Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
vďaka za kritiku (aj tebe jin), na tej druhej fotke sa mi tie stopy práveže páčia, ale to je asi vec vkusuGothaR napísal:Ano, skoda toho dymu za Migom, ale aj tak su vsetky fotky krasne, nemas ich viac v nejakej online galerii?
Obycajna fotka na ktorej je vidiet hlbka ostrosti. Rozmazane pozadie, zvyraznena postava, normalne farby, nic zaujimave. Okrem toho mohla mat postava cele ramena, nie odrezane v polovici a skoda, ze nema zaujimavejsi pohlad, grimasu alebo nieco zmysluplnejsie co by stalo za zdokumentovanie. Pre mne je to bezna fotka bez myslienky a nadychu, bez originality a takato fotka by ma neoslovila.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Spirite: Po doladeni farieb by to vyzeralo lepsie, okrem toho je lavy horny roh ztmaveny, takze by to chcelo orezat.
-
jin
VIP
Spirite: Okrem tej vinety, čo vypichol aj hojko mne osobne troška vadí aj príliš veľa prázdneho priestoru v hornej časti.
Dovolil som si ho mierne orezať - takto vo mne vytvára väčší impakt.
Dovolil som si ho mierne orezať - takto vo mne vytvára väčší impakt.
Moze byt
stale sa ucim a ten vinet mi tam nejako hodil fotak lebo v PS som nic take nepridaval... ale tak snad uz sa tuto zimu dopracujem k zrkadlu tak technicka kvalita nebude tak nahovno ako doteraz
Tak nejaké tie chabé pokusy o street photo a jednu "high speed"
kritika vysoko vítaná 
-
jin
VIP
iWin:
1. Fotografii chýba myšlienka. Kompozične ešte ako-tak ujde, no vadia mi prepaly.
2. Príliš podexponované a tiež postráda myšlienku. Ako sa tak na to pozriem, tak by som počkal, kým odíde ten chalan a vyčíhal tú babu za ním. Tie tiene sa mi javia zaujímavejšie.
3. V tomto myšlienku vidím, no to je zasa všetko. Ničím zaujímavé.
4. Zo street série asi najlepšia, škoda že Ti expozícia vyšla takto nešťastne. Pasažier zaniká.
5. Vyrovnať horizont, celú kompozíciu vycentrovať a posunúť nižšie - zámer vyšiel len na 75% - chcelo to možno tak o 1/100s skôr. Ale keep trying - takéto veci chcú trpezlivosť. A veľa prázdnych flašiek
6. Vtipná foto, viac sa komentovať nedá.
Čo sa týka streetu - ak chceš fotiť street, tak sa snaž ísť viac na kožu. Zo všetkých tých fotiek na mňa ide odstup. Jasné, tak sa dá fotiť tiež, ale to chce potom buď silnú myšlienku, alebo dlhé sklo.
Odporúčam prečítať všetky články v tejto sekcii
1. Fotografii chýba myšlienka. Kompozične ešte ako-tak ujde, no vadia mi prepaly.
2. Príliš podexponované a tiež postráda myšlienku. Ako sa tak na to pozriem, tak by som počkal, kým odíde ten chalan a vyčíhal tú babu za ním. Tie tiene sa mi javia zaujímavejšie.
3. V tomto myšlienku vidím, no to je zasa všetko. Ničím zaujímavé.
4. Zo street série asi najlepšia, škoda že Ti expozícia vyšla takto nešťastne. Pasažier zaniká.
5. Vyrovnať horizont, celú kompozíciu vycentrovať a posunúť nižšie - zámer vyšiel len na 75% - chcelo to možno tak o 1/100s skôr. Ale keep trying - takéto veci chcú trpezlivosť. A veľa prázdnych flašiek
6. Vtipná foto, viac sa komentovať nedá.
Čo sa týka streetu - ak chceš fotiť street, tak sa snaž ísť viac na kožu. Zo všetkých tých fotiek na mňa ide odstup. Jasné, tak sa dá fotiť tiež, ale to chce potom buď silnú myšlienku, alebo dlhé sklo.
Odporúčam prečítať všetky články v tejto sekcii
Thanks jin 
1. Ako sa vyvarovať tých oblohových prepalov? keď sa o to pokúšam tak zase to čo fotím je strašne tmavé
2. Mám aj fotku tých báb za ním ale tam to zase pokazil zákazník vedľa tá fotka bola fotená štýlom objednával som si v mekáči a naslepo stlačil spúšť
3. Neviem mne tá fotka prišla zaujímavá tým, že tam nikto iný nie je
4. Súhlasím, zle exponované, tá bola fotená z mosta na 270mm Pasažier sa celú dobu pozeral dole, chvílu som čakal, že sa pozrie ale nič fotili sme dvaja a rozmýšlali sme ako ho zachytiť tak som skríkol, že "hej"
a otočil sa tak som ho cvakol potom mi bolo ľúto, že to nevyšlo ale čo už 
5. thanks kompozícia a ja zatiaľ moc dohromady nejde Fotil som to tuším na 1/2000 keby chcem v iac tak musím ísť až na 1/2500 nič medzi tým nemám
6. tá mala len viac menej pobaviť
ďakujem moc za kritiku
idem si pozrieť tie články 
1. Ako sa vyvarovať tých oblohových prepalov? keď sa o to pokúšam tak zase to čo fotím je strašne tmavé
2. Mám aj fotku tých báb za ním ale tam to zase pokazil zákazník vedľa tá fotka bola fotená štýlom objednával som si v mekáči a naslepo stlačil spúšť
3. Neviem mne tá fotka prišla zaujímavá tým, že tam nikto iný nie je
4. Súhlasím, zle exponované, tá bola fotená z mosta na 270mm Pasažier sa celú dobu pozeral dole, chvílu som čakal, že sa pozrie ale nič fotili sme dvaja a rozmýšlali sme ako ho zachytiť tak som skríkol, že "hej"
5. thanks kompozícia a ja zatiaľ moc dohromady nejde Fotil som to tuším na 1/2000 keby chcem v iac tak musím ísť až na 1/2500 nič medzi tým nemám
6. tá mala len viac menej pobaviť
ďakujem moc za kritiku
-
jin
VIP
1. Fotiť do RAW a viac pricloniť
2. To je OK, ja keď fotím, tiež je strašne veľa, veľa odpadu. Pokiaľ mi nevýjde séria, tak sa na ňu vykašlem a nepublikujem z nej nič.
3. No veď to. Máš tam strašne veľa prázdneho priestoru a tá postava netvorí kontrast, skôr charakterovo splýva s fádnou stanicou. Potenciál by som v tom videl, keby si mal statív, nastavenie na dlhšiu expozíciu a počkal by som si, aby okolo toho (alebo iného) človek začali chodiť ľudia. Je to síce klišé, ale vytvorilo by to kontrast - statika vs. dynamika.
4. Bodové meranie expozície + RAW a predtým, ako skríknem hej si to vyskúšam.
5. Skúšať, skúšať, skúšať, skúšať....
6. To vyšlo
Tie články by Ti pomôcť mali. Písali to trošku iní machri na street
2. To je OK, ja keď fotím, tiež je strašne veľa, veľa odpadu. Pokiaľ mi nevýjde séria, tak sa na ňu vykašlem a nepublikujem z nej nič.
3. No veď to. Máš tam strašne veľa prázdneho priestoru a tá postava netvorí kontrast, skôr charakterovo splýva s fádnou stanicou. Potenciál by som v tom videl, keby si mal statív, nastavenie na dlhšiu expozíciu a počkal by som si, aby okolo toho (alebo iného) človek začali chodiť ľudia. Je to síce klišé, ale vytvorilo by to kontrast - statika vs. dynamika.
4. Bodové meranie expozície + RAW a predtým, ako skríknem hej si to vyskúšam.
5. Skúšať, skúšať, skúšať, skúšať....
6. To vyšlo
Tie články by Ti pomôcť mali. Písali to trošku iní machri na street
4. Vidíš to mi vôbec nenapadlo...
Thanks za help ešte raz teda
Aj ďalšia kritika je vítaná
Thanks za help ešte raz teda
Aj ďalšia kritika je vítaná
-
masterdead
SysAdmin
-
BookEditor
Light Professional
Pekné farby, len to zaostrenie sa mi moc nepáči...
-
chlapec10
Addict
chvalim 
-
Grim
Darca
...peknéééé...
-
xH4wK
Co mas za fotak a co za nastavenie si pouzil ? Ja na svojom D3100 neviem dosiahnut take pekne nocne fotky - bez predlzovania expozicie na vysoke cisla ;(