AMD 6990
AMD 6990
Ahojte, práve som od kamaráta dostal ponuku na kúpu jeho čerstvo vyreklamovanej(nový kus) SAPPHIRE Radeon HD 6990 4GB, normálne v záruke.Cena je taktiež super a za cenu 480eur je to bezkonkurenčné.Pýtam sa teda je to dobrá kúpa?Viem, že je trošku hlučnejšia, ale mne to ani velmi nevadi...Do Fractalu R3 sa asi nezmestí, tak sa pýtam či CM HAF 922 bude dobrá?
A bude stacit 750w zdroj?CPU i5 2500k.
A bude stacit 750w zdroj?CPU i5 2500k.
Re: AMD 6990
Zbytočné 4gb a ta cena je dosť si kup račej 1gb alebo nvidia 560
Tebe možno stačí,mne nie;-
cena je určite výborná no neviem 1-2gb iti postači
Ja už som rohodnutý, sa len pýtam či sa do Hafu bude zmestit....
-
MichalkoOo
Zablokovaný
zmestí
Neboj PC to utiahne a len tak mimochodom, prečo ho odhovárate? Keď ma peniaze tak nech zobere, keby som mal voľne peniaze tiež by som neváhal 
Ešte je tu varianta LanCool K-9X alebo K62, ktoré budú kvalitou asi lepšie.Do tých sa to zmestí?MichalkoOo napísal:zmestí
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
K62. Ale tú 6990ku veľmi rýchlo oľutuješ..... To už radšej pohľadaj 2x GTX 580 alebo Asus Mars II (I keď to delo je nechutne predražené).
Prečo by som ju mal olutovať.Možem kupiť buď to, alebo GTX580 z obchodu.Nakolko je ta cena pre mna identicka, tak myslim, ze nie je ocom..Thommas napísal:K62. Ale tú 6990ku veľmi rýchlo oľutuješ..... To už radšej pohľadaj 2x GTX 580 alebo Asus Mars II (I keď to delo je nechutne predražené).
Lebo je to Ati/AMD, preto a ešte preto, lebo o rok dva nebude mať ani hodnotu a ani výkon....
Co je zle na Atinach.Ja na nich frcim odkedy mam PC a nikdy som nemal problem....Sapo napísal:Lebo je to Ati/AMD, preto a ešte preto, lebo o rok dva nebude mať ani hodnotu a ani výkon....
Náhoda, stačí si prelisotvať fóra.
zober ju, atiny su dobre
na 2x GTX 580 už nemá prcessor dostatočný keď je to len i5
-
Thommas
Addict
To si ale tresol..... Lebo podľa teba i7 2600K má o tak väčší herný výkon..... SOMARINA! . HT ti vo výkone nepomôže vôbec. Ak by bral povedzme 3x GTX580, tak by už trebalo uvažovať inak. Ale kto by už z normálnych ľudí bral dnes 3x GTX580 na hry, však?
možno tresol to hej aleaj tak nevieme aku ma aj dosku dak tak darmo sa tu bavi me o tom či vôbec sa oplatí 2x 580GTXThommas napísal:To si ale tresol..... Lebo podľa teba i7 2600K má o tak väčší herný výkon..... SOMARINA! . HT ti vo výkone nepomôže vôbec. Ak by bral povedzme 3x GTX580, tak by už trebalo uvažovať inak. Ale kto by už z normálnych ľudí bral dnes 3x GTX580 na hry, však?
Pokial viem tak amd/ati su na tom na poli grafickych kariet tak ako je intel v cpu v sfere high end, tak kto spi v minulosti nech spi, ale neviem o tom, zeby zase v gpu udavala ton nvidia. Radeon rulez! 
-
Thommas
Addict
AMD robí dobré karty, o tom niet pochýb. Lenže drivermi všetko poserú. Časom sa všetko snažia opraviť, ref. chladiče sú hlučné a nechladia poriadne + nedomyslia výrobcovia pomerne často PCB. nVidia dáva všeliaké pofidérne frekvencie, občas tiež nedomyslia PCB ale drivery majú vo väčšine aspoň schopné. GPU v NTB robia obaja v dnešnej dobe na jedno kopyto. Hlave po 2-3 rokoch sa veľmi často stáva, že ak sa NTB napojí na TV cez HDMI alebo DVI, tak karta to už nemusí rozchodiť. V NTB by si mohli poriadne rozmyslieť výrobcovia chladenie VRM, pretože to je najčastejší dôvod kremíkového neba kariet. GPU v NTB zvykne hlavne posrať Dell, HP a Acer, Asus nechlaí VRM a potom karty kockujú a čiarkujú, Sony len zriedka odchádza karta, ale ak odíde tak naraz berie veľmi veľa vecí. Ale už som mimo témy. 6990 neodporúčam brať z jednoduchých dôvodov:
- žiadne poriadne vzduchové chladenie
- otrasné drivery (aj nV)
- obrovská spotreba
- veľká a ťažká je tá karta
- neznesiteľný hluk
- žiadne poriadne vzduchové chladenie
- otrasné drivery (aj nV)
- obrovská spotreba
- veľká a ťažká je tá karta
- neznesiteľný hluk
Ale za 480?Kebyze ju nezoberiem, tak beriem GTX 580 za +- rovnaku cenu.A AMD je podstatne vykonnejsia