Nejde grafická karta
-
xH4wK
Re: Nejde grafická karta
-Skontroluj nastavenie rychlosti PCI-E slotu (x2 x4 x8 x16..) a taktiez taktovanie PCI-E zbernice v BIOSe
-Skontroluj ci nie je PCI-E slot vypnuty v BIOSe
-Skus na aktualnom slote dobre pozriet ci nie su kontakty zanesene alebo vylomene pripadne 'vycistit' viacnasobnym vybratim a zasunutim karty na doraz, taktiez precisti kontakty na karte
-Ak mas k dispozicii druhy pcie slot skus ho
-Svieti na karte nieco ? Alebo je 'mrtva'
-Si si isty, ze kable z PSU su dobre ? Karta sa nezapne pri nedostatku napetia - ale to by signalizovala aj pipanim
Skus sa sustredit na rozdiely medzi PC kde to funguje a Tvojim
-Skontroluj ci nie je PCI-E slot vypnuty v BIOSe
-Skus na aktualnom slote dobre pozriet ci nie su kontakty zanesene alebo vylomene pripadne 'vycistit' viacnasobnym vybratim a zasunutim karty na doraz, taktiez precisti kontakty na karte
-Ak mas k dispozicii druhy pcie slot skus ho
-Svieti na karte nieco ? Alebo je 'mrtva'
-Si si isty, ze kable z PSU su dobre ? Karta sa nezapne pri nedostatku napetia - ale to by signalizovala aj pipanim
Skus sa sustredit na rozdiely medzi PC kde to funguje a Tvojim
vikko78: Nevylučujem, avšak, ak PCIe púšťa prúd do karty, je šanca že je poškodený?
balthier: Je to Prestigio P3190BW
H@wk:
-Nič také ako taktovanie zbernice PCIe a nastavenie rýchlosti PCIe som v biose nevidel, kde by som to mal hľadať?
-Taktiež som nenašiel nič ako zapnutie/vypnutie PCIe slotu. Daný bios to asi neobsahuje (logicky by mal byť zapnutý stále).
-Čisteniu som venoval dlhé minúty. Všetko vyzerá byť v poriadku, či už na karte, alebo v slote.
-Druhý PCIe slot práveže doska nemá.
-Ako som písal, karta je v inom PC funkčná. No v tom "vadnom" PC, ak je len zapojená v PCIe a odpojená od zdroja, svieti na červenu kvôli odpojeným 6-pin káblom, a ventilátor sa toší. Keď pripojím káble, svieti na zeleno. (So zapojenými káblami sa po zapnutí pustí ventilátor na 100%, ale asi len na dve sekundy. Potom ide miernym tempom. To ale robí aj moja grafika v druhom PC)
-Istý si káblami niesom. Za dva-tri dni budem mať k dispozícií pripojiť zostavu k inému zdroju. Určite vyskúšam.
balthier: Je to Prestigio P3190BW
H@wk:
-Nič také ako taktovanie zbernice PCIe a nastavenie rýchlosti PCIe som v biose nevidel, kde by som to mal hľadať?
-Taktiež som nenašiel nič ako zapnutie/vypnutie PCIe slotu. Daný bios to asi neobsahuje (logicky by mal byť zapnutý stále).
-Čisteniu som venoval dlhé minúty. Všetko vyzerá byť v poriadku, či už na karte, alebo v slote.
-Druhý PCIe slot práveže doska nemá.
-Ako som písal, karta je v inom PC funkčná. No v tom "vadnom" PC, ak je len zapojená v PCIe a odpojená od zdroja, svieti na červenu kvôli odpojeným 6-pin káblom, a ventilátor sa toší. Keď pripojím káble, svieti na zeleno. (So zapojenými káblami sa po zapnutí pustí ventilátor na 100%, ale asi len na dve sekundy. Potom ide miernym tempom. To ale robí aj moja grafika v druhom PC)
-Istý si káblami niesom. Za dva-tri dni budem mať k dispozícií pripojiť zostavu k inému zdroju. Určite vyskúšam.
-
vikko78
Medium Professional
Tak jsem zkoušel dát tu grafiku do kompu, ale bohužel v něm nefunguje. Výměna z 220ky na 8800 asi není tak jednoduchá. V mém PC karta funguje, tam ne. MB: ASUS M4N68T-M LE, Athlon 635, Maxpower 400W. Zkoušel jsem reset BIOSU, zkontrolovat všechny připojení a pořád nic. S 220kou obraz normálně naběhne a PC funguje, s 8800kou se počítač rozjede, ale obraz nenaskočí. Co s tím?
toto som vyčítal z iného fóra, kde predpokladajú slabosť zdroja....ale v tvojom prípade tomu neverím
toto som vyčítal z iného fóra, kde predpokladajú slabosť zdroja....ale v tvojom prípade tomu neverím
Tiež o zdroji pochybujem (aj keď vyskúšam zdroj z mojej zostavy, v ktorej to šlo). Skôr si myslím, že bordeluje doska, keďže chlap má rovnakú. Tam už ale neviem, ako riešiť. 
-
xH4wK
Hensym, mas najnovsi BIOS ? SKusil by som este update
Dalej veci ktore som spominal by mali byt v pokrocilej casti, kazdopadne ak nevies kde su nepredpokladam ze by si ich vypinal
SKus este reset CMOS, odpojit zdroj od MB, vybrat baterku na min. 30 sekund najlepsie cca 2 minuty
Dalej veci ktore som spominal by mali byt v pokrocilej casti, kazdopadne ak nevies kde su nepredpokladam ze by si ich vypinal
SKus este reset CMOS, odpojit zdroj od MB, vybrat baterku na min. 30 sekund najlepsie cca 2 minuty
Najnovší BIOS tam tuším nieje, ale update som odkladal, keďže novšie verzie prinášali prakticky len nové podporované CPU.
Tie veci v BIOSE by som našiel, viem sa tam orientovať, skôr si myslím, že ten BIOS nemá tak bohaté nastavenia, a proste tam niesu.
Reset CMOS, odpojenie zdroja od MB a vybratie baterky som samozrejme skúšal, no nepomohlo.
Tie veci v BIOSE by som našiel, viem sa tam orientovať, skôr si myslím, že ten BIOS nemá tak bohaté nastavenia, a proste tam niesu.
Reset CMOS, odpojenie zdroja od MB a vybratie baterky som samozrejme skúšal, no nepomohlo.
-
xH4wK
Skus update BIOS, bez toho sa asi nepohneme, pretoze teraz mi napada fakt len BIOS alebo chybny PCI-E slot
Vzdy pre istotu vypni onboard graficku kartu, to dufam vypnute mas
Vzdy pre istotu vypni onboard graficku kartu, to dufam vypnute mas
Ani taká možnosť v BIOSe nieje. Samotné vypnutie onboard grafiky tam proste nieje, prehľadal som každý kút. Ale nastavenie grafík je od primárnej nastavené ako PCIE-PCI-IGP. Čiže pri zapojenej PCIe by mal PC integrovanú absolútne ignorovať.
-
xH4wK
Skus ten BIOS
Nakoniec, technicky je mozne, ze tato doska nebude kompatibilna s tvojou doskou, alebo je doska chybna
Nakoniec, technicky je mozne, ze tato doska nebude kompatibilna s tvojou doskou, alebo je doska chybna
Keď v Piatok podvečer si zresetujem bios. 
Nie, teraz vážne. V Piatok večer by som mal mať PC doma, takže môžem hľadať chybu, keďže budem mať ten vadný PC, a aj ten, v ktorom grafika šla. Najskôr vyskúšam inú grafiku, a ak pôjde, môžme hovoriť o nekompatibilite, tam by som iný problém ani nevidel. A ak nepôjde, tak to kompatibilitou nebude, ale niekde inde. Potom vyskúšam aj ten BIOS upgradnuť.
Nie, teraz vážne. V Piatok večer by som mal mať PC doma, takže môžem hľadať chybu, keďže budem mať ten vadný PC, a aj ten, v ktorom grafika šla. Najskôr vyskúšam inú grafiku, a ak pôjde, môžme hovoriť o nekompatibilite, tam by som iný problém ani nevidel. A ak nepôjde, tak to kompatibilitou nebude, ale niekde inde. Potom vyskúšam aj ten BIOS upgradnuť.
Ked mas tu kartu v pcie a obraz je cirny pocujes ten uvitaci zvuk pri zapnuti windowsu?vypni tu integrovanu kartu v spravcovi zariadenia potom skus tu druhu
OMG prave preto ze v biose sa neda vypnut tak ju vypne v systeme v spravcovi co je na tom nepochopitelne? 
-
xH4wK
Kedze mu tu grafiku nedetekuje pri bootovani vobec, ako mu pomoze to, ze windows bude ignorovat integrovanu grafiku ?
windows vobec nevie o dalsej grafike, pretoze BIOS mu o nej info neposkytne
Ale ved to nemusi byt bios moze to byt monitor ako som spominal preto som sa pytal aj na zvuk.Treba to len skusit najst v OSD menu a prepnut ale to je tak tazke vyskusat
alebo skusit bud DVI kabel alebo VGA..BTW. pokial ma informacie neklamu integrovana karta by mala byt vypnuta ci v biose tak i v systeme..stretol som sa najmenej s jednym pripadom kde samotne vypnutie v biose nestacilo.
Pozor, ten monitor Prestigio má iba VGA, na monitore DVI nieje, čiže ja tam žiadne také nastavenie nemám. V menu monitora sú nastavenia iba obrazu, a tak podobne. Ale nevylučujem problém monitora, vyskúšam zostavu na inom monitore.
Tvoja doska nema moznost uplne vypnut graficku kartu takze po poradi:
1.prepoj monitor s integrovanou kartou
2. dedikovanu GPU (Asus 9800 GTX) nainstaluj do slotu PCIE normalne ju zapoj ako ma byt(kabel stale nechaj na integrovanej GPU) zapnes pc stiahnes si najnovsie ovladace z nvidie(GeeForce 9800GTX/GTX+) na tvoj system Windows 7 alebo XP (pozor na 86 a 64bit)..ked budes mat stiahnute nainstaluj ich
3.system si bude pytat restart po nainstalovani ovladacov ak nebude tak po instalacii restartuj ty
4.stale nechaj kabel na integrovanej VGA spusti sa windows a prejdes do SPRAVCU NASTAVENÍ-Start->Pocitac->kliknut nan pravym mysitkom a vybrat vlastnosti->vybrat spravca zariadení->Display adapters->Vid obrazok 1.->pravym klikni na Integrated' VGA->Zakázat
5.vypni PC
6.zapni a dalej chod do biosu a tam:
Advanced
Onboard Device Configuration
Primary Graphics Adapter -> {PCIe -> PCI -> IGP}
...OnChip VGA Frame Buffer -> Lowest setting 32MB a uloz nastavenia
7.prepojis monitor kablom s 9800GTX+ a zapnes PC a potom by uz malo vsetko fungovat(pre istotu skontroluj este raz v spravcovi nastaveni ci je vsetko nainstalovane)
Snazil som sa to co najpodrobnejsie napisat ak nebude nieco jasne napis
1.prepoj monitor s integrovanou kartou
2. dedikovanu GPU (Asus 9800 GTX) nainstaluj do slotu PCIE normalne ju zapoj ako ma byt(kabel stale nechaj na integrovanej GPU) zapnes pc stiahnes si najnovsie ovladace z nvidie(GeeForce 9800GTX/GTX+) na tvoj system Windows 7 alebo XP (pozor na 86 a 64bit)..ked budes mat stiahnute nainstaluj ich
3.system si bude pytat restart po nainstalovani ovladacov ak nebude tak po instalacii restartuj ty
4.stale nechaj kabel na integrovanej VGA spusti sa windows a prejdes do SPRAVCU NASTAVENÍ-Start->Pocitac->kliknut nan pravym mysitkom a vybrat vlastnosti->vybrat spravca zariadení->Display adapters->Vid obrazok 1.->pravym klikni na Integrated' VGA->Zakázat
5.vypni PC
6.zapni a dalej chod do biosu a tam:
Advanced
Onboard Device Configuration
Primary Graphics Adapter -> {PCIe -> PCI -> IGP}
...OnChip VGA Frame Buffer -> Lowest setting 32MB a uloz nastavenia
7.prepojis monitor kablom s 9800GTX+ a zapnes PC a potom by uz malo vsetko fungovat(pre istotu skontroluj este raz v spravcovi nastaveni ci je vsetko nainstalovane)
Snazil som sa to co najpodrobnejsie napisat ak nebude nieco jasne napis
-
xH4wK
Kedze pisal, ze mu windows absolutne nedetekuje grafiku
Pochybujem ze nainstalovanie ovladacov mu pomoze, tie sa instaluju az ked je grafika viditelna v systeme..
Takze otazka je, preco BIOS neda vediet systemu ze ma novy HW, z toho vyplyva ze BIOS o grafike taktiez mozno nevie pripadne ju nesupportuje
Dalsie kroky som pisal uz vyssie
Hensym napísal:Keď je zapojená, tak PC funguje z integrovanej. Narýchlo som pozeral v správcovi zariadení v "Display Adapters", ale bola tam len integrovaná.
Pochybujem ze nainstalovanie ovladacov mu pomoze, tie sa instaluju az ked je grafika viditelna v systeme..
Takze otazka je, preco BIOS neda vediet systemu ze ma novy HW, z toho vyplyva ze BIOS o grafike taktiez mozno nevie pripadne ju nesupportuje
Dalsie kroky som pisal uz vyssie
"oh my bad"
to som si nevsimol ze to uz skontroloval v spravcovi asi uz z toho cumenia som slepy
. -tak v tom pripade s tebou uplne suhlasim..este by som skusil taku vec ako napojit grafiku cez Molex to PCI-E adapter..bud rovno cez dva adaptery alebo v kombinacii vyskusat najprv s jednym potom s druhym 6pinom zo zdroja..mohlo sa stat ze jeden alebo aj obidva 6pin konektory su poskodene cize karta nebola dostatocne napajana preto ju doska nemoze najst
-
vikko78
Medium Professional
v prípade, že je karta nedostatočne napájaná, tak pípa.....pre srandu by som si skusil od nejakého kamoša požičať nejakú novú grafiku ( je jedno či nvidiu, alebo atinu-amd), skrátka nejaký nový model......lebo už som sa stretol s doskou, na ktorej išli prevažne všetky grafiky, len ati 5850 nie. jednoducho doska ju nepoznala.....ale aj tak si myslim, že je problem v pcie slote...