Prestup VS CR-SR

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Prestup VS CR-SR

Príspevok od používateľa Klemen »

Zdravim!
Nemate niekto skusenosti s prestupmi medzi VS na Slovensku a v Cechach? Resp. ci je to vobec mozne. Jednalo by sa o prestup medzi Ekonomickou fakultou MUNI v Brne a EUBA. Momentalne som v 3. semestri a financovanie cestovania, ubytovania atd. sa zacina stavat financne neunosne, preto by som chcel dostudovat doma, ale zaroven ma nelaka zacinat odznova.
Za akekolvek rady vopred dakujem :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Prestup VS CR-SR

Príspevok od používateľa Rubiki »

Tak pokiaľ tu nenarazíš na niekoho kto to skúšal tak ti radím zavolať na EUBA a priamo sa u nich o tom informovať. Určite budeš potrebovať výpisy známok na pouznávanie predmetov a možno aj sylaby jednotlivých predmetov potvrdené jednotlivými katedrami/ústavmi alebo ako to majú v brne členené. V každom prípade musíš kontaktovať školu kde chceš prestúpiť.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Kazda univerzita a kazda fakulta ma zhruba podobne podmienky, vtip je v tom ako velmi su si podobne studijne plany odboru ktory chces opustit a ktory chces dokoncit na SVK. Odbor to totiz moze byt ten isty, ale predmety sa mozu trochu odlisovat. Dalej je tu uznanie predmetov ktore si absolvoval v CR, uznaju ti ich za predpokladu, ze su si osnovy predmetu dostatocne podobne a znamka z daneho predmetu musi byt aspon 2 (A-B-C) *
Cize prestup az taky jednoduchy nebude, budes si musiet zrejme podat prihlasku do BA, absolvovat prijimacky, podat si ziadost o uznanie predmetov (z CR si prinesies papier/potvrdenie o absolvovani predmetov s hodnotenim) a po individualnom obehnuti vsetkych skusajucich bud dosiahnes potrebny pocet kreditov na vstup do druheho/tretieho rocnika, alebo aj nie.
Pokial mas vsak na mysli prestup teraz pocas semestra, tak to si nie som isty ci je vobec mozne.
GL

* tiez strasne individualne, znamka 2 bola moja skusenost
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

na EUBA urcite neni dovolene prestupit. ALE, mozes si transferovat kredity (co je vlastne uz skoro ako prestup).

lenze, kedze nemaju povolene prestupy, tak budes musit robit prijimacky. a potom si uz len treba zaziadat o uznanie kreditov z inej VS, a dostudujes len to co je potrebne na ukoncenie studia.

aspon myslim, ze to takto funguje.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ved vzdy to tak bolo, ze ta vlastne vezmu do prveho rocnika, ty si nechas uznat predmety (tiez to viem tak, ze uznavaju iba 2 a vyssie) a tym padom uz vdaka kreditom mozes usetrit par semestrov studia. Zaroven musis dokoncit vsetky predmety, ktore su povinne na pripustenie k statniciam, co moze znamenat, ze jeden predmet budes mat s prvakmi, dalsi s tretiakmi, atd.
Hlavne je to, aby si mal pred statnicami nazbierany potrebny pocet kreditov a ukoncene vsetky povinne predmety.
Napísať odpoveď