evilbanana napísal:ok som rad ze aspon komunikujete a nesmejete sa a podobne.. ano ano o korupcnom skandale som pocul no uvidim.. na sk je uz titul ako titul vs maju uz aj upratovacky preto som chcel Tn
to je blbost, praveze v tejto dobe zacina coraz viac a viac zalezat odkial vyjdes a robi sa rozdiel medzi skolami s rovnakymi odbormi..
a to ze sa v TN otvorila sukromna vyska nema s upadkom TnUNI nic spolocne. TnUNI sa zruinovala sama a myslim, ze by sa na CityU nechytala ani v casoch najvacsej slavy, pretoze CityU je nieco ine a tazko porovnatelne
ok som rad ze aspon komunikujete a nesmejete sa a podobne.. ano ano o korupcnom skandale som pocul no uvidim.. na sk je uz titul ako titul vs maju uz aj upratovacky preto som chcel Tn
dúfam, že takéto názory a myslenie sa bude časom úspešne potierať reformami a zmenami v systéme školstva.
tymto sk rokom koncim SPS strojnicku a rozhodujem sa nad vyskou a ci vobec nejaka bude. ta skola ma nejak extra nebavi, vybral som si ju kvoli maturite a kvoli tomu, nech mam doma od toho pokoj, co mi aj vyslo. za cele 3 roky som mimo skoly nepohol ani prstom a davam to s prehladom na trojky. v skutocnosti sa venujem programovaniu a chcel by som aj v buducnu. ucim sa to sam, ak mam nejake nejasnosti, popytam sa po roznych forach.
ovladam teda relativne dobre HTML + CSS (seo, browser kompatibilita ...), PHP (neviem sa ohodnotit na akej urovni to ovladam, nakodit by som asi vedel vsetko, avsak vobec sa nerozumiem do toho, ako to cele funguje na tom apachy, ako funguje kompilator a pod. cize jedine co viem je pisat kod) + nejake minimalne znalosti Javy (nakodil som si sice vlastnu primitivnu GUI hru, ale takisto tam mam velke nedostatky co sa tych uplnych zakladov tyka).
skusenosti nemam ziadne, ovladam akurat tu teoriu, ktoru si este tento rok doberiem, ale aj tak neviem ci mi to staci na to, aby som uz snazil niekde zamestnat. na vysku sa mi ale moc nechce, pravdupovediac ani o tom vela neviem, ako to studium tam prebieha a bojim sa toho, ze sa tam bude treba ucit veci, ktore ani nijak nevyuzijem a zabijem tym dalsich neviem kolko rokov, cez ktore by som uz mohol robit a naberat skusenosti z realu.
co teda navrhujete? ak vysku, aku a co tam mam cakat?
Hovorim o CityU...
A vsetko je velmi siroky pojem, pretoze studium na VSM/CityU je uplne rozdielne od toho na statnych skolach. Zakladnym rozdielom je, ze akademicky rok netvoria semestre, ale 10 tyzdnove trimestre a v kazdom trimestri mas len 4 predmety, takze toho nemas vela naraz na skuskach a da sa to casovo ovela pohodlnejsie zvladat. Kedze ide o sukromnu skolu, je tam aj iny pristup ku studentom, vyucujuci su ochotni poradit pri pracach, kedze nas v triedach na prednaskach nie je 200, ale okolo 20, prednasky su casto tvorene formou diskusie a nie monotonneho rozpravania vyucujuceho. Neviem, co by si chcel presnejsie vediet, lebo je to tam fakt o dost odlisne... Ja som velmi spokojny a urcite by som nemenil.
a c studujes na com cityU? ak som len tak zmezne pozeral len management tam je sa mo zda a este sa chcem popytat na skolne ak sa ti nechce rozpisovat pogooglim teda aj ked najlepsie je to od niekoho koho ako tak poznam a nie rozne googlovacky co nevedia a popisu...
*****HERO***** napísal:tymto sk rokom koncim SPS strojnicku a rozhodujem sa nad vyskou a ci vobec nejaka bude. ta skola ma nejak extra nebavi, vybral som si ju kvoli maturite a kvoli tomu, nech mam doma od toho pokoj, co mi aj vyslo. za cele 3 roky som mimo skoly nepohol ani prstom a davam to s prehladom na trojky. v skutocnosti sa venujem programovaniu a chcel by som aj v buducnu. ucim sa to sam, ak mam nejake nejasnosti, popytam sa po roznych forach.
ovladam teda relativne dobre HTML + CSS (seo, browser kompatibilita ...), PHP (neviem sa ohodnotit na akej urovni to ovladam, nakodit by som asi vedel vsetko, avsak vobec sa nerozumiem do toho, ako to cele funguje na tom apachy, ako funguje kompilator a pod. cize jedine co viem je pisat kod) + nejake minimalne znalosti Javy (nakodil som si sice vlastnu primitivnu GUI hru, ale takisto tam mam velke nedostatky co sa tych uplnych zakladov tyka).
skusenosti nemam ziadne, ovladam akurat tu teoriu, ktoru si este tento rok doberiem, ale aj tak neviem ci mi to staci na to, aby som uz snazil niekde zamestnat. na vysku sa mi ale moc nechce, pravdupovediac ani o tom vela neviem, ako to studium tam prebieha a bojim sa toho, ze sa tam bude treba ucit veci, ktore ani nijak nevyuzijem a zabijem tym dalsich neviem kolko rokov, cez ktore by som uz mohol robit a naberat skusenosti z realu.
co teda navrhujete? ak vysku, aku a co tam mam cakat?
ak si do teraz nepohol prstom, tak je velmi pravdepodobné, že ani na výške tymi prstami hýbať nebudeš, tým chcem povedať, že treba sa vedieť učiť, budeš to mať ťažké.
beardie napísal:nejaku strojarinu, maju tam odbory so zameranim na programovanie, napr CNC strojov
to ja som myslel nieco skor viac developerske - kodenie webov, aplikacii a pod., cize asi skor nejaka informatika ked uz. nechcem sa venovat nicomu konkretnemu a strojarine uz vobec nie.
Dinnamo13 napísal:
ak si do teraz nepohol prstom, tak je velmi pravdepodobné, že ani na výške tymi prstami hýbať nebudeš, tým chcem povedať, že treba sa vedieť učiť, budeš to mať ťažké.
sak jasne, ze ked sa rozhodnem pre tu vysku, tak uz to flakat nebudem, lebo tam sa pravdepodobne budem ucit nieco, co ma jednak bavi a budem to naozaj potrebovat
evilbanana napísal:a c studujes na com cityU? ak som len tak zmezne pozeral len management tam je sa mo zda a este sa chcem popytat na skolne ak sa ti nechce rozpisovat pogooglim teda aj ked najlepsie je to od niekoho koho ako tak poznam a nie rozne googlovacky co nevedia a popisu...
ja tam studujem podnikovy manazment v slovenskom jazyku (da sa studovat aj v anglictine, vtedy dostanes americky titul, nie slovensky Bc.) rozne skolne na slovensky program je 1 840€, na anglicky je to 2 050€ ( http://www.vsm.sk/sk/studenti/skolne-po ... e-2010/11/ )
Nevyhodou a zaroven aj vyhodou je to, ze nie su na skole opravne skusky (cely system absolvovania predmetu je iny, nezaklada sa len na zapocte a skuske, ale na vela zlozkach). Ak predmet neurobis na 57%, nemas moznost opravy a musis cely predmet opakovat a za to sa plati 280€. Je to vela, no je to aj vyborna motivacia pre studenta, aby to neflakal a naozaj makal.
predchadzajuca otazka vyriesena ebat///
mal niekto na skole vypoctovu techniku?ide o predmet na uk fm ale tak to je jedno ak na to odpovie clovek z inej skoly a predmet mal mam ja par otazok
Trosku mimo temy ale chcem vediet ci vsetci na FEIke maju v AISE iny rozvrh ako je na fei.stuba.sk ?
Mam teraz trosku problem s tym ze ktorym sa riadit...
to ja som myslel nieco skor viac developerske - kodenie webov, aplikacii a pod., cize asi skor nejaka informatika ked uz. nechcem sa venovat nicomu konkretnemu a strojarine uz vobec nie.
sak jasne, ze ked sa rozhodnem pre tu vysku, tak uz to flakat nebudem, lebo tam sa pravdepodobne budem ucit nieco, co ma jednak bavi a budem to naozaj potrebovat
Ani jedna VS na SR ta nenauci nieco, co budes v povolani potrebovat. Teoria a prax su hrozne odlisne veci.
ludia prosim poradte mi kde sa da niekde na nete rezervovat tiket na bus, Praha-Nitra.
student agency ma odchody z Prahy len rano o 6h. cesky eurolines je len do BA.
slovensky turancar nejde momentalne rezervovat listky online.
na atlase to nejde rezervovat. a ak ano, tak vas to prehodi na stranku, kde sa da rezervovat len cast cesty, teda napr. Brno-BA,
prosim poradte, dakukejm.
// viem, ze to sem moc nepatri. ale je to spojene s VS, a potrebujem to aj do buducnosti.
zeto750 napísal:Trosku mimo temy ale chcem vediet ci vsetci na FEIke maju v AISE iny rozvrh ako je na fei.stuba.sk ?
Mam teraz trosku problem s tym ze ktorym sa riadit...
dakujem za objasnenie
Nie, ja tam mam uplne to iste, len v aise este nemam cvika. AI