Problém so zvukovým zariadením

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Problém so zvukovým zariadením

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Zdar.
Mam malý problém (opäť).
Po poriadku. Umrel mi HDD (seagate sata II), tak som teda kúpil nový disk (WD sata II samozrejme). Nainštaloval som Windows (Vista, mam original licenciu, preto práve Vistu) a zistil som nepeknú vec, konkrétne dve, ale jednu som už vyriešil (len dôvod nepoznám).
Zvuková karta Realtek HD Audio (Realtek ALC660 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller PCI, keď pomôže).
K problému. Keď sa snažím dostať do nastavení zvuku, tak mi vybehne, "Problém so zvukovým zariadením" "Systém zistil, že zvukové rozšírenia pre nasledujúce zariadenie spôsobujú problémy, chcete zakázať rozšírenie ovládačov?" OK, vypnem to, hláška sa stratí, no nemôžem používať nastavenia RTL HD Audio (equalizer, nastavenie prostredia a pod.). Nikdy pred tým (keď som mal starý disk) som taký problém nemal. Nechce sa mi veriť, že to súvisí s diskom, aj keď druhý problém:
Nainštaloval som aplikáciu "Intel Matrix Storage Manager" a ten spôsoboval, že odišla cela "catdb" databáza v system32. Na čo presne slúži neviem, ale na betón to ma niečo minimálne s inštaláciou aktualizácií, lebo mi to stále pyskovalo a v Správcovi udalostí bolo kvôli tomu červené more, samá chyba. Odinštaloval som IMSM a problém sa vyriešil.
Takže, nevie niekto poradiť, čo sa deje s tým zvukovým ovládačom, a akú súvislosť ma ten môj druhý problém s diskom? Prečo v súvislosti IMSM a WD Disk odišla vo WINe databáza?

Ďakujem za pomoc

P.S.
Rovnaké problémy aj na Viste aj na Seven, skúšal som nakoniec obidva.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém so zvukovým zariadením

Príspevok od používateľa Thommas »

Sprostý driver, vráť sa o generáciu späť.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Nemôže to byť ovládačom, pretože na Viste som použil presne rovnaký ako vždy pred tým, z inštalačného CD a tie ovládače majú nejaké 3 roky. Práve jedine čo som skúšal nové, je update a nič sa nezmenilo.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Napísať odpoveď