RAM do Eee PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
sten32
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

RAM do Eee PC

Príspevok od používateľa sten32 »

Čaute, chcem si kúpiť 2GB Ramku do môjho netbooku Asus Eee PC 1000HD ale niesom si istý akú kúpiť.
Viem že tam treba zhruba niečo takéto "200 Pin-DDR2 SO Dimm DDR2 667 PC2 (5300)" ale to mi nie celkom pomohlo lebo neviem podla čoho sa to presne určuje... A ešte niečo, ked tú RAM tam vložím, treba ešte niečo nastavovať? Vdaka :)

EDIT: Zabudol som dodať link či náhodou bude táto RAMka pasovať...? http://www.alza.sk/operacni-pamet-so-di ... d83933.htm
schifo
Medium Expert
Medium Expert

Re: RAM do Eee PC

Príspevok od používateľa schifo »

Rozober netbook ..a vyber ramku.. Na nej by mali byť udaje aka to je ... Hlavne je aby si kupil tu ktora je DDR2 alebo DDR3... Tam sa to líši vlastne v počte pinov, ktoré maju a podla umiestnenia toho stredového výrezu, aby ti to pasovalo do zbernice. To aky ma takt ti može byť jedno ..minimalne by mala mať však takt taky ako bola pôvodná ramka, čo by malo byť na nej tiež nalepené. Pretože aj keby si kupil ramku s iným taktom tak doska si prisposobi tak na potrebný.
:arrow: Dôležité je však to aby ti doska čo je v netbooku podporovala 2 GB ram. Napríklad čo mám ja netbook tak ja tam viac ako 1GB ram nenarvem, pretože doska si s tým nevie poradiť. Pokiaľ budeš objednávať z internetového obchodu tak tam nie je problém to do 7 dní vrátiť bez udania dôvodu.
:arrow: Ak vymeníš ramku tak žiadne ine nastavenia nie sú potrebné, pretože systém automaticky zistí pri bootovani aká ramka tam je vložená.
sten32
Medium Star
Medium Star

Vdaka, malo by to zvládnuť 2GB aspon čo som pozeral tak veľa ludí takto upgradovalo tento book. A rozoberal som ho ale videl som tam iba čísla a nič z čoho by som bol múdry ale pozriem sa znova, možno som niečo prehliadol. Tak ešte raz Dakujem :)
JXP
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JXP »

pripadne program everest / po novom AIDA64 by mohol pomoct ;)
ta ramka co si hore postol by mala podla toho co pises pasovat
sten32
Medium Star
Medium Star

No podla všetkého hej, bude to pasovať. A značku odporúčaťe akú?
JXP
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JXP »

corsair (ako znacka) je v pohode
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Aj Kingston, prípadne A-Data, Patriot. Zeppelinom sa vyhni.
Napísať odpoveď