PC na hry

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
levAlex
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

PC na hry

Príspevok od používateľa levAlex »

Rád by som nejaký deskop keďže som dostal radu že, u mňa sa už nič meniť neoplatí využitie: hlavne hry pripadne 3D grafika :D limit 1200 € bez DPH
V prilohe aktual zostava.
+ HDD pripadne RAM (nepravdepodobne) pouzijem
Ďakujem vopred.
Prílohy
LENDY_S-PC.doc
(160.5 KiB) 19 stiahnutí
harlik
Expert
Expert

Re: PC na hry

Príspevok od používateľa harlik »

V tom dokumente sa teda tazko orientuje. Monitor, klavesnicu, mys a operacny system potrebujes?
levAlex
Medium Expert
Medium Expert

nic vobec len cisto pc a bez HDD vsetko ostatne mam.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Corsair C600 V2 - výkonný zdroj
Fractal Design Define R3 Black - kvalitná skriňa
ASUS P8Z68 - kvalitná a dobre vybavená doska
Intel Core i5 2500K + pretaktovať a výkonom predbehne 2600 na referenčných taktoch
Kingston 8 GB 2x4GB DDRIII - dostatočné RAMky
MSI N560GTX-Ti HAWK - najkvalitnejšia GTX560Ti
Noctua NF-P12-1300 - ventilátor
Noctua NF-S12B ULN - ULN (ultra low noise) ventilátor
Noctua NH-D14 - veľmi výkonný chladič na procesor.
Scythe Himuro - zamedzuje vibrácie, chladí a odhlučnuje HDD
WD Caviar Black 1000GB SATAIII - jeden z najrýchlejších HDD
levAlex
Medium Expert
Medium Expert

Taktovanie procesora bude problem - este som to nikdy nerobil :D + nedalo by sa to naskladat do mojej skrine - dx2400 microtover PC ? + keby som chcel viac investovať do grafiky napr tak 200 € naviac ??
harlik
Expert
Expert

Ked je vysoky rozpocet a netreba moc setrit tak je urcite lepsia volba Seasonic ako zdroj. Inak je zdroj Corsair C600 vka vyborny zdroj za tu cenu, priam najlepsi v tej cene zo vsetkych a o tej nejakej nekvalite by som moc nehovoril. Corsair ako znacka patri medzi najkvalitnejsie zdroje hned po Seasonicu. Niekto povie Enermax, ale je to velmi diskutabilne. Kazdy jeden odvedie svoju pracu tak ci tak :wink:
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Hlavne treba dodat, ze vela zdrojov Corsair vyraba Seasonic.Napriklad Corsair AX750 je rovnaky ako Seasonic x760...
harlik
Expert
Expert

Presne tak nieco aka mensia sesterska firma, ci dcerska spolocnost seasonicu. Aj v ich low ende urcite nevyrabaju zle zdroje. Prave naopak a aspon nie su predrazeny ako seasonic ci enermax. Pozor na Fortron, je to aj eurocase, alebo komu co vyhovuje, tak eurocase je fortron kto by nahodou nevedel a niektore fortrony na niektorych trhoch maju logo eurocase.
levAlex
Medium Expert
Medium Expert

a nejaký zaručený návod pre pretaktovanie procesora ?
+ kde chceš dať tých 5 vent voliteľné sú len 2 zvyšok je už v skryni alebo sa mýlim ?
harlik
Expert
Expert

Ano 3 su uz v skrini a mozes dat len dva. Ale tu ti radia vyhodit tie co su tam a nahradit ich tymi ultradrahymi vrtulami, ktore su u mna uplne zbytocne. Moje pc je uplne bez chladenia, nemam ani jednu vrtulu v bedni a idem v pohode. To co tam mas si nechaj a nevyhadzuj zbytocne peniaze. Az tak dolezite to chladenie nie je aby si tam mal 5 vrtul v skrini, potom dalsie vnutri ako napriklad chladic procaku, chladice na grafickej a este aj zdroj. Pomaly 10 fenov! :nono: Co chces z toho lietadlo alebo turbinovu elektraren? Nech su akokolvek tiche, hluk to robit bude a tahat do seba prach ako svina. Nie som fanda ventilatorov do skrinky. Komponenty co potrebuju chladenie uz maju svoje chladenie, cize chladic na procaku, chladice na grafickej a chladic na zdroji. To musi stacit. Nehovorim, ze pri tak vykonnom systeme je to najlepsie nemat ziaden na skrinke, urcite aspon jeden nasavaci vpredu a jeden vzadu vyfukovy. A to musi stacit. Ty tam mas 3 uz takze bohate staci a peniaze si odloz alebo ked chces minat tak minaj na niecom rozumnejsom a dolezitejsom napriklad dalsi hdd atd...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Te "vrtule", čo sú inak ventilátory treba pri takýchto radiátoroch. A keď už chalan má lowe, tak nech si aspoň dopraje maximálne ticho a vynikajúci výkon.
levAlex
Medium Expert
Medium Expert

Kľud ja zas tie peniaze netlačím... len som sa pýtal ako si to myslel s tými vent.
A nebola by toto lepsia doska procak a grafika? Teda ci by isli dokopy ?
http://www.alza.sk/msi-z68a-gd65-g3-d253505.htm (alebo asusu bude lepší ?): http://www.alza.sk/asus-p8z68-v-pro-d235978.htm
http://www.alza.sk/intel-core-i7-2600k- ... 201345.htm
http://www.alza.sk/gigabyte-r697oc-2gd-d228765.htm
tá skriňa vyzerá vážne dobre...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Nie, nie a nie. Doska ti nepridá žiaden výkon, procesor taktiež nie a tá karta je len málo silnejšia ako GTX570. Ak už chceš top na hry, tak http://www.alza.sk/gigabyte-n580ud-15i-d218958.htm Ale ak ti vyhovuje AMD GPU na hry, nech sa páči. Ja by som ju nebral.
levAlex
Medium Expert
Medium Expert

Po pravde s NVIDIou nemam nejaké skúsenosti ale tak asi pôjdem do toho.
A sorry ale asi na koniec nekupujem nič :( hoci by som rád ale finanančné záležitosti nepustia (aj by pustili ale myslím, že budem mať dôležitejšie výdavky) ale pekne ďakujem uroobil som si prehľad a možno nakoniec do toho aj pôjdem ešte sa uvidí :D Do vianoc času dosť. Ak tak sa ozvem v lete to je nejpravdepodobnejší termín. :( a kartu som chcel kôli prípadnému zapojeniu 2 grafík do budúcnosti (doska podporuje len AMD "Dvojice slotů PCI Express 2.0 x16 umožní osazení dvou vzájemně spolupracujících grafických karet od společnosti AMD. Je podporována technologie multi-grafického řešení AMD Quad-GPU CrossFireX, což dovolí dokonce využívání dvou 2čipových grafických karet!" )
Ďakujem.
Ale ten zaručený návod na pretaktovanie by sa zišiel.
Napísať odpoveď