Pri štarte PC obrazovka nenabehne
-
Renfielder
Amateur
Pri štarte PC obrazovka nenabehne
Zdravím, mám nasledovný problém.
Po dlhšej dobe som sa rozhodol svoje PC vyčistiť od prachu. Vybral som všetky komponenty. Grafickú kartu, CPU - oddelil som od chladiča dal novú teplovodivú pastu, vybral som RAM. Po opätovnom zapnutí sa všetko roztočilo (FAN-s) akurát obrazovka je čierna a svieti oranžová kontrolka. Nič sa nenačítava len počuť hukot ventilátorov. Tak som pomikal VGA, zatlačil na CPU a po 1/2 hodine trápenia opäť nabehlo. Stalo sa to aj keď som len PC premiestnil a nerozoberal. Obávam sa, že každú chvíľu mi odíde MB. Prosím napíšte či moje obavy sú na mieste.
MB : Gigabyte GA-M56S-S3
CPU : AMD Athlon e4850
RAM : Kingston 2 GB 800 Mhz
VGA : Nvidia GeForce 8500 GT
Zdroj : 400 WATT
Po dlhšej dobe som sa rozhodol svoje PC vyčistiť od prachu. Vybral som všetky komponenty. Grafickú kartu, CPU - oddelil som od chladiča dal novú teplovodivú pastu, vybral som RAM. Po opätovnom zapnutí sa všetko roztočilo (FAN-s) akurát obrazovka je čierna a svieti oranžová kontrolka. Nič sa nenačítava len počuť hukot ventilátorov. Tak som pomikal VGA, zatlačil na CPU a po 1/2 hodine trápenia opäť nabehlo. Stalo sa to aj keď som len PC premiestnil a nerozoberal. Obávam sa, že každú chvíľu mi odíde MB. Prosím napíšte či moje obavy sú na mieste.
MB : Gigabyte GA-M56S-S3
CPU : AMD Athlon e4850
RAM : Kingston 2 GB 800 Mhz
VGA : Nvidia GeForce 8500 GT
Zdroj : 400 WATT
Re: Pri štarte PC obrazovka nenabehne
hmmm, A kolko rokov majú tie komponenty? 
-
Renfielder
Amateur
PC som si poskladal v roku 2008....avšak doska má rok výroby 2007, vlastne aj ostatné komponenty.
Komponenty to nie sú až také staré, na to sa netreba pýtať, nemyslím si, že by ti malo niečo odísť, neviem prečo si myslíš, že zrovna základovka. Počítač nabehol, keď si pozatláčal/pohýbal s komponentami, keď si PC preniesol, znova nešiel, z toho mi vyplýva, že nejaká súčiastka je slabo zapojená, alebo moc labilná. Neviem, či je to pravda, ale jeden človek čo pracoval s elektronikou hovoril, že napríklad ak sa prenáša televízor, z obchodu domov, tak po prenose je dobré ho položiť a nechať na chvílku nech sa stabilizuje, aj keď ty si asi preniesol počítač iba kúsok, skús to ešte raz poriadne skontrolovať a uvidíš či bude problém.
Uz som sa zlakol ze budem muset pisat navod ako to opravit v BIOS-e. 
ale ked sa to opravilo uz aj fyzicky tak som rad ze to neni problem psychicky

Ale inak myslim si ze to sa obcas stane to zas ne vis.Ja mam starsi komp len
grafiku z r.2009.
ale ked sa to opravilo uz aj fyzicky tak som rad ze to neni problem psychicky
Ale inak myslim si ze to sa obcas stane to zas ne vis.Ja mam starsi komp len
grafiku z r.2009.
-
Renfielder
Amateur
Jackoff8 - myslím, že máš pravdu, niektorý komponent je labilný. Nedávno som menil RAM a zas sa nenaštaroval. Myslím že to bude v socket-e.......vybral som CPU odstránil pastu, vložil naspäť dal som aj novú pastu a všetko je zas OK.....predtým zrejme tiež pomohlo opätovné nasadenie CPU
ahojte.mam velmi podobny problem.pc mi absolutne nenabehne po spusteni.do monitora,akoby ani nesiel ziadny signal.ventilator na procesore sa kruti ako o zivot a nic,ale absolutne nic nenabehne.vobec sa nespusta ani bios.poskusal som uz asi vsetko mozne(pocistil,podotlacal atd..)dokonca som vymenil aj procesor v nadeji,ze to pomoze(zbytocna investicia)nic sa nezmenilo.skusal som aj jumper aj bateriu.bezvysledne.mohol by byt odpaleny HD?grafika je integrovana... http://www.cradeal.com/index.php?main_p ... cts_id=197 pls poradte niekto.dakujem vsetkym.windows 7 64bit (stiahnuty)
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Skús ešte vymeniť RAM a PSU, ale vidím to na MB.
-
Renfielder
Amateur
No u mňa to bude poškodený socket. Dávnejšie som čistil PC a ako som chcel dať dole chladič z CPU (bol prilepený) aj ja som len ťahal a vytrhol som ho aj z procesorom so zatvoreným socketom. Pini ostali namieste všetky, ale zrejme matičnej doske to dobre nepadlo.
-
Renfielder
Amateur
Asi troch som, ale ako píšem, funguje si doska ďalej 
-
mato951
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja som mal tento isty probelm cca 2tyzdne dozadu a viete čo to bolo? Bol to zdroj jednemu chlapikovy som to zaniesol a hovoril niečo o tom že nedavalo tomu 12V či niečo také vymenil zdroj a všetko šlape ako nové.
-
Renfielder
Amateur
Mato951 mal pravdu. Bol to asi zdroj. Vymenil som starý neznačkový 400W za Corsair VX450W a PC možem pohadzovat dolava, doprava a všetko pekne fičí.