graficka karta
Re: graficka karta
Absolútny omyl.
AMD je lepšia asi o 15-20%. A prečo je to tak?
Ide to jadro (čip) grafiky. To jadro obsahuje ďalšie ako keby "podkategórie" a v tých sa nachádza veľa iných vecí ktoré rozhodujú o výkone grafiky.
Zbernica. priepustnosť, shader procesory, cuda procesory, ROPs jednotky, a iné. Tieto menovné veci robia výkon grafiky a nie frekvencia. Frekvenciu môžeš porovnávať LEN pri dvoch rovnakých grafických kartách. Vtedy sa dá určiť ktorá grafika je lepšia.
Podobné "pravidlo" platí aj pri procesoroch.
Prečo je INTEL Core i3-2105 s frekvenciu 3.1GHz výkonnejší (a to o dosť) ako AMD Athlon II X2 265 s frekvenciou 3.3GHz?
Odpoveď je jednoduchá. Technológia.
Ide to jadro (čip) grafiky. To jadro obsahuje ďalšie ako keby "podkategórie" a v tých sa nachádza veľa iných vecí ktoré rozhodujú o výkone grafiky.
Zbernica. priepustnosť, shader procesory, cuda procesory, ROPs jednotky, a iné. Tieto menovné veci robia výkon grafiky a nie frekvencia. Frekvenciu môžeš porovnávať LEN pri dvoch rovnakých grafických kartách. Vtedy sa dá určiť ktorá grafika je lepšia.
Prečo je INTEL Core i3-2105 s frekvenciu 3.1GHz výkonnejší (a to o dosť) ako AMD Athlon II X2 265 s frekvenciou 3.3GHz?
Ja velmi dobre viem ale pozri sa na frekvencie tejto KONKRETNEJ ATI-ny! a potom usudzuj.Sapo napísal:Absolútny omyl.
To mas to iste preco je kamaratova Intel Core 2 Duo 2.6Ghz lepsia ako kamaratova AMD Athlon II X3 2.2Ghz.
Ale pozri sa tato NVIDIA konkretna je odost lepsia
Vieš o tom veľké prd.
Asi nerozumieš čo som nepísal, ale jednoduchšie sa to vysvetliť už nedá.
Ako potom vysvetlíš túto recenziu?
http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha ... iew-6.html
Keby len túto, ale aj mnoho iných. Toto bola prvá čo som našiel na googly. Zamysli sa a daj pádny argument.
EDIT: Ďalšia vec, prečo je potom ATi o 30€ drahšia keď nVidia je podľa teba výkonnejšia. Nepísal si náhodou nedávno, že Ati má nižšie ceny? Kakáš si do huby vieš o tom?
Keby len túto, ale aj mnoho iných. Toto bola prvá čo som našiel na googly. Zamysli sa a daj pádny argument.
EDIT: Ďalšia vec, prečo je potom ATi o 30€ drahšia keď nVidia je podľa teba výkonnejšia. Nepísal si náhodou nedávno, že Ati má nižšie ceny? Kakáš si do huby vieš o tom?
ATI je lepsia kazdopadne neviem co mi to tu vykladasSapo napísal:Vieš o tom veľké prd.
Problematika je v tom ze podla toho co tam oni napisali ako predajna na tie dve grafiky tak je NVIDIA lepsia.
Pozeram co pise obchod a nie co pise svet
kamennu predajnu a keby daco tak s reklamaciou neni problem. Ja som bol vzdy fanusik NVIDIE ale ATI ma
proste bozske grafiky neviem ako ti to mam vysvetlit.Nvidia ma zase aspon pre mna lahsie upgrade na
nove drivery. V tom ATI Catalyst sa nevyznam
-
MichalkoOo
Zablokovaný
OT:
Skús túto grafiku. Bezkonkurenčná cena. http://pc.bazos.sk/inzerat/10464920/Pre ... balena.php
Skús túto grafiku. Bezkonkurenčná cena. http://pc.bazos.sk/inzerat/10464920/Pre ... balena.php
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
cergina:
Trepeš. Proste kukáš len čísla, aj to nesprávne. Frekvencia nerozhoduje (takmer) vôbec, ide o výrobnú technológiu. So Sapom sa neoplatí hádať, vie o tom oveľa viac ako ty. Proste sa prestaň hádať, uč sa a čítaj recenzie, novinky. Ak nie, tak už neraď. Kvôli tebe mi prechádza chuť niekomu poradiť, lebo automaticky tam napíšeš volovinu a už sa to aj zbytočne rozoberá, ty pokračuješ svoju tvrdohlavosť a je potom zbytočne veľké množstvo bezvýznamných postov.
Trepeš. Proste kukáš len čísla, aj to nesprávne. Frekvencia nerozhoduje (takmer) vôbec, ide o výrobnú technológiu. So Sapom sa neoplatí hádať, vie o tom oveľa viac ako ty. Proste sa prestaň hádať, uč sa a čítaj recenzie, novinky. Ak nie, tak už neraď. Kvôli tebe mi prechádza chuť niekomu poradiť, lebo automaticky tam napíšeš volovinu a už sa to aj zbytočne rozoberá, ty pokračuješ svoju tvrdohlavosť a je potom zbytočne veľké množstvo bezvýznamných postov.
vyrobnu technologiu tam nenapisali
citam recenzie a chapem ze ma nemate
v laske
ale nemusite mi davat karmu dole za to ze mi ide mafia 2 na najvyssom
na 23fps!!Dalej ste mi dali dolu karmu za to ze som napisal skusenost s Alzou a potom
uz nwm.Ja chapem ze rohoduje:
Ramka
DDR
Cache procesor
Core
Memory Clock
Shader Clock
Shader Version
Spotreba
chladic
vyrobna technologia
vyrobca
a mnoho ineho ale komu sa to chce za minutu vsetko kukat
citam recenzie a chapem ze ma nemate
v laske
na 23fps!!Dalej ste mi dali dolu karmu za to ze som napisal skusenost s Alzou a potom
uz nwm.Ja chapem ze rohoduje:
Ramka
DDR
Cache procesor
Core
Memory Clock
Shader Clock
Shader Version
Spotreba
chladic
vyrobna technologia
vyrobca
a mnoho ineho ale komu sa to chce za minutu vsetko kukat
-
MichalkoOo
Zablokovaný
sapo a thomas a ja a vlastne každý kto sa do toho aspoň trochu rozumie ti povie že napriklad 6950 rozbije GTX460 bez toho aby toto museli sledovať. Takže prosímťa nerad..
nejde o to aká je stará.. GTX480 pretaktovaná ju rozbije.. ty lama už prestaň priznajme si v tom NESCHOPNY
nejde o to aká je stará.. GTX480 pretaktovaná ju rozbije.. ty lama už prestaň priznajme si v tom NESCHOPNY
Neoplati sa mi koli vam dostat BAN chlapci takze
Ja sa budem len pytat,radit veci co viem na 100 percent
a dve veci co mam rozbabrane.
Ja sa budem len pytat,radit veci co viem na 100 percent
a dve veci co mam rozbabrane.
tak ten prcoak co som kupil je AMD Phennom 955 Black edition. na nete stoji tak isto takze ma neoklamal
lenze mam problem zapnem pc a ukazuje mi to iba 803 mhz.. nejake navrhy preco co s tym robit ??
-
MichalkoOo
Zablokovaný
setriaca funkcia. Volá sa Cool and Quite. Vypni si ju v BIOSE ak ju nechceš.
Keď nevyťažuješ procesor nejakou hrou alebo aj s niečím iným, tak sa automaticky zníži jeho frekvencia na spomínaných 800Mhz, Šetrí sa tým elektrika, automaticky sa znižuje voltáž procesora, teploty sú menšie, chladič sa nemusí toľko namáhať aby to uchladil. Tým pádom sa zvyšuje aj životnosť (aj keď len veľmi málo) procesora a chladiča.
V podstate to nevýhody nemá, pretože sa to deje automaticky a keď procesor zaťažíš, tak frekvencia automaticky stúpne bez toho aby si niečo vedel. (samozrejme pokiaľ si to nepozrieš v CPU-Z alebo v inom programe...)
Nevýhodu to môže mať akurát pri taktovaní. Tam sa to väčšinou zvykne vypínať, ale neviem prečo.
V podstate to nevýhody nemá, pretože sa to deje automaticky a keď procesor zaťažíš, tak frekvencia automaticky stúpne bez toho aby si niečo vedel. (samozrejme pokiaľ si to nepozrieš v CPU-Z alebo v inom programe...)
Nevýhodu to môže mať akurát pri taktovaní. Tam sa to väčšinou zvykne vypínať, ale neviem prečo.
ok tak diky.. neham to tak ak je to takto.. ja som bol len prekvapeny ked som to tam videl. taktovat ho urcite nemienim mozno casom takze to neham ako je. dik za radu. inac s tym procesorom ani som nepocitil zatial ze tam je nieco silensjie.. hra mi ide napr tak isto ako vtedy aj vsetko. tak dufam ze ked kupim grafiku pojde to normalne lebo teraz som na tom istom
cakal som viac od toho
a ten hluk. to sa neda porovnat iba to huci a vykon nikde sa mi zda
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 19:48)
sapo myslis ze to je tym cool and quit ?? ked to vypnem zapnem alebo neham automaticky stale mam vsade pisane 803 mhz... a pc sa mi zda pomaly.. nieje to ozaj iba 800mhz ??
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 19:48)
sapo myslis ze to je tym cool and quit ?? ked to vypnem zapnem alebo neham automaticky stale mam vsade pisane 803 mhz... a pc sa mi zda pomaly.. nieje to ozaj iba 800mhz ??
-
MichalkoOo
Zablokovaný
výkon je výborný a hučí preto lebo máš zlý chladič.. To nieje vada procesora. Hučal by ti aj 2600K za 270 eur s referenčným chladičom. Ano je to nim. Vypni to v biose ak ti to vadi..
tak v biose vypnute a nic.. stale u,kazuje 800. v evereste mi ukazalo 4x200(800)mhz. to by som povedal ze tym nieje. seka mi dokonca fifa 11 na najmensich detailoch a najmensom rozliseni. na starom procaku mi to slo na strendych detailoch paradne. takze niekde prooblem musi byt toto vykon urcite nieje ide mi vsetko pomasie a hrosie. kua
-
MichalkoOo
Zablokovaný
zdroj je dostatočný?
to ja neviem aky by mal byt. povedal mi ten chalan ze to utiahne v pohode. cosi som nasiel o biose alebo o nepodpore zakdladnej dosky... http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... =2&t=11857. ak budem musiet nieco kupovat tak toho chalana nakopem ked mi povedal ze mi to pojde v pohode kedze ja som chcel iny procak ...
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 20:37)
tak ostava mi vyskusat nieco porobit s biosom ale neviem ako sa to robi proadi niekto ?
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 20:37)
tak ostava mi vyskusat nieco porobit s biosom ale neviem ako sa to robi proadi niekto ?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
napíš kompletnú zostavu
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 21:31)
napíš kompletnú zostavu
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2011, 21:31)
napíš kompletnú zostavu
takze zmienovany procesor amd phenom2 x4 black edition 955, zakl. doska as rock n68-GS, graf. karta 8600 geforce, zdroj model LC-8500BTX max 500W