Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Tak na to ti ja odpovedať nedokážem, že prečo. Teraz sa opäť vyskytujú akési snahy (SaS), ale už postrehol aj akúsi absurditu, bolo to aj tu v téme.
Zákon zotrvačnosti. Nič sa nemení, pokiaľ nie je zmena úplne nevyhnutná alebo si vyžaduje iba minimum námahy alebo z toho neplynú zárobky. Riešením Rómov by si nahnali možno hlasy, ale: je to zložité, zatiaľ to nie je v štádiu hroziacej apokalypsy a ťažko na tom možno zarobiť.
No áno, tvoje "slová" sú pravdivé - aspoň vidieť, ako reálne záleží politikom na bežných ľuďoch a ich problémoch.
politici majú dosť problémov ako zahladiť korupciu... -neviete kto predáva cestoviny a múku za dobrú cenu ? 
-
qwerty-xyz
hughitovi z LAAAASKY, ...
a toto presne bude, policia bude zasahovat proti nespokojnym ludom, ktori su bnespokojni so situaciou, a politici s tym nic nebudu robit, a nasledne to pride, ludia sa naseru a policiu zvalcuju, lebo policia je dobra ked je par stovk ludi vonku, ale ked ich pride statisice a policia nahodou zacne strielat (hoci jednemu rupnu nervy policajtovi) prepukne take sialenstvo ze si to ani predstavit neviete a mozno sa konecne spravi poriadok, a nie policia, nie armada, nie trapna EU, s este trapnejsim NATO, ale OBCAN zabezpeci stat a spravi v nom poriadok.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No super..zase nieco, co zaplatime my z nasich dani. A este sa neopravnene presunu do unimobuniek. Banda cierna..
http://www.cas.sk/clanok/205814/romovia ... uraju.html
+ dnesne spravy
Cigani dokopali a dobili starceka na smrt, ktory isiel z dedinskej zabavy. Nic nikdy nikomu nespravil. Traja z nich dokonca su stale na slobode. Uplne ze krasa. Tiez som uz nazoru, ze ich treba strielat, ked sa do koze nepracu.
Taktiez rieenie, ktore tam dali.
Vystavba lacnych bytov pre romov. Celkovo 50mil eur rocne. Gratulujem..A mne kedy lacny byt postavia?
+ dnesne spravy
Cigani dokopali a dobili starceka na smrt, ktory isiel z dedinskej zabavy. Nic nikdy nikomu nespravil. Traja z nich dokonca su stale na slobode. Uplne ze krasa. Tiez som uz nazoru, ze ich treba strielat, ked sa do koze nepracu.
Taktiez rieenie, ktore tam dali.
Vystavba lacnych bytov pre romov. Celkovo 50mil eur rocne. Gratulujem..A mne kedy lacny byt postavia?
Si ma predbehol, som to sem chcela dať to čo bolo v správach.. Ak by išiel okolo toho deduška jeden róm tak by ho nenapadol, ale kedže boli viacerí.. oni sú jak pirane, tie sú tiež po jednom neškodné...Chcú to riešiť obecnou políciou, no neviem či im obecná polícia niečo pomôže....Soviet napísal:No super..zase nieco, co zaplatime my z nasich dani. A este sa neopravnene presunu do unimobuniek. Banda cierna..
+ dnesne spravy
http://zvedavec.org/komentare/2011/09/4 ... tsehmjp7p5
V tychto dvoch clankoch su cigani rozobraty od hlavy az po paty, ich povaha, zazemie, povod, takisto aj statistiky, kriminalita, vzdelanie, zivotne hodnoty, ich zvyky a zivotny styl. Pre mnohych zrejme zname veci, pre niektorych mozno nieco nove.
V tychto dvoch clankoch su cigani rozobraty od hlavy az po paty, ich povaha, zazemie, povod, takisto aj statistiky, kriminalita, vzdelanie, zivotne hodnoty, ich zvyky a zivotny styl. Pre mnohych zrejme zname veci, pre niektorych mozno nieco nove.
-
javatar
Hardcore addict
VIPRE has determined that the site
you are trying to visit contains potentially harmful or objectionable content.
Akurát som pri čítaní zdrojov ohľadom inej témy,
našiel takúto anarcho-komunistickú zásadu, ktorej autorom je Camillo Berneri.
"no compulsion to work, but no duty towards those who do not want to work."
Čo na to hovoríte ?
Spoiler
"no compulsion to work, but no duty towards those who do not want to work."
Čo na to hovoríte ?
-
javatar
Hardcore addict
ja plne suhlasim, dobrovolnu nezamestnanosnost nepovazujem za prizivnoctvo (kedze si vsetko platis a nedostavas ziaden prispevok) ani za neprisposobivost
socialny system je tu kvoli ludom ktory nemozu - nie nechcu
uz len spravne rozlysovat medzi want a can...
socialny system je tu kvoli ludom ktory nemozu - nie nechcu
uz len spravne rozlysovat medzi want a can...
Tak tak, toto je základné pravidlo. Už len to aplikovať na problémových cigánov a vlastne všetkých, ktorí sa priživujú.socialny system je tu kvoli ludom ktory nemozu - nie nechcu
Ak sa odtrhnú od príjmu, tak určite neskapú niekde na ulici - situácia ich donúti niečo robiť.
-
javatar
Hardcore addict
no lenze len toto by nestacilo - samozrejme ze by zacali nieco robit a sice viac kradnut 
-
Stoporko
VIP
javatar - od čoho si tu platíme silové zložky ako polícia a armáda? Predsa od toho, aby v prvom rade chránili slušných občanov! Že to tak dnes nie je... no dá sa to zmeniť! Inak odhadujem dobu na samovoľné vyriešenie cigánskeho problému na cca 10-15 rokov. A to som optimista.
10-15 a potom im budeme mi robiť otrokov lebo my im "vládnuť" nevieme - teda poakujme sa naším - ale komplet všetkým politikom silácke reči pred voľbami strohé vyhlásenia po voľbách ale činy ak nejaké tak ústretové voči našej milovanej minorite...
-
qwerty-xyz
velmi dobra ukazka naco je platena policia, ....Stoporko napísal:javatar - od čoho si tu platíme silové zložky ako polícia a armáda? Predsa od toho, aby v prvom rade chránili slušných občanov! Že to tak dnes nie je... no dá sa to zmeniť! Inak odhadujem dobu na samovoľné vyriešenie cigánskeho problému na cca 10-15 rokov. A to som optimista.
www.mojevideo.sk/video/101ec/policajna_zurka.html
-
KaptMichal
King
Nebodaj ich oznacujes za rasistov. Oni maju len taku mentalitu.Cigani dokopali a dobili starceka na smrt, ktory isiel z dedinskej zabavy. Nic nikdy nikomu nespravil. Traja z nich dokonca su stale na slobode.
Neviem ako ty, ale otroka im robit nebudem, ani keby som mal porusit tie najprisnejsie zakony. A myslim, ze takych ludi je na SR dost.0-15 a potom im budeme mi robiť otrokov lebo my im "vládnuť" nevieme
Stoporko, da sa to zmenit ale urcite nie v horizonte 10-15 rokov. Ked vidim kto vsetko ide k policii tak mi je az zle cize to zas ostane na ludoch. Nehovorim, ze cast silovych zloziek sa neprida na stranu "civilov" pretoze by isli sami proti sebe keby chranili zaujmy mocnych. Celkovo si myslim, ze ten zlom nastane ked vela policajtov, vojakov nebude chciet bojovat za zaujmy tohoto statu...javatar - od čoho si tu platíme silové zložky ako polícia a armáda? Predsa od toho, aby v prvom rade chránili slušných občanov! Že to tak dnes nie je... no dá sa to zmeniť! Inak odhadujem dobu na samovoľné vyriešenie cigánskeho problému na cca 10-15 rokov. A to som optimista.
-
seth82
Darca
HA, tak Česi sa odvážili na prvý krok, kedy to konečne šašci zavedú u nás? http://www.novinky.cz/domaci/244191-koa ... zpravy-dne
Jednou z nejvýraznějších změn je zavedení elektronické sociální karty. Kartu, kterou bude možné vybírat dávky, platit a využívat ji i k osobní identifikaci, si bude moci pořídit kterýkoli příjemce sociálních služeb. Povinná bude jen pro ty osoby, u nichž bude dokázáno, že dávky zneužily, například tím, že si za ně koupily alkohol nebo je nasypaly do výherních automatů.
A ešte toto http://www.novinky.cz/domaci/244233-nez ... f=stalo-se
Asi to chce aj u nás podobný pochod, ako bol v Čechách a mantaci na Zbojníckom Vŕšku sa konečne zmobilizujú. Ale viem si predstaviť dementné organizácie typu ĽPR a AI, ako budú vrieskať, THIS IS RACIST.
Jednou z nejvýraznějších změn je zavedení elektronické sociální karty. Kartu, kterou bude možné vybírat dávky, platit a využívat ji i k osobní identifikaci, si bude moci pořídit kterýkoli příjemce sociálních služeb. Povinná bude jen pro ty osoby, u nichž bude dokázáno, že dávky zneužily, například tím, že si za ně koupily alkohol nebo je nasypaly do výherních automatů.
A ešte toto http://www.novinky.cz/domaci/244233-nez ... f=stalo-se
Asi to chce aj u nás podobný pochod, ako bol v Čechách a mantaci na Zbojníckom Vŕšku sa konečne zmobilizujú. Ale viem si predstaviť dementné organizácie typu ĽPR a AI, ako budú vrieskať, THIS IS RACIST.
Seth: s paltobnymi kartami pre poberacov davok bolo uz nieco aj u nas, nesledujem to sice, ale myslim ze to skoncilo dost zle. Cigani su az prilis mudry ked im treba rozmyslat a cestu si vzdy najdu. Taketo veci len napomahaju korupcii.
Dobry napad mal jeden vajda, ktory ciganom pobral davky a potom im zadarmo daval jedlo.
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2011, 18:22)
a este jeden postreh z diskusie z druheho clanku:
Dobry napad mal jeden vajda, ktory ciganom pobral davky a potom im zadarmo daval jedlo.
//autoeditácia príspevku (09 Sep 2011, 18:22)
a este jeden postreh z diskusie z druheho clanku:
Vrátil jsem se z 6 denní studijní cesty ve Švýcarsku.
Je tam také hodně cikánů/romů, ale vidíte na rozdíl u nás, jak tvrdě pracují, jak mi Renáta, majitelka 2 hotelů, členka městské rady, u které jsem byl, sdělila.
Mají tuto motivaci:
Podporu v nezaměstnanosti jen po odpracování souvisle 5 let bez delšího přerušení. Odmítnutí práce - žádná podpora.
Ztráta zaměstnání vlastní vinou - absence, požití alkoholu na pracovišti - žádná podpora.
Zničení obecního bytu a státního majetku musí zaplatit anebo do vězení a tvrdě tam pracovat na uhrazení škody.
-
seth82
Darca
Neskončilo to nijak, chcela ich zaviesť Nicholsonová, ale spustil sa povyk od mnou spomínaných organizácií, takže sa nič neudialo. Plus, tuším to neskôr zmenila tak, že by to vôbec nebolo efektívne.
To, čo si sem postol o tom Švajčiarsku je asi tak 2 roky staré a videl som to už šírené na fejsbúku a podobne. Či je to pravda, je diskutabilné...
To, čo si sem postol o tom Švajčiarsku je asi tak 2 roky staré a videl som to už šírené na fejsbúku a podobne. Či je to pravda, je diskutabilné...