- internaty (zevraj su v Brne drahsie ale lepsie vybavene) - je ich dost pre studentov?
- notebook - vyuzivate ho pri pisani poznamok, programovani atd?
- su tam aj "exotickejsie" predmety ako napr. robotika, programovanie/teoria AI, atd?
- da sa zmenit sudijny odbor/predmety?
- zrejme nebude az taky velky problem s cestinou kedze sme uz truchu zvyknuti ze?
- maju tam skoly jedalne podobne ako u nas?
Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Caute, takze uz som v maturitnom rocniku, tak rozmyslam kam ist studovat informatiku, zatial to vypada ma FI MUNI. Plan B su VUT a Univerzita Komenskeho. Par informacii uz mam. Chcem sa opytat hlavne na:
-
mirak2
Hardcore addict
notebook ti nikdy nebude sluzit na poznamky, strasny odtahovac pozornosti
a AI mas vsade, hovori sa tomu neuronove siete, neviem ale ci sa s tym dostanes do kontaktu na bc studiu, mozno s uvodom alebo zakladmi...na vsetkych skolach mas niekolko povinnych predmetov, ktore musis absolvovat a potom predmety volitelne, teda nie je uplne pevny rozvrh. aj ked v prvaku este asi bude. k intrakom a jedalnam, co su urcite dolezite veci na rozhodovanie (skoda, ze sa nepytas aj na blizke krcmy pri intrakoch a skole) sa vyjadri niekto kompetentnejsi, co tam aj studuje 
-
zeto750
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Re: Aka vysoka skola ?
diki, ja som tiez AI a dnes je uz vsetko ako ma aj ked cvika mi tam chybaju tiez, uvidime ako to dopadne..Nie, ja tam mam uplne to iste, len v aise este nemam cvika. AI
Inak niekto zo starsich popripade hocikto, nemate skusenosti zo zmenou cvika? napriklad mam v pondelok jedno cvicenie ale evyhovuje mi kvoli istym veciam da sa t nejako po dohode zmenit?
thx
intrákov je dosť. na VUT sa dostaneš v pohode, na MUNI neviem ako, je to trochu horšie. ale inak pravda - žijeme tu drahšie, ale lepšie. plesnivé steny a ploštice tu nemámeSpixy napísal:Caute, takze uz som v maturitnom rocniku, tak rozmyslam kam ist studovat informatiku, zatial to vypada ma FI MUNI. Plan B su VUT a Univerzita Komenskeho. Par informacii uz mam. Chcem sa opytat hlavne na:
- internaty (zevraj su v Brne drahsie ale lepsie vybavene) - je ich dost pre studentov?
- su tam aj "exotickejsie" predmety ako napr. robotika, programovanie/teoria AI, atd?
- da sa zmenit sudijny odbor/predmety?
- zrejme nebude az taky velky problem s cestinou kedze sme uz truchu zvyknuti ze?
- maju tam skoly jedalne podobne ako u nas?
s češtinou nie je problém, ale slovákov je tu na hromady. jedálne sú, pri každých intrákoch a na každej fakulte aspoň jedna. platí pre VUT. neštudujem IT, k ostatnému sa zas niekto vyjadrí
samozrejme ze ano, ak chces ist na inf, tak nb budes potrebovat na 100%. na cviceniach sice pc su, ale vacsina roboty ta caka aj tak na intraku a nb je urcite lepsie riesenie ako pc. a este jedna rada ku kupe: nekupuj si nb s uhloprieckou vacsou ako 15", ak sa ti to zda malo, tak si radsej prikup na intrak monitor.Spixy napísal:
Vzhľadom na to že stále beriem ako primárnu možnosť Brno, tiež tak ako tuto kolega hore FI MUNI a potom VUT, ako je to s maturou z matiky? Moc sa na ňu nechystám, asi som nejaký divný... Je tam matika treba? Alebo je lepšie si ju dať a ak príde oznámenie o prijatí tak proste si ju zrušiť?
No myslím, že FI MUNI je na matiku dosť zameraná fakulta, takže ak sa nechystáš z nej maturovať, tak neviem, či je to najsprávnejšia voľba. Zato na FIT VUT pre mňa matiky boli hádam najjednoduchšie predmety a najľahšie sa mi učili. Tu sú najťažšie programátorské predmety, takže z toho posúď, či je to pre Teba výhoda alebo nevýhoda...
ok díky, este mam teda skor taku teoreticku otazku - mozem byt na intraku, ktory patri VUT ked studujem na MUNI?
mirak2: nevadi asi to risknem
a no vidis mas pravdu zabudol som na krcmy (a nejake bufety)
M142: nieco taketo teda moze byt ze? (Inak neviem si predstavit pouzivat NB s externym monitorom, jedine ak sa displej da sklopit na 180° aby nezavazal.)
MrGizmof: matika k programovaniu patri, neviem ako je to, ak chceš študovať napr. hardware alebo siete ale tam je asi obmedzená
mirak2: nevadi asi to risknem
M142: nieco taketo teda moze byt ze? (Inak neviem si predstavit pouzivat NB s externym monitorom, jedine ak sa displej da sklopit na 180° aby nezavazal.)
MrGizmof: matika k programovaniu patri, neviem ako je to, ak chceš študovať napr. hardware alebo siete ale tam je asi obmedzená
nieco take ako externa mys a klavesnica ti nic nehovori? ked si kupis riesenie typu logitech unifying, mozes ich dokonca napojit len na jeden prijimac velky asi centimeter a zabudnut nan. nic lepsie nepoznam 
Chcel by som sa spytat chodi tu niekto do katedry historie? 
No do katedry histórie priamo ešte nechodím, ale na históriu áno.
Ešte mám jednu otázku: čo je to stupeň štúdia na VŠ? Je tam napísané len 1,2 a 3.

aha díky
na tej stránke som bol len som nevšimol tie podnadpisy
Takže znamená to, že čím vyšší stupeň, tým náročnejšie štúdium ale lepšia príprava na prácu nie?
Takže znamená to, že čím vyšší stupeň, tým náročnejšie štúdium ale lepšia príprava na prácu nie?
1. Stupen- Bc.
2. Stupen- Ing/Mgr/Par doktorov po rigoroznych skuskach.
3. Stupen- Doktori teologie, umenia, lekari.
Ak chces mat lepsi titul, musis sa presekat vsetkymi stupnami. Jasne, ze kazdym stupnom je to tazsie. Snad by si nechcel, aby Ta raz operoval chirurg, ktory to sfukol za 2 roky skoly+rok praxe....
2. Stupen- Ing/Mgr/Par doktorov po rigoroznych skuskach.
3. Stupen- Doktori teologie, umenia, lekari.
Ak chces mat lepsi titul, musis sa presekat vsetkymi stupnami. Jasne, ze kazdym stupnom je to tazsie. Snad by si nechcel, aby Ta raz operoval chirurg, ktory to sfukol za 2 roky skoly+rok praxe....
-
master23
Light Professional
http://www.absolventi.iedu.sk/
tu mate zaujimavu stranku na porovnanie platov ci uz skol alebo fakult samostatne.
tu mate zaujimavu stranku na porovnanie platov ci uz skol alebo fakult samostatne.
-
rockonhustla
Light Star
Ake je podla teba uplatnenie z City? Myslim ked nemas pri skole ani prax, lebo iba vtedy sa ukaze aka je hodnota studia na skole. Sukromne skoly mi pridu lepsi vyber ako statne, lebo mas na nich zapadny system, lepsich profakov co sa tyka pristupu k studentom a viac casu venovat sa aj inym veciam, ale aj tak by ma zaujimalo, ci ti nieco aj to studium da take co je zaujimave pre firmy.Ing. FijoK napísal:Hovorim o CityU...
A vsetko je velmi siroky pojem, pretoze studium na VSM/CityU je uplne rozdielne od toho na statnych skolach. Zakladnym rozdielom je, ze akademicky rok netvoria semestre, ale 10 tyzdnove trimestre a v kazdom trimestri mas len 4 predmety, takze toho nemas vela naraz na skuskach a da sa to casovo ovela pohodlnejsie zvladat. Kedze ide o sukromnu skolu, je tam aj iny pristup ku studentom, vyucujuci su ochotni poradit pri pracach, kedze nas v triedach na prednaskach nie je 200, ale okolo 20, prednasky su casto tvorene formou diskusie a nie monotonneho rozpravania vyucujuceho. Neviem, co by si chcel presnejsie vediet, lebo je to tam fakt o dost odlisne... Ja som velmi spokojny a urcite by som nemenil.
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2011, 11:44)
Pred 1 rokom som tam skoncil bakalara a potom som odisiel, nemalo to vyznam tam studovat podla mojho nazoru a vidim ze to bolo spravne.master23 napísal:just out of curiosity, je tu nieto este z VSE okrem faba?
Pripravu na pracu ti zaruci kvalitna skola co ma vysoky ranking, dobru povest a studium na vysokej urovni a nie stupen studia.Spixy napísal:aha díkyna tej stránke som bol len som nevšimol tie podnadpisy
![]()
zacinam uvazovat o tejto skole http://www.unob.cz/studium/Stranky/info ... ni_uo.aspx ale neviem ci je to aj na slovensku
nebudes potom nahodou clenom Armady CR? ak hej, tak by som si zacal vybavovat u prezidenta vynimku
-
master23
Light Professional
ludia, viem, ze je to OT. ale tyka sa to cestovania na VS, a nehcem koli tomu zakladat novu temu.
ked idem busom student agency, staci mi len rezervacny kod?
// uz viem, staci
ked idem busom student agency, staci mi len rezervacny kod?
// uz viem, staci