Skusim svoj odhad elektrika by sla asi tak 2 -3 dni ( v elektrarnach pracuju ludia ktory to tam obsluhuju a ked by to nerobili staci jeden istic ze vypadne a konec nema to kto nahodit ) voda by sla pomerne dlho kedze by ju s vodojemu nik necerpal asi by sla aj rok aj dva kym by sa odtial odparila alebo neviem . mesto by prestalo vyzerat mestom asi tak za 5 rokov a auta by sa zacali rozpadavat za 10 domy za 20 za 200 rokov by podla mna ani nikto nevedel ze tam nejake mesto bolo ... a hned po ludoch by zmyzli psy kedze by ich nemal kto krmit . to je moj nazor ale clanky by potesili
svet bez ludi
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
svet bez ludi
Velmi by ma zaujmalo co by sa stalo keby zrazu zmyzli vsetci ludia proste ako dlho by napriklad sla voda z vodovodu ako dlho elektrika ako dlho by vyzeralo mesto mestom , co by sa a za ako dlho stalo s cestami autami domami , dalej domace zvierata a tak nema niekto odkazy na clanky ? pripadne nejaku uvahu o tom co by sa stalo a ako dlho by to trvalo ?
Skusim svoj odhad elektrika by sla asi tak 2 -3 dni ( v elektrarnach pracuju ludia ktory to tam obsluhuju a ked by to nerobili staci jeden istic ze vypadne a konec nema to kto nahodit ) voda by sla pomerne dlho kedze by ju s vodojemu nik necerpal asi by sla aj rok aj dva kym by sa odtial odparila alebo neviem . mesto by prestalo vyzerat mestom asi tak za 5 rokov a auta by sa zacali rozpadavat za 10 domy za 20 za 200 rokov by podla mna ani nikto nevedel ze tam nejake mesto bolo ... a hned po ludoch by zmyzli psy kedze by ich nemal kto krmit . to je moj nazor ale clanky by potesili
Re: svet bez ludi
existuje o tom par dokumentov.. len nedavno o tom davali nieco na discovery (alebo spektrum??)
.
no nechce sa mi to hladat:))
k tym psom - podla dokumentu prezili len bastardi (kedze cistoktvne plemena su svojim sposobom degenerovane)
.
k tym psom - podla dokumentu prezili len bastardi (kedze cistoktvne plemena su svojim sposobom degenerovane)
http://www.csfd.cz/film/272766-zivot-po-lidech/
Nedávno som videl nejaké diely - chodilo to v nedeľu doobeda na JOJ, takže je to aj dabované...
Nedávno som videl nejaké diely - chodilo to v nedeľu doobeda na JOJ, takže je to aj dabované...
-
Betarik
Professional
a tu je cely dokument
-
twardykamen
Medium Professional
nechce sa mi to pozerat cele..Ale k tym elektrarnam tolko. to ze je vodna elektraren automatizovana neznamena vela pretoze cela elektro siet by padla.atomky by nevydrzali ani den bez obsluhy,a uz aj to by stacilo na to aby sa siet rozpadla.ostrovna prevadzka bez dispecera asi tiez neprichadza do uvahy cize elektro nic.
Na túto tému ma napadá jeden film - The Road. Nejde o dokument, ale je to film, ktorý ukazuje život na Zemi po apokalypse, ktorú prežilo pár ľudí. Varujem
Je to najdepresívnejší film, aký som kedy videl!
Akym spôsobom sú degenerované? Ne bolo to náhodou myslené tak, že by sa párili medzi sebou krížom - krážom a nie podľa plemien?lumir napísal:existuje o tom par dokumentov.. len nedavno o tom davali nieco na discovery (alebo spektrum??)
.
//beardie: Myslim, ze vzhladom k teme je to uplne nepodstatna informacia a nie celkom presna
cistokrvne plemena trpia mnohymi dedicnymi chorobami a velmi casto sa nedozivaju tolko, kolko gulasikovia
-
mfp
Medium Star
Kazdopadne, urcite by to tu bez ludi vyzeralo lepsie 
-
javatar
Hardcore addict
mfp: nesuhlasim - ja mam rad aj skvosty architektury, nie len krasu prirody...
Zásadný problém je, že by tu nebolo bytosti, ktorá by si uvedomovala vlastnú existenciu a vnímala estetickú hodnotu tej krásy.
@Frikso: A to je jedna zo zásadných filozofických otázok o umení
Či umenie existuje aj samo pre seba alebo umenie pre svoju existenciu potrebuje subjekt.
Inak veľmi zaujímavá téma, ktorá ma tiež zaujíma. Myslím, že to bolo rozpracované v románoch Tma a Den Trifidú do istej miery, ale tam vždy aspoň nejaký ľudia prežívali.
Inak myslím, že netreba chodiť ďaleko, vo svete máme veľmi veľa opustených miest..
http://cestovanie.sme.sk/c/6017709/ako- ... a-ine.html
Čo sa týka psov: plemená trpia dedičnými chorobami a všeobecne sa dožívajú kratšieho veku, ale to by sa relatívne rýchlo vyriešilo vzájomným krížením. Postupne by sa všetky psy začali na seba podobať. To je tiež len teória, ale ja tomu verím, že možno po pár 100 rokoch by sme uvideli aj "skutočného" psa. Asi by nebol veľmi veľký
Podľa mňa by to bola dosť aj ekokatastrofa, predsa len mnohé látky by sa bez údržby dostali zo skladísk rýchlo von.... Nezastavil by to ani betón (zvetrávanie) ani železo (korózia).
Mňa skôr zaujíma ako by to vyzeralo po katastrofe, kde by celkovo prežilo možno pár 1000 ľudí na celom svete. Podľa mňa by sme si v priebehu možno 3-4 storočí relatívne zrýchlene prešli celým vývojom spoločnosti od prvotnopospolných "lovcov a zberačov" (1. generácia preživších po katastrofe by žila z toho čo nájdu), postupne by sme sa dostali rýchlo niekam na úroveň stredoveku. Ľudia by nemuseli veci znova objavovať, ale pri scenári 4.-5 generácie aj keď máš knihu ako vyrobiť penicilín, nemusí to byť také jednoduché pre tak málo ľudí, ktorí by boli navyše ohrozovaný každodenným bojom o prežitie a zaobstaranie si potravy. Všetci vieme ako sa vyrába benzín, ale ako by si zabezpečil jeho výrobu keby na území veľkom ako Slovensko žilo cca 100 ľudí?
Inak veľmi zaujímavá téma, ktorá ma tiež zaujíma. Myslím, že to bolo rozpracované v románoch Tma a Den Trifidú do istej miery, ale tam vždy aspoň nejaký ľudia prežívali.
Inak myslím, že netreba chodiť ďaleko, vo svete máme veľmi veľa opustených miest..
http://cestovanie.sme.sk/c/6017709/ako- ... a-ine.html
Čo sa týka psov: plemená trpia dedičnými chorobami a všeobecne sa dožívajú kratšieho veku, ale to by sa relatívne rýchlo vyriešilo vzájomným krížením. Postupne by sa všetky psy začali na seba podobať. To je tiež len teória, ale ja tomu verím, že možno po pár 100 rokoch by sme uvideli aj "skutočného" psa. Asi by nebol veľmi veľký
Podľa mňa by to bola dosť aj ekokatastrofa, predsa len mnohé látky by sa bez údržby dostali zo skladísk rýchlo von.... Nezastavil by to ani betón (zvetrávanie) ani železo (korózia).
Mňa skôr zaujíma ako by to vyzeralo po katastrofe, kde by celkovo prežilo možno pár 1000 ľudí na celom svete. Podľa mňa by sme si v priebehu možno 3-4 storočí relatívne zrýchlene prešli celým vývojom spoločnosti od prvotnopospolných "lovcov a zberačov" (1. generácia preživších po katastrofe by žila z toho čo nájdu), postupne by sme sa dostali rýchlo niekam na úroveň stredoveku. Ľudia by nemuseli veci znova objavovať, ale pri scenári 4.-5 generácie aj keď máš knihu ako vyrobiť penicilín, nemusí to byť také jednoduché pre tak málo ľudí, ktorí by boli navyše ohrozovaný každodenným bojom o prežitie a zaobstaranie si potravy. Všetci vieme ako sa vyrába benzín, ale ako by si zabezpečil jeho výrobu keby na území veľkom ako Slovensko žilo cca 100 ľudí?
-
Hotwire
Addict
begbee keby bola taka minimalna hustota zaludnenia tak by onedlho neostali ziadni ludia lebo 100 ludi na uzemi velkom ako SR, to by sa vzajomne asi ani nenasli 
Ale našli neboj 
Kam by si išiel keby si vedel, že si možno jeden z posledných ľudí na zemi. No ja by som sa vybral asi niekam kam mám najväčšiu možnosť prežitia. Takže asi by som nezostal v Prievidzi (...najväčšia diera je Prievidzáááá
), ale pekne by som sa vybral rabovať sklady a obchody do Bratislavy a potom asi smerom ďalej na západ.
Myslíš, že som jediný čo by tak uvažoval?
Kam by si išiel keby si vedel, že si možno jeden z posledných ľudí na zemi. No ja by som sa vybral asi niekam kam mám najväčšiu možnosť prežitia. Takže asi by som nezostal v Prievidzi (...najväčšia diera je Prievidzáááá
Myslíš, že som jediný čo by tak uvažoval?
-
Hotwire
Addict
no sanca vzdy je ale to by musela byt riadna nahoda...napr ze jeden by vysielal furt ale to by aj zvysni museli mat vysielacky aby to zachytili, alebo ja neviem, robit kilometer vysoku vatru alebo co....lebo fakt mysliet si ze len tak na seba nahodou narazia je dost pritiahnute za vlasy 
Inak vravím, až kruto realisticky to zobrazuje Neff v knihe Tma. Tiež rátal so zgrupovaním ľudí v mestách až tuším v ČR po 3 rokoch od katastrofy fungovala Praha, kde bojovali povstalci s vládou o moc a tuším ešte spomínal jedno centrum moci... Nepamätám už úplne presne, ale z tej knihy som bol unesený. Veľmi realisticky to popisuje. V zásade nesúhlasím s ním iba v jednom bode a to, že štátna moc a morálka ľudí by sa rozpadla prakticky za dva dni ako to zobrazuje on.
-
Hotwire
Addict
ked hovoris zeby tu ostalo 100 ludi tak by tu asi ziadna statna moc nebola, ci myslis ze jeden z prezivsich by bol Gasparovic a ostatni by furt museli posluchat jeho prikazy?
...a moralka, to nikto nevie, zavisi od situacie aka by bola...keby budovy ostali neposkodene ze boli by bol dostatok jedla v obchodoch, tak par rokov by to bolo vpohode to hej, ale predstav si zeby bolo vsetko znicene, zrovnane so zemou, takze by to bol prakticky boj o prezitie a neustale zhananie potravy, tak si viem predstavit ze niektori ludia by boli v tomto ohlade bezohladni
SchYzo hlavne by to musela byt zena 
100 prezivsich z toho 50 politikov, 49 uradnikov a jeden ktory by makal
K teme: podla mna keby prezilo x ludi prezili by v skupinach a zacalo by sa prakticky od 0 a postupne by sa naucili ako efektivne spracovat okolie a postupne by sa vyvyjali (samozrejme omnoho rychlejsie) a postupne by sa jednotlive kmene nasli a spojili
K teme: podla mna keby prezilo x ludi prezili by v skupinach a zacalo by sa prakticky od 0 a postupne by sa naucili ako efektivne spracovat okolie a postupne by sa vyvyjali (samozrejme omnoho rychlejsie) a postupne by sa jednotlive kmene nasli a spojili
pred par tyzdnami som videl na YT video, ako by to vyzeralo, keby prezilo 100 ludi, taka percentualna statistika, no uz sa mi to nepodarilo vygooglit...