvediet vec, ktora sa moze stat len v USA. Zena uvazni 11 deti doma do klietok o rozmeroch 1x1m. Sranda, ze???
Les
King
King

hojko napísal:Les, ak si dnes pozeral spravy, tak si sa mohol dozvediet vec, ktora sa moze stat len v USA. Zena uvazni 11 deti doma do klietok o rozmeroch 1x1m. Sranda, ze???
Hojko a co tak odpovedat na moj prispevok, uz je to o.k. vsetko si doplietol co si len mohol, ohladne zakona a drzani zbrane. Teraz o tom uz mlcis a vytahujes druhe "eso".
Chod si pokecat s ludmi na forum, kde sa ohladne tejto veci rozoberaju diskusie. Teraz ked sa stane nejake nestastie, tak budes mi pisat stale co si o tom myslim? Ak si to myslis, tak si na omyle, totiz takto to pojde stale dookola bud si to pripustis, alebo nie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:Hojko a co tak odpovedat na moj prispevok, uz je to o.k. vsetko si doplietol co si len mohol, ohladne zakona a drzani zbrane. Teraz o tom uz mlcis a vytahujes druhe "eso".
Chod si pokecat s ludmi na forum, kde sa ohladne tejto veci rozoberaju diskusie. Teraz ked sa stane nejake nestastie, tak budes mi pisat stale co si o tom myslim? Ak si to myslis, tak si na omyle, totiz takto to pojde stale dookola bud si to pripustis, alebo nie.
on si to ma prispustit a ty nie? rofl, jediny kto preskakuje s temy na temu si tu ty...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Les napísal:To mas pravdu, vo Wallmarte predavaju napr. polovnicke pusky, mozno aj pistole, hoci som ich nevidel... Ale nemysli si, ze zaplatis za nejaku zbran a odchadzas z predajne, to nikdy tak nebolo ani pred 30 rokmi :!:
Vo Wallmarte sa da kupit vsetko, taktiez sa da nieco aj prepasovat po znamosti a ked sme pri tom, tak ta pistol sa da kupit aj na ulici. Len treba poznat par ludi a nie je problem. Tak to funguje viacmenej vsade na svete, ibaze v USA v omnoho vacsom rozmere a preto je tam najviac vrazd strelnou zbranou na svete.
Tomasito
VIP
VIP

Les napísal:Ja ta nezpochybnujem, co ale ja hovorim je, ze KAZDY BEZ VYNIMKY aj keby sa preukazal policajnou legitimaciou, aj ten musi na svoju zbran cakat na suhlas s FBI :!: Ten dokument o ktorom tu pises som nevidel, ale viem o nom. Viem aj to, ze reziser Moore je laviciar. Toto nepisem preto, ze nim byt nemoze, ale jeho nazory reprezentuju tak maximalne par % obyvatelstva USA. Este raz KAZDY BEZ VYNIMKY musi byt prevereny FBI a to trva 3 az 5 dni. Pre pana jana vsak hadam ja byvam v Amerike 31 rokov a to som byval v 7 roznych statoch dlhodobo a len tak mimochodom vlastnim aj zbran, takze hadam uz nieco o tom zakone viem ! A ty si myslis, ze ked ja vlastnim zbran legalne, ze ja si ju mozem nosit zo sebou trebars do mesta? Velmi sa mylis. Na to by som potreboval sa podrobit psychotestom priamo na policii a absolvovat 5 dnovi kurz co sa tyka zakonov okolo zbrani. Keby ma v Amerike chytili so zbranou vo vrecku mimo domu, tak mi mozu napalit 2 az 3 roky vazenia a nezalezi na tom, ci niekoho poznas, ci si cernoch, chudobny alebo bohaty. Viem, ze aj toto je velka sprava pre teba. V Amerike ked porusis zakon, tak si sudne trestany. Ty mas co hovorit, ktory zije na Slovensku...

Uz sa ma nepytajte na hluposti, alebo take veci, ktore neviete, lebo ja zo 4 hodin co tu sedim, tak musim minimalne 3 hodiny odpovedat na hluposti. To je ako keby nejaky American na slovenskom fore pytal, ze ci je pravda, ze na Slovensku niesu asfaltove cesty a chodte do .... s tym, ze ja branim Ameriku, ale hadam nechcete aby som klamal.

Je to trosku od veci, ale bude to asi velka novinka pre Vas- Ameriku ma rad aj chudobny, bohaty, cernoch aj Mexican. Uvedomte si to uz, ze drviva vacsina ludi tam zije dobre, sme spokojni a stastni. Mozno, aspon dufam, ze o takych 20-30 rokoch aj Vy v SR budete stastni. A to Vam naozaj prajem, nie ako si to vy niektori z vas myslia.
Ty si fakt ignorant Les (nic v zlom, ale nic ine ma nenapada). Poukazal som na konkretny pripad, ked clovek prisiel do banky, ktora bola vedena aj ako obchod so zbranami a k svojmu uctu dostal po vyplneni spominaneho formularu strelnu zbran, s ktorou tu istu banku aj opustil. Kua, napisem ti este aj o aku banku sa jedna a ty tomu jednoducho neveris. Je pritom uplne jedno, ci je Moore laviciar tak ako je uplne jedno, kolko % obyvatelstva jeho nazory reprezentuju... tie zabery boli autenticke, t.j. priamo zachytavali konkretnu situaciu a jeho dokument poukazuje na konkretne fakty, ktore suvisia s Americkou spolocnostou vo vztahu k zbraniam. OK, ty tvrdis, ze to tak nie je a ja uprimne priznavam, ze neviem co ti na to viac napisat.

Podme teda k dalsej skutocnosti, na ktoru by ma zaujimal tvoj nazor... Ako som uz spominal, v USA dochadza rocne k viac nez 10.000 vrazdam spachanych strelnou zbranou, zatial co v Kanade ledva k stovke (pri 7 000 000 zbraniach v 10 000 000 kanadskych domacnostiach). Preco sa podla teba Americania strielaju neporovnatelne viac, ako ludia z ostatnych rozvinutych krajin? Aby si sa vyvaroval spekulacii, pomozem si o5 Moorom, aj ked je to podla teba laviciar- ked uz som si ten film dnes kvoli tebe pozrel... “Nemoze to byt len videohrami, pretoze Japonci ich hraju viac a sleduju brutalnejsie filmy. Nemeze to byt nasilnymi dejinami, protoze Nemci tolko problemov nemaju. Nemoze to byt chudobou, etnickym napatim ci poctom zbrani, protoze Kanadania maju rovnake mnozstvo mensin, rovnake mnozstvo nezamestnanych a rovnaky pocet zbrani na osobu. Nemoze to sposobovat Marilyn Manson, protoze Marilyna Mansona pocuva kazdy.“ Si schopny bez pre teba tak typickeho a casteho argumentu- to je hlupost, tak to nie je a pod. vecne odpovedat na otazku vyssie? Za vecnu odpoved vopred dakujem.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

hojko napísal:Les, ak si dnes pozeral spravy, tak si sa mohol dozvediet vec, ktora sa moze stat len v USA. Zena uvazni 11 deti doma do klietok o rozmeroch 1x1m. Sranda, ze???
IMHO, mysliet si ze take sa deje len v USA je naivne. Taki ludia sa najdu v kazdom state a ver ze aj na SLovensku sa niekto taky najde, a zial nie jeden..
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

no neviem ci to tu uz nahodou nebolo, lebo nesledujem tuto temu, ale dnes davali niekde v spravach aky zmatok bol v LA pri vypadku prudu. Americki vodici nevedeli co znamenaju signaly od policajtov a dokonca aj jednoduche pravidlo ze ten kto ide z prava ma prednost, im robili neskutocne problemy... no ja len na margo zlych vodicov kt. tu les spominal :)
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

mastermind napísal:no neviem ci to tu uz nahodou nebolo, lebo nesledujem tuto temu, ale dnes davali niekde v spravach aky zmatok bol v LA pri vypadku prudu. Americki vodici nevedeli co znamenaju signaly od policajtov a dokonca aj jednoduche pravidlo ze ten kto ide z prava ma prednost, im robili neskutocne problemy... no ja len na margo zlych vodicov kt. tu les spominal :)
no s tymi krizovatkami, tam to nie je celkom ako u nas. pokial viem, vela krizovatie bez hlavnej cesty je riesenych systemom 4-way stop (aspon dufam ze sa to tak vola). Znamena to, ze kto pride skor na krizovatku, ten ma prvy odist. Ibaze ak je brutalne zapcha tak je to trochu problem
Napísať odpoveď