čítačka el. kníh
čítačka el. kníh
Zdravím, rozmýšlam, že si kúpim čítačku el. kníh, ale neviem sa ešte rozhodnút ktorú kúpiť. Bol by som rád, ak by mi niekto, kto už čítačku vlastní, odporučil konk. značku, resp. typ. Ešte by ma zaujímalo ako je to s čítačkami, kt. majú aj wifi....tá čitačka má normalne prehliadač a ja možem behať po roznych stránkach alebo je to wifi len nato, aby som si ja mohol kúpiť elekt. knihu niekde na nete. Dakujem
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: čítačka el. kníh
Síce osobne nevlastním čítačku e-book ov ale prečítal som si pár článkov a som o trošku múdrejší. Tak pokiaľ som sa dobre dočítal zistil som že čítačka kníh okrem toho skoro na nič ine neslúži, tým pádom by som to považoval za viac menej zbytočné. Ak má čítačka aj Wifi to znamená že ho má na to spomínane sťahovanie kníh z internetu, ale dočítal som sa že obsahuje aj jednoduchý prehliadač na surfovanie to si však viem predstaviť len google..Osobne by som radšej zvolil už Tablet je to multifunkčnejšie ako len obyčajna čítačka a o par euriek viac a máš možnosť využivať oveľa viac vecí.. To je len môj názor ak však chceš len čítať tak odporúčam najsť 3-5 recenzii o čítačke a určite si vyberieš....
no práveže ak by tá čítačka mala normálny prehliadač a mohol by som navštevovať rozne stránky, tak by sa mi velmi zišla
V prvom rade, musíš vedieť na čo tú čítačku chceš. Ak chceš multifunkčné zariadenie tak si kúp tablet, ak chceš hlavne čítať, tak si kúp čítačku. Elektronický atrament je výborná vec, nekazí to oči a je to ako papier. Wifi tam máš väčšinou na to, aby si si zo serverov mohol stiahnuť každé ráno nové číslo svojho obľúbeného denníka. Aj keď surfovať po nete sa dá, ale je to o ničom.
Teda, nie je to tak, že ak prihodíš pár euro, budeš mať niečo lepšie. Budeš mať proste niečo iné...
Osobne vlastním Amazon Kindle 3 - čo je vlastne aj najrozšírenejšia e-čítačka na trhu. Som len a len spokojný...
Teda, nie je to tak, že ak prihodíš pár euro, budeš mať niečo lepšie. Budeš mať proste niečo iné...
Osobne vlastním Amazon Kindle 3 - čo je vlastne aj najrozšírenejšia e-čítačka na trhu. Som len a len spokojný...
lama to pekne zhrnul. Lepsie je jedno poriadne zariadenie, ako ine zariadenie, s neporiadnymi pocetnymi funkciami 
Kindle objednavaj z US Amazonu, kedze UK ho neumoznuje zaslat. Ak budes mat stastie (ako v piatok kolegina v robote), tak ta vyjde na 143 Euro aj s dopravou, ak prejde bez povsimnutia na colnici. Inak sa ti oplati pozriet Kindle aj pod rukou, vela ludi to kupi a nakoniec zisti, ze to vobec nepouziva.
Na citanie momentalne nie je nic lepsie ako Kindle. A tablety na citanie urcite nie su (uz len kvoli 2-2,5 nasobnej hmotnosti a kazenia si oci).
Kindle objednavaj z US Amazonu, kedze UK ho neumoznuje zaslat. Ak budes mat stastie (ako v piatok kolegina v robote), tak ta vyjde na 143 Euro aj s dopravou, ak prejde bez povsimnutia na colnici. Inak sa ti oplati pozriet Kindle aj pod rukou, vela ludi to kupi a nakoniec zisti, ze to vobec nepouziva.
Na citanie momentalne nie je nic lepsie ako Kindle. A tablety na citanie urcite nie su (uz len kvoli 2-2,5 nasobnej hmotnosti a kazenia si oci).
tiez mam kindle 3, odporucam. a ma to aj browser a wifi. ale to browsovanie nie je zdaleka tak pohodlne ako na tablete, jednak to nie je dotykove a display sa prekresluje pomalsie.
mam velmi hlupu otazku: Kindle ma aj podsvietenie? teda da v nom citat v tme bez nutnosti ineho osvetlenia?
Nedá, je to proste ako papier. Rieši sa to týmto obalom.
http://www.amazon.com/Kindle-Lighted-Le ... B003DZ165W
http://www.amazon.com/Kindle-Lighted-Le ... B003DZ165W
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
nema prave preto aby sa v nom dalo lepsie citat cez den alebo na priamom slnecnom svetle, kdezto na podsvietenom displeji by si tam videl... nic
ked sa raz vybije, tak sa da nabit cez miniUSB?
kupoval niekto 6" 3G z USA? chcel by som vediet ci mi nasi vyrubia clo, kedze Kindle s osvetlenym puzdrom vratane shippingu vychadza momentalne lacnejsie z US...
kupoval niekto 6" 3G z USA? chcel by som vediet ci mi nasi vyrubia clo, kedze Kindle s osvetlenym puzdrom vratane shippingu vychadza momentalne lacnejsie z US...
Dá.
Kupoval. Clo je myslím 1%, takže to ťa trápiť príliš nemusí. Platí sa od 150 eur, tak si to prepočítaj.
Kupoval. Clo je myslím 1%, takže to ťa trápiť príliš nemusí. Platí sa od 150 eur, tak si to prepočítaj.
Mam multipad Prestigio PMP3084B, nevie niekto, aky format e-knihy je pre tento multipad najlepsi? Stiahol som par PDFok, ale oni zrejme nepodporuju to, ze ked dam zoom aby zobrazovalo celu stranu na dispeji a mohol som len listovat medzi stranami a nie este posuvat tu jednu stranu. (snad ste pochopili
)
Ono by ti to bralo normálne pekne aj pdf, ale len v štandarde ISO 19005-1 (PDF/A). Ja myslím, že pre Prestigio je najlepšie pdb poprípade epub.
btw. na otázku o cle, tak tam nie je problém len clo ale aj daň a tá je vyššia. Suma-sumárum sa ti to viac oplatí kúpiť tu. Osobne mám šťastie a nový Kindle si nechám doviesť od príbuzného...
btw. na otázku o cle, tak tam nie je problém len clo ale aj daň a tá je vyššia. Suma-sumárum sa ti to viac oplatí kúpiť tu. Osobne mám šťastie a nový Kindle si nechám doviesť od príbuzného...
Osobne planujem zobrat toto http://www.amazon.com/gp/product/B0051Q ... PDKIKX0DER
Ta je bez special offers? Vychadza na 97€ s postovnym.
Jj, bez.
Ja by som šiel určite do Kindle a priamo z Amazonu, ušetríš tak dosť veľa peňazí...
Inak, nepatrí táto téma náhodou sem? http://www.hojko.com/poradna-pri-kupe-f58.html
Inak, nepatrí táto téma náhodou sem? http://www.hojko.com/poradna-pri-kupe-f58.html
79 dolacov za SO verziu... Me want. Ach, no co uz, budem musiet priplatit, do EU mi taku nechcu poslat.
tak uz mam svoju Amazon kindle 3G s klavenicou... len ma trapi jedna vec: co ovplyvnuje screensaver? pred tym ako som sa cez nu registroval tak sa tam menili spisovatelia, teraz tam mam reklamy... ako to dostat naspat? 
Ahojte, práve včera mi prišla (prišiel/prišlo) kindle 4. Môžte mi prosím poradiť ako prekonvertujem PDF-ko do formátu ktorý kindle vie čítať?
...teda PDF-ko mi aj otvorí, ale písmo je tam strašne maličké a chcel by som si ho pekne prispôsobiť ako na ostatných knihách, ktoré sú v štandardnom kindle formáte. Vopred ďakujem
//už som na to prišiel. Cez mobipocket creator som si vytvoril .prc súbor a ten už vie Kindle čítať
//predsa ešte jedna otázka na skúsenejších používateľov Kindle. Keď mám e-book s veľkým množstvom tabuliek - dá sa prekonvertovať do nejakého kindle-friendly formátu, aby sa mi tie tabuľky zachovali (sú naozaj potrebné a zatiaľ mi ich každý formát, ktorý som skúsil rozhádzal na čistý text).
...teda PDF-ko mi aj otvorí, ale písmo je tam strašne maličké a chcel by som si ho pekne prispôsobiť ako na ostatných knihách, ktoré sú v štandardnom kindle formáte. Vopred ďakujem
//už som na to prišiel. Cez mobipocket creator som si vytvoril .prc súbor a ten už vie Kindle čítať
//predsa ešte jedna otázka na skúsenejších používateľov Kindle. Keď mám e-book s veľkým množstvom tabuliek - dá sa prekonvertovať do nejakého kindle-friendly formátu, aby sa mi tie tabuľky zachovali (sú naozaj potrebné a zatiaľ mi ich každý formát, ktorý som skúsil rozhádzal na čistý text).