Zdravim!
Nemate niekto skusenosti s prestupmi medzi VS na Slovensku a v Cechach? Resp. ci je to vobec mozne. Jednalo by sa o prestup medzi Ekonomickou fakultou MUNI v Brne a EUBA. Momentalne som v 3. semestri a financovanie cestovania, ubytovania atd. sa zacina stavat financne neunosne, preto by som chcel dostudovat doma, ale zaroven ma nelaka zacinat odznova.
Za akekolvek rady vopred dakujem
Tak pokiaľ tu nenarazíš na niekoho kto to skúšal tak ti radím zavolať na EUBA a priamo sa u nich o tom informovať. Určite budeš potrebovať výpisy známok na pouznávanie predmetov a možno aj sylaby jednotlivých predmetov potvrdené jednotlivými katedrami/ústavmi alebo ako to majú v brne členené. V každom prípade musíš kontaktovať školu kde chceš prestúpiť.
Kazda univerzita a kazda fakulta ma zhruba podobne podmienky, vtip je v tom ako velmi su si podobne studijne plany odboru ktory chces opustit a ktory chces dokoncit na SVK. Odbor to totiz moze byt ten isty, ale predmety sa mozu trochu odlisovat. Dalej je tu uznanie predmetov ktore si absolvoval v CR, uznaju ti ich za predpokladu, ze su si osnovy predmetu dostatocne podobne a znamka z daneho predmetu musi byt aspon 2 (A-B-C) *
Cize prestup az taky jednoduchy nebude, budes si musiet zrejme podat prihlasku do BA, absolvovat prijimacky, podat si ziadost o uznanie predmetov (z CR si prinesies papier/potvrdenie o absolvovani predmetov s hodnotenim) a po individualnom obehnuti vsetkych skusajucich bud dosiahnes potrebny pocet kreditov na vstup do druheho/tretieho rocnika, alebo aj nie.
Pokial mas vsak na mysli prestup teraz pocas semestra, tak to si nie som isty ci je vobec mozne.
GL
* tiez strasne individualne, znamka 2 bola moja skusenost
na EUBA urcite neni dovolene prestupit. ALE, mozes si transferovat kredity (co je vlastne uz skoro ako prestup).
lenze, kedze nemaju povolene prestupy, tak budes musit robit prijimacky. a potom si uz len treba zaziadat o uznanie kreditov z inej VS, a dostudujes len to co je potrebne na ukoncenie studia.
No ved vzdy to tak bolo, ze ta vlastne vezmu do prveho rocnika, ty si nechas uznat predmety (tiez to viem tak, ze uznavaju iba 2 a vyssie) a tym padom uz vdaka kreditom mozes usetrit par semestrov studia. Zaroven musis dokoncit vsetky predmety, ktore su povinne na pripustenie k statniciam, co moze znamenat, ze jeden predmet budes mat s prvakmi, dalsi s tretiakmi, atd.
Hlavne je to, aby si mal pred statnicami nazbierany potrebny pocet kreditov a ukoncene vsetky povinne predmety.