asus p5kca problem s ram
asus p5kca problem s ram
hoj, ludia mam dosku asus p5kc, v papieroch je ze podporuje 8 giga ddr2 a 4 giga ddr3, max 1333mhz. kupil som od kingstonu ddr3kit 2x2gb 1333 mhz, ak zalozim jednu ramku ktorukolvek do ktoreho kolvek slotu, vsetko fachci, akonahle zalozim obe, tak klasicky problem ako u ramiek, pc huci ale nezapne ho, monitor len blika... nemali ste nekto podobny problem resp. nevie niekto co s tym?? za kazdu odpoved budem vdacny
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: asus p5kca problem s ram
"the ddr3 dimm sockets on this motherboard are orange-colored and do not support ddr or ddr2 dimms. do not install ddr or ddr2 dims to the ddr3 dimm sockets"
takze skusal si oranzove sloty?
//este sem hod presny nazov/typ ramiek ktore sa tam snazis dat...alebo sem hod na ne link...
takze skusal si oranzove sloty?
//este sem hod presny nazov/typ ramiek ktore sa tam snazis dat...alebo sem hod na ne link...
uz to ide.. nahodil som novy bios, neslo som ich asi 15 krat vybral a vlozil a uz to ide, takze pravdepodobne to bol problem mechanickeho charakteru alebo nvm.
//autoeditácia príspevku (08 Sep 2011, 21:16)
ale hovno.. som ho restartoval a zas nejde... normalne nechapem tomu
//autoeditácia príspevku (08 Sep 2011, 21:16)
ale hovno.. som ho restartoval a zas nejde... normalne nechapem tomu
-
Pigesko
King
skus obe ramky prebehnut memtestom, ci niesu poskodene...ale nejako nechapem, preco to s jednou funguje a s dvoma nie...chcel som poradit reset bisou do povodnych nastaveni, no kedze si tam dal novy bios tak by to asi ajtak nepomohlo
prinajhorsom moze byt chyba v samotnej doske...este by som skusil ddr2-ky, kedze rozdiel medzi ddr2 a ddr3 nie je obvzlast rapidny...
no a teraz sa to ustalilo tak, ze vzdy ako vypnem pc, tak ho uz znova nezapnem, musim resetnut bios, a tak ho zapnem, a stale dookola.. nechapem tomu kua. na ddr2 vsetko ide ako ma. to ako po kazdom vypnuti win mam resetovat bios tak to nie.. 
-
Pigesko
King
ak ju mas v zaruke, tak ju vyreklamuj...ak nie, tak kasli nato
rozdiel medzi ddr2 a ddr3 je zanedbatelny, v hrach ziadny 
akurat ze ddr2 je oproti ddr3 2x drahsia :DDD a uz ket mam ddr3 kupenu mam kupovat ddr2?? lebo som tam mal 2 giga ddr2 starucku kingstonu dojrocnu a chcel som 4 giga taksom kupil 4 giga ddr3...
-
Thommas
Addict
Dúfam že tú DDR2 si nenechal vo vnútri keď si osadil DDR3.
omg
jasne ze ne... uz ma cela ta doska je*e.. nechcel som vrazat do noveho kompiku, mam tam core 2 duo procak 2333 mhz, reku kupim chladic poriadny a vytaktujem, strcim tam 4 giga ram miesto dvoch a bude fachcat.. lenze.. kupil som chladic evercool transformer 4 :DD, ramecky, zdroj, vsetko dokopy za 100 aj daco evry... s procakom ani chladicom neje problem problem nastal akonahle som tam strcil tie ramky.. najprv mi ich nebralo vobec, potom zazracne ich nejak vzalo, akurat vzdy ket vypnem pc a znova zapnem tak ostane cierny monitor, musim znova surovo vypnut a zapnut a nakopne sa, ale na zaciatku mi napise overclocking failed a da mi moznost defaultnych nastaveni alebo vojst do biosu (podotykam ten pc vyuziva aj matka a pre nu to je spanielska dedina) a to aj ked som mal nastavene defaultne nastavenia pred tym. cize v biose nejak taktovat nemozem lebo vzdy pri zapnuti sa mi to resetuje.. a druha vec je ze utilita na taktovanie priamo vo win mi nefachci z toho titulu ze potrebuje mat nainstalovany ACPI driver, a pre ten ovladace do WIN 7 skratka niesu, a ine sa nedaju nahodit. fakt neviem co mam robit, ci mam nastavit neco v biose alebo kde by mohla byt chyba, uz som zufaly z toho..
Nahod cpu-z, z karty SPD opis hodnoty vratene napatia pre danu frekvenciu [666 MHz] a manualne ich nastav v biose.
-
Thommas
Addict
To nabehnutie na úvode nemá nič spoločné s RAM ale s nastavením v BIOSe. Treba tam prestaviť prvé zobrazenie. (hneď kuknem bližšie, aj ja mám túto otrasnú dosku)
BIOS/Advanced/Chipset/Northbridge/Initiate display first --> PCI/PEG
A bude ti fičať aj po prvom zapnutí.
BIOS/Advanced/Chipset/Northbridge/Initiate display first --> PCI/PEG
A bude ti fičať aj po prvom zapnutí.
nuz chlapici, vyskusal som, nepomohlo
fakt neviem co s tym je.. akonahle zalozim ddr2 vsetko je v poriadku.. dam ddr3 tak sa to zacne kurv****, furt ho musim na 2krat zapinat, a furt mi vyhodi tu hlasku ze overclocking failed a moznosti f1 - hodi do biosu f2 - nastavi default.. skusal som aj viac verzii bios a nic...