Zdravím, viem že je to pomerne bežný problém a mnohokrát riešení ale vzhľadom na to že som už vyčerpal všetky mne známe možnosti ako zistiť príčinu reštartu počítača obraciam sa sem. Toto je moja zostava, stará asi 4 mesiace.
Základná doska : MSI H61MU-E35 (MS-7680)
Čipset : Intel Sandy Bridge
Procesor : Intel Core i3 2100 @ 3100MHz
Fyzická pamäť : 4096MB (2 x 2048 DDR3-SDRAM )
Grafická karta : NVIDIA GeForce GTX 460
Pevný disk : Seagate ST3750525AS ATA Device (750GB)
Pevný disk : WD My Book 1110 (999GB)
Jednotka DVD-ROM : Optiarc DVD RW AD-7260S
Jednotka CD-ROM : DTSOFT Virtual CdRom Device
Typ monitora : MR17C-ABAD - 17 palcov
Sieťová karta : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter
Operačný systém : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7601 Service Pack 1 (64-bit)
DirectX : Verzia 11.00
Windows Performance Index : 5.9 na 7.9
Počítač sa najčastejšie reštartuje pri sledovaní filmov, videa na internete, hrách( napr. pri WOWku sa počítač často reštartuje pri spustení samotnej aplikácie ale nikdy nie pri hraní). Počítač sa reštartuje ihneď, keď som vypol funkciu automatického reštartu pri chybe sa počítač zasekol a začal vydávať nepríjemné hučanie, pomohol len tvrdý reset. Drivere na grafickú kartu mám najnovšie. Počítač som bol aj reklamovať no po troch dňoch testovania vo firme kde som ho kupoval na nič neprišli. Vyskúšal som teda povymieňať všetky ostané komponenty(Monitor, Repro atd vsetko az na klavesnicu) no nič nepomohlo.
Prepäťovú ochranu na zmenu prúdu mám, dávnejšie bol u nás aj elektrikár no zásuvky boli v pohode.
Ak máte niekto ešte dáky nápad v čom by mohol byť problém rád si ho prečítam.
Reštartuje sa mi počítač
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Reštartuje sa mi počítač
Hucanie znamena, ze sa zrejme pustili vetraky na vyssie otazky. To by znamenalo zrejme prehrievanie procesoru, teda predpokladam, ze je to vetrak procesoru.
Stiahni si program Speed Fan, ten ti ukazuje aktualnu teplotu a pusti nejake video a zaroven sleduj teplotu procesoru. Ak to nestihnes zmapovat, tak po restarte chod rychlo do biosu a pozri si tam aktualnu teplotu.
Stiahni si program Speed Fan, ten ti ukazuje aktualnu teplotu a pusti nejake video a zaroven sleduj teplotu procesoru. Ak to nestihnes zmapovat, tak po restarte chod rychlo do biosu a pozri si tam aktualnu teplotu.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Reštartuje sa mi počítač
Stiahni Furmark, otestuj GPU asi hodinu. Ak nič, nahoď si OCCT a daj CPU Linpack, tiež hodinku. Ak niekedy počas testov to padne, daj vedieť.
Inak kto ti poradil tú atomicky zlú dosku??
Inak kto ti poradil tú atomicky zlú dosku??