Ako som uz v prvom prispevku pisala, beriete to dako moc vaznejin napísal:Merco_: Nakhla je unwashed. Asi najrozšírenejší.
LoO: Používaš Nakhla overpack, alebo nakladáš klasicky? Aký setup používaš? Nakoľko kvôli Tebe som teraz práve spojazdnil svoju Aladin Nomad vs. tú čo má 6 dier, použitý setup sx vortex naložený Starbuzzom a 2x2 bambusáky. Na Aladine je Nammor a na tej druhej je Shecool Deluxe.... A Aladin vedie na plnej čiare.
Vodné fajky
Re: Vodne fajky
my, čo vodnicujeme 5 a viac rokov to berieme vážne a žiadne "proste si naložím kotlík, dám uhlík a idem" ..dobre naložiť vodnicu je alchýmia a treba to robiť s láskou...
za tie roky mi prešli rukami a pľúcami desiatky modelov vodníc a poviem ti asi toľko... na počte dierok nezáleží...
za tie roky mi prešli rukami a pľúcami desiatky modelov vodníc a poviem ti asi toľko... na počte dierok nezáleží...
v tomto ta nechapem...vyrastal som na nakhle ktoru uz samozrejme odsudzujem, ale tvrdit ze AF je silny je sialenostMerco_ napísal:Inak Fakher je tiež unwashed? šak je silný jak ...
-
Silmer
Darca
- Kontaktovať používateľa:
V tom to mas ale prave trocha pomylene, tu praveze skoro kazdy vie , ze na tych dierkach vobec ale vobec nezaleziAle aj tak si vzdy budem stat za tym, ze cim viac dierok tym lepsie fajcenie. Kto nevyskusal, nevie...
Tak buď už si zvyknutý ,alebo máš iný fakher ako my tuwladas napísal:v tomto ta nechapem...vyrastal som na nakhle ktoru uz samozrejme odsudzujem, ale tvrdit ze AF je silny je sialenost
Nefajcim 5 rokov ale fajcila som z low fajky, na Slovensku volana "topmark" (2 dierky) a z tej co mam doma, medena - 6 dierok a ja v tom fakt pocitujem velky rozdiel.
-
rufus59
Light Professional
Podľa mňa tie TOP Mark fajky na slovensku malé po 20 € asi veľmi kvalita nebude
Fajčila si z dvoch fajok a porovnávaš, myslím kus od veci

-
jin
VIP
Áno, berieme to vážne, nakoľko vieme, že je rozdiel nalátať plnú korunku tabaku systém "nech to je rýchlo za mnou" a iné dôkladne naložiť korunku správneho typu s ohľadom na konzistenciu tabaku, jeho vlastnosti a samozrejme správne zvoliť typ a množstvo uhlia. Ako povedal Maki je to alchýmia na ktorú treba cit.LoO napísal:Ako som uz v prvom prispevku pisala, beriete to dako moc vazneProste si nalozim plny kotlik, zapalim uhlik a fajcim. Ale aj tak si vzdy budem stat za tym, ze cim viac dierok tym lepsie fajcenie. Kto nevyskusal, nevie...
Mimochodom- Your argument is Invalid! Vyskúšal som si včera (to si asi prehliadla) dve fajky (6 vs. 2) a výsledok poznáš. Dokonca som potom naložil aj tú Kayu 330 (ktorá mala byť teoreticky víťazom na plnej čiare podľa teórie "čím viac priestoru tým menší odpor") a mala neporovnateľne slabší ťah, zlepšilo sa to len keď som na ňu hodil Nammor.
Z koľkých fajok si fajčila prosím? Z jednej? Tak to je teda smerodajné a môžeme na základe toho generalizovať.LoO napísal:Nefajcim 5 rokov ale fajcila som z low fajky, na Slovensku volana "topmark" (2 dierky) a z tej co mam doma, medena - 6 dierok a ja v tom fakt pocitujem velky rozdiel.
Mimochodom ku tej medi. Tie fajky sú monolitické, alebo majú len "medený" plášť a plechové jadro? Nakoľko dosť pochybujem nad použitím medi, ako jadra, nakoľko má vysokú tepelnú vodivosť a teploty vyššie, ako 400 celzia jej rozhodne nerobia dobre. Na Tvojom mieste by som skúsil spraviť menšiu biopsiu z tela aj plášťa. Nakoľko pokiaľ je z medi len plášť, tak Ti to je na dve veci.
Mala by si si nechat poradit, hlavne od ludi ako jin, maki a ini (spoznas uz len podla toho, co sem pisu, ze sa vyznaju), ktori ocivdne vedia o com pisu. Proste roky, skusenosti a (ako maki pise) laska, su pre spravny pozitok z dymky klucove
Ja mam zasebou uz tiez par rokov a suhlasim s vyjadreniami nadomnou.
Plechove jadro to urcite nie je, plech je lahky, tieto fajky vazia v pohode aj cez kilo, samozrejme bez vazy. A Jasty, co si mam nechat poradit od ludi co nefajcili z inej fajky ako plechovej? Co tam po skusenostiach 1 ci 5 rokov, ked material je ten isty...
Inak nefajcila som len z jednej fajky, napr. dnes sme na rybach mali 2 dierovu fajku, po par tahoch sme sa vykaslali na to, je to hrozne, neda sa to porovnat ani len so 4 dierami. A skusala som uz fajky ako su tie vase z plechu - horor, 2-dierova medena je na tom tak isto. Z inych fajok ako 4 a viac dierove uz nefajcim, to nie je relax pri fajke to je jak kopat jamu lopatou na marse.
Inak nefajcila som len z jednej fajky, napr. dnes sme na rybach mali 2 dierovu fajku, po par tahoch sme sa vykaslali na to, je to hrozne, neda sa to porovnat ani len so 4 dierami. A skusala som uz fajky ako su tie vase z plechu - horor, 2-dierova medena je na tom tak isto. Z inych fajok ako 4 a viac dierove uz nefajcim, to nie je relax pri fajke to je jak kopat jamu lopatou na marse.
pani, myslim ze dama je tvrdohlava a nema zmysel pokracovat v tejto teme, teda ja urcite nie 
zjedla mudrost celeho sveta
zjedla mudrost celeho sveta
ololol... a ja som ťahal z Meduse Mirage Grande (http://www.medusedesign.com/index.php/m ... ragegrande) a tá nemá diery žiadne a išla úplne parádne... ako je to možné? 
Maki to je nejaky plechovy smejd, daj s takym pokoj 
-
javatar
Hardcore addict
Ja uz mam pocit ze ide o trolla...
LoO:
existuje mnozstvo faktorov ktore ovplyvnuju hustotu dymu, jeho chut, ci priedusnost...
Co sa tyka anatomie fajky tak celkova priedusnost je determinovana miestom s najmensou priedusnostou - a to to je prave ta dlha rurka ktora ide hore od korunky az dole do vazy. Teda nejde o pocet dierok ale priemer "strednej rurky" (chystam sa spat a specificke vyrazy teraz googlit nebudem).
Material ako taky musi byt dost stabilny aby sa nevyparoval do dymu. V tomto mi pride plech vhodnejsi ale budiz. V kazdom pripade sa jedna o kovy teda vytvaraju prostredie pre prudenie plynov, nie do tych plynov zasahuju. Teda vplyv materialu na priedusnost nevidim nikde.
Pri fajceni ma ale najvacsi vplyv na priedusnost upevnenie alobalu a pocet dierok/ich velkost. Spominane nalozenie tabaku a samozrejme jeho konzistencia by som dal na cestne druhe miesto. A az na tretie miesto konstrukciu fajky a pouzitu tekutinu (ak samozrejme nepouzijes med).
PS: obrazky prosim davaj do prilohy (ale to by ti mal pripomenut jin).
LoO:
existuje mnozstvo faktorov ktore ovplyvnuju hustotu dymu, jeho chut, ci priedusnost...
Co sa tyka anatomie fajky tak celkova priedusnost je determinovana miestom s najmensou priedusnostou - a to to je prave ta dlha rurka ktora ide hore od korunky az dole do vazy. Teda nejde o pocet dierok ale priemer "strednej rurky" (chystam sa spat a specificke vyrazy teraz googlit nebudem).
Material ako taky musi byt dost stabilny aby sa nevyparoval do dymu. V tomto mi pride plech vhodnejsi ale budiz. V kazdom pripade sa jedna o kovy teda vytvaraju prostredie pre prudenie plynov, nie do tych plynov zasahuju. Teda vplyv materialu na priedusnost nevidim nikde.
Pri fajceni ma ale najvacsi vplyv na priedusnost upevnenie alobalu a pocet dierok/ich velkost. Spominane nalozenie tabaku a samozrejme jeho konzistencia by som dal na cestne druhe miesto. A az na tretie miesto konstrukciu fajky a pouzitu tekutinu (ak samozrejme nepouzijes med).
PS: obrazky prosim davaj do prilohy (ale to by ti mal pripomenut jin).
No dobre tak si myslite, clovek chcel len pomoct a ukazat nieco nove ale ako vidim "vsetku mudrost sveta" ste tu zjedli podaktori, co fakt vravia ze su majstri za to, ze fajcia dlhsie, ako keby kvalita fajky mala nieco spolocne s nakladanim... Pritom nikto z vas neskusal este inu fajku ako z plechu ci podomacky vyrobenu.
//Javatar a ako mi teda vysvetlis, ze 4 fajky s rovnakym priemerom "strednej rurky" a z kazdej sa fajcilo inak ale najlahsie z tej co mala 6 dierok?? Asi preto, ze cez 6 dierok ti prejde viac dymu ako cez 2...
//Javatar a ako mi teda vysvetlis, ze 4 fajky s rovnakym priemerom "strednej rurky" a z kazdej sa fajcilo inak ale najlahsie z tej co mala 6 dierok?? Asi preto, ze cez 6 dierok ti prejde viac dymu ako cez 2...
-
javatar
Hardcore addict
LoO: garantujem ti ze som skusal aj ine fajky ako je ta moja plechova (mam este 3 briarove, 1 z morskej peny a par z kukuricneho klasu
) a vplyv tych tvojich dierok na celkovu priedusnost som ti uz opisal
vies, mozes si tvrdit co chces ale v poste nad tvojim mas pekne opisane preco tie dierky rozhodujuci vplyv nemaju...
vies, mozes si tvrdit co chces ale v poste nad tvojim mas pekne opisane preco tie dierky rozhodujuci vplyv nemaju...
nezjednodusuj! Aka bola korunka? Ake uhliky? Aky alobal (kolko vrstiev, hrubka)? Ake dierkovanie? Nie je vsetko len o konstrukcii fajky....LoO napísal://Javatar a ako mi teda vysvetlis, ze 4 fajky s rovnakym priemerom "strednej rurky" a z kazdej sa fajcilo inak ale najlahsie z tej co mala 6 dierok?? Asi preto, ze cez 6 dierok ti prejde viac dymu ako cez 2...
LoO: inak keď sme pri tom... prečo nás tu poučuješ o vodniciach a nie si v kuchyni?...
- Prílohy
-
- BITCHGETBACK128435119792293750.jpg (22.78 KiB) 1094 zobrazení
To už je trošku prehnané ale 
LoO povedz mi či ty si normálna..fakt...ty si stále melieš to svoje dookola bez ohľadu na to, čo ti napísali ostatní užívatelia. Prečítaj si aspoň 10x všetky príspevky čo ti tu napísali skúsený vodnofajkári (od ktorých som sa i ja učil a môžem povedať že týto chalani naozaj vedia o čom hovoria) a hlavne si prečítaj JIN-ov prvý príspevok adresovaný tebe (áno to je ten taký dlhý príspevok ktorý si ani pravdepodobne nedočítala dokonca, pretože za ním zase nasledovala tá tvoja teória o 6 nefiltroch)
a na záver dodávam-> na počte dierok zospodu fajky nezáleží, na dorom ťahu fajky sa podiaľajú iné faktory (ako už spomínali: hadica, naloženie korunky, vnútorný priemer otvoru v tele fajky, počet dierok v alobale atď. )
a na záver dodávam-> na počte dierok zospodu fajky nezáleží, na dorom ťahu fajky sa podiaľajú iné faktory (ako už spomínali: hadica, naloženie korunky, vnútorný priemer otvoru v tele fajky, počet dierok v alobale atď. )
-
k0mk0
Amateur
pani múdra no
ja fajčím už nejaký čas, a nepovedal by som vôbec že záleží na počte dier ktoré sú vo fajke dole, najlepšie sa mi samozrejme fajčí cez 1 hadicovú fajku
a inak moja Kaya Libanon 54cm má zospodu 4 diery a napríklad Aladin Zebra L 69cm nemá ani jednu dieru, jedine ventil a ťahalo sa mi pomerne rovnako
zebra je z ocele a libanonka myslím že meď, niesom si istý.
btw Jin, kedy budete opäť objednávať z Nemecka ?
btw Jin, kedy budete opäť objednávať z Nemecka ?